Her er det billigste fibernet

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Hvor finder du det billigste fibernet? Markedet er ikke helt nemt at gennemskue, da udbyderne ofte kun tilbyder forbindelser i et begrænset område. Heldigvis er ejerne af landets store fibernetværk langt om længe begyndt at åbne op for konkurrencen, og det har i sagens natur afstedkommet lavere priser og bedre produkter. Det kan derfor godt betale sig at undersøge markedet med jævne mellemrum, da priserne kan være faldet siden du sidst tjekkede.

Du kan med andre ord være heldig at finde et billigere abonnement og spare mere end 2.000 kroner om året, hvis du holder et vågent øje med dine muligheder. I denne artikel har vi samlet de billigste udbydere af fibernet, så du nemt kan komme i gang med søgningen.

Top 7: Her får du billigt fibernet

Vi har gennemgået mere end 40 udbydere og sammenlignet 250 forskellige abonnementer, for at finde det billigste og bedste fibernet på markedet. Udbyderne herunder dækker store dele af landet, og der er derfor gode muligheder for at du kan få abonnement hos dem.

#1Fastspeed-Logo
Fastspeed
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#2bolignet-logo
Bolignet
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Router kan tilkøbes
 • 6 mdr. binding
299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#3kviknet-logo
Kviknet
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#4hiper-logo
Hiper
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.192 kr.
#5waoo-logo
Waoo
 • Fra 200/200 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 319 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.914 kr.
#6Telenor-Logo
Telenor MaxSpeed
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • Ingen binding
Fra 299 kr./md.
Min. pris 299 kr.
#7Telia-Logo
Telia
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 279 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.674 kr.

Abonnementer og priser er ajourført 7. februar 2021.

#1 Fastspeed – billigt fibernet i store dele af landet

Se abonnement

I skrivende stund har Fastspeed nok et af landets bedst dækkende fibernet-produkter, da de har aftaler med størstedelen af de store leverandører over hele landet. Det inkluderer blandt andet Fibia, Nord Energi, Energi Fyn, Norlys, EWII og TDC.

Afhængigt af hvor du bor i landet og hvem der ejer kablerne i jorden, vil du dog kunne opleve forskellige prissætninger af fibernet abonnementer. I store dele af landet kan Fastspeed dog levere meget billigt fibernet med højest mulige hastighed, og der medfølger desuden trådløst udstyr så du kommer i gang hurtigt og nemt.

#2 Bolignet – billigste fibernet over det meste af landet

Se abonnement

Mens andre udbydere har forskellige priser på fibernet afhængigt af hvem der ejer kablerne i jorden, har Bolignet en anderledes tilgang: Her har man kun ét produkt og én pris, og du vil således kunne få samme billige fibernet over det meste af landet med Bolignet som udbyder.

Afhængigt af hvem der ejer kablerne i jorden, er hastigheden op til 1000/1000 Mbit/s – og dette til en pris, der er blandt markedets laveste.

Du skal dog være opmærksom på at der hos Bolignet ikke er inkluderet en trådløs router i abonnementet, så den skal du selv købe. Vi vurderer at dette er en fordel for de fleste, da det medfølgende udstyr ofte er utilstrækkeligt til at dække et hus af en normal størrelse.

#3 Kviknet – flere billige abonnementer at vælge mellem

Se abonnement

Kviknet er en god udbyder af fibernet, og de er ligeledes blandt markedets billigste udbydere. Her får du gratis udstyr med i prisen, samt mange valgmuligheder for dem der ønsker ekstra services inkluderet i abonnementet.

Du har hos Kviknet mulighed for at vælge mellem forskellige hastigheder alt efter dit behov, og derfor kan der være penge at spare hvis dit behov er mindre end andres. Derudover er Kviknet etableret i 2013, og har siden etableringen fungeret som et selvstændigt og uafhængigt selskab. 

#4 Hiper – flere billige abonnementer at vælge mellem

Se abonnement

TDC-ejede Hiper presser fortsat priserne, og kan i mange dele af landet levere fibernet til priser der er blandt de laveste på markedet. Hiper har ad flere omgange været blandt de første til at forhandle aftaler på plads med forskellige privatejede fibernetværk, og de har derfor medvirket til at sikre et mere åbent fibernetværk hvor forskellige udbydere kan levere deres produkter i store dele af landet.

Hos Hiper er trådløs router altid inkluderet i abonnementet, og du behøver derfor ikke tilkøbe eget udstyr.

#5 Waoo – testvinder med gode kampagnepriser

Se abonnement

Waoo har nogle attraktive pakker, som inkluderer mere end bare billigt fibernet. Er du ny kunde, kan du meget ofte drage nytte af et godt tilbud på fibernet hos Waoo. Nettet leveres med alt trådløst udstyr du måtte have brug for, og der medfølger desuden en sikkerhedspakke.

Den laveste hastighed hos Waoo er i skrivende stund på 200/200 Mbit/s, hvilket er højere end hos mange konkurrenter. Ydermere er prisen i den fornuftige ende, men ved 1000/1000 Mbit/s kan du dog muligvis finde lavere priser andetsteds. Waoo har så til gengæld flere forskellige tjenester inkluderet i abonnementet, og de er vindere af Loyalty Groups undersøgelse af kundetilfredsheden hos danske internetudbydere.

#6 Telenor – højeste hastighed og ingen binding

Se abonnement

Telenor tilbyder MaxSpeed-abonnementer, som i al deres enkelthed giver dig den hurtigste forbindelse til en fornuftig pris. Telenor lejer sig ydermere ind på flere forskellige leverandørers fysiske fibernetværk, hvilket betyder at de dækker store dele af landet.

Du kan altså med stor sandsynlighed oprette abonnement på billigt fibernet hos Telenor, hvis kablerne allerede er gravet i jorden ved din adresse.

En af de største fordele ved at få fibernet fra Telenor, er at der ikke er nogen bindingsperiode. Du er altså ikke lænket til Telenor i 6 måneder, ligesom det ellers er kutymen hos konkurrerende udbydere. På trods af den ikke-eksisterende bindingsperiode får du dog stadig trådløst udstyr med i prisen, så du får WiFi i hele hjemmet uden merpris.

#7 Telia – lave priser på små forbindelser

Se abonnement

Telia udmærker sig særligt på deres små fiberforbindelser på 100/100 Mbit/s og opefter, da de er billigere end konkurrenterne. Du kan altså spare lidt penge ved at vælge fibernet fra Telia, og da de lejer sig ind hos flere store leverandører kan du med stor sandsynlighed blive kunde hos Telia hvis du allerede har kabler gravet i jorden nær din grund.

Med Telia får du også alt udstyr inkluderet i abonnementet, så du ikke skal ud og købe dette separat. En lille ulempe for nogen er dog at Telia opkræver betaling for 3 måneder ad gangen.

Beregning: Så meget sparer du med det billigste fibernet

Der kan være mange penge at spare, hvis du vælger en billigere udbyder af fibernet på din adresse. Det viser vores udregninger, som er baseret på priseksempler fra forskellige udbydere.

Priserne i denne beregning er hentet den 7. februar 2021 fra udbydernes websites.

Udregning baseret på 1000/1000 Mbit fibernet

 • Dyreste udbyder: 499 kr./md. (5.988 kr./år)
 • Billigste udbyder: 299 kr./md. (3.588 kr./år)

Samlet besparelsespotentiale: 2.400 kr./år

Vi har i ovenstående udregning ikke taget højde for oprettelses- og etableringsomkostniner, samt eventuelt medfølgende udstyr. Vi kan dog konstatere at der ikke er store prisforskellige op disse poster, og at det i mange tilfælde er inkluderet i abonnementet uden merpris.

Du kan i visse tilfælde komme ud for at skulle betale en højere etableringspris for fibernet, hvis der eksempelvis skal nedgraves et kabel over et større antal meter end hvad der som standard er inkluderet hos udbyderen.

Sådan finder du det billigste fibernet

At finde det billigste fibernet handler ikke blot om at finde den billigste pris per måned. Der er også en lang række andre faktorer, der har indflydelse på din endelige pris. Du skal derfor kigge på mere end blot den månedlige pris, hvis du skal finde den billigste udbyder af fibernet på din adresse.

Find udbyder på Tjekditnet
På Energistyrelsens side Tjekditnet.dk finder du nemt overblik over mulighederne på din adresse.

1. Tjek dækningen på din adresse

Du tjekker bedst dækningen på din adresse ved at lave et opslag på Tjekditnet.dk. De trækker data direkte fra Energistyrelsen, og du får derfor præcist svar på hvilke udbydere der kan levere til din adresse.

Vær dog opmærksom på at resultatlisten hos Tjekditnet ikke altid er udtømmelig, så det kan stadig godt betale sig at lave et adresseopslag hos den ønskede udbyder.

2. Tjek gebyrerne (oprettelse, levering, m.m.)

Oprettelsesgebyrer og leveringsomkostninger kan være med til at trække prisen op på kort sigt. Husk derfor at tjekke hvilke ekstra omkostninger der er forbundet med oprettelse hos en specifik udbyder. Mange udbydere tilbyder i dag gratis oprettelse og levering, og du kan derfor være heldig at få samme tilbud hos andre udbydere.

3. Tjek etableringsomkostninger

Der kan i nogle tilfælde være omkostninger forbundet med at etablere fibernet på din adresse, og dette kan bevirke at fibernet ikke altid er den billigste løsning på kort sigt. Eksempelvis opererer de fleste udbydere med at maksimalt antal meter der kan graves ind på din matrikel, før det koster ekstra. Hvis der eksempelvis skal nedgraves 50 meter kabel ind på din matrikel, kan du således risikere at skulle betale ekstra for etableringen af det fysiske kabel.

4. Tjek hvilket udstyr der medfølger

Forskellige udbydere leverer forskelligt udstyr i pakkerne. Som regel medfølger der en udmærket trådløs router som giver fin dækning i det meste af boligen, men hvis du bor i et stort hus kan det medleverede udstyr ikke altid dække alle hjørner og kroge af huset.

Andre udbydere inkluderer slet ikke trådløst udstyr i deres abonnementer, og forventer i stedet at du selv har dette. Afhængigt af din boligs størrelse kan trådløst udstyr koste alt fra 1000 kroner og opefter.

5. Vælg fibernet der passer til dit behov

Selvom 1000 Mbit fibernet sælges som “den bedste forbindelse”, er det ikke altid du kan udnytte en sådan hastighed fuldt ud. Flere udbydere tilbyder endnu billigere alternativer, eksempelvis 100 Mbit eller 300 Mbit, og disse forbindelser er i mange tilfælde mere end rigeligt til at dække de fleste behov. Vil du gerne have det billigste fibernet på din adresse, behøver du således ikke altid gå efter den hurtigste forbindelse.

Skriv en kommentar