Billigste fibernet i Danmark – laveste priser netop nu

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Hvor finder du det billigste fibernet, og hvad koster det? Fiberbredbånd er blevet billigere i takt med den øgede konkurrence. Vi har undersøgt mere end 40 udbydere. Find den billigste internetforbindelse her.

Her får du fibernet til laveste pris

Vi har sammenlignet priser på fibernet siden 2019, og set markedet udvikle sig med høj fart. Flere udbydere konkurrerer om kunderne, og du kan spare mange penge.

#1bolignet-logo
Bolignet
 • Fra 300/300 Mbit/s
 • Router kan tilkøbes
 • 6 mdr. binding
Fra 259 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.753 kr.
#2Telenor-Logo
Telenor MaxSpeed
 • Fra 200/200 Mbit/s
 • Gratis router
 • Ingen binding
Fra 299 kr./md.
Min. pris 299 kr.
#3Fastspeed-Logo
Fastspeed
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#4kviknet-logo
Kviknet
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#5hiper-logo
Hiper
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.192 kr.
#6boxer_logo
Boxer
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 319 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.914 kr.
#7waoo-logo
Waoo
 • Fra 200/200 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 319 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.914 kr.
#8Telia-Logo
Telia
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 279 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.674 kr.

Abonnementer og priser er ajourført 23. juli 2021.

Kort overblik

Vi har overvåget markedet siden 2019 og sammenlignet priser på fiberbredbånd hos mere end 40 udbydere. Vi kan konstatere at der er mange penge at spare, hvis du vælger den billigste udbyder i dit område. Desværre er det ikke alle adresser, der har frit valg. Nogle fibernet er stadig lukkede, og her må du nøjes med 1-2 udbydere.

Markedets bedste fibernet kan nemt findes blandt de billigste udbydere, hvis du sikrer at deres abonnementsvilkår lever op til dine behov og forventninger.

Billigste 1000 Mbit – Fastspeed og Telenor giver dig den billigste 1000 Mbit-forbindelse via TDC’s fibernet. Prisen ligger på bare 299 kroner per måned, inklusiv gratis trådløs router. Bolignet matcher denne pris på flere fibernet, men her skal du selv købe trådløs router.

Billigst uden binding – Telenor har ingen binding på fiberbredbånd, så her kan du altid ændre dit abonnement eller opsige med kun 30 dages varsel.

Flere danske fiberselskaber åbner deres fibernet via OpenNet-platformen. Vi ser altså et opgør med monopol-tilstande i store dele af landet, i takt med at flere udbydere får mulighed for at konkurrere om kunderne.

Vores beregninger viser, at du på 1000 Mbit fiberbredbånd kan spare op til 2.000 kroner per år eller mere, hvis du skifter til en billig udbyder.

#1 Bolignet – billigste 300 Mbit fibernet

Tjek adresse og se pris

Vi mener: Bolignet tilbyder to hastigheder: 300 Mbit og 1000 Mbit. Begge hastigheder er tilstrækkelige for de fleste husstande, og priserne er blandt de laveste på markedet. Eneste ulempe er at du ikke får gratis trådløs router hos Bolignet, men til gengæld kan du selv vælge en trådløs router der passer til dit behov.

Bolignet har et relativt simpelt udvalg af produkter. For nyligt gik de væk fra deres “en forbindelse, en pris”-koncept, hvor kun tilbød 1000 Mbit til en fast pris. I stedet tilbyder de nu to hastigheder, 300 Mbit og 1000 Mbit, til forskellige priser.

Fibernet fra Bolignet ligger prismæssigt blandt markedets billigste, og de har aftaler med de fleste fiberselskaber i Danmark. Du kan altså være sikker på at få fiberbredbånd hos Bolignet, hvis din bolig er koblet på et af de mange åbne fibernet – blandt andet TDC, Fibia, EWII, m.fl.

Du skal være opmærksom på at der hos Bolignet ikke medfølger en trådløs router, så den skal du selv købe. Til gengæld får du frihed til selv at vælge trådløst udstyr, og kan beholde det efter opsigelse af abonnementet.

#2 Telenor – højeste hastighed og ingen binding

Tjek adresse og se pris

Vi mener: Telenor har intensiveret deres jagt på nye kunder, og distancerer sig fra andre udbydere på et centralt punkt: Bindingsperioden. Ikke nok med at Telenor tilbyder billigt fibernet, der er ingen binding. På trods af at Telenor ikke har bindingsperiode, får du stadig en gratis trådløs router med til dit abonnement. Du kan endda opdatere denne til en Wi-Fi 6 router mod en beskeden merpris.

Hos Telenor er deres internetforbindelser lagt under deres MaxSpeed-brand. Mantraet er hurtigt og billigt internet, uden binding.

Telenor har aftaler med flere fiberselskaber over hele landet. Du kan altså med stor sandsynlighed få abonnement på billigt fibernet hos Telenor, hvis kablerne allerede er gravet i jorden ved din adresse.

En af de største fordele ved at få fibernet fra Telenor, er at der ikke er nogen bindingsperiode. Du er altså ikke lænket til Telenor i 6 måneder, ligesom det ellers er kutymen hos konkurrerende udbydere. På trods af den ikke-eksisterende bindingsperiode får du dog stadig trådløst udstyr med i prisen, så du får Wi-Fi i hele hjemmet uden merpris.

Er du interesseret i den nyeste teknologi, kan du også få en af markedets hurtigste Wi-Fi 6 routere med til dit abonnement for en beskeden merpris.

#3 Fastspeed – billigt fibernet i store dele af landet

Tjek adresse og se pris

Vi mener: Fastspeed er et godt bud på en billig udbyder, der samtidig har markedets mest simple udvalg: Du får altid den hurtigst mulige forbindelse på din adresse, og der medfølger en trådløs router. Vi ved at Fastspeed er meget fokuserede på vækst i øjeblikket, og stoler på at de fortsat er konkurrencedygtige – også i fremtiden.

I skrivende stund har Fastspeed nok et af landets bedst dækkende fibernet-produkter, da de har aftaler med størstedelen af de store leverandører over hele landet. Det inkluderer blandt andet Fibia, Nord Energi, Energi Fyn, Norlys, EWII og TDC.

Afhængigt af hvor du bor i landet og hvem der ejer kablerne i jorden, vil du dog kunne opleve forskellige prissætninger af fibernet abonnementer. I store dele af landet kan Fastspeed dog levere meget billigt fibernet med højest mulige hastighed, og der medfølger desuden trådløst udstyr så du kommer i gang hurtigt og nemt.

#4 Kviknet – flere billige abonnementer at vælge imellem

Tjek adresse og se pris

Vi mener: Vi har et godt indtryk af Kviknet, og prismæssigt kan alle være med: Du kan nemlig vælge imellem flere forskellige hastigheder, og det er ligeledes muligt at tilvælge en række ekstra avancerede services hvis dette ønskes.

Kviknet er en god udbyder af fibernet, og de er ligeledes blandt markedets billigste udbydere. Her får du gratis udstyr med i prisen, samt mange valgmuligheder for dem der ønsker ekstra services inkluderet i abonnementet.

Du har hos Kviknet mulighed for at vælge imellem forskellige hastigheder alt efter dit behov, og derfor kan der være penge at spare hvis dit behov er mindre end andres. Derudover er Kviknet etableret i 2013, og har siden etableringen fungeret som et selvstændigt og uafhængigt selskab.

#5 Hiper – flere billige abonnementer at vælge imellem

Tjek adresse og se pris

Vi mener: Hiper udmærker sig ved at tilbyde flere hastigheder på fibernettet, og da de lejer sig ind på fibernettet i store dele af landet kan du med stor sandsynlighed få et abonnement her. Vi har kun gode oplevelser med Hiper, og synes blandt andet at kommunikationen er velfungerende.

TDC-ejede Hiper presser fortsat priserne, og kan i mange dele af landet levere fibernet til priser der er blandt de laveste på markedet. Hiper har ad flere omgange været blandt de første til at forhandle aftaler på plads med forskellige privatejede fibernetværk, og de har derfor medvirket til at sikre et mere åbent fibernetværk hvor forskellige udbydere kan levere deres produkter i store dele af landet.

Hos Hiper er trådløs router altid inkluderet i abonnementet, og du behøver derfor ikke tilkøbe eget udstyr.

#6 Boxer – 1000 Mbit på mere end 600.000 adresser

Tjek adresse og se pris

Vi mener: Boxer er for alvor trådt ud i rampelyset på bredbåndsmarkedet, efter fusionen mellem deres ejer Syd Energi (SE) og Eniig var en realitet. Her får du billigt fibernet med tilhørende udstyr, og altid med højest mulige hastighed. I visse dækningsområder er Boxer blandt de billigste udbydere.

Efter energiselskaberne SE og Eniig fusionerede og dannede selskabet Norlys, er der sket store forandringer på store dele af det jyske fibernet. Som led i sammenlægningen blev det af Konkurrencerådet betinget, at fibernettet skulle åbnes for konkurrerende udbydere.

Nu er Boxer dog ejet af Norlys, men ikke desto mindre konkurrerer de nu på lige fod med blandt andet Hiper og andre udbydere på den tidligere lukkede jyske infrastruktur.

Vi ved ikke om det er af denne årsag at Boxer for nyligt har sænket priserne på bredbånd eller om det skete som led i en større proces, men det er godt nyt for kunderne. Boxer giver dig nemlig billigt fibernet på mere end 600.000 adresser, og der følger gratis router med til abonnementet.

I skrivende stund kan alle kunder på Norlys’ og TDCs net blive kunder hos Boxer og få billigt fibernet derigennem.

#7 Waoo – testvinder med Wi-Fi 6

Tjek adresse og se pris

Vi mener: Energiselskabernes egen udbyder, Waoo, har flere interessante muligheder i deres dækningsområde – hvilket er heldigt, da de flere steder også er den eneste udbyder man kan vælge imellem. Waoo får ros for at inkludere usædvanligt godt trådløst udstyr med deres hurtige pakker, og der er næsten altid gode tilbud til nye kunder.

Waoo har nogle attraktive pakker, som inkluderer mere end bare billigt fibernet. Er du ny kunde, kan du meget ofte drage nytte af et godt tilbud på fibernet hos Waoo. Nettet leveres med alt trådløst udstyr du måtte have brug for, og der medfølger desuden en sikkerhedspakke.

Den laveste hastighed hos Waoo er i skrivende stund på 200/200 Mbit/s, hvilket er højere end hos mange konkurrenter. Ydermere er prisen i den fornuftige ende, men ved 1000/1000 Mbit/s kan du dog muligvis finde lavere priser andetsteds. Waoo har så til gengæld flere forskellige tjenester inkluderet i abonnementet, og de er vindere af Loyalty Groups undersøgelse af kundetilfredsheden hos danske internetudbydere.

Det er værd at bemærke, at du hos Waoo får kraftigt trådløst Wi-Fi 6 netværk med i prisen, hvis du vælger 500/500 eller 1000/1000 Mbit. Billigere fiberbredbånd inkluderer som regel bare en standard router, som ikke altid kan dække en større bolig.

#8 Telia – lave priser på små forbindelser

Tjek adresse og se pris

Vi mener: Telia har overordnet set fornuftige priser på deres fiberabonnementer, men det er dog begrænset hvor i landet du kan gøre brug af deres tilbud. Du binder dig desuden til 6 måneder, men får til gengæld en trådløs router inkluderet i abonnementet.

Telia udmærker sig særligt på deres små fiberforbindelser på 100/100 Mbit/s og opefter, da de er billigere end hos konkurrenterne. Du kan altså spare lidt penge ved at vælge fibernet fra Telia, og da de lejer sig ind hos flere store leverandører kan du med stor sandsynlighed blive kunde hos Telia hvis du allerede har kabler gravet i jorden nær din grund.

Med Telia får du også alt udstyr inkluderet i abonnementet, så du ikke skal ud og købe dette separat. Vi kan forstå på flere kunder at Telia opkræver betaling for 3 måneder ad gangen, hvilket for nogen er en ulempe.

Åbne fibernet giver billigere forbindelser

Hvor de forskellige energiselskaber førhen har siddet tungt på deres eget fibernet og selv stået for levering af indhold (bredbåndsabonnementer, TV, telefoni m.m.), ser vi i disse år en radikal forvandling.

Før var det normalt sådan at fiberselskabet i dit område gav dig et begrænset antal valgmuligheder, så du eksempelvis kun havde valget mellem én eller to udbydere. I mange år var Waoo og Stofa eksempelvis ene-leverandører på store dele af fiber-infrastrukturen i hele landet, men disse lokale og regionale monopoler er man for alvor ved at bryde op med nu.

I takt med at flere konkurrerende udbydere er kommet til markedet, har der også været stigende interesse for at åbne op for de forskellige fibernet. Med lanceringen af OpenNet-platformen, som oprindeligt blev stiftet i 2018 af Eniig (nu Norlys), er det nu også blevet muligt at samle infrastrukturen på én platform hvorfra den kan forbindes til flere udbydere landet over. Udfordringen har ellers førhen været at de enkelte fibernetselskaber skulle opbygge deres egen wholesale-platform, hvis de skulle leje kapaciteten ud til andre udbydere. En mildt sagt svær opgave for et lille fibernetselskab, der måske ikke har den tekniske eller økonomiske kapacitet til dette.

I skrivende stund, februar 2021, er følgende fibernetværk en del af OpenNet-platformen:

 • TDC
 • GlocalConnect (Onefiber)
 • Verdo
 • Nord Energi
 • Thy-Mors Energi
 • RAH Net
 • Norlys
 • Fibia
 • SEF Energi

Flere kommer dog til løbende, og listen vokser derfor hele tiden. Der eksisterer nemlig mange små fibernetselskaber landet over, som i fremtiden forhåbentlig tilslutter sig platformen.

Dit fibernet bliver (måske) billigere i fremtiden

Måske bor du i et område hvor fibernettet er lukket land for konkurrerende udbydere, og du har således kun adgang til en enkelt udbyder. Det betyder ikke nødvendigvis at din pris er høj, men den er højst sandsynligt højere end hos de billigste udbydere.

Vi ved at det er lukrativt for de forskellige udbydere at opbygge en stor kundebase, da hver kunde har en høj livstids-værdi. Og i takt med at de billige udbydere får opbygget en større kundebase, stiller det dem selvfølgelig også bedre når der skal forhandles nye priser.

Når der åbnes op for fibernettet, kan du altså se frem til at spare penge på din internetforbindelse i fremtiden.

Sådan er dækningen på fibernettet i dit område

Fibernettet er godt udbredt i store dele af Jylland, hvilket måske primært skyldes at det direkte overlapper dækningen på det gamle kobbernet. I store dele af hovedstadsområdet og andre storbyer har interessen for at udrulle fibernet ikke været helt så stor, hvilket formentlig skyldes at der allerede var god dækning med andre teknologier – deriblandt COAX (kabel-TV nettet) samt mobilt bredbånd.

Dækningskort over fibernettet i Danmark
Dette dækningskort fra Tjekditnet.dk viser hvor fibernettet er mest udbredt.
Farveforklaring: Lysegrøn = tæt på 100 %, Rød = tæt på 0 %.

Som det kan ses på kortet er hele Trekantområdet og de fleste omkringliggende kommuner godt dækket, mens der er mange røde områder på Sjælland og Lolland-Falster. Langs den sparsomt befolkede del af den jyske vestkyst samt nord for Aarhus er der også flere røde områder, hvor det formentlig ikke har kunnet betale sig at etablere fibernet. Områderne er meget tyndt befolkede, og etablering af fibernet er således en dyr investering.

Vi ved dog at flere af de store energiselskaber samt TDC er i fuld gang med at udvide fibernettet i nye områder, så det er formentlig bare et spørgsmål om tid før fibernettet kommer til et område nær dig – og således også til din adresse.

Beregning: Så meget sparer du med det billigste fibernet

Der kan være mange penge at spare, hvis du vælger en billigere udbyder af fibernet på din adresse. Det viser vores udregninger, som er baseret på priseksempler fra forskellige udbydere.

Priserne i denne beregning er hentet den 27. april 2021 fra udbydernes websites.

Udregning baseret på 1000/1000 Mbit fibernet

 • Dyreste udbyder: 499 kr./md. (5.988 kr./år)
 • Billigste udbyder: 299 kr./md. (3.588 kr./år)

Samlet besparelsespotentiale: 2.400 kr./år

Vi har i ovenstående udregning ikke taget højde for oprettelses- og etableringsomkostniner, samt eventuelt medfølgende udstyr. Vi kan dog konstatere at der ikke er store prisforskellige op disse poster, og at det i mange tilfælde er inkluderet i abonnementet uden merpris.

Du kan i visse tilfælde komme ud for at skulle betale en højere etableringspris for fibernet, hvis der eksempelvis skal nedgraves et kabel over et større antal meter end hvad der som standard er inkluderet hos udbyderen.

Sådan finder du det billigste fibernet

At finde det billigste fibernet handler ikke blot om at finde den billigste pris per måned. Der er også en lang række andre faktorer, der har indflydelse på din endelige pris. Du skal derfor kigge på mere end blot den månedlige pris, hvis du skal finde den billigste udbyder af fibernet på din adresse.

Find udbyder på Tjekditnet
På Energistyrelsens side Tjekditnet.dk finder du nemt overblik over mulighederne på din adresse.

1. Tjek dækningen på din adresse

Du tjekker bedst dækningen på din adresse ved at lave et opslag på Tjekditnet.dk. De trækker data direkte fra Energistyrelsen, og du får derfor præcist svar på hvilke udbydere der kan levere til din adresse.

Vær dog opmærksom på at resultatlisten hos Tjekditnet ikke altid er udtømmelig, så det kan stadig godt betale sig at lave et adresseopslag hos den ønskede udbyder.

2. Tjek gebyrerne (oprettelse, levering, m.m.)

Oprettelsesgebyrer og leveringsomkostninger kan være med til at trække prisen op på kort sigt. Husk derfor at tjekke hvilke ekstra omkostninger der er forbundet med oprettelse hos en specifik udbyder. Mange udbydere tilbyder i dag gratis oprettelse og levering, og du kan derfor være heldig at få samme tilbud hos andre udbydere.

3. Tjek etableringsomkostninger

Der kan i nogle tilfælde være omkostninger forbundet med at etablere fibernet på din adresse, og dette kan bevirke at fibernet ikke altid er den billigste løsning på kort sigt. Eksempelvis opererer de fleste udbydere med at maksimalt antal meter der kan graves ind på din matrikel, før det koster ekstra. Hvis der eksempelvis skal nedgraves 50 meter kabel ind på din matrikel, kan du således risikere at skulle betale ekstra for etableringen af det fysiske kabel.

4. Tjek hvilket udstyr der medfølger

Forskellige udbydere leverer forskelligt udstyr i pakkerne. Som regel medfølger der en udmærket trådløs router som giver fin dækning i det meste af boligen, men hvis du bor i et stort hus kan det medleverede udstyr ikke altid dække alle hjørner og kroge af huset.

Andre udbydere inkluderer slet ikke trådløst udstyr i deres abonnementer, og forventer i stedet at du selv har dette. Afhængigt af din boligs størrelse kan trådløst udstyr koste alt fra 1000 kroner og opefter.

5. Vælg fibernet der passer til dit behov

Selvom 1000 Mbit fibernet sælges som “den bedste forbindelse”, er det ikke altid du kan udnytte en sådan hastighed fuldt ud. Flere udbydere tilbyder endnu billigere alternativer, eksempelvis 100 Mbit eller 300 Mbit, og disse forbindelser er i mange tilfælde mere end rigeligt til at dække de fleste behov. Vil du gerne have det billigste fibernet på din adresse, behøver du således ikke altid gå efter den hurtigste forbindelse.

Fakta om billigt fibernet

Hvordan fungerer fiberbredbånd?

Fibernettet leveres gennem lyslederkabler, som er gravet ned i jorden. I forbindelse med udrulning af fibernet, ser man ofte store kabelruller med orange kabler. Disse kabler er lyslederkabler, som lægges i jorden og senere føres helt ind til hver matrikel.
Lyslederkablerne er ført til en række centraler over hele landet, hvor udbyderne har deres udstyr stående. Det er herigennem at du får forbindelse til internettet.
I modsætning til andre teknologier, eksempelvis xDSL og COAX, kan fibernettet fungere over længere afstande uden tab af hastighed eller stabilitet.

Kan jeg få fibernet?

Du kan altid tjekke på Energistyrelsens hjemmeside, Tjekditnet.dk, om du har adgang til fibernettet på din adresse. Her vil det fremgå om du har adgang til fibernettet, samt hvilke udbydere du kan blive kunde hos.
Hvis du ikke kan få fibernet, må du vente til det bliver gravet ned i dit område. Du kan fremskynde dette ved at gå sammen med naboerne og indsende en ansøgning til Bredbåndspuljen, hvorefter I vil kunne få et tilskud til etableringsarbejdet.

Hvad koster fibernet?

I takt med at fibernettet udrulles i flere områder af landet, kan du med stor sandsynlighed blive forbundet uden at det koster dig noget. Efterfølgende skal du blot betale den månedlige pris for abonnementet, og denne ligger sædvanligvis på mellem 249 og 499 kroner. Prisen varierer alt efter hvilke udbydere og hastigheder du har adgang til på din adresse.

Hvad er alternativerne til fibernet?

Alternativerne til fibernettet tæller blandt andet bredbånd via kabel-TV stikket og 5G mobilt bredbånd. Der er mange gode grunde til at undersøge mulighederne på din adresse, og sætte dem op imod dine behov. Måske har du ikke brug for hurtigt fiberbredbånd, og måske kan du endda nøjes med billigt mobilt bredbånd.
Udover de ovennævnte alternativer kan også nævnes bredbånd via telefonstikket (xDSL), samt 4G mobilt bredbånd.

Hvem leverer fibernet til min adresse?

I store dele af landet er det enten TDC, Fibia eller Norlys som leverer infrastrukturen til din adresse. Vi har dog mere end 18 forskellige udbydere af fibernet, så det er værd at kigge nærmere på flere udbydere og tjekke om de kan levere hos dig.

Sådan fandt vi det billigste fibernet

Hos Netrådet er vi ikke kun kritiske forbrugere, men også ivrige efter at spare penge. Vi ved at internetforbindelsen er en livsnødvendighed for de fleste, men det kan også være en dyr post på budgettet.

I vores sammenligning af fiberbredbånd på tværs af udbydere, kunne vi konstatere at priserne svinger en del. Der er ikke nævneværdig forskel på produkterne, så du kan altså spare mange penge ved at undersøge markedet.

Til denne undersøgelse har vi fundet frem til det billigste fibernet, og rangeret dem efter en række kriterier: Pris per måned, gebyrer, abonnementsvilkår og kundeservice.

Som led i vores undersøgelse har vi:

Se vores research af alle abonnementer

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 23. juli 2021: Vi har byttet rundt på rækkefølgen, så Bolignet nu er placeret øverst. Det skyldes, at Bolignet nu tilbyder endnu billigere fibernet med hastigheder fra 300/300 Mbit/s.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar