Årets bedste mobilabonnement

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

At finde det bedste mobilabonnement kan være en udfordring når der findes over 30 konkurrerende udbydere på markedet, som tilsammen tilbyder mere end 200 forskellige abonnementer. Mange af mobilabonnementerne ligner tilmed hinanden, så hvordan finder du det bedste og billigste tilbud der passer til dine behov?

Vi har analyseret hvilken type mobilabonnementer der er de mest eftertragtede, og samlet vores anbefalinger i denne guide.

Her er de bedste mobilabonnementer

Efter en gennemgang af mere end 200 mobilabonnementer fra 30 forskellige udbydere, har vi identificeret de bedste abonnementer til mobiltelefonen. Herunder er de overordnede resultater af undersøgelsen.

Mobilabonnementerne herunder er rangeret ud fra en kombination af pakkeindhold, priser/gebyrer, udvalg, samt abonnementsvilkår.

#1eesy-logo
Eesy
 • Altid fri tale
 • Fra 15 GB (10 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 99 kr./md.
#2Oister-Logo
Oister
 • Fra 1 time
 • Fra 3 GB (3 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 49 kr./md.
#3Duka-Logo
DukaTale
 • Fra 5 timer
 • Fra 5 GB (5 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 59 kr./md.
#4CBB-Mobil-Logo
CBB Mobil
 • Fra 1 time
 • Fra 1 GB
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 49 kr./md.
#53-Logo
3 Mobil
 • Fra 8 timer
 • Fra 8 GB
 • Oprettelse 100 kr.
 • Ingen binding
Fra 80 kr./md.
#6Greentel-Logo
Greentel
 • Fra 2 timer
 • Fra 2 GB (2 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 48 kr./md.
#7OK-Mobil-Logo
OK Mobil
 • Fra 1 time
 • Fra 1 GB
 • Oprettelse 1 kr.
 • Ingen binding
Fra 49 kr./md.

Abonnementerne og priserne er ajourført 12. januar 2021.

Find et mobilabonnement der passer til dine behov

I denne undersøgelse har vi identificeret de bedste mobilabonnementer til specifikke behov. Vælg fra listen herunder, hvis du søger et særligt abonnement til mobiltelefonen.


Bedste mobilabonnement til børn

UdbyderAnbefalet abonnement
Duka5 timer + 5 GB (EU 5 GB)
59 kr./md.
Greentel2 timer + 2 GB (EU 2 GB)
48 kr./md.
Oister1 time + 3 GB (EU 3 GB)
49 kr./md.

Ovennævnte udbydere har nogle af de bedste og billigste mobilabonnementer til børn.

Prisen starter på bare 48 kroner per måned for et mobilabonnement til de yngste, og det inkluderer altså både taletid, fri SMS/MMS samt en fin lille mængde data. Typisk fra 1 GB til 5 GB.

De bedste mobilabonnementer i denne kategori fås typisk med ekstra sikkerhedsfunktioner aktiveret som udgangspunkt, men alle udbydere har dog mulighed for at sikre abonnementerne til samme børnevenlige niveau.

Vores vurdering: Mobilabonnementer i denne kategori er billige og velegnede til børn, der netop har fået deres første mobiltelefon. Behovet for tale og data er normalt ganske lavt, men til gengæld anbefales det at vælge en udbyder som muliggør ekstra sikkerhedsforanstaltninger såsom blokering af indholdstakserede SMS’er, 90-numre og lignende.

Bedste mobilabonnement til familien

UdbyderAnbefalet abonnement
OisterFri tale + 8 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
Greentel10 timer + 10 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
CBB Mobil10 timer + 50 GB
99 kr./md.

Ovennævnte udbydere har allesammen gode mobilabonnementer til familien.

Der er nemlig lidt af hvert at vælge mellem, og alle i familien kan således finde et mobilabonnement der passer til deres behov.

Til familien er det også bedst at samle mobilabonnementerne ét sted så det er nemt at holde overblik over regningerne, og der kan desuden være besparelser at hente ved at samle flere abonnementerne på samme konto.

Det vigtigste er dog at udbyderne har et abonnementsudvalg, der er bredt nok til at alle kan finde noget til deres behov. Ellers risikerer man at spilde penge på noget, som man ikke bruger.

Vores vurdering: Det bliver nemmere at spare penge og opretholde overblikket, hvis alle familiens mobilabonnementer er samlet ét sted. Vi anbefaler derfor at du vælger en udbyder med abonnementer der passer til hele familien, og derefter løbende følger op på prisudviklingen på markedet.

Bedste ældrevenlige mobilabonnement

UdbyderAnbefalet abonnement
Duka5 timer + 5 GB (EU 5 GB)
59 kr./md.
Greentel10 timer + 10 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
OisterFri tale + 4 GB (EU 4 GB)
69 kr./md.

De bedste mobilabonnementer til ældre er nemme at administrere og anvende. Her er der lagt ekstra fokus på udbydere med en god og nærværende kundeservice, hvor der nemt kan søges råd og vejledning når behovet melder sig.

Med det rette mobilabonnement kan den gamle fastnettelefon også endelig skrottes, hvilket frigiver ekstra penge i budgettet. Mange holder måske fast i deres fastnet-abonnement fordi de altid har haft et bestemt telefonnummer dertil, men i dag kan de fleste udbydere sørge for at dit fastnetnummer automatisk viderestilles til din mobiltelefon. Så sparer du penge på abonnementet, samtidig med at familie og venner slipper for at skrive nye telefonnumre ind i deres telefonbøger.

Vores vurdering: Ældrevenlige mobilabonnementer er det bedste valg for alle, der har svært ved teknikken og derfor gerne vil have noget som er nemt og enkelt at gå til. Samtidig må det også gerne være i den billige ende, hvilket især kan være en fordel for alle der kun har en folkepension.

Bedste billige mobilpakke

UdbyderAnbefalet abonnement
Duka5 timer + 5 GB (EU 5 GB)
59 kr./md.
OisterFri tale + fri data (EU 12 GB)
159 kr./md.
Greentel2 timer + 20 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.

Ovennævnte udbydere er blandt de bedste valg for dig, der ønsker det billigste mobilabonnement med data og taletid inkluderet. Her har vi udelukkende kigget på priserne, og sammenlignet de billigste tilbud netop nu.

Mobilabonnementer købes oftest som pakker med en bestemt mængde tale og data inkluderet, og det er nemt at finde et der passer til dit behov.

Det er vigtigt at du undersøger dit behov før du vælger det bedste mobilabonnement til dit behov, men blandt de udvalgte muligheder herover er der rigtig mange gode pakker at vælge mellem som ikke vil ruinere dig.

Vores vurdering: Prisbevidste forbrugere anbefales at vælge et mobilabonnement hvor alt er inkluderet, da disse abonnementer kan fås til meget lave priser. Hvis du kender dit behov kan du nemt finde et billigt abonnement, der passer præcist til dit forbrug.

Bedste mobilabonnement uden binding

UdbyderAnbefalet abonnement
Greentel10 timer + 10 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
Opsigelse dag til dag
DukaFri tale + 10 GB (EU 10 GB)
99 kr./md.
Opsigelse til månedens udgang
OisterFri tale + 8 GB (EU 6 GB)
79 kr./md.
Opsigelse til månedens udgang

Udbyderne vist i tabellen herover tilbyder de bedste betingelser for dig, der ønsker et fleksibelt mobilabonnement.

Du kan få mange forskellige mobilabonnementer uden binding, men der kan være stor forskel på vilkårene for opsigelsen. Nogle selskaber kræver eksempelvis et opsigelsesvarsel på minimum 30 dage, mens du andre steder kan opsige dit abonnement fra dag til dag.

Har du et ønske om at finde et mobilabonnement helt uden binding eller lange opsigelsesperioder, kan det derfor godt betale sig at undersøge markedet og læse abonnementsvilkårene grundigt igennem før du skriver under på en aftale.

Mobilabonnementer af denne type fås med både store og små mængder tale og data, så der er altså noget for ethvert behov.

Vores vurdering: Mobilabonnementer uden binding og korte opsigelsesperioder er det bedste valg for dig, der ønsker et fleksibelt abonnement. Det kan være at du er usikker på dine egentlige behov, og derfor er det en fordel at kunne opsige eller tilpasse abonnementet med kort varsel.

Bedste mobilabonnement uden data

UdbyderAnbefalet abonnement
OK MobilBasis – 59 øre/min, 8 øre/sms
Min. forbrug 10 kr./md.
GreentelBasic – 48 øre/min, 8 øre/sms
Min. forbrug 29 kr./md.
OisterBasic – 40 øre/min, 10 øre/sms
19 kr./md.

Ovennævnte udbydere har flere ideelle muligheder for dig, der søger et af de bedste mobilabonnementer uden data.

I dag er det typisk sådan at mobilabonnementer sælges i pakker hvor taletid, SMS/MMS og data er inkluderet.

Du kan dog stadig finde mobilabonnementer uden data inkluderet, hvor du så enten kan betale for den mængde du bruger eller tilkøbe en pakke data når/hvis du ønsker det.

Mobilabonnementer af denne slags er bedst til dem der ikke benytter data på mobilen – eller kun sjældent bruger det.

Der er mange forskellige muligheder hvis du ønsker et mobilabonnement uden data, så vær sikker på du undersøger dem alle for at se hvilke der passer bedst til dine behov.

Vores vurdering: Mobilabonnementer uden inkluderet data findes næsten kun som forbrugsafregnede abonnementer, men der er også mulighed for at finde abonnementer som kun indeholder tale. Denne type mobilabonnement er primært egnet til dig, der har et meget lavt forbrug.

Bedste mobilabonnement med fri tale og fri data

UdbyderAnbefalet abonnement
OisterFri tale + fri data (EU 12 GB)
159 kr./md.
EesyFri tale + fri data (EU 20 GB)
179 kr./md.
CBB MobilFri tale + fri data (EU 13 GB)
179 kr./md.

Ovennævnte udbydere tilbyder nogle af de bedste mobilabonnementer med fri tale og fri data inkluderet.

Mobilabonnementer med både fri tale og fri data inkluderet giver dig ultimativ tryghed, da du hverken skal bekymre dig om antal timer og mængden af data forbrugt i løbet af måneden.

Udvalget af mobilabonnementer med både fri tale og fri data er ikke særlig stort, men der er alligevel flere billige og gode muligheder.

Vores vurdering: Mobilabonnementer med fri tale og fri data er ofte lidt dyrere, men til gengæld får du ro i sindet og skal ikke bekymre dig om at løbe tør for hverken tale eller data midt på måneden. Det er således et rigtig godt valg for dig, der udelukkende bruger mobiltelefonen til at surfe på nettet, se film og lignende.

Bedste mobilabonnement med fri data

UdbyderAnbefalet abonnement
OisterFri tale + fri data (EU 12 GB)
159 kr./md.
EesyFri tale + fri data (EU 20 GB)
179 kr./md.
CBB MobilFri tale + fri data (EU 13 GB)
179 kr./md.

Ovennævnte udbydere tilbyder er blandt de bedste mobilabonnementer med fri data inkluderet.

Mobilabonnementer med fri data har ofte en fair use-grænse på 1000 GB, men dette betyder dog ikke altid at abonnementet lukkes eller begrænses hvis denne grænse nås. Når du helt op til fair use-grænsen flere måneder i træk, kan du dog godt forvente at udbyderen kontakter dig.

Et mobilabonnement med fri data er perfekt for dig der kun sjældent bruger en computer, og derfor primært anvender mobiltelefonen til alle online-aktiviteter fra streaming til sociale netværk og backup af billeder og video.

Vores vurdering: Mobilabonnementer med fri data er ideelle til personer, der bruger store mængder data – det kan eksempelvis være pendlere, der bruger mange timer i toget hver måned og gerne vil kunne streame film og musik uden at bekymre sig om at løbe tør for data.

Bedste mobilabonnement med fri tale

UdbyderAnbefalet abonnement
EesyFri tale + 15 GB (EU 10 GB)
99 kr./md.
3 MobilFri tale + 24 GB
99 kr./md.
DukaFri tale + 10 GB (EU 10 GB)
99 kr./md.

Ovennævnte udbydere har nogle særdeles interessante mobilabonnementer med fri tale. Disse er de bedste muligheder for fri tale til en fornuftig pris, så her kan du spare en god portion penge.

Mobilabonnementer med fri tale er den bedste løsning, hvis du taler meget i telefon når du er på farten. Det kan være du bruger mange timer på transport hver dag, eller at du bruger telefonen meget i forbindelse med arbejde.

Oven i fri tale følger der også ofte fri SMS/MMS samt en god mængde data med i prisen.

Vores vurdering: Hvis du foretager mange opkald i løbet af en dag og hurtigt opbruger den inkluderede taletid i dit mobilabonnement, er det en god idé at vælge et abonnement med fri tale. Så skal du ikke bekymre dig om ekstra regninger, da minuttaksterne normalt er høje så snart du opbruger den inkluderede mængde tale.

Bedste mobilabonnement med data i udlandet

EU har for et par år siden fjernet afgifterne på roaming, så mobilabonnementer kan bruges i andre EU-lande uden det koster ekstra.

Herudover er flere udbydere også begyndt at tilbyde mobiltelefoni i lande udenfor EU, og det er således en perfekt løsning til dem der rejser meget.

Mobilabonnementer med data i udlandet er således et godt valg, hvis du vil kunne bruge din mobiltelefon i andre lande uden ekstraregninger.

Bedste mobilabonnementer til EU

UdbyderAnbefalet abonnement
EesyFri tale + 15 GB (EU 10 GB)
99 kr./md.
CBB MobilFri tale + 60 GB (EU 9 GB)
119 kr./md.
Greentel10 timer + 30 GB (EU 8 GB)
99 kr./md.

Ovennævnte udbydere tilbyder alle en række spændende mobilabonnementer til brug i EU. Fælles for disse abonnementer er at der medfølger en portion data, som kan bruges i EU sammen med din inkluderede taletid og SMS/MMS.

Bedste mobilabonnementer til EU og resten af verden

UdbyderAnbefalet abonnement
3 MobilFri tale + 20 GB (EU 20 GB)
140 kr./md.
YouSeeFri tale + 20 GB (EU 20 GB)
169 kr./md.
TelenorFri tale + 20 GB (EU 10 GB)
160 kr./md.

Ovennævnte udbydere har udvidet med et stort antal lande udenfor EU. Mobilabonnementerne kan derfor bruges akkurat som i Danmark, når du rejser til EU-lande eller lande som Thailand, USA, Tyrkiet, samt mange andre lande.

Vores vurdering: Mobilabonnementer med fri roaming er velegnet til mennesker, der ofte rejser til og fra lande i og udenfor EU. Det kan enten være for turisme eller arbejde, hvor der ønskes forbindelse til mobiltelefonen uden frygt for høje ekstra-regninger.

Bedste mobilabonnement med musik

UdbyderAnbefalet abonnement
CBB MobilFri tale + 50 GB (EU 12 GB)
159 kr./md.
Inkl. Tidal
3 Mobil8 timer + 8 GB
80 kr./md.
Rabat på Deezer
TelmoreFri tale + 30 GB (EU 15 GB)
169 kr./md.
Inkl. Telmore Musik
YouSeeFri tale + 20 GB (EU 20 GB)
169 kr./md.
Inkl. YouSee Musik

Ovennævnte udbydere er alle blandt dem, der tilbyder mobilabonnementer med adgang til Spotify og andre musiktjenester.

Disse mobilabonnementer er de absolut bedste, hvis du alligevel benytter en app til at afspille musik på mobilen. Ved at samle mobilabonnement og musiktjeneste i én pakke, kan du opnå en fornuftig besparelse samlet set.

Vores vurdering: Hvis du er vild med musik og betaler for eksempelvis TIDAL eller Spotify, kan der være penge at spare ved at købe et mobilabonnement hvor din favorittjeneste er inkluderet.

Bedste mobilabonnement med film og TV-serier

UdbyderAnbefalet abonnement
TelmoreFri tale + 60 GB (EU 31 GB)
349 kr./md.
Inkl. Netflix, Viaplay, HBO Nordic og TV2 Play
3 MobilFri tale + 20 GB (EU 10 GB)
240 kr./md.
Inkl. TV2 Play Favorit + Sport
YouSeeFri tale + 20 GB (EU 20 GB)
169 kr./md.
Adgang til YouSee More ved min. 2 abonnementer
TeliaFri tale + 15 GB (EU 11 GB)
149 kr./md.
Rabat på HBO Nordic

Ovennævnte udbydere tilbyder alle en række spændende mobilabonnementer med Netflix og andre streamingtjenester inkluderet i prisen.

Mobilabonnementer af denne type er det bedste valg for dig, der alligevel abonnerer på Netflix og lignende tjenester. Her får du nemlig enten dine yndlingstjenester inkluderet i abonnementet, eller også kan du få dem med rabat sammen med dit abonnement.

Vores vurdering: Rigtig mange danskere abonnerer på én eller flere streamingtjenester, og der kan være penge at spare ved at købe et mobilabonnement hvor de er inkluderet. Flere steder kan du også få dine favorit-streamingtjenester med rabat, og det kan således give en god besparelse hver måned.

Se også: Mobilabonnementer med Viaplay, Mobilabonnementer med TV2 Play og mobilabonnementer med HBO Nordic.

Taletidskort (forbrugsafregnet abonnement) – ideelt til alarmer eller det lave forbrug

 1. Oister
 2. OK Mobil
 3. Lycamobile
 4. Lebara

Ovennævnte udbydere tilbyder de bedste taletidskort og forbrugsafregnede mobilabonnementer på markedet.

Et taletidskort er et ideelt valg til brug i et alarmsystem, en varmepumpe eller en garageport, men kan altså også bruges til en mobiltelefon der kun bruges sjældent til udgående opkald/beskeder.

Vores vurdering: Generelt anbefales taletidskort og forbrugsafregnede abonnementer ikke, da taksterne generelt er meget høje. Men hvis hovedformålet er at holde kontakt til elektroniske apparater eller opretholde et telefonnummer uden et dyrt mobilabonnement, kan et taletidskort være et ideelt valg.

Før du bestiller: Kend dit forbrug

Det kan mange gange være fristende at vælge et mobilabonnement med en masse taletid og data inkluderet, “for at være på den sikre side”. Det kan dog vise sig at være en dårlig investering, da dit reelle forbrug måske er lavere end du går og tror.

Størstedelen af alle udbydere har heldigvis en god forbrugsoversigt, hvor du nemt kan følge med i dit forbrug. Herunder er det et screenshot fra Telia, der viser forbruget for et enkelt mobilabonnement forrige år.

Forbrug i en udvalgt måned med et Telia-abonnement.

Det kan i den viste forbrugsoversigt konstateres, at:

 • Dataforbruget er relativt højt.
 • Der afsendes ikke mange klassiske SMS og MMS.
 • Der tales under en time i telefon på en måned.

Når du har kigget et par måneder tilbage i tiden og konstateret at dit forbrugsmønster er nogenlunde ens i flere sammenhængende måneder, kan du begynde at lede efter et mobilabonnement der passer til dit behov.

Hvilken udbyder har den bedste dækning i dit område?

Vi har i Danmark tre forskellige store mobilnetværk, der dækker hele landet:

 • TDC
 • 3
 • Telia/Telenor*

*Telia og Telenor sammenlagde deres mobilmaster i 2011.

Netværkene dækker hele Danmark i højere eller lavere grad, så her er det en god idé at tjekke hastigheden i det/de område(r) du ofte befinder dig i. Det kan være hjemme og på arbejdspladsen, eller – eksempelvis – i sommerhuset.

Det er også en god idé at undersøge dækningen på vejen til og fra arbejde/skole, så du er sikker på at du har godt og hurtigt signal hele vejen.

Tjek derfor dækningskortene hos de enkelte udbydere, inden du vælger det bedste mobilabonnement til dine behov:

Se også mastedatabasen, hvis du vil vide hvilke master der er placeret tættest på dig.

Læs også: Det bedste mobilnetværk i Danmark – hvad skal du vælge?

Sådan fandt vi de bedste mobilabonnementer

Macbook Pro med Google Sheets

Hos Netrådet er vi specialister i telefoni- og IT-løsninger. Vores erfaring stammer både fra mange års professionelt virke, men også fra vores digitale tilværelse i hjemmet.

Udover at være specialister, er vi også forbrugere. Vi stiller krav til udbyderne, og vælger kun de bedste løsninger.

Som led i vores undersøgelse har vi:

Se vores research af alle mobilabonnementer

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 12. januar 2021: 3 Mobil er tilføjet listen med de bedste mobilabonnementer, da de har lanceret en række nye abonnementer til fordelagtige priser. Ydermere er tilføjet mobilabonnementer uden binding, og der er ryddet op i anbefalingerne.
 • 6. november 2020: Layout er opdateret og forenklet, og toplisten er opdateret. Eesy er nu anbefalet som det bedste mobilabonnement.
 • 15. oktober 2020: Layout er opdateret, og der er tilføjet følgende nye kategorier: Bedste mobilabonnement med fri tale + fri data, samt taletidskort. Under de bedste mobilabonnementer med fri tale er abonnementet fra 3 rykket ned på en andenplads og erstattet af et nyt abonnement fra Eesy.
 • 27. september 2020: Oister er nu udpeget som bedste mobilabonnement med ubegrænset data. Pladsen overtages fra Eesy.
 • 9. september 2020: Liste over abonnementer er opdateret, og nye udbydere er tilføjet.

Skriv en kommentar