Her er det billigste internet til studerende

Studerende arbejder med en notesbog og computer

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift. Vi håber du finder indholdet brugbart, og hører gerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Hvis du er studerende og gerne vil have en billig internetforbindelse, er der flere muligheder som vi kigger nærmere på her.

Du behøver nemlig ikke at investere i en stor og dyr internetforbindelse, særligt ikke hvis du på studiet har adgang til gratis WiFi.

Vi kigger her på dine muligheder, så du kan spare penge og få en god forbindelse til internettet.

Se vinder-abonnementet her

Efter at have analyseret over 250 abonnementer fra mere end 40 udbydere, kan vi konkludere at Oister har det billigste mobile bredbånd med markedets bedste vilkår.

Vi anbefaler: Vælg mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er et godt alternativ til den almindelige dyre internetforbindelse, og til studerende er det således en billig måde at få internetadgang på.

Hvis du vælger mobilt bredbånd kan du enten vælge et billigt abonnement med en begrænset mængde data, eller du kan vælge mobilt bredbånd med ubegrænset data.

Til streaming via Netflix og andre tjenester anbefaler vi et abonnement med ubegrænset data, men hvis du som studerende bare vil kunne læse og se videoer i ny og næ kan en mindre mængde data også klare skærene.

Vi anbefaler følgende abonnementer:

  • Oister (inkl. router og fri data – 229 kr./md.)
  • CBB Mobil (fri data – 229 kr./md.)
  • 3 Danmark (inkl. router og fri data – 230 kr./md.)

Bedst til moderat/højt forbrug

Mobilt bredbånd er nok den billigste måde at få fast internetforbindelse for studerende. Normalt er der ingen binding, og du risikerer derfor ikke at skulle betale for noget du alligevel ikke bruger.

Vælger du denne type internet som studerende, kan du også bringe det med dig – eksempelvis når du pendler til/fra studiet, besøger familie og venner, samt andre formål.

Med ubegrænset data kan du desuden være på internettet som du plejer – fair-use grænsen ligger normalt mellem 1000 og 2000 GB per måned, så du behøver ikke at bekymre dig om forbrugsgrænser.

Brug dit mobilabonnement med internetdeling

Hvis du har et mobilabonnement med fri data (eller høj mængde data), kan du fra mobiltelefonen opsætte internetdeling med din bærbare computer, dit TV eller din tablet.

Med internetdeling får du adgang til nettet helt uden du skal købe modem eller router, da forbindelsen oprettes gennem din mobiltelefonen.

Dette er således den absolut billigste måde at få internet som studerende, da du formentlig alligevel har et mobilabonnement med data inkluderet.

Vi anbefaler følgende abonnementer:

  • Oister (fri data – 159 kr./md.)
  • Eesy (fri data – 179 kr./md.)
  • CBB Mobil (fri data – 179 kr./md.)

Bedst til let/moderat forbrug

Denne løsning er ideel til dig der primært bruger nettet til læsning, nyheder, besvarelse af e-mails og sociale medier. Du kan også streame en film eller serie i ny og næ, men her kan du muligvis støde på problemer med kapaciteten.

Undersøg om du kan få foreningsrabat på internet

Hvis du som studerende bor i en lejlighed i byen, er der chance for at du kan få særlig foreningsrabat på internet (og TV).

Typisk hænger det sammen med at man via en antenneforening har truffet en aftale med en internetudbyder, eksempelvis YouSee, og derigennem nået til enighed om at tilbyde internet til reduceret pris.

Dette kan være værd at undersøge som det første, da der kan være mange penge at spare.

Sådan undersøger du dine muligheder

Hvis du bor til leje, kan boligforeningen sikkert være behjælpelig med svar. Alternativt kan du benytte Tjekditnet.dk, som er en offentlig tjeneste. Her slår du din adresse op, hvorefter du får præcist svar på hvilken type internet du kan få i din bolig.

Ekstra datakort – kan det betale sig?

Hos flere teleselskaber kan du bestille et ekstra datakort, der fungerer på samme måde som mobiltelefonens SIM-kort. Du sætter det bare i en tablet eller andet udstyr i stedet, og derigennem kan du så benytte den inkluderede data fra dit mobilabonnement.

De fleste teleselskaber opkræver dog et gebyr for at have et datakort, og det er ikke alle selskaber der tilbyder ekstra datakort.

Vi anbefaler ikke ekstra datakort.

Da vi mener at det er for kompliceret at gennemskue betingelserne for et datakort og det koster ekstra at have, kan det bedre betale sig at åbne for internetdeling gennem mobiltelefonen.

De fleste bærbare computere har alligevel ikke mulighed for indsættelse af SIM-kort, og det er heller ikke alle tablets der har denne funktion.

Sådan fandt vi det billigste internet til studerende

Hos Netrådet ved vi at økonomien kan være stram som studerende, og derfor er det vigtigt at skære omkostningerne ind til benet.

Et internetabonnement er dog en nødvendighed for at kunne følge med på studiet, men det behøver heldigvis ikke at være dyrt.

Vi har analyseret markedet og identificeret de bedste abonnementer til studerende, så du kan spare penge og få en god, stabil forbindelse.

Som led i vores undersøgelse har vi:

Se vores research af alle abonnementer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *