Her er det billigste fibernet

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Hvor finder du det billigste fibernet? Markedet kan være svært at gennemskue, da prisforskellene mellem landsdele er stor. Det skyldes at leverandører og udbydere konkurrerer på helt frie vilkår, og fibernettet er fordelt mellem mange forskellige ejere. Dette er en helt anden situation i forhold til det gamle kobbernet som ejes udelukkende af TDC, samt kabel-TV nettet der over store dele af landet ligeledes ejes af TDC.

Vi anbefaler derfor at du kigger dig godt for og sætter dig ind i priserne på markedet, inden du opretter abonnement på fibernet. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvilket denne undersøgelse viser.

Top 4: Her får du billigt fibernet

Vi har gennemgået mere end 40 udbydere og sammenlignet 250 forskellige abonnementer, for at finde det billigste og bedste fibernet på markedet. Udbyderne herunder dækker store dele af landet, og der er derfor gode muligheder for at du kan få abonnement hos dem.

#1bolignet-logo
Bolignet
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Router kan tilkøbes
 • 6 mdr. binding
299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#2Fastspeed-Logo
Fastspeed
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#3kviknet-logo
Kviknet
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#4hiper-logo
Hiper
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.192 kr.

Abonnementer og priser er ajourført 18. november 2020.

Bolignet – billigste fibernet over det meste af landet

Se abonnement

Mens andre udbydere har forskellige priser på fibernet afhængigt af hvem der ejer kablerne i jorden, har Bolignet en anderledes tilgang: Her har man kun ét produkt og én pris, og du vil således kunne få samme billige fibernet over det meste af landet med Bolignet som udbyder.

Afhængigt af hvem der ejer kablerne i jorden, er hastigheden op til 1000/1000 Mbit/s – og dette til en pris, der er blandt markedets laveste.

Du skal dog være opmærksom på at der hos Bolignet ikke er inkluderet en trådløs router i abonnementet, så den skal du selv købe. Vi vurderer at dette er en fordel for de fleste, da det medfølgende udstyr ofte er utilstrækkeligt til at dække et hus af en normal størrelse.

Fastspeed – billigt fibernet i store dele af landet

Se abonnement

I skrivende stund har Fastspeed nok et af landets bedst dækkende fibernet-produkter, da de har aftaler med størstedelen af de store leverandører over hele landet. Det inkluderer blandt andet Fibia, Nord Energi, Energi Fyn, Norlys, EWII og TDC.

Afhængigt af hvor du bor i landet og hvem der ejer kablerne i jorden, vil du dog kunne opleve forskellig prissætning af dit fibernet abonnement. I store dele af landet kan Fastspeed dog levere meget billigt fibernet med højest mulige hastighed, og der medfølger desuden trådløst udstyr så du kommer i gang hurtigt og nemt.

Kviknet – flere billige abonnementer at vælge mellem

Se abonnement

Kviknet er en god udbyder af fibernet, og de er ligeledes blandt markedets billigste udbydere. Her får du gratis udstyr med i prisen, samt mange valgmuligheder for dem der ønsker ekstra services inkluderet i abonnementet.

Du har hos Kviknet mulighed for at vælge mellem forskellige hastigheder alt efter dit behov, og derfor kan der være penge at spare hvis dit behov er mindre end andres. Derudover er Kviknet etableret i 2013, og har siden etableringen fungeret som et selvstændigt og uafhængigt selskab. 

Hiper – flere billige abonnementer at vælge mellem

Se abonnement

TDC-ejede Hiper presser fortsat priserne, og kan i mange dele af landet levere fibernet til priser der er blandt de laveste på markedet. Hiper har ad flere omgange været blandt de første til at forhandle aftaler på plads med forskellige privatejede fibernetværk, og de har derfor medvirket til at sikre et mere åbent fibernetværk hvor forskellige udbydere kan levere deres produkter i store dele af landet.

Hos Hiper er trådløs router altid inkluderet i abonnementet, og du behøver derfor ikke tilkøbe eget udstyr.

Beregning: Så meget sparer du med det billigste fibernet

Der kan være mange penge at spare, hvis du vælger en billigere udbyder af fibernet på din adresse. Det viser vores udregninger, som er baseret på priseksempler fra forskellige udbydere.

Priserne i denne beregning er hentet den 18. november fra udbydernes websites.

Udregning baseret på 1000/1000 Mbit fibernet

 • Dyreste udbyder: 499 kr./md. (5.988 kr./år)
 • Billigste udbyder: 299 kr./md. (3.588 kr./år)

Samlet besparelsespotentiale: 2.400 kr./år

Vi har i ovenstående udregning ikke taget højde for oprettelses- og etableringsomkostniner, samt eventuelt medfølgende udstyr. Vi kan dog konstatere at der ikke er store prisforskellige op disse poster, og at det i mange tilfælde er inkluderet i abonnementet uden merpris.

Du kan i visse tilfælde komme ud for at skulle betale en højere etableringspris for fibernet, hvis der eksempelvis skal nedgraves et kabel over et større antal meter end hvad der som standard er inkluderet hos udbyderen.

Sådan finder du det billigste fibernet

At finde det billigste fibernet handler ikke blot om at finde den billigste pris per måned. Der er også en lang række andre faktorer, der har indflydelse på din endelige pris. Du skal derfor kigge på mere end blot den månedlige pris, hvis du skal finde den billigste udbyder af fibernet på din adresse.

Find udbyder på Tjekditnet
På Energistyrelsens side Tjekditnet.dk finder du nemt overblik over mulighederne på din adresse.

1. Tjek dækningen på din adresse

Du tjekker bedst dækningen på din adresse ved at lave et opslag på Tjekditnet.dk. De trækker data direkte fra Energistyrelsen, og du får derfor præcist svar på hvilke udbydere der kan levere til din adresse.

Vær dog opmærksom på at resultatlisten hos Tjekditnet ikke altid er udtømmelig, så det kan stadig godt betale sig at lave et adresseopslag hos den ønskede udbyder.

2. Tjek gebyrerne (oprettelse, levering, m.m.)

Oprettelsesgebyrer og leveringsomkostninger kan være med til at trække prisen op på kort sigt. Husk derfor at tjekke hvilke ekstra omkostninger der er forbundet med oprettelse hos en specifik udbyder. Mange udbydere tilbyder i dag gratis oprettelse og levering, og du kan derfor være heldig at få samme tilbud hos andre udbydere.

3. Tjek etableringsomkostninger

Der kan i nogle tilfælde være omkostninger forbundet med at etablere fibernet på din adresse, og dette kan bevirke at fibernet ikke altid er den billigste løsning på kort sigt. Eksempelvis opererer de fleste udbydere med at maksimalt antal meter der kan graves ind på din matrikel, før det koster ekstra. Hvis der eksempelvis skal nedgraves 50 meter kabel ind på din matrikel, kan du således risikere at skulle betale ekstra for etableringen af det fysiske kabel.

4. Tjek hvilket udstyr der medfølger

Forskellige udbydere leverer forskelligt udstyr i pakkerne. Som regel medfølger der en udmærket trådløs router som giver fin dækning i det meste af boligen, men hvis du bor i et stort hus kan det medleverede udstyr ikke altid dække alle hjørner og kroge af huset.

Andre udbydere inkluderer slet ikke trådløst udstyr i deres abonnementer, og forventer i stedet at du selv har dette. Afhængigt af din boligs størrelse kan trådløst udstyr koste alt fra 1000 kroner og opefter.

5. Vælg fibernet der passer til dit behov

Selvom 1000 Mbit fibernet sælges som “den bedste forbindelse”, er det ikke altid du kan udnytte en sådan hastighed fuldt ud. Flere udbydere tilbyder endnu billigere alternativer, eksempelvis 100 Mbit eller 300 Mbit, og disse forbindelser er i mange tilfælde mere end rigeligt til at dække de fleste behov. Vil du gerne have det billigste fibernet på din adresse, behøver du således ikke altid gå efter den hurtigste forbindelse.

Skriv en kommentar