Her får du 1000 Mbit internet billigst

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

1000 Mbit internet kan fås over hele landet. Se om du kan få hurtigt internet på din adresse, og find det billigste abonnement blandt mere end 40 udbydere.

Top 8: Bedste priser på 1000 Mbit internet

Der er mange muligheder, hvis du vil have 1000 Mbit internet. Du kan enten få 1000 Mbit via fibernettet eller kabel-TV stikket, men du skal se dig for. Priserne og produkterne kan variere, afhængigt af din bopæl. Herunder er de bedste priser på 1000 Mbit.

#1JetNet-logo
Jetnet
 • Via kabel-TV stik eller fibernettet
 • Gratis router (dog 20 kr./md. ved fibernet)
 • 6 mdr. binding
Fra 249 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.494 kr.
#2Telenor-Logo
Telenor MaxSpeed
 • Via kabel-TV stik eller fibernettet
 • Gratis router
 • Ingen binding
Fra 249 kr./md.
Min. 0 mdr. 249 kr.
#3Fastspeed-Logo
Fastspeed
 • Via kabel-TV stik eller fibernettet
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 249 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.494 kr.
#4hiper-logo
Hiper
 • Via kabel-TV stik eller fibernettet
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 249 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.494 kr.
#5Norlys-Logo
Norlys
 • Via kabel-TV stik eller fibernettet
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 279 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.674 kr.
#6bolignet-logo
Bolignet
 • Via fibernettet
 • Router kan tilkøbes
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#7kviknet-logo
Kviknet
 • Via fibernettet
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 319 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.914 kr.
#8kazoom-logo
Kazoom (kun Aarhus området)
 • Via fibernettet
 • Router kan tilkøbes
 • Ingen binding
249 kr./md.
Min. 0 mdr. 744 kr.

Abonnementer og priser er ajourført 5. februar 2022.

Jetnet (COAX eller fibernet)

Gå til udbyder og se din pris

Jetnet er en ny udbyder, som har erfarne kræfter bag sig. Det er nemlig Fastspeed, der har stiftet Jetnet, og visse elementer er da også genkendelige: Simpel hjemmeside, nemt at finde hvad man søger, og god prisoversigt. Her stopper lighederne dog også.

Fokus hos Jetnet er at tilbyde billige internetforbindelser til hele landet, og de har allerede samarbejdsaftaler med landets største fiberselskaber. Du kan få 1000 Mbit via TDC’s kabel-TV net for kun 249 kroner om måneden, eller du kan få 1000 Mbit via fibernettet til kun 279 kroner om måneden. Vælger du fibernet, er routeren valgfri. Du kan altså spare lidt penge, og i stedet vælge dit eget trådløse udstyr.

Telenor MaxSpeed (COAX eller fibernet)

Gå til udbyder og se din pris

Telenor er en af de eneste udbydere i landet, der har afskaffet bindingsperioder på deres bredbåndsabonnementer. Du får stadig gratis trådløs router med i dit abonnement, men slipper altså for at binde dig i op til 6 måneder.

Du kan hos Telenor få 1000/100 Mbit via kabel-TV stikket eller op til 1000/1000 Mbit via fibernettet.

Fastspeed (COAX eller fibernet)

Gå til udbyder og se din pris

Fastspeed åbnede dørene i 2019, og tilbyder intet andet end hurtigt internet. Deres første produkt var en simpel internetforbindelse på 1000/100 Mbit leveret via COAX (kabel-TV stikket), og efterfølgende er de også begyndt at levere hurtige fiberforbindelser til folket.

Hvis du kan få fiber er det enten 1000/500 Mbit eller 1000/1000 Mbit. Det afhænger af hvor du bor, samt hvem der leverer forbindelsen i dit område.

Hiper (COAX eller fibernet)

Gå til udbyder og se din pris

Hiper var oprindeligt en selvstændig udbyder, hvis mål var at udfordre de store etablerede spillere på markedet.

Det gik da også godt – ja, faktisk så godt at TDC valgte at opkøbe Hiper.

Siden er der løbet meget vand gennem møllen, men Hiper har fortsat nogle skarpe priser på bredbånd via COAX og fiber. Blandt andet kan du få 1000/500 Mbit eller 1000/1000 Mbit via fiber, eller 1000/60 Mbit via COAX.

Norlys (COAX eller fibernet)

Gå til udbyder og se din pris

Efter Norlys besluttede at lukke Boxer ned, er de begyndt at tilbyde TV-pakker og bredbånd i eget navn. Norlys dækker hundredtusindvis af adresser over hele landet, og har blandt andet en lejeaftale hos YouSees kabel-TV netværk. Du kan altså meget vel være blandt dem, der kan få 1000 Mbit fra Norlys, og der er gode grunde til at undersøge mulighederne nærmere.

Hos Norlys får du ikke bare 1000 Mbit bredbånd. Du får også mulighed for at opgradere det medfølgende udstyr for kun en lille merpris, så du får bedre dækning og højere hastigheder i hele hjemmet.

Bolignet (fibernet)

Gå til udbyder og se din pris

Bolignet giver dig 1000 Mbit internet via fiber, og leverer over det meste af landet til en særdeles rimelig pris. Her kan du altså komme på nettet med høje hastigheder, uden at du behøver at betale en formue for det.

Hos Bolignet kan du enten få 1000/500 Mbit fiber eller 1000/1000 Mbit, afhængigt af hvor du bor og hvem der leverer forbindelsen i dit område. Der medfølger ikke som standard en gratis trådløs router, men det betyder til gengæld at du får en billig forbindelse og selv kan vælge trådløst udstyr til dit behov.

Kviknet (COAX eller fibernet)

Gå til udbyder og se din pris

Kviknet er et godt bud på en alsidig udbyder, der kan levere til størstedelen af landet. Her får du rigtig mange forskellige valgmuligheder, og de tilbyder blandt andet 1000/500 Mbit eller 1000/1000 Mbit via fiber.

Ved COAX er det forskelligt hvad de tilbyder, så her kan det være en god idé at lave et opslag på din adresse via deres hjemmeside.

Kazoom (fibernet)

Gå til udbyder og se din pris

Hvis du bor i Aarhus eller omegn, kan du være heldig at have adgang til Kazoom fiberbredbånd. Hos Kazoom får du 1000 Mbit internet til en meget fornuftig pris, og der er ingen binding.

Dette kan lade sig gøre fordi Kazoom er datterselskab af AURA, som også stiller infrastruktur til rådighed. Der er altså ikke en tredjepart, som kræver høj leje for brug af fibernettet.

Hos Kazoom skal du selv skaffe trådløst udstyr, da dette ikke følger med. Du skal desuden betale et oprettelsesgebyr ved bestilling af forbindelsen.

Sådan fandt vi det bedste 1000 Mbit internet

Hos Netrådet kender vi markedet, da vi har overvåget det siden 2019. Vi har et hold af eksperter tilknyttet, som har indgående kendskab til internetforbindelser og IT som helhed.

I vores undersøgelse af markedet for 1000 Mbit internetforbindelser, har vi gennemgået udvalget hos mere end 40 forskellige udbydere. Ikke alle udbydere kan levere 1000 Mbit internet endnu, men mange følger i disse dage trop og overgår hinanden i den intense konkurrence om kunderne.

For at finde den bedste udbyder af 1000 Mbit internet, har vi lagt vægt på følgende kriterier: Pris per måned, gebyrer, hastigheder, trådløst udstyr, kundeservice, samt abonnementsvilkår.

Som led i vores undersøgelse har vi:

Se vores research af alle abonnementer

COAX eller fibernet?

Vi anbefaler som udgangspunkt en COAX-forbindelse (internet via TV-stikket), hvis du gerne vil have hurtigt 1000 Mbit internet til den bedste pris. Ønsker du lidt højere kapacitet, eksempelvis hvis du arbejder hjemmefra, kan en fiberforbindelse være værd at overveje.

COAX er den tekniske betegnelse for de kabler, der bruges til at levere internetforbindelser gennem antennestikket. Dette netværk ejes og vedligeholdes i store dele af landet af YouSee/TDC, men i visse områder findes også lokale antenneforeninger samt Stofa.

Fibernettet er navnet på det der af mange også kaldes “fremtidens internet”. Det fysiske netværk består af lyslederkabler, også kaldet optisk fiber, hvor signalet kan rejse med hidtil usete hastigheder mellem dig og din udbyder.

Herunder har vi sammenlignet de vigtigste parametre, som adskiller COAX og fibernet.

Hastighed

Du kan med både COAX og fiber opnå hastigheder på 1000 Mbit, men i visse områder kan du via fibernettet opnå endnu højere hastigheder. Har du adgang til både COAX og fiber, er der dog størst chance for at få 1000 Mbit med fiber. Det er i øvrigt værd at bemærke at COAX ofte leveres som en asymmetrisk forbindelse, typisk 1000/60 Mbit eller 1000/100 Mbit, mens fiberinternet oftest leveres som en symmetrisk forbindelse på 1000/1000 Mbit.

Pris

Normalt er COAX billigere end fiberbredbånd, men dette afhænger i høj grad af hvor i landet du bor. Du skal dog som udgangspunkt forvente at betale en smule mere for en fiberforbindelse, og der kan ligeledes være omkostninger forbundet med at få kablerne lagt ind til din bolig.

Tilgængelighed

COAX er tilgængeligt i det meste af landet, dog med få undtagelser. Fibernettet er desværre stadig kun rullet ud til under én million husstande jf. Dansk Energi, men tallet er stærkt stigende i skrivende stund.

Stabilitet

Du kan både få en stabil 1000 Mbit forbindelse via COAX og fiber, men i belastede perioder kan COAX-forbindelsen have svært ved at levere den lovede hastighed. Her er fiberforbindelsen kraftigere, og den vil ikke på samme måde påvirkes af udefrakommende faktorer.

Udbydere

Der er mange udbydere af både COAX- og fiberforbindelser. Fibernet-udbyderne varierer dog alt efter hvor i landet du bor, da mange udbydere endnu ikke har forhandlet aftaler på plads med leverandørerne af de fysiske netværk.

Leverandører

Størstedelen af danske husstande har COAX-kabler fra YouSee, som er den største leverandør i landet. På fibernettet ser det anderledes ud, da der er et stort antal lokale og landsdækkende leverandører. Blandt andet TDC, Stofa, Norlys og mange andre.

Konkurrencesituation

Der er stor konkurrence på COAX, hvor mange udbydere konkurrerer om kundernes gunst. Dette kan lade sig gøre fordi YouSee/TDC har åbnet op for nettet tilbage i 2011, hvilket har lokket mange nye aktører til markedet. På fiberforbindelserne ser det en smule anderledes ud. Her sætter leverandørerne deres priser forskelligt, og det betyder at konkurrencen ikke er lige høj over hele landet.

Godt at vide, før du bestiller

Hvis du ønsker dig en 1000 Mbit internetforbindelse, kan det betale sig at lave adressetjek hos flere udbydere. Lav gerne en liste med alle de udbydere du finder interessante, og tjek hos dem alle hvad din pris og dine muligheder er.

Når du tjekker prisen, bør du desuden være opmærksom på følgende:

 • Binding: Normalt er der 6 måneders binding, dvs. du kan ikke opsige dit abonnement før 6 måneder efter bestilling.
 • Oprettelse/levering: Der kan forekomme et gebyr/en afgift på oprettelse og levering, så vær opmærksom på dette når du bestiller. Dette skal fremgå af mindste prisen, men er ikke altid specificeret på forsiden.
 • Forbindelsesmuligheder: Det er ikke altid sikkert at de samme udbydere kan levere samme typer forbindelser. Brug derfor gerne Tjekditnet.dk, som er Energistyrelsens hjemmeside, hvis du vil undersøge hvilke forbindelsesmuligheder din bolig har adgang til.
 • Leveringsdato: Kablede internetforbindelser kan have lange leveringstider, særligt hvis der er behov for at kalde en tekniker ud til din adresse. Vær derfor forberedt på at der kan være en måneds ventetid og nogle gange mere, så bestil i god tid.

Så hurtigt er 1000 Mbit

Med en 1000 Mbit internetforbindelse skal du ikke vente længe, hvis du skal downloade et computerspil eller en film. Det har især sine fordele hvis du bruger meget tid på nettet, eksempelvis hvis du har hjemmekontor, men også hvis du bare spiller computer og ser film og TV via nettet.

Mbit eller MB?

Måske har du bemærket at internethastigheder angives i Mbit/Mbps (Megabit/Megabit per sekund), mens filstørrelser angives i MB (Megabyte).

1000 Mbit er det samme som 125 MB.

Det betyder at du, teoretisk set, skal vente under ét sekund på at downloade en sang fra nettet – eller kun få sekunder, hvis du skal downloade en spillefilm.

Oftest er din hastighed dog begrænset af hjemmesiden som du besøger samt andre eksterne faktorer, men du vil normalt stadig kunne downloade selv store filer på få sekunder.

Herunder er en tabel med nogle eksempler på hvor hurtig en 1000 Mbit internetforbindelse er, så du kan danne dig et indtryk af mulighederne.

Format og filstørrelseTidsforbrug
Sang
(Ca. 8 MB)
Under 1 sekund
TV-serie, 1 afsnit
(Ca. 1 GB)
Ca. 8 sekunder
Film, HD
(Ca. 1,4 GB
Ca. 11 sekunder
Film, Ultra HD
(Ca. 14 GB)
Ca. 2 minutter
Stort PC spil (f.eks. Call of Duty)
(Ca. 170 GB)
Ca. 23 minutter
Ovennævnte eksempler er baseret på at fuld hastighed kan opnås, og at serveren der downloades fra kan levere tilsvarende hastighed.

Det er vigtigt at understrege at ovennævnte eksempler altid skal tages med et gran salt, da mange faktorer kan påvirke hastigheden. Ovennævnte eksempler er “best case”-eksempler, og forudsætter at alt dit udstyr er opsat korrekt og at download-serveren kan levere en tilsvarende høj hastighed.

Kan alle udbydere levere 1000 Mbit til min adresse?

Når du kigger hos de forskellige udbydere, er du sikkert stødt på udtrykket “op til X Mbit” mere end én gang.

Desværre kan du aldrig helt vide dig sikker på at du rent faktisk kan få 1000 Mbit eller ej, men som regel vil udbyderen bestræbe sig på at levere en hastighed så tæt på 1000 Mbit som muligt.

Om du kan få den fulde hastighed afhænger af flere faktorer:

 • Forbindelsesteknologi: Der er stor forskel på om du forbinder til nettet via fiber eller COAX. Mens fiber normalt giver mulighed for højere hastigheder, kan det være sværere at opnå 1000 Mbit på COAX-nettet.
 • Dit udstyr: Særligt ved trådløst internet kan det være meget svært at opnå den fulde hastighed, da det trådløse signal hurtigt forværres af forstyrrelser i din bolig. Det anbefales derfor altid at tilslutte via kabel, hvis du ønsker at komme så tæt på 1000 Mbit som muligt.
 • Lokalområde: Hvis du bor midt i byen med mange aktive aftagere omkring dig, kan du risikere at støde på spidsbelastningsperioder hvor internettet bare er langsommere end normalt. Dette er særligt udbredt ved COAX internet, som har det svært med “myldretids”trafik på nettet.

Er 1000 Mbit den rette forbindelse for mig?

To kvinder arbejder hjemmefra ved spisebordet og sofabordet
1000 Mbit er den rette forbindelse for dig, der stiller høje krav til hastigheden og gerne vil sikre tilstrækkelig kapacitet til alle i huset.

Det lyder måske godt med en 1000 Mbit internetforbindelse, som også flere steder markedsføres som en gigabit-forbindelse (gigabit = 1000 Mbit).

Men har du overhovedet brug for en 1000 Mbit forbindelse? Det kigger vi lidt nærmere på herunder, hvor du kan få overblik over om en 1000 Mbit forbindelse er det rette valg for dig – eller om du måske i stedet kunne nøjes med en langsommere/billigere forbindelse.

 • Læsning af nyheder – Alle internetforbindelser kan fungere til læsning af nyheder, men det kan faktisk hurtigt kræve mere af din internetforbindelse hvis du ofte læser nyheder med videoer og reklamer indlejret. De trækker nemlig meget båndbredde, så her skal du måske overveje hvor meget og hvordan du læser dine nyheder på nettet.
 • E-mails – Du kan bruge alle slags internetforbindelser til læsning af e-mails, så her vil 1000 Mbit være i overkanten. Faktisk kan du bruge selv den langsommeste internetforbindelse til læsning af e-mails, så hvis dette er dit primære behov kan du nøjes med mobilt internet til en lav pris.
 • Musikstreaming – Streaming af musik kræver en lille smule mere af din internetforbindelse, men du er stadig langt fra at kunne udnytte en 1000 Mbit forbindelse fuldt ud hvis du bare lytter til musik – eksempelvis via Spotify eller YouTube.
 • Videostreaming – Streaming af både film og TV kræver straks mere af din internetforbindelse, så her kan der for alvor begynde at være noget ved at have en hurtig 1000 Mbit forbindelse. Hvis hele familien streamer film og TV over nettet på samme tid, er det nødvendigt med en internetforbindelse der kan trække dette.
 • Gaming – Computerspil over nettet kræver en hurtig forbindelse, som også skal være stabil. Her kan en 1000 Mbit fiberforbindelse anbefales, og din computer skal helst være forbundet via kabel.
 • Afsendelse/modtagelse af store filer – Hvis du eksempelvis arbejder hjemmefra og ofte har behov for at sende og modtage store filer, eksempelvis lyd og video, er en 1000 Mbit forbindelse helt uundgåelig. Her kan du nemt udnytte alle 1000 Mbit fuldt ud.

Hvad sker der i fremtiden?

Elektronikprodukter i et kredsløb, alle forbundet til internettet
Internet of Things (IoT) er et begreb, der dækker elektroniske enheder som er koblet til internettet. Det vurderes at mere elektronik vil være koblet til internettet i fremtiden, og det stiller krav til netværkskapaciteten.

I fremtiden bliver mere og mere elektronik forbundet til internettet, og dette vil stille højere krav til din internetforbindelse. I dag kan man eksempelvis få opvaskemaskiner, vaskemaskiner, køleskabe, alarmsystemer, varmepumper, biler og meget andet som er koblet til internettet. Dette “fænomen” er samlet under betegnelsen Internet of Things (forkortet IoT), som du kan blive klogere på i denne video.

Netop nu er 1000 Mbit en god og hurtig internetforbindelse, men der findes faktisk allerede markant hurtigere forbindelser.

Eksempelvis kan du hos Gigabit få en internetforbindelse på helt op til 5000 Mbit, men så skal du også betale en høj pris for oprettelse og etablering af din forbindelse.

Vi har også 5G-internettet, som er ved at blive etableret over hele landet og giver hastigheder på over 1000 Mbit.

Tag imod tilbud om etablering af fibernet

Vi anbefaler dig at tage imod tilbud om etablering af fibernet hvis eksempelvis Norlys, Fibia eller TDC sender et tilbud ud til din adresse.

Med en fiberforbindelse får du adgang til lynende hurtigt internet, og det kan være med til både at fremtidssikre din bolig samt øge prisen hvis du går med salgstanker.

En god internetforbindelse er nemlig eftertragtet, så dette er værd at overveje med henblik på fremtidssikring af boligen.

Fakta om 1000 Mbit internet

Kan jeg få 1000 Mbit?

Et stort antal husstande kan allerede få 1000 Mbit, og de er måske ikke engang klar over det. Du kan selv tjekke dine muligheder ved at slå din adresse op på Tjekditnet.dk, som er en side tilhørende Energistyrelsen. Her får du de nyeste oplysninger om mulighederne på en given adresse i Danmark, og du kan herefter tage kontakt til de enkelte udbydere for at høre om dine muligheder.

Hvor hurtigt er 1000 Mbit?

1000 Mbit er hurtigt. Faktisk så hurtigt, at du i de fleste tilfælde ikke har mulighed for at udnytte forbindelsen fuldt ud. Du kan dog regne med at ventetid på downloads er fortid, og hvis du elsker at spille computer eller se film via nettet er dette en god nyhed.
Et stort computerspil kan downloades på ned til 10 minutter, og efterfølgende kan spilopdateringer hentes på blot få minutter.

Hvad er det hurtigste internet?

Det hurtigste internet kan i skrivende stund fås hos Gigabit, som kan levere en 5000/5000 Mbit linje. Det fremgår dog ikke om alle husstande kan få denne hastighed, men det er altså netop nu den hurtigste forbindelse vi har set tilbudt til private husstande i Danmark.

Hvor hurtigt skal mit internet være?

Vi anbefaler, at du vælger en internetforbindelse med en hastighed på mindst 100 Mbit. Er I mange i husstanden er det en fordel med hurtigere internet, især hvis nogen i familien spiller computer eller streamer film over nettet.

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 28. oktober 2021: Boxer er fjernet fra vores anbefalinger, da de er lukket ned. I stedet har vi tilføjet Jetnet, som er en ny og billig udbyder af 1000 Mbit internet.
 • 24. juli 2021: Vi har tilføjet Kazoom, som dækker Aarhus og omegn. Kazoom er datterselskab af AURA, og fås kun på AURAs fibernet. Prisen er i den lave ende, og derfor har vi inkluderet dem på denne liste.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar