Her får du 1000 Mbit billigst

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

1000 Mbit er nok den mest eftertragtede hastighed for tiden, og den kan i flere dele af landet leveres via både kabel-TV- og fibernettet. Det kan derfor godt betale sig at undersøge priserne grundigt, da der kan være store prisforskelle mellem de mange forskellige udbydere.

Vi har undersøgt hvor du får den bedste og billigste 1000 Mbit forbindelse, og giver i denne artikel nogle gode råd til hvad du helt konkret skal være opmærksom på hvis du vælger denne hastighed.

Her får du 1000 Mbit til den laveste pris

1000 Mbit internet fås flere steder, og kan enten leveres via kabel-TV stikket eller fibernettet. Herunder er de billigste og bedste udbydere, som leverer 1000 Mbit internet til fornuftige priser over det meste af landet.

#1bolignet-logo
Bolignet
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Router kan tilkøbes
 • 6 mdr. binding
299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#2Fastspeed-Logo
Fastspeed
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#3kviknet-logo
Kviknet
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 319 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.914 kr.
#4hiper-logo
Hiper
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.192 kr.

Abonnementer og priser er ajourført 5. november 2020.

1. Bolignet (fibernet)

Tjek adresse og se din pris

Bolignet giver dig 1000 Mbit internet via fiber, og leverer over det meste af landet til en særdeles rimelig pris. Her kan du altså komme på nettet med høje hastigheder, uden at du behøver at betale en formue for det.

Hos Bolignet kan du enten få 1000/500 Mbit fiber eller 1000/1000 Mbit, afhængigt af hvor du bor og hvem der leverer forbindelsen i dit område. Der medfølger ikke som standard en gratis trådløs router, men det betyder til gengæld at du får en billig forbindelse og selv kan vælge trådløst udstyr til dit behov.

2. Fastspeed (COAX eller fibernet)

Tjek adresse og se din pris

Fastspeed åbnede dørene i 2019, og tilbyder intet andet end hurtigt internet. Deres første produkt var en simpel internetforbindelse på 1000/100 Mbit leveret via COAX (kabel-TV stikket), og efterfølgende er fiber også kommet til.

Hvis du kan få fiber, er det enten 1000/500 Mbit eller 1000/1000 Mbit. Det afhænger af hvor du bor, samt hvem der leverer forbindelsen i dit område.

3. Kviknet (COAX eller fibernet)

Tjek adresse og se din pris

Kviknet er et godt bud på en alsidig udbyder, der kan levere til størstedelen af landet. Her får du rigtig mange forskellige valgmuligheder, og de tilbyder blandt andet 1000/500 Mbit eller 1000/1000 Mbit via fiber.

Ved COAX er det forskelligt hvad de tilbyder, så her kan det være en god idé at lave et opslag på din adresse via deres hjemmeside.

4. Hiper (COAX eller fibernet)

Tjek adresse og se din pris

Hiper var oprindeligt en selvstændig udbyder, hvis mål var at udfordre de store etablerede spillere på markedet.

Det gik da også godt – ja, faktisk så godt at TDC valgte at opkøbe Hiper.

Siden er der løbet meget vand gennem møllen, men Hiper har fortsat nogle skarpe priser på bredbånd via COAX og fiber. Blandt andet kan du få 1000/500 Mbit eller 1000/1000 Mbit via fiber, eller 1000/60 Mbit via COAX.

Det skal du vide, før du bestiller

Hvis du ønsker dig en 1000 Mbit internetforbindelse, er det ikke kun en god idé at tjekke adressen hos en enkelt udbyder. Lav gerne en liste med alle de udbydere du finder interessante, og tjek hos dem alle hvad din pris og dine muligheder er.

Når du tjekker prisen, skal du også være opmærksom på følgende:

 • Binding: Normalt er der 6 måneders binding, dvs. du kan ikke opsige dit abonnement før 6 måneder efter bestilling.
 • Oprettelse/levering: Der kan forekomme et gebyr/en afgift på oprettelse og levering, så vær opmærksom på dette når du bestiller. Dette skal fremgå af mindste prisen, men er ikke altid specificeret på forsiden.
 • Forbindelsesmuligheder: Det er ikke altid sikkert at de samme udbydere kan levere samme typer forbindelser. Brug derfor gerne Tjekditnet.dk, som er Energistyrelsens hjemmeside, hvis du vil undersøge hvilke forbindelsesmuligheder din bolig har adgang til.
 • Leveringsdato: Kablede internetforbindelser kan have lange leveringstider, særligt hvis der er behov for at kalde en tekniker ud til din adresse. Vær derfor forberedt på at der kan være en måneds ventetid og nogle gange mere, så bestil i god tid.

Så hurtigt er 1000 Mbit

Med en 1000 Mbit internetforbindelse skal du ikke vente længe, hvis du skal downloade et computerspil eller en film. Det har især sine fordele hvis du bruger meget tid på nettet, eksempelvis hvis du har hjemmekontor, men også hvis du bare spiller computer og ser film og TV via nettet.

Mbit eller MB?

Måske har du bemærket at internethastigheder angives i Mbit/Mbps (Megabit/Megabit per sekund), mens filstørrelser angives i MB (Megabyte).

1000 Mbit er det samme som 125 MB.

Det betyder at du, teoretisk set, skal vente under ét sekund på at downloade en sang fra nettet – eller kun få sekunder, hvis du skal downloade en spillefilm.

Oftest er din hastighed dog begrænset af hjemmesiden som du besøger samt andre eksterne faktorer, men du vil normalt stadig kunne downloade selv store filer på få sekunder.

Herunder er en tabel med nogle eksempler på hvor hurtig en 1000 Mbit internetforbindelse er, så du kan danne dig et indtryk af mulighederne.

Sang
(Ca. 8 MB)
Under 1 sekund
TV-serie, 1 afsnit
(Ca. 1 GB)
Ca. 8 sekunder
Film, HD
(Ca. 1,4 GB
Ca. 11 sekunder
Film, Ultra HD
(Ca. 14 GB)
Ca. 2 minutter
Stort PC spil (f.eks. Call of Duty)
(Ca. 170 GB)
Ca. 23 minutter
Ovennævnte eksempler er baseret på at fuld hastighed kan opnås, og at serveren der downloades fra kan levere tilsvarende hastighed.

Det er vigtigt at understrege at ovennævnte eksempler altid skal tages med et gran salt, da mange faktorer kan påvirke hastigheden. Ovennævnte eksempler er “best case”-eksempler, og forudsætter at alt dit udstyr er opsat korrekt og at download-serveren kan levere en tilsvarende høj hastighed.

Kan alle udbydere levere 1000 Mbit til din adresse?

Når du kigger hos de forskellige udbydere, er du sikkert stødt på udtrykket “op til” mere end én gang.

Desværre kan du aldrig helt vide dig sikker på at du rent faktisk kan få 1000 Mbit eller ej, men som regel vil udbyderen bestræbe sig på at levere en hastighed så tæt på 1000 Mbit som muligt.

Om du kan få den fulde hastighed afhænger af flere faktorer:

 • Forbindelsesteknologi: Der er stor forskel på om du forbinder til nettet via fiber eller COAX. Mens fiber normalt giver mulighed for højere hastigheder, kan det være sværere at opnå 1000 Mbit på COAX-nettet.
 • Dit udstyr: Særligt ved trådløst internet kan det være meget svært at opnå den fulde hastighed, da det trådløse signal hurtigt forværres af forstyrrelser i din bolig. Det anbefales derfor altid at tilslutte via kabel, hvis du ønsker at komme så tæt på 1000 Mbit som muligt.
 • Lokalområde: Hvis du bor midt i byen med mange aktive aftagere omkring dig, kan du risikere at støde på spidsbelastningsperioder hvor internettet bare er langsommere end normalt. Dette er særligt udbredt ved COAX internet, som har det svært med “myldretids”trafik på nettet.

Er 1000 Mbit den rette forbindelse for dig?

Det lyder måske godt med en 1000 Mbit internetforbindelse, som også flere steder markedsføres som en gigabit-forbindelse (gigabit = 1000 Mbit).

Men har du overhovedet brug for en 1000 Mbit forbindelse? Det kigger vi lidt nærmere på herunder, hvor du kan få overblik over om en 1000 Mbit forbindelse er det rette valg for dig – eller om du måske i stedet kunne nøjes med en langsommere/billigere forbindelse.

 • Læsning af nyheder – Alle internetforbindelser kan fungere til læsning af nyheder, men det kan faktisk hurtigt kræve mere af din internetforbindelse hvis du ofte læser nyheder med videoer og reklamer indlejret. De trækker nemlig meget båndbredde, så her skal du måske overveje hvor meget og hvordan du læser dine nyheder på nettet.
 • E-mails – Du kan bruge alle slags internetforbindelser til læsning af e-mails, så her vil 1000 Mbit være i overkanten. Faktisk kan du bruge selv den langsommeste internetforbindelse til læsning af e-mails, så hvis dette er dit primære behov kan du nøjes med mobilt internet til en lav pris.
 • Musikstreaming – Streaming af musik kræver en lille smule mere af din internetforbindelse, men du er stadig langt fra at kunne udnytte en 1000 Mbit forbindelse fuldt ud hvis du bare lytter til musik – eksempelvis via Spotify eller YouTube.
 • Filmstreaming – Streaming af både film og TV kræver straks mere af din internetforbindelse, så her kan der for alvor begynde at være noget ved at have en hurtig 1000 Mbit forbindelse. Hvis hele familien streamer film og TV over nettet på samme tid, er det nødvendigt med en internetforbindelse der kan trække dette.
 • Gaming – Computerspil over nettet kræver en hurtig forbindelse, som også skal være stabil. Her kan en 1000 Mbit fiberforbindelse anbefales, og din computer skal helst være forbundet via kabel.
 • Afsendelse/modtagelse af store filer – Hvis du eksempelvis arbejder hjemmefra og ofte har behov for at sende og modtage store filer, eksempelvis lyd og video, er en 1000 Mbit forbindelse helt uundgåelig. Her kan du nemt udnytte alle 1000 Mbit fuldt ud.

Hvad sker der i fremtiden?

I fremtiden bliver mere og mere elektronik forbundet til internettet, så det kan altså godt betale sig at vælge en hurtig internetforbindelse hvis du ønsker at fremtidssikre din bolig.

Netop nu er 1000 Mbit en god og hurtig internetforbindelse, men der findes faktisk allerede markant hurtigere forbindelser.

Eksempelvis kan du hos Gigabit få en internetforbindelse på helt op til 5000 Mbit, men så skal du også betale en høj pris for oprettelse og etablering af din forbindelse.

Vi har også 5G-internettet, som er ved at blive etableret over hele landet og giver hastigheder på over 1000 Mbit.

Tag imod tilbud om etablering af fibernet

Vi anbefaler dig at tage imod tilbud om etablering af fibernet, hvis eksempelvis Fibia eller TDC sender et tilbud ud til din adresse.

Med en fiberforbindelse får du adgang til lynende hurtigt internet, og det kan være med til både at fremtidssikre din bolig samt øge prisen hvis du går med salgstanker.

En god internetforbindelse er nemlig eftertragtet, så dette er værd at overveje med henblik på fremtidssikring af boligen.

Skriv en kommentar