Her er det billigste internet til studerende

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Hvis du er studerende og gerne vil have en billig internetforbindelse, er der flere muligheder. Det er nemlig ikke altid nødvendigt at få installeret dyrt fastnet bredbånd i din bolig, da der i dag findes gode alternativer dertil.

Men hvad skal du så vælge, og hvordan sparer du penge på internetforbindelsen? Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Her er det billigste bredbånd til studerende

Vi har undersøgt mere end 40 udbydere og 250 abonnementer, for at finde det bedste internet til studerende. Her er vores resultater.

UdbyderAbonnementPriser
OisterMobilt bredbånd
Fra 5 GB data
Ingen binding
Min. pris 49 kr.
Fra 49 kr./md. »
CBB MobilMobilt bredbånd
Fra 5 GB data
Ingen binding
Min. pris 49 kr.
Fra 59 kr./md. »
KviknetFastnet bredbånd
Fra 100 Mbit
Gratis router
6 mdr. binding
Min. pris 1194 kr.
Fra 199 kr./md. »
TelenorFastnet bredbånd
Fra 200/25 Mbit
Gratis router
6 mdr. binding
Min. pris 249 kr.
Fra 249 kr./md. »
EesyMobilabonnement
Fri data og fri tale
Ingen binding
Min. pris 179 kr.
179 kr./md. »

Priser og abonnementer er ajourført den 3. marts 2021.

Vi anbefaler: Vælg mobilt bredbånd og spar penge

Mobilt bredbånd er et godt alternativ til den dyre fastnet internetforbindelse, og til studerende er det således en billig måde at få internetadgang på.

Hvis du vælger mobilt bredbånd kan du enten vælge et billigt abonnement med en begrænset mængde data, eller du kan vælge mobilt bredbånd med ubegrænset data.

Til streaming via Netflix og andre tjenester anbefaler vi mobilt bredbånd med ubegrænset data, men hvis du som studerende bare vil kunne læse og se videoer i ny og næ kan en mindre mængde data også klare skærene.

Vi anbefaler følgende abonnementer med fri data:

  • Oister (inkl. router og fri data – 229 kr./md.)
  • CBB Mobil (fri data – 229 kr./md.)
  • 3 Danmark (inkl. router og fri data – 230 kr./md.)

Bedst til moderat/højt forbrug

Mobilt bredbånd er nok den billigste måde at få fast internetforbindelse for studerende. Normalt er der ingen binding, og du risikerer derfor ikke at skulle betale for noget du alligevel ikke bruger.

Vælger du denne type internet som studerende, kan du også bringe det med dig – eksempelvis når du pendler til/fra studiet, besøger familie og venner, samt andre formål.

Med ubegrænset data kan du desuden være på internettet som du plejer – fair-use grænsen ligger normalt mellem 1000 og 2000 GB per måned, så du behøver ikke at bekymre dig om forbrugsgrænser.

Brug dit mobilabonnement med internetdeling

Indstillinger for internetdeling på iPhone
Sådan ser internetdeling ud på en iPhone. Android-telefoner har også mulighed for internetdeling.

Hvis du har et mobilabonnement med fri data (eller høj mængde data), kan du fra mobiltelefonen opsætte internetdeling med din bærbare computer, dit TV eller din tablet.

Med internetdeling får du adgang til nettet helt uden du skal købe modem eller router, da forbindelsen oprettes gennem din mobiltelefon.

Dette er således den absolut billigste måde at få internet som studerende, da du formentlig alligevel har et mobilabonnement med data inkluderet.

Vi anbefaler følgende abonnementer:

  • Oister (fri data – 159 kr./md.)
  • Eesy (fri data – 179 kr./md.)
  • CBB Mobil (fri data – 179 kr./md.)

Bedst til let/moderat forbrug

Denne løsning er ideel til dig der primært bruger nettet til læsning, nyheder, besvarelse af e-mails og sociale medier. Du kan også streame en film eller serie i ny og næ, men her kan du muligvis støde på problemer med kapaciteten.

Undersøg om du kan få foreningsrabat på internet

Hvis du som studerende bor i en lejlighed i byen, er der chance for at du kan få særlig foreningsrabat på internet (og TV).

Typisk hænger det sammen med at man via en antenneforening har truffet en aftale med en internetudbyder, eksempelvis YouSee, og derigennem nået til enighed om at tilbyde internet til reduceret pris.

Dette kan være værd at undersøge som det første, da der kan være mange penge at spare.

Sådan undersøger du dine muligheder

Hvis du bor til leje, kan boligforeningen sikkert være behjælpelig med svar. Alternativt kan du benytte Tjekditnet.dk, som er en offentlig tjeneste. Her slår du din adresse op, hvorefter du får præcist svar på hvilken type internet du kan få i din bolig.

Find udbyder på Tjekditnet
Tjekditnet.dk udbydes af Energistyrelsen. Siden hjælper dig med at få overblik over dine muligheder på adressen.

Ekstra datakort – kan det betale sig?

Hos flere teleselskaber kan du bestille et ekstra datakort, der fungerer på samme måde som mobiltelefonens SIM-kort. Du sætter det bare i en tablet eller andet udstyr i stedet, og derigennem kan du så benytte den inkluderede data fra dit mobilabonnement.

De fleste teleselskaber opkræver dog et gebyr for at have et datakort, og det er ikke alle selskaber der tilbyder ekstra datakort.

Vi anbefaler ikke ekstra datakort i denne sammenhæng.

Da vi mener at det er for kompliceret at gennemskue betingelserne for et datakort og det koster ekstra at have, kan det bedre betale sig at åbne for internetdeling gennem mobiltelefonen.

De fleste bærbare computere har alligevel ikke mulighed for indsættelse af SIM-kort, og det er heller ikke alle tablets der har denne funktion.

Hvis du som studerende gerne vil spare så mange penge som muligt og samtidig have forbindelse til internettet, er et billigt mobilt bredbåndsabonnement nok den bedste løsning – alternativt et mobilabonnement med fri data, hvorfra du kan dele internetforbindelsen med din computer.

Sådan fandt vi det billigste internet til studerende

Hos Netrådet ved vi at økonomien kan være stram som studerende, og derfor er det vigtigt at skære omkostningerne ind til benet.

Et internetabonnement er dog en nødvendighed for at kunne følge med på studiet, men det behøver heldigvis ikke at være dyrt.

Vi har analyseret markedet og identificeret de bedste abonnementer til studerende, så du kan spare penge og få en god, stabil forbindelse.

Som led i vores undersøgelse har vi:

Se vores research af alle abonnementer

Opdateringer til denne undersøgelse

  • 3. marts 2021: Vi har tilføjet nye abonnementer til vores anbefalinger. Et mobilabonnement fra Eesy med fri tale og fri data anbefales nu.
  • 12. november 2020: Layout er opdateret og forbedret. Kviknet og Telenor er tilføjet vores anbefalinger af bedste internet til studerende sammen med Oister.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar