Bedste mobilabonnement i Danmark

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Hvor finder du det bedste mobilabonnement til dine behov? Vi har analyseret markedet og sammenlignet mere end 30 forskellige udbydere. Find dit nye abonnement her.

Her er de 8 bedste mobilabonnementer lige nu

Hos Netrådet har vi indsamlet data om alle mobilabonnementer på markedet, og vurderet dem på en række fastsatte kriterier. De bedste mobilabonnementer er vist i tabellen herunder.

#1Lebara-Logo
Lebara
 • 4 timer
 • 4 GB data
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 19 kr./md.
#2Oister-Logo
Oister
 • Fri tale
 • 20 GB data (EU 7 GB)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 89 kr./md.
#3Duka-Logo
DukaTale
 • 5 timer
 • 5 GB data
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 59 kr./md.
#4Greentel-Logo
Greentel
 • 10 timer
 • 10 GB data (EU 6 GB)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 79 kr./md.
#5CBB-Mobil-Logo
CBB Mobil
 • Fri tale
 • 15 GB data (EU 8 GB)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 99 kr./md.
#6eesy-logo
Eesy
 • Fri tale
 • 15 GB data (EU 10 GB)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 99 kr./md.
#73-Logo
3 Mobil
 • 8 timer
 • 8 GB data (kun DK)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 80 kr./md.
#8OK-Mobil-Logo
OK Mobil
 • 10 timer
 • 40 GB data (kun DK)
 • Oprettelse 1 kr.
 • Ingen binding
Pris 99 kr./md.

Abonnementerne og priserne er ajourført 18. august 2021.

Sådan fandt vi de bedste mobilabonnementer

Hos Netrådet er vi specialister i telefoni- og IT-løsninger. Vores erfaring stammer fra mange års professionelt virke, men også fra vores digitale tilværelse i det private. Vi stiller høje krav til udbyderne, og vælger kun de bedste abonnementer.

For at finde de bedste mobilabonnementer på markedet, har vi undersøgt følgende:

 • Pris: Prisen er vigtig, når vi kigger efter nyt mobilabonnement. Vores erfaring viser nemlig, at du kan spare mange penge ved at sammenligne priser. Derfor har vi vægtet denne faktor højt.
 • Abonnementets sammensætning: Mobilabonnementer sælges med taletid og data inkluderet. De fleste bruger i dag mere data end taletid, så dette har vi taget højde for i vores undersøgelse.
 • Administration: Er det nemt at betale regninger? Skifte abonnement? Opsige abonnement? Når du en sjælden gang imellem skal ændre noget, er det irriterende at bruge lang tid. Vi har derfor undersøgt brugervenligheden hos den enkelte udbyder.
 • Vilkår: Mobilabonnementer skal helst ikke have en bindingsperiode, og de skal kunne opsiges/ændres med kort varsel. Vi har vægtet et kort opsigelsesvarsel højt, så du hurtigt kan skifte abonnement når behovet melder sig.
 • Kundeservice: Hvor hurtigt kan du få svar på spørgsmål? Er medarbejderne hjælpsomme? Kan du både skrive og ringe? Vi har sammenlignet niveauet af kundeservice på tværs af forskellige udbydere.

Som led i vores undersøgelse har vi analyseret over 200 forskellige mobilabonnementer hos mere end 30 danske udbydere. Vi holder løbende øje med kundeanmeldelser af alle danske udbydere, samt Energistyrelsens tal på teleområdet.

Find det bedste mobilabonnement til dit behov

I vores analyse har vi kigget nærmere på mere end 200 mobilabonnementer med forskellige tale- og datapakker inkluderet. Se vores anbefalinger af mobilabonnementer til specifikke behov her.

Børneabonnementer

UdbyderAnbefalet abonnement
Duka5 timer + 5 GB (EU 5 GB)
59 kr./md.
Lebara4 timer + 4 GB (EU 1 GB)
19 kr./md.
Oister1 time + 3 GB (EU 3 GB)
49 kr./md.

Vi mener: Mobilabonnementer i denne kategori er billige og velegnede til børn, der netop har fået deres første mobiltelefon. Behovet for tale og data er normalt ganske lavt, men til gengæld anbefales det at vælge en udbyder som muliggør ekstra sikkerhedsforanstaltninger såsom blokering af indholdstakserede SMS’er, 90-numre og lignende.

Ovennævnte udbydere har nogle af de bedste og billigste mobilabonnementer til børn.

Prisen starter på bare 48 kroner per måned for et mobilabonnement til de yngste, og det inkluderer altså både taletid, fri SMS/MMS samt en fin lille mængde data. Typisk fra 1 GB til 5 GB. Når grænsen er ved at være nået, får du besked herom – og du kan selv fastsætte et øvre loft over forbruget.

De bedste mobilabonnementer i denne kategori fås typisk med ekstra sikkerhedsfunktioner aktiveret som udgangspunkt, men alle udbydere har dog mulighed for at sikre abonnementerne til samme børnevenlige niveau.

Familieabonnementer

UdbyderAnbefalet abonnement
OisterFri tale + 10 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
Greentel10 timer + 10 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
CBB MobilFri tale + 15 GB (EU 8 GB)
99 kr./md.

Vi mener: Det bliver nemmere at spare penge og holde det økonomiske overblik, hvis alle familiens mobilabonnementer er samlet ét sted. Vi anbefaler derfor at du vælger en udbyder med abonnementer der passer til hele familien, og derefter løbende følger op på prisudviklingen på markedet.

Ovennævnte udbydere har allesammen gode mobilabonnementer til hele familien. Der er nemlig lidt af hvert at vælge imellem, og alle i familien kan således finde et mobilabonnement der passer til deres behov.

Til familien er det også bedst at samle mobilabonnementerne ét sted så det er nemt at holde overblik over regningerne, og der kan desuden være besparelser at hente ved enten at forhandle en bedre pris eller opnå samlerabatter.

Den afgørende faktor, når du skal vælge nye mobilabonnementer til hele familien, er at der findes gode abonnementer til såvel store som små behov. Vælger du den samme pakke til alle familiemedlemmer, risikerer du at betale for noget du ikke bruger.

Ældrevenlige mobilabonnementer

UdbyderAnbefalet abonnement
Duka5 timer + 5 GB (EU 5 GB)
59 kr./md.
Greentel10 timer + 10 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
OisterFri tale + 4 GB (EU 4 GB)
69 kr./md.

Vi mener: Der findes ikke rigtigt mobilabonnementer, som er decideret ældrevenlige. Her kan du i stedet kigge på om udbyderen har et passende abonnement, en god pris og mulighed for telefonisk kundesupport hvis noget driller. Vi synes også det er vigtigt at abonnementerne er nemme at administrere, samt opgradere/nedgradere hvis behovet ændrer sig.

De bedste mobilabonnementer til ældre er nemme at administrere og anvende. Her er der lagt ekstra fokus på udbydere med en god og nærværende kundeservice, hvor der nemt kan søges råd og vejledning når behovet melder sig.

Med det rette mobilabonnement kan den gamle fastnettelefon også endelig skrottes, hvilket frigiver ekstra penge i budgettet. Mange holder måske fast i deres fastnet-abonnement fordi de altid har haft et bestemt telefonnummer dertil, men i dag kan de fleste udbydere sørge for at dit fastnetnummer automatisk viderestilles til din mobiltelefon. Så sparer du penge på abonnementet, samtidig med at familie og venner slipper for at skrive nye telefonnumre ind i deres telefonbøger.

Mest for pengene

UdbyderAnbefalet abonnement
Lebara12 timer + 12 GB (EU 2 GB)
49 kr./md.
OisterFri tale + fri data (EU 12 GB)
159 kr./md.
Greentel2 timer + 20 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.

Vi mener: Prisbevidste forbrugere anbefales at vælge et mobilabonnement hvor alt er inkluderet, da disse abonnementer kan fås til meget lave priser. Hvis du kender dit behov kan du nemt finde et billigt abonnement, der passer præcist til dit forbrug.

Ovennævnte udbydere er blandt de bedste valg for dig, der ønsker det billigste mobilabonnement med data og taletid inkluderet. Her har vi udelukkende kigget på priserne, og sammenlignet de billigste tilbud netop nu.

Mobilabonnementer købes oftest som pakker med en bestemt mængde tale og data inkluderet, og det er nemt at finde et der passer til dit behov.

Det er vigtigt at du undersøger dit behov før du vælger det bedste mobilabonnement til dit behov, men blandt de udvalgte muligheder herover er der rigtig mange gode pakker at vælge mellem som ikke vil ruinere dig.

Mobilabonnementer uden binding

UdbyderAnbefalet abonnement
Greentel10 timer + 10 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
Opsigelse dag til dag
DukaFri tale + 10 GB (EU 10 GB)
99 kr./md.
Opsigelse til månedens udgang
OisterFri tale + 8 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
Opsigelse til månedens udgang

Vi mener: Mobilabonnementer uden binding og korte opsigelsesperioder er det bedste valg for dig, der ønsker et fleksibelt abonnement. Det kan være at du er usikker på dine egentlige behov, og derfor er det en fordel at kunne opsige eller tilpasse abonnementet med kort varsel.

Du kan få mange forskellige mobilabonnementer uden binding, men der kan være stor forskel på vilkårene for opsigelsen. Nogle selskaber kræver eksempelvis et opsigelsesvarsel på minimum 30 dage, mens du andre steder kan opsige dit abonnement fra dag til dag.

Har du et ønske om at finde et mobilabonnement helt uden binding eller lange opsigelsesperioder, kan det derfor godt betale sig at undersøge markedet og læse abonnementsvilkårene grundigt igennem før du skriver under på en aftale.

Mobilabonnementer af denne type fås med både store og små mængder tale og data, så der er altså noget for ethvert behov.

Mobilabonnementer uden data

UdbyderAnbefalet abonnement
OK MobilBasis – 59 øre/min, 8 øre/sms
Min. forbrug 10 kr./md.
Greentel3 timers tale, fri SMS/MMS
49 kr./md.
OisterBasic – 40 øre/min, 10 øre/sms
19 kr./md.

Vi mener: Mobilabonnementer uden inkluderet data findes næsten kun som forbrugsafregnede abonnementer, men der er også mulighed for at finde abonnementer som kun indeholder tale. Denne type mobilabonnement er primært egnet til dig, der har et meget lavt forbrug.

Ovennævnte udbydere har flere ideelle muligheder for dig, der søger et af de bedste mobilabonnementer uden data. I dag er det typisk sådan at mobilabonnementer sælges i pakker hvor taletid, SMS/MMS og data er inkluderet. Du kan dog stadig finde mobilabonnementer uden data inkluderet, hvor du så enten kan betale for den mængde du bruger eller tilkøbe en pakke data når/hvis du ønsker det.

Mobilabonnementer af denne slags er bedst til dem der ikke benytter data på mobilen – eller kun sjældent bruger det. Det kan eksempelvis være at du bare har en klassisk telefon uden adgang til apps, eller at du for det meste er koblet på et trådløst hjemmenetværk.

Mobilabonnementer med fri tale og fri data

UdbyderAnbefalet abonnement
OisterFri tale + fri data (EU 12 GB)
159 kr./md.
EesyFri tale + fri data (EU 20 GB)
179 kr./md.
CBB MobilFri tale + fri data (EU 13 GB)
179 kr./md.

Vi mener: Mobilabonnementer med fri tale og fri data er ofte lidt dyrere, men til gengæld får du ro i sindet og skal ikke bekymre dig om at løbe tør for hverken tale eller data midt på måneden. Det er således et rigtig godt valg for dig, der ofte bruger mobiltelefonen til streaming, og som måske deler den ubegrænsede data med en computer eller tablet.

Ovennævnte udbydere har nogle af de bedste mobilabonnementer med fri tale og fri data inkluderet. Mobilabonnementer med både fri tale og fri data giver dig tryghed, da du slipper for at bekymre dig om dit forbrug og konsekvenserne af at nå loftet midt i måneden.

Udvalget af mobilabonnementer med både fri tale og fri data er ikke særlig stort, men der er alligevel flere billige og gode muligheder. Vær opmærksom på at forskellige udbydere kan have særlige betingelser for fair use, eksempelvis et dagligt loft over brugen af data.

Mobilabonnementer med fri data

UdbyderAnbefalet abonnement
OisterFri tale + fri data (EU 12 GB)
159 kr./md.
EesyFri tale + fri data (EU 20 GB)
179 kr./md.
CBB MobilFri tale + fri data (EU 13 GB)
179 kr./md.

Vi mener: Mobilabonnementer med fri data er ideelle til personer, der er flittige brugere af internetforbindelsen på farten – det kan eksempelvis være pendlere, sommerhusejere eller studerende, som ofte er væk fra det trådløse hjemmenetværk.

Ovennævnte udbydere tilbyder de bedste mobilabonnementer med fri data inkluderet. Mobilabonnementer med fri data har ofte en fair use-grænse på 1000 GB per måned, men dette er mere end hvad de fleste kan nå at bruge. Din udbyder kan dog have forskellige sikkerhedsmekanismer, som udløses hvis du bruger mere data end normalt – her kan du i visse tilfælde risikere at blive kontaktet af udbyderen, men dette vil som regel kun ske i meget ekstreme tilfælde.

Et mobilabonnement med fri data er perfekt for dig der kun sjældent bruger en computer, og derfor primært anvender mobiltelefon eller tablet til alle online-aktiviteter fra streaming til sociale netværk og backup af billeder og video.

Mobilabonnementer med fri tale

UdbyderAnbefalet abonnement
EesyFri tale + 15 GB (EU 10 GB)
99 kr./md.
GreentelFri tale + 30 GB (EU 8 GB)
99 kr./md.
DukaFri tale + 10 GB (EU 10 GB)
99 kr./md.

Vi mener: Hvis du foretager mange opkald i løbet af en dag, er det en god idé at vælge et abonnement med fri tale. Så skal du ikke bekymre dig om ekstra regninger, da minuttaksterne udover den inkluderede taletid normalt er meget høje.

Ovennævnte udbydere har nogle interessante mobilabonnementer med fri tale. Disse abonnementer giver dig ubegrænset tale til en fornuftig pris, så her kan du spare en god portion penge.

Mobilabonnementer med fri tale er den bedste løsning, hvis du taler meget i telefon når du er på farten. Det kan være du bruger mange timer på transport hver dag, eller at du bruger telefonen meget i forbindelse med arbejde.

Udover fri tale følger der normalt også fri SMS/MMS med i prisen, og med de fleste abonnementer får du også en god portion data oveni.

Mobilabonnementer med udlandstelefoni

EU har for et par år siden fjernet afgifterne på roaming, så mobilabonnementer kan bruges i andre EU-lande uden dyre roaming afgifter. Herudover er flere udbydere begyndt at tilbyde fri roaming i lande udenfor EU, så hvis du ofte er ude at rejse er et mobilabonnementer med udlandstelefoni et godt valg. Så skal du ikke bekymre dig om høje regninger efter endt rejse.

Vi mener: Mobilabonnementer med fri roaming er velegnet til mennesker, der ofte rejser til og fra lande i og udenfor EU. Det kan enten være for turisme eller arbejde, hvor der ønskes mulighed for at bruge taletid og data uden frygt for høje ekstra-regninger.

Mobilabonnementer til EU

UdbyderAnbefalet abonnement
EesyFri tale + 15 GB (EU 10 GB)
99 kr./md.
CBB MobilFri tale + 50 GB (EU 9 GB)
119 kr./md.
Greentel10 timer + 30 GB (EU 8 GB)
99 kr./md.

Ovennævnte udbydere tilbyder alle en række gode mobilabonnementer til brug i EU. Fælles for disse abonnementer er at der medfølger en portion data, som kan bruges i EU sammen med din inkluderede taletid og SMS/MMS.

Mobilabonnementer til EU og resten af verden

UdbyderAnbefalet abonnement
3 MobilFri tale + 20 GB (EU+verden 20 GB)
140 kr./md.
YouSeeFri tale + 20 GB (EU+verden 20 GB)
169 kr./md.
TelenorFri tale + 20 GB (EU+verden 12 GB)
159 kr./md.

Ovennævnte udbydere har udvidet med et stort antal lande udenfor EU. Mobilabonnementerne kan derfor bruges akkurat som i Danmark, når du rejser til EU-lande eller lande som Thailand, USA, Tyrkiet, samt mange andre lande.

Mobilabonnementer med musik

UdbyderAnbefalet abonnement
CBB MobilFri tale + 50 GB (EU 12 GB)
159 kr./md.
Inkl. Tidal
3 Mobil8 timer + 8 GB
80 kr./md.
Rabat på Deezer
TelmoreFri tale + 30 GB (EU 15 GB)
169 kr./md.
Inkl. Telmore Musik
YouSeeFri tale + 20 GB (EU 20 GB)
169 kr./md.
Inkl. YouSee Musik

Vi mener: Hvis du er vild med musik og betaler for streamingtjenester såsom TIDAL eller Spotify, kan der være penge at spare ved at købe et mobilabonnement hvor din favorittjeneste er inkluderet i pakkeprisen.

Ovennævnte udbydere kan blandt andet tilbyde mobilabonnementer med adgang til Spotify og andre musiktjenester til en reduceret pris.

Disse mobilabonnementer er de bedste på markedet, hvis du ofte hører musik på farten og gerne vil spare penge på din foretrukne musiktjeneste. Der kan opnås en ganske fornuftig besparelse, alt efter hvilket abonnement du vælger.

Mobilabonnementer med film og TV-serier

UdbyderAnbefalet abonnement
TelmoreFri tale + fri data (EU 26 GB)
299 kr./md.
Inkl. Netflix, HBO Nordic og TV2 Play
3 Mobil8 timer + 8 GB
80 kr./md.
Rabat på TV2 Play og discovery+
TeliaFri tale + 15 GB (EU 11 GB)
149 kr./md.
Rabat på HBO Nordic

Vi mener: Rigtig mange danskere abonnerer på én eller flere streamingtjenester, og der kan være penge at spare ved at købe et mobilabonnement hvor de er inkluderet. Flere steder kan du også få dine favorit-streamingtjenester med rabat, og det kan således give en god besparelse hver måned.

Ovennævnte udbydere tilbyder alle en række spændende mobilabonnementer med Netflix og andre streamingtjenester inkluderet i prisen.

Mobilabonnementer af denne type er det bedste valg for dig, der alligevel abonnerer på Netflix og lignende tjenester. Her får du nemlig enten dine yndlingstjenester inkluderet i abonnementet, eller også kan du få dem med rabat sammen med dit abonnement.

Se også: Mobilabonnementer med Viaplay, Mobilabonnementer med TV2 Play og mobilabonnementer med HBO Nordic.

Taletidskort (forbrugsafregnet abonnement) – ideelt til alarmer eller det lave forbrug

 1. Oister
 2. OK Mobil
 3. Lycamobile
 4. Lebara

Vi mener: Generelt anbefales taletidskort og forbrugsafregnede abonnementer ikke, da forbrugstaksterne er meget høje – og dermed hurtigt overskrider prisen for et lille mobilabonnement. Men hvis hovedformålet er at holde kontakt til elektroniske apparater eller “parkere” et telefonnummer for en periode, kan et taletidskort være et ideelt valg.

Ovennævnte udbydere tilbyder de bedste taletidskort og forbrugsafregnede mobilabonnementer på markedet.

Et taletidskort er et ideelt valg til brug i et alarmsystem, en varmepumpe eller en garageport, men kan altså også bruges til en mobiltelefon der kun bruges sjældent til udgående opkald/beskeder.

Før du bestiller: Kend dit forbrug

Det kan mange gange være fristende at vælge et mobilabonnement med en masse taletid og data inkluderet, “for at være på den sikre side”. Det kan dog vise sig at være en dårlig investering, da dit reelle forbrug måske er lavere end du går og tror.

Størstedelen af alle udbydere har heldigvis en god forbrugsoversigt, hvor du nemt kan følge med i dit forbrug. Herunder er det et screenshot fra Telia, der viser forbruget for et enkelt mobilabonnement forrige år.

Forbrug i en udvalgt måned med et Telia-abonnement.

Det kan i den viste forbrugsoversigt konstateres, at:

 • Dataforbruget er relativt højt.
 • Der afsendes ikke mange klassiske SMS og MMS.
 • Der tales under en time i telefon på en måned.

Når du har kigget et par måneder tilbage i tiden og konstateret at dit forbrugsmønster er nogenlunde ens i flere sammenhængende måneder, kan du begynde at lede efter et mobilabonnement der passer til dit behov.

Find den bedste mobildækning i dit område

Vi har i Danmark tre forskellige store mobilnetværk, der dækker hele landet: TDC, 3 og Telia-Telenor. Sidstnævnte sammenlagde deres mobilmaster i 2011, og er efterfølgende gået sammen om at udbygge og videreudvikle deres fælles netværk.

Netværkene dækker hele Danmark i højere eller lavere grad, så her er det en god idé at tjekke hastigheden i det/de område(r) du ofte befinder dig i. Det kan være hjemme og på arbejdspladsen, eller – eksempelvis – i sommerhuset.

Det er også en god idé at undersøge dækningen på vejen til og fra arbejde/skole, så du er sikker på at du har godt signal og stabilt internet hele vejen.

Tjek derfor dækningskortene hos de enkelte udbydere, inden du vælger det bedste mobilabonnement til dine behov:

Se også mastedatabasen, hvis du vil vide hvilke master der er placeret tættest på dig.

Læs også: Sådan finder du den bedste mobildækning på din adresse

Fakta om mobilabonnementer

Hvordan skifter jeg teleselskab?

Når du har fundet et nyt mobilabonnement, skal du lade den nye udbyder tage sig af opsigelsen og flytningen af dit nummer fra din gamle udbyder. Processen er helt automatisk, og du skal ikke selv gøre noget. Hvis du selv opsiger dit nuværende abonnement uden at bede om nummerflytning til din nye udbyder, risikerer du at miste dit nuværende telefonnummer.

Hvilke mobilnetværk findes i Danmark?

I Danmark har vi tre landsdækkende mobilnetværk, som ejes og drives af disse netværksoperatører: TDC, 3 og Telia-Telenor. Sidstnævnte sammenlagde deres netværk i 2011, og udvikler det i fællesskab.

Hvordan finder jeg det bedste mobilabonnement til mine behov?

Når du skal vælge dit nye mobilabonnement, anbefaler vi at du tjekker statistikerne i dit nuværende abonnement først. Kig gerne tilbage på en periode fra 6 til 12 måneder, så du får et retvisende billede af dit nuværende forbrug. Det er vigtigt at du kender dit forbrug på forhånd, da du nemmere kan finde et mobilabonnement som passer til dine behov.

Hvorfor er der flere teleselskaber end netværk i Danmark?

I Danmark har vi over 30 forskellige teleselskaber, men kun tre netværksoperatører: TDC, 3 og Telia-Telenor. Dette kan lade sig gøre fordi teleselskaberne kan leje sig ind hos de forskellige netværksoperatører, hvorved kapaciteten i hvert netværk kan udnyttes optimalt.

Hvad betyder 5G-nettet for mit mobilabonnement?

Med 5G-nettet kan du opnå hastigheder på mere end 1000 Mbit med din mobiltelefon, hvis denne understøtter det nye netværk. Dit mobilabonnement tilbyder således lige så høje hastigheder som de hurtigste landsdækkende bredbåndsforbindelser, og man spår at dette vil få styr betydning for internettets anvendelsesområder i fremtiden.

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 18. august 2021: Priser er ajourført, og Lebara er rykket op ad listen. Vi har ændret en smule på artiklens layout, så den fremstår mere intuitiv.
 • 28. maj 2021: Priser er ajourført, og Lebara er tilføjet listen med de bedste mobilabonnementer.
 • 21. april 2021: Vi har opdateret hele artiklen med nye informationer og tekster. Priser og produkter er ligeledes blevet opdateret.
 • 2. marts 2021: Vi har revurderet rangeringen af de bedste mobilabonnementer, således at Top 3 nu inkluder Oister, Duka og Greentel i nævnte rækkefølge.
 • 12. januar 2021: 3 Mobil er tilføjet listen med de bedste mobilabonnementer, da de har lanceret en række nye abonnementer til fordelagtige priser. Ydermere er tilføjet mobilabonnementer uden binding, og der er ryddet op i anbefalingerne.
 • 6. november 2020: Layout er opdateret og forenklet, og toplisten er opdateret. Eesy er nu anbefalet som det bedste mobilabonnement.
 • 15. oktober 2020: Layout er opdateret, og der er tilføjet følgende nye kategorier: Bedste mobilabonnement med fri tale + fri data, samt taletidskort. Under de bedste mobilabonnementer med fri tale er abonnementet fra 3 rykket ned på en andenplads og erstattet af et nyt abonnement fra Eesy.
 • 27. september 2020: Oister er nu udpeget som bedste mobilabonnement med ubegrænset data. Pladsen overtages fra Eesy.
 • 9. september 2020: Liste over abonnementer er opdateret, og nye udbydere er tilføjet.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

2 kommentarer til “Bedste mobilabonnement i Danmark”

 1. Det er nogle rigtig gode oversigter . Jeg har brugt meget tid på at finde det rigtige abonnement , altså et der ikke har uventede overraskelser . F. Eks omtales EU taksering stort set ikke , ved rejse i Eu over 3 måneder er prisen en anden . Man føler sig lidt snydt , når der pludselig overtakseres , der er ikke talt om det , men derimod står det i de fremsendte vilkår ,
  Selvfølgelig kan man takke sig selv, at man ikke lige læste alle de sider man modtog ved aftalens start.
  Nu er jeg lige stødt på at You see fortalte mig at man efter en måned skulle hjem til masterne i DK for at nulstille
  Roamingen . Jeg troede at de tider var forbi, men hende der oplyste at sådan var det , mente at det var rigtigt, selvom jeg sagde at man kører
  da ikke lige til DK midt i ferien
  For at opdatere , 0-stille roamingen , hun havde jo lige fortalt at efter 1 måned eu- takserede de .
  Derfor sidder jeg nu og søger et abonnement der gælder 3-4 måneder , så lang tid bruges på en campingtur rundt i EU
  Hvad er dit råd ?
  På forhånd tak for en god ide
  Kirsten Hansson

  Svar
  • Hej Kirsten

   Tusind tak for dine rosende ord, og jeg beklager mit sene svar. Jeg skulle lige undersøge problemet til bunds, for at blive klogere på mulighederne.
   Det du efterspørger, er “roaming til hjemmetakst” – et initiativ startet af EU, for at sikre billig mobiltelefoni på tværs af landegrænser:
   Europa.eu – fri roaming i EU
   EU definerer begrebet “roaming” således:

   Roaming betyder brug af din mobiltelefon, når du lejlighedsvist rejser uden for det land, som du bor i eller har fast tilknytning til, f.eks. fordi du arbejder eller studerer der.

   I dit tilfælde er afsnittet om overvågning af din roaming interessant.

   Hos EU har man fastsat at mobilselskaber for en periode på 4 måneder kan overvåge og kontrollere dit forbrug, hvilket betyder at de relativt hurtigt kan begynde at trække EU-takst hvis du i løbet af 4 måneder bruger din telefon mere i udlandet end i hjemlandet.

   Desværre giver dette en udfordring for dig, når du rejser rundt i EU i 3-4 måneder. Den frie roaming er nemlig ikke tiltænkt langvarige rejser, men derimod almindelige ferie- og forretningsrejser.

   Jeg antager at der er tale om forskellige lande? Hvis ikke, er en oplagt løsning at få et lokalt abonnement i det land du oftest besøger. Hvis du rejser gennem flere lande og f.eks. opholder dig én uge i Østrig og dernæst én uge i Schweiz, kan en løsning være at købe forskellige SIM-kort som du blot tanker op på nettet og bruger når du rejser til hvert land. Det er selvfølgelig en smule bøvlet, især når du i samme periode skal betale for dit danske mobilabonnement uden at kunne bruge det.

   Mht. telefoni kan dette eksempelvis klares via Skype, hvor du kan koble dit danske mobilnummer til. Det fungerer på samme måde som når du modtager almindelige telefonopkald, du bruger blot internetforbindelsen i stedet for telefonnettet. Så kan folk ringe dig op som var du hjemme i Danmark, og du kan ligeledes ringe til folks telefoner via Skype. Det er selvfølgelig ikke gratis at ringe via Skype, men så vidt jeg husker er priserne meget rimelige.

   En helt tredje mulighed, som giver dig internetadgang over hele EU, er satellit internet. Så kan du forbinde til internettet uanset hvor du befinder dig, men det er dog ikke helt billigt da der skal købes lidt udstyr før det virker.

   Jeg håber det gav dig nogle muligheder at kigge nærmere på, og jeg beklager at det ikke kan gøres nemmere endnu. Jeg vil selvfølgelig holde øje med markedet, og opdaterer løbende denne artikel: Mobilabonnementer med udlandstelefoni

   Venlig hilsen
   Thomas, Netrådet.dk

   Svar

Skriv en kommentar