Årets billigste mobilabonnement

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Leder du også efter det billigste mobilabonnement på markedet, er du ikke alene. Mobilabonnementer til lavpris er eftertragtede, men der er mange at vælge imellem. Så hvordan sikrer du dig at du vælger rigtigt første gang?

Vi har i denne undersøgelse fundet de bedste mobilabonnementer til de laveste priser. Alle indeholder en fornuftig portion taletid og data, så du slipper for overraskelser på mobilregningen.

Her er de billigste mobilabonnementer

Til denne undersøgelse har vi gennemgået udvalget hos over 30 forskellige udbydere. Vi har primært fokuseret på månedsprisen, men faktorer såsom bindingsperiode og oprettelsesgebyrer er også medtaget i den samlede vurdering.

#1Duka-Logo
dukaTALE
 • Fra 5 GB data
 • Fra 5 timers tale
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris fra 59 kr./md.
#2Greentel-Logo
Greentel
 • Fra 2 GB data
 • Fra 2 timers tale
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris fra 48 kr./md.
#3Oister-Logo
Oister
 • Fra 2 GB data
 • Fra 2 timers tale
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris fra 49 kr./md.
#4OK-Mobil-Logo
OK Mobil
 • Fra 1 GB data
 • Fra 1 times tale
 • Oprettelse 1 kr.
 • Ingen binding
Pris fra 49 kr./md.
#5CBB-Mobil-Logo
CBB Mobil
 • Fra 1 GB data
 • Fra 1 times tale
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris fra 49 kr./md.
#6eesy-logo
Eesy
 • Fra 15 GB data
 • Fri tale
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris fra 99 kr./md.
#73-Logo
3 Mobil
 • Fra 8 GB data
 • Fra 8 timers tale
 • Oprettelse 100 kr.
 • Ingen binding
Pris fra 80 kr./md.
#8Hallo-Logo
Hallo
 • Fra 2 GB data
 • Fra 2 timers tale
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris fra 48 kr./md.

Abonnementer og priser er ajourført 12. januar 2021.

1. Duka – billigste mobilabonnement til børn

Anbefalede abonnementer
5 GB data (EU 5 GB) + 5 timers tale, 59 kr./md.
10 GB data (EU 10 GB) + fri tale, 99 kr./md.
50 GB data (EU 50 GB) + fri tale, 149 kr./md.

Vores vurdering

Duka har nok det billigste og bedst egnede mobilabonnement til børn. Det indeholder nemlig lige præcis den mængde data og taletid, som de fleste børn har brug for i hverdagen. Priserne er generelt i den fornuftige ende, og du kan bruge samme mængde data i EU som du kan i Danmark.

2. Greentel – billigste mobilabonnement til små behov

Anbefalede abonnementer
2 GB data (EU 2 GB) + 2 timers tale, 48 kr./md.
20 GB data (EU 6 GB) + 2 timers tale, 79 kr./md.
30 GB data (EU 8 GB) + 10 timers tale, 99 kr./md.

Vores vurdering

Greentel udmærker sig ikke blot ved at kunne tilbyde nogle af markedets billigste mobilabonnementer. De har også de bedste abonnementsvilkår, da du kan opsige og ændre dit abonnement fra dag til dag. Du slipper derfor for at betale for noget du ikke bruger, og der er heller ingen gebyrer forbundet med oprettelse, opsigelse eller pakkeskift.

3. Oister – billigste mobilabonnement til storforbrugeren

Anbefalede abonnementer
2 GB data (EU 2 GB) + 2 timers tale, 49 kr./md.
8 GB data (EU 6 GB) + fri tale, 79 kr./md.
Fri data (EU 12 GB) + fri tale, 159 kr./md.

Vores vurdering

Hvis du har et større forbrug og gerne vil have mest mulig data og taletid for dine penge, er Oister det rette valg. Oister har det billigste mobilabonnement med ubegrænset forbrug, og derudover har de mange billige abonnementer til små og mellemstore forbrugere. Der er heller ingen binding, oprettelsesgebyrer eller andre skjulte omkostninger.

4. OK Mobil – støtter lokalsporten

Anbefalede abonnementer
6 GB data + 6 timers tale, 79 kr./md.
50 GB data + 10 timers tale, 99 kr./md.
60 GB data (EU 9 GB) + fri tale, 119 kr./md.

Vores vurdering

OK Mobil er måske ikke den billigste udbyder af dem alle, men til gengæld er de som andelsforening sat i verden for at tjene brugerne. Det udmønter sig blandt andet i initiativer for at støtte lokalsporten, og gennem dit abonnement sikrer du således at foreninger og klubber får glæde af finansielle midler. OK Mobil har mange gode og billige abonnementer til din mobiltelefon, men de tilbyder blandt andet også bredbånds- og elaftaler. Dermed kan du samle flere forskellige abonnementer hos OK Mobil og opnå en god samlerabat.

5. CBB Mobil – billigste mobilabonnementer med underholdning

Anbefalede abonnementer
6 GB data + 6 timers tale, 79 kr./md.
60 GB data (EU 9 GB) + fri tale, 119 kr./md.
50 GB data (EU 12 GB) + fri tale + TIDAL, 159 kr./md.

Vores vurdering

CBB Mobil er ejet af Telenor, og har et af de billigste mobilabonnementer med underholdning inkluderet. Du får således et abonnement med musiktjenesten TIDAL inkluderet til en fornuftig pris, og samlet set er der et godt besparelsespotentiale i dette. CBB Mobil er desuden billig på mellemstore mobilpakker, men på de små pakker findes der bedre alternativer.

Herudover er CBB Mobil også et af landets bedste teleselskaber, ifølge vores egen undersøgelse.

6. Eesy – mere EU data i abonnementerne

Anbefalede abonnementer
15 GB data (EU 10 GB) + fri tale, 99 kr./md.
40 GB data (EU 10 GB) + fri tale, 119 kr./md.
Fri data (EU 20 GB) + fri tale, 179 kr./md.

Vores vurdering

Eesy er ejet af Nuuday, og bruger derfor TDC’s gode netværk. Samtidig er priserne i den billige ende, og mobilabonnementerne er simple og lette at forstå. Alle abonnementer indeholder fri tale og masser af EU data, så hvis du ofte rejser udenfor landets grænser er Eesy et godt valg.

7. 3 Mobil – billigst på udlandstelefoni

Anbefalede abonnementer
8 GB data + 8 timers tale, 80 kr./md.
24 GB data + fri tale, 100 kr./md.
20 GB data (EU 20 GB) + fri tale, 140 kr./md.

Vores vurdering

3 Mobil har satset stort på udlandstelefoni med deres 3LikeHome-abonnementer, der i skrivende stund giver fri roaming i 66 lande. Det betyder at du kan tage din mobiltelefon med dig til flere lande udenfor EU, eksempelvis Thailand, USA, Kina, Dubai og mange flere. De er også begyndt at tilbyde flere DK-abonnementer, og disse er ligeledes blandt de billigste på markedet.

8. Hallo – billigst på TDC’s net

Anbefalede abonnementer
2 GB data (EU 2 GB) + 2 timers tale, 48 kr./md.
30 GB data (EU 8 GB) + 10 timers tale, 89 kr./md.
60 GB data (EU 10 GB) + fri tale, 99 kr./md.

Vores vurdering

Hallo er én af få uafhængige udbydere, der benytter TDC’s mobilnetværk. De tilbyder nogle få billige mobilabonnementer, som udmærker sig ved at have en god portion data inkluderet. Priserne er generelt i den lave ende, men vi kunne nu godt have ønsket os lidt flere valgmuligheder til storforbrugeren.

Kend dit behov før du bestiller

Hvis du er på udkig efter det billigste mobilabonnement på markedet, er det først og fremmest vigtigt at du kender dit behov. Heldigvis er de fleste teleselskaber behjælpelige med en forbrugsoversigt, så du nemt får overblik over dit forbrug gennem tiden.

Telia mobilabonnement forbrugsoversigt
Dette er et screenshot fra Telia, som viser forbruget i en udvalgt måned. Denne forbrugsoversigt giver dig et godt billede af dit nuværende forbrug, så du kan vælge det billigst mulige mobilabonnement på markedet.

Du bruger (måske) mindre data end du tror

Mange tror fejlagtigt at de bruger store mængder data på deres mobil, men faktisk er de fleste apps og hjemmesider tilpasset således at der bruges mindre data når de tilgås fra mobiltelefonen og/eller via det mobile internet.

Det kan derfor godt betale sig at undersøge nuværende forbrugsmønster, da der kan være penge at spare.

Er forbruget lavt, er der ingen grund til at betale ekstra for en stor datapakke. Er forbruget højt, kan du kigge på muligheden for at nedsætte dit forbrug af data. Dermed kan du stadig få et af de billigste mobilabonnementer med data inkluderet, og samtidig spare penge på mobilregningen.

Sådan nedsætter du dit forbrug af data på mobilen

Forbrugerrådet Tænk har en god guide, der viser dig hvordan du sparer på dataforbruget når du er på ferie. Har du et af de billigste mobilabonnementer med data inkluderet, er disse råd også relevante.

Ved at nedbringe dit forbrug kan du nemlig opnå store besparelser på den forbrugte data, og således er det måske muligt for dig at vælge et endnu billigere mobilabonnement end du allerede har.

Her er en opsummering af de ting, som Forbrugerrådet Tænk anbefaler for at nedsætte forbruget af data på mobilen:

 • Hent musik og film før du rejser
  Skal du på en længere køretur eller pendler du ofte med tog eller bus, er det en god idé at downloade film og musik hjemmefra. Så behøver du ikke bruge data på streaming, hvilket ellers hurtigt kan løbe op.
 • Hent kun apps når du er koblet på WiFi
  Apps kan fylde mere end du tror, og de kan hurtigt gøre indhug på den inkluderede mængde data i dit mobilabonnement. Ved kun at hente og opdatere apps når du er hjemme og koblet på WiFi, kan du spare en stor portion data.
 • Stop automatisk afspilning af video på sociale medier
  En af de helt store syndere er Facebook, Instagram og andre sociale netværk, hvor videoklip afspilles automatisk når du ruller forbi dem. Du kan i app-indstillingerne slå denne funktion fra, og dermed spare stort på dataforbruget.
 • Download dit Google-kort hjemmefra
  Google Maps har en smart indbygget funktion, som lader dig downloade et kort hjemmefra. Dermed bruger din telefon ingen data på at indlæse kortet, mens du er på farten, og du kan derfor slå data helt fra når du er ude og køre og blot bruge telefonen som en almindelige GPS.

Med ovenstående råd er det muligt at nedsætte dataforbruget markant, således at du nemt kan få dine behov dækket med et af de bedste og billigste mobilabonnementer med data inkluderet.

Derfor har vi mobilabonnementer med data- og talepakker

Markedet for mobilabonnementer har altid været præget af de fire største spillere: TDC, Telenor, Telia og 3.

Vi har dog altid set en løkke af nye mobilselskaber dukke op af ingenting, hvorefter de med aggressiv markedsføring og lave priser får kapret en masse kunder på kort tid.

De mange kaprede kunder siver typisk fra de store teleselskaber, som derefter ser sig nødsagede til at handle. Dette sker enten via opkøb eller oprustning, men i Danmark har vi i mange år set en tendens til at “irriterende” konkurrenter opkøbes af de store selskaber.

Onfone kom først med pakkerne

Vi skal ikke mere end et årti tilbage, før mobilabonnementer med data- og talepakker var helt uhørt.

Det blev der dog lavet om på da Lars Bom tonede frem på skærmen i et reklamefremstød for Onfone i 2010, hvor pakke-abonnementerne blev introduceret.

Onfone reklame med skuespilleren Lars Bom
Lars Bom, kendt fra TV-serier som Strisser på Samsø, Edderkoppen, Rejseholdet, Max og mange flere, spillede sig selv i et reklamefremstød for Onfone. Reklamerne fik en blandet modtagelse.

Førhen betalte man ellers bare for sit forbrug, men Onfone genopfandt måden at skrue mobilabonnementer sammen på – og det blev hurtigt populært. Faktisk så populært, at TDC opkøbte Onfone og deres kundebase på 170.000 abonnenter kun få måneder efter. TDC var ellers allerede med i konkurrencen på abonnementspakker via deres discount-selskab M1, men vurderede altså at Onfone havde vokset sig til en torn i øjet på dem.

Kunderne fik derefter hurtigt smag for mobilabonnementer med data og tale inkluderet, og der gik ikke længe for pakkerne blev det nye normale.

Alle kan lide forudsigelige udgifter

Nogle af de første pakketilbud fra Onfone inkluderede alt hvad man havde brug for, så man kunne bruge mobiltelefonen uden pludselig at få ubehagelige ekstra-omkostninger.

Førhen var det ellers kun muligt at vælge forbrugsafregnede mobilabonnementer eller taletidskort, men der kendte man aldrig den faste månedlige pris.

Ved at have inkluderet data og tale i abonnementet, vides det præcist hvor meget man kan ringe og surfe på nettet – uden at det koster ekstra.

Sådan fandt vi de billigste mobilabonnementer med data

Hos Netrådet.dk er vi både specialister i IT og telefoni, men også kritiske forbrugere med mange års erfaring i at identificere behov og finde de rette produkter.

Hvad angår mobilabonnementer med data inkluderet, er der mange forskellige muligheder.

Vi har undersøgt statistikerne for at identificere det gennemsnitlige forbrug af data, og det viser sig at størstedelen af de billigste mobilabonnementer har tilstrækkeligt data inkluderet til de fleste.

Som led i vores undersøgelse har vi:

 • Analyseret og rangeret mere end 30 udbydere.
 • Gennemgået over 200 forskellige abonnementer.
 • Sammenlignet priser og fundet de billigste pakketilbud på markedet.
 • Holdt os opdaterede på Energistyrelsens tal på teleområdet.

Se vores research af alle mobilabonnementer

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 12. januar 2021: 3 Mobil og Hallo er tilføjet til listen, og artiklens hovedfokus er nu at samle de billigste mobilabonnementer på markedet.
 • 7. november 2020: OK Mobil er blevet føjet til listen, og Greentel er rykket én plads frem.
 • 27. september 2020: Eesy er nu rykket op ad listen og har overtaget #5 fra Hallo, da Eesy tilbyder fri tale mod 10 timer fra Hallo.
 • 9. september 2020: Eesy er tilføjet til listen over billige mobilabonnementer med data, og rangeringen er ændret så dukaTALE nu er #1.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar