Med et webhotel kan du oprette din nye hjemmeside på få minutter. Før du vælger dit nye webhotel, anbefaler vi dog at du kortlægger dine behov og undersøger mulighederne. Vi hjælper dig med at finde det bedste webhotel til den bedste pris her.
Her er de 8 bedste webhoteller netop nu
#1![]() |
Simply.com
|
Fra 9,38 kr. Pris/md. |
|
#2![]() |
Nordicway
|
Fra 9,50 kr. Pris/md. |
|
#3![]() |
E-studio
|
Fra 10 kr. Pris/md. |
|
#4![]() |
One.com
|
Fra 19 kr. Pris/md. |
|
#5![]() |
cHosting
|
Fra 22 kr. Pris/md. |
|
#6![]() |
Hostinger
|
Fra 9,99 kr. Pris/md. |
|
#7![]() |
YayHosting
|
Fra 15 kr. Pris/md. |
|
#8![]() |
LimeCity
|
Fra 80 kr. Pris/md. |
#1 Simply.com
Simply.com er uden tvivl den største og mest populære webhost i Danmark. Her får du et billigt webhotel med høj kapacitet og masser af funktioner, men du skal være forberedt på at prisen stiger markant når regningen for andet år skal betales. Prisen er dog stadig i den meget rimelige ende.
En af de helt store fordele ved Simply.com er at de har et velfungerende kontrolpanel hvorfra du kan administrere alle aspekter af dit webhotel. Der er ikke noget cPanel-interface til administration af forskellige funktioner, men vi har aldrig selv savnet dette.
#2 Nordicway
Nordicway har gjort det helt enkelt, og tilbyder således kun ét webhotel. Som ny kunde får du en meget attraktiv intropris, og du skal således kun af med at par hundrede kroner for at komme igang med din nye hjemmeside.
Hos Nordicway er dit webhotel skalerbart, og du kan således tilkøbe mere plads, flere RAM flere CPU-kerner efter behov.
#3 E-studio
E-studio dækker hele rejsen fra lille hjemmeside til stor webshop/blog med tusindvis af produkter og artikler. Det mindste webhotel dækker således fint det lille behov, og efterfølgende kan du opgradere i 4 trin.
Vi kan godt lide at konceptet er gjort helt enkelt, og at du slipper for uventet høje prisstigninger på regningen for dit andet år. E-studio har nemlig valgt at holde priserne på et lavt niveau, og første års pris er dermed ikke et intro-tilbud.
Udover webhoteller tilbyder E-studio også VPS-løsninger.
#4 One.com
One.com har eksisteret siden 2002, og er blandt de ældste hostingudbydere i Danmark. Her finder du nogle af markedets bedste webhoteller med generøs lagerplads og masser af funktioner.
Vi har dog bidt mærke i særligt to små ulemper, som begrænser brugbarheden af de mindste webhoteller: Kun én hjemmeside understøttes pr. webhotel, og prisen stiger markant efter første års intro-tilbud udløber.
Har du planer om at én eller flere store hjemmesider over til One.com, har de flere gode webhoteller at vælge imellem. Vi du derimod gerne kunne have mange hjemmesider liggende på samme webhotel, anbefaler vi at du vælger en anden udbyder.
#5 cHosting
cHosting er en nyere udbyder, som dog allerede har haft sit første årti på det danske marked (opstart i 2011). cHosting har et solidt udvalg af webhoteller til begyndere og professionelle, som ønsker nem administration via cPanel-platformen.
Udover webhoteller tilbyder cHosting også cloud VPS-løsninger, som kan skaleres op i meget kraftige konfigurationer efter behov.
Vi har kun gode oplevelser med cHosting, og som har udmærket sig særligt ved at tilbyde lynhurtig skriftlig support.
#6 Hostinger
Hostinger er en pålidelig, international udbyder. De opererer også i Danmark, og har et bredt udvalg af både webhoteller og cloud hosting.
Der er gode og detaljerede beskrivelser af alle webhotellernes specifikationer, og du får en attraktiv rabat på dit første år som kunde. Udover at tilbyde almindelige webhoteller, kan Hostinger også levere skræddersyede webhoteller til WordPress. Og skulle dit behov stige, tilbydes også cloud hosting og VPS hosting.
#7 YayHosting
YayHosting er en lille dansk udbyder af webhoteller, med alt hver dertil hører af fordele og ulemper. Den største fordel er at konceptet er nemt og enkelt at forstå, og derudover får du personlig service og mulighed for at skræddersy dit webhotel i takt med at din hjemmeside vokser.
Ulempen er selvfølgelig at små udbydere er mindre pålidelige, da de endnu ikke har en længere historik. Vi kan dog se at YayHosting hører under E-studio, som har eksisteret siden 2004.
Udover almindelige webhoteller, kan du hos YayHosting også få et skræddersyet tilbyd på en reseller-løsning. YayHosting er således særligt interessant for blandt andet freelancere og webbureauer.
#8 LimeCity
LimeCity har valgt et lidt anderledes koncept, men vi kan sagtens se et marked for deres produkter. Du får et webhotel med masser af dedikerede ressourcer, da LimeCity har begrænset antallet af hjemmesider på hver server. Derudover ydes der beskyttelse mod hackerangreb, og i de større webhoteller er telefonsupport inkluderet.
Hvis maksimal oppetid og ydeevne er blandt de vigtigste parametre for dig, kan LimeCity med fordel overvejes.
Sådan fandt vi de bedste webhoteller
Hos Telefakta har vi beskæftiget os med hjemmesider siden årtusindeskiftet, og har et indgående kendskab til markedet for webhoteller i Danmark. Vi ved hvad du skal kigge efter, uanset om du skal oprette din første hjemmeside eller søger webhosting til et større projekt.
Et webhotel skal først og fremmest være nemt at bruge, men det skal også være hurtigt og stabilt. Der er intet mere frustrerende end at spilde tid på at administrere en ny hjemmeside, da tiden er bedre brugt på andre ting. Hjemmesiden skal gerne bare fungere, og der bør ikke være nedetid.
I vores søgen efter de bedste webhoteller har vi afvejet følgende kriterier: Mulighed for installation af hjemmesider med ét klik, backup-funktioner, antal domæner og diskplads, support, priser og gebyrer, trafik, e-mail, kontrolpanel og mulighed for gratis SSL.
Hvad er et webhotel?
Navnet beskriver egentlig meget præcist, hvad der er tale om: Et “hotel” med et antal “værelser”, som du kan leje. På hvert “værelse” er der plads til en eller flere hjemmesider, og den daglige “rengøring” er inkluderet i prisen.
Et webhotel er den nemmeste løsning for dig, der gerne vil hurtigt igang med en ny hjemmeside. Server og software er allerede installeret for dig, og det fysiske system vedligeholdes af professionelle folk. Sikkerheden er også i top, så du skal egentlig blot bekymre dig om at drive din nye hjemmeside.
Prisen starter typisk på 10-20 kroner per måned, og normalt betaler du forud for et år ad gangen. Du kan således komme i gang med et webhotel for kun få hundrede kroner, hvilket er markant billigere end de alternative løsninger på markedet.
Med et webhotel får du typisk følgende:
- God plads på en delt server.
- Fornuftig mængde trafik.
- Mulighed for at tilknytte ét eller flere domæner.
- E-mail program.
- 1-klik installation af foretrukne hjemmesideløsninger (f.eks. WordPress).
- Gratis SSL, så forbindelsen til din hjemmeside sikres.
Webhotel alternativer
Der findes flere gode alternativer til webhoteller, som koster mere eller mindre. Det er ikke sikkert at alternativerne er bedre for dig, men de er gode at kende.
#1 Gratis hjemmeside
Hvis du bare gerne vil have et sted at nedfælde dine tanker, kan du oprette en gratis hjemmeside flere steder. De mest udbredte er formentlig Blogger.com, WordPress.com, Wix og Weebly.
Det er meget begrænset hvilke funktioner du har adgang til med en gratis hjemmeside-platforme, og de bør primært bruges til hobby- og fritidsprojekter.
#2 Cloud hosting
Cloud hosting er ikke så udbredt i Danmark, men flere store internationale aktører tilbyder denne type hosting som alternativ til et webhotel. De største cloud hosting-udbydere tæller Google, AWS (Amazon), Vultr, Linode og Digital Ocean.
Med cloud hosting får du en løsning, som er uendeligt skalerbar, da du ikke er afhængig af en fysisk server eller lokation. Cloud hosting er bygget op om flere uafhængige servere på forskellige lokationer, og hvis én server bryder sammen tager en anden server bare over. Dette betyder også at du kan skalere din kapacitet op og ned på få minutter, da du med cloud hosting hurtigt kan allokere flere ressourcer ved behov.
Du kan med fordel overveje cloud hosting, hvis du driver en større hjemmeside eller webshop.
Priserne starter typisk ved 50-100 kroner per måned.
#3 VPS hosting
VPS står for “Virtual Private Server”. Denne type webhosting består af en fysisk server, som er delt op i flere VPS-enheder. Hver enhed fungerer uafhængigt, og ressourcerne er således dedikeret til denne. Du skal altså ikke dele ressourcerne med andre, og du råder selv over enheden.
En VPS er en god løsning for den IT-kyndige, der selv ønsker at opsætte og konfigurere en server. Dette er ikke muligt på et webhotel, hvor mulighederne for personlig tilpasning er stærkt begrænsede.
I lighed med et webhotel er en VPS dog afhængig af at den fysiske server kører stabilt og sikkert, da et nedbrud gør din hjemmeside utilgængelig i kortere eller længere tid.
Prisen starter typisk ved 200-300 kroner per måned, men varierer kraftigt blandt de mange udbydere på markedet.
#4 Dedikeret server
Med en dedikeret server får du ikke blot et “værelse” på et webhotel, men hele webhotellet. Du lejer med andre ord en hel fysisk server, som så er placeret i udbyderens server park et sted i Danmark eller udlandet.
En dedikeret server er det perfekte valg for en lille eller stor virksomhed, der selv ønsker at administrere og tilpasse enheden. Du får adgang til alle ressourcer på serveren, og kan selv vælge hvad den skal bruges til.
En dedikeret server er ikke billig, og det er ikke nødvendigvis en god løsning til almindelige brugere. Du kan dog vælge at få det der hedder en “managed server”, som også er en dedikeret server. Denne vedligeholdes blot af udbyderen, som sørger for at installere og vedligeholde en softwarepakke på serveren. Prisen herfor er dog en smule højere.
Du skal forvente at en dedikeret server koster fra 1000 kroner og opefter, men dette afhænger af dine behov.
Før du vælger: Her er de vigtigste kriterier
Før du vælger dit nye webhotel, skal du gøre dig klart hvilke funktioner du har behov for. De fleste webhoteller sælges som standardløsninger, men der kan være små forskelle som har afgørende betydning for dine anvendelsesmuligheder. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i nedenstående vigtige kriterier, inden du køber et webhotel.
#1 Hurtig one-click installation af hjemmeside
En af de største fordele ved at webhotel er muligheden for at installere et køreklart CMS til din hjemmeside med blot få klik. Efter du har købt dit webhotel kan du altså opsætte en hjemmeside på bare få minutter, og det er lige så nemt som at oprette en Facebook-profil.
#2 Backup-funktion
Der er stor forskel på backup-funktionerne i de forskellige webhoteller. Vi anbefaler et webhotel med indbygget backup, så du nemt kan genoprette din hjemmeside hvis noget går galt.
Du bør dog også opsætte ekstern backup af din hjemmeside for en sikkerheds skyld, men webhotellets indbyggede backup-system er som regel nemmere og hurtigere at bruge.
#3 Antal domæner og diskplads
Har du planer om at have flere hjemmesider liggende på samme webhotel, skal du være opmærksom på antallet af domæner. Det er ikke alle webhoteller, som giver mulighed for ubegrænset antal domæner.
Et andet vigtigt kriterium er diskpladsen, selvom den ofte er tilstrækkelig til de flestes behov. Skal du have flere store filer liggende, bør du dog være opmærksom på at vælge et webhotel med mere diskplads.
#4 Support-muligheder
De billige danske webhoteller tilbyder normalt kun support via e-mail eller kontaktformular, men der er forskel på svartiderne. Vi anbefaler at vælge et webhotel hvor supportafdelingen er åben 7 dage om ugen, så du altid er sikker på at kunne få svar på højst 24 timer.
Enkelte webhoteller tilbyder også chat-support, hvilket kan give dig hurtigere svar på spørgsmål.
Vil du have telefonsupport til dit webhotel, skal du normalt regne med at betale et markant højere beløb hver måned. Dette kan være værd at overveje, hvis du eksempelvis skal drive en webshop eller lignende kompleks hjemmeside.
#5 Priser og gebyrer
Prisen er selvfølgelig vigtig, og her er det en god idé at være opmærksom på intro-tilbud. Mange webhoteller lokker kunder til med lave førsteårs-priser, hvorefter priserne stiger markant når andet års betaling forfalder.
Webhoteller er generelt billige, men det er en god idé at være opmærksom på gebyrer i forbindelse med oprettelse.
Har du blot behov for en simpel hjemmeside, behøver du ikke nødvendigvis at betale mere end 20-30 kroner per måned for dit nye webhotel.
#6 Trafik
Trafikken kan også være betegnet som “båndbredde”, og definerer hvor mange GB du må forbruge på dit webhotel hver måned. Værdierne er typisk ikke faste, men blot vejledende. Dit webhotel bliver altså ikke nødvendigvis lukket, hvis du bruger mere end den inkluderede mængde trafik.
En ny hjemmeside vil typisk ikke få meget trafik, og den inkluderede båndbredde er normalt tilstrækkelig. Skal du have flere store filer liggende til download for et stort antal brugere, bør du dog undersøge alternative muligheder. Download af filer eller video kan nemlig hurtigt opbruge den inkluderede trafik.
#7 E-mail
Der medfølger normalt altid e-mail til dit webhotel, men det er værd at undersøge om der er begrænsninger herfor. Nogle webhoteller tilbyder eksempelvis kun e-mail konti til et enkelt domæne, mens andre lader dig oprette et ubegrænset antal e-mail adresser.
#8 Kontrolpanel (f.eks. cPanel)
Mange webhoteller benytter kontrolpanelet cPanel, hvorfra du styrer næsten alle indstillinger for din hjemmeside, e-mail og tilhørende domæner.
Det er vigtigt at kontrolpanelet er nemt og enkelt at bruge, så du ikke spilder tiden på at fare vild i forskellige menuer og indstillingsmuligheder. Generelt synes vi at cPanel fungerer godt, og mange webhoteller benytter netop dette. Skal du have en nem og standardiseret løsning, anbefaler vi et webhotel med cPanel.
#9 Gratis SSL
De fleste danske webhoteller tilbyder gratis SSL-certifikater i den ene eller anden form. Gratis SSL-certifikater betyder at du ikke skal betale for at sikre forbindelsen mellem dine brugere og din hjemmeside, hvilket er en stor fordel i disse tider.
Vi anbefaler altid at du sikrer at SSL medfølger uden merpris, så du ikke skal bruge ekstra penge på at få dette senere.
Gratis vs. betalt webhotel – hvad er bedst?
Der er meget stor forskel på gratis og betalte webhoteller. Et gratis webhotel kan være en fin løsning hvis du blot vil have et sted at nedfælde dine tanker til offentligheden eller vil opsætte et lille hobbyprojekt, men til professionelle hjemmesider kommer du ikke udenom at skulle betale en smule for det.
Vi kigger på begge muligheder herunder, så du får indblik i hvad der passer dig bedst.
Gratis webhotel – bedst til små fritids- og hobbyprojekter
Der findes flere gratis webhoteller i såvel Danmark som udlandet. I Danmark har vi eksempelvis 123hjemmeside, mens vi i udlandet har Blogger.com, WordPress.com og Wix.com.
Med et gratis webhotel kan du opsætte en simpel hjemmeside med nogle få indstillingsmuligheder, men derudover er det stærkt begrænset hvad du kan foretage af ændringer.
Gratis webhoteller er ideelle til dig der bare gerne vil have et sted at nedskrive dine tanker og dele dine billeder på hobbyplan.
På grund af de naturlige begrænsninger i gratis webhoteller, anbefaler vi dem ikke til dig der på sigt ønsker at tjene penge på din hjemmeside. Der bør du vælge et betalt webhotel, som giver dig mulighed for selv at foretage diverse indstillinger og tilpasninger.
Betalt webhotel – bedst til seriøse projekter i alle størrelser
Et betalt webhotel starter ved 20-30 kroner per måned, og giver dig adgang til mere avancerede indstillingsmuligheder. Du får desuden mere frihed til at tilpasse din hjemmeside efter eget ønske, og din hjemmeside er typisk hurtigere end på de gratis webhoteller.
Af disse grunde anbefaler vi altid at du køber et webhotel, hvis du er seriøs omkring dit hjemmesideprojekt. Hvis din plan eksempelvis er at vinde kunder til din virksomhed gennem din hjemmeside, er dette et must. Skal du tilmed i gang med din egen webshop, er der ingen vej udenom et betalt webhotel.
Med et betalt webhotel får du en professionel løsning med høj oppetid og masser af kræfter, så flere besøgende kan anvende din hjemmeside samtidigt uden problemer. Du råder selv over pladsen på serveren, og kan selv administrere filer og avancerede indstillinger.
Fakta om webhoteller
Hvad koster et webhotel?
Et dansk webhotel fås til priser fra 20-30 kroner om måneden og opefter. Du kan sommetider være heldig at finde webhoteller med gode rabatter på første års abonnement, så det kan betale sig at undersøge markedet. Prisen bør dog ikke være altafgørende, da ydeevne, oppetid og kundeservice også er vigtige for din oplevelse.
Er der moms på webhosting?
Ja, der pålægges moms på alle danske webhoteller. Momsen kan du selvfølgelig trække fra dit regnskab hvis du har virksomhed, men hvis du køber et dansk webhotel som privatperson skal du også betale dansk moms. Dette gælder i øvrigt også, hvis du køber et webhotel fra et andet EU-land.
Hvordan finder jeg det bedste webhotel?
Du finder det bedste webhotel ved at undersøge markedet grundigt. Vi anbefaler at du undersøger følgende, før du vælger dit nye webhotel: 1-klik installation af hjemmeside, backup-funktion, antal domæner og diskplads, support-muligheder, priser og gebyrer, trafik/båndbredde, e-mail konti, kontrolpanel og muligheden for gratis SSL. Disse parametre har afgørende betydning for dine anvendelsesmuligheder.
Hvad koster en hjemmeside om året?
En hjemmeside koster fra 300-400 kroner om året. Derudover skal domænet fornys en gang om året, og dette afregnes typisk direkte med DK-Hostmaster (for .dk-domæner). Du betaler typisk 12 måneder forud, men nogle webhoteller tilbyder også månedlig betaling hvis dette ønskes.
Hvad koster et .dk-domæne?
Et .dk-domæne koster 60 kroner om året du kan læse om aktuelle prisændringer på DK-Hostmasters hjemmeside. Du skal være opmærksom på at et nyt .dk-domæne både kan koste mere eller mindre, alt efter hvilket webhotel du vælger. Nogle steder er registrering af nye .dk-domæner inkluderet gratis ved oprettelse af webhotel, og andre steder er prisen reduceret. Andre steder igen lægger et gebyr ovenpå prisen fra DK-Hostmaster.
Bør jeg vælge et dansk webhotel til en dansk hjemmeside?
Ja, det er altid bedst at vælge et dansk webhotel til en dansk hjemmeside. Et dansk webhotel har typisk serverne placeret centralt i Danmark, og dermed kan dine besøgende hurtigere få adgang til din hjemmeside. Vælger du eksempelvis et amerikansk webhotel, kan din hjemmeside være længere om at indlæses fra Danmark.