Her er de 7 bedste a-kasser for akademikere

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Som akademiker har du flere specielle a-kasser at vælge imellem, og flere af dem ligger i den billige ende. Se dine muligheder her.

Top 7: Hvilken a-kasse til akademikere?

Flere a-kasser er specifikt målrettet mod akademikere, og det kan være en fordel hvis du ønsker særlige råd og vejledning indenfor dit fagområde. Du behøver dog ikke nødvendigvis at vælge en af disse. Ønsker du en specifik tværfaglig a-kasse, kan du også sagtens vælge en af disse.

Herunder har vi samlet de bedste a-kasser til akademikere netop nu.

#1AKA-Logo 467 kr./md.
A-kasse
Ingen
Inkl. fagforening
Adgang: Akademikere
#2FTFa-Logo 468 kr./md.
A-kasse
Ingen
Inkl. fagforening
Adgang: Alle
#3Det-Faglige-Hus-Logo 486 kr./md.
A-kasse
555 kr./md.
Inkl. fagforening
Adgang: Alle fag
#4Magistrenes-A-Kasse-Logo 502 kr./md.
A-kasse
Ingen
Inkl. fagforening
Adgang: Humanister og cand.scient.er
#5CA-Logo 505 kr./md.
A-kasse
Ingen
Inkl. fagforening
Adgang: Alle
#6Krifa-Logo 505 kr./md.
A-kasse
655 kr./md.
Inkl. fagforening
Adgang: Alle fag
#7ASE-logo 514 kr./md.
A-kasse
588 kr./md.
Inkl. fagforening
Adgang: Alle fag

Sådan fandt vi de bedste a-kasser til akademikere

Vi ved at flere a-kasser har specialiseret sig i akademikere, og kun optager medlemmer med en akademisk grad. Vi ved også at der findes flere tværfaglige a-kasser i samme prisleje, som ikke kun er til akademikere.

For at finde de bedste a-kasser til akademikere, har vi blandt andet undersøgt fagforeningernes anbefalinger og samarbejder. Mange fagspecifikke fagforeninger anbefaler eksempelvis Akademikernes A-kasse, men der er flere andre muligheder på markedet. Eksempelvis tværfaglige a-kasser, som accepterer medlemmer indenfor alle fagområder – og giver dig et bredere netværk at læne dig op ad.

Vi har også undersøgt, hvilke a-kasser der generelt anbefales blandt akademikere. Dette har vi blandt andet gjort ved at spørge i vores egne netværk, men også ved at gennemlæse eksisterende diskussioner og kommentar-tråde på nettet. Dette har givet os et godt indblik i hvad personer med en akademisk baggrund generelt ønsker sig af deres a-kasse.

Se hvilken a-kasse der oftest anbefales til akademikere

Flere fagforeninger varetager specifikke brancher eller fagområder, og som akademiker har du højst sandsynligt adgang til en fagspecifik forening. Er du eksempelvis læge, kan du blive medlem af Lægeforeningen. Er du farmaceut, kan du blive medlem af Pharmadanmark.

Fælles for disse fagforeninger er at de enten tilbyder a-kasse, eller samarbejder med en specifik a-kasse.

På listen herunder kan du se hvilken a-kasse der oftest anbefales af fagforeninger, samt hvilke a-kasser der er kendt for at have samarbejder med fagforbund medlemmer med en akademisk grad..

  • Akademikernes A-kasse
  • Magistrenes A-kasse
  • CA a-kasse
  • Min A-kasse

Hvornår er man akademiker?

I Danmark falder mange mennesker ind under denne kategori på tværs af brancher og fagområder. Der findes således ikke et enkelt svar på dette spørgsmål, men generelt kan man konkludere følgende: En akademiker er en person, som har en lang videregående uddannelse (LVU). Lange videregående uddannelser er højere uddannelser af teoretisk/boglig art, som tildeles af et universitet eller lignende højere læreanstalt på samme niveau (eksempelvis kunstakademierne og musikkonservatorierne).

Uddannelsen afsluttet med tildeling af en bachelor-, kandidat-, ph.d.- eller magistergrad.

Sådanne uddannelser kan ikke påbegyndes efter folkeskolens afgangseksamen i 9. klasse, men kræver eksempelvis en gymnasial uddannelse (såsom STX, HHX, HTX eller HF), eller en erhvervsuddannelse.

Når du som akademiker ønsker at melde dig ind i en fagspecifik a-kasse, skal du oplyse denne om din uddannelse. A-kassen vil efterfølgende optage dig som medlem, hvis din uddannelse kvalificerer dig hertil.

Skulle a-kassen vurdere at du ikke opfylder adgangskravene, kan du altid vælge en fri/tværfaglig a-kasse.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar