Top 7: Billigste webhotel

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Markedets billigste webhoteller er blandt andet velegnede til nye hjemmesider, som ikke kræver mange ressourcer. Vi har gennemgået markedet og fundet de bedste og billigste tilbud her og nu.

Priser på de billigste webhoteller

Du kan få et billigt webhotel til under 10 kroner om måneden. Et webhotel i denne prisklasse er velegnet til nye eller simple hjemmesider, som ikke trækker mange ressourcer på webhotellet. I vores sammenligning af webhoteller har vi fundet flere gode lavpris-webhoteller. Herunder er nogle af de billigste i Danmark.

#1simply-logo Simply.com
 • Plads: Fra 10 GB
 • Trafik: Ubegrænset
 • 1-klik installation: Ja
Fra 9,38 kr.
Pris/md.
#2nordicway-logo Nordicway
 • Plads: Fra 5 GB
 • Trafik: Ubegrænset
 • 1-klik installation: Ja
Fra 9,50 kr.
Pris/md.
#3hostinger-logo Hostinger
 • Plads: Fra 30 GB
 • Trafik: Fra 100 GB/md.
 • 1-klik installation: Ja
Fra 9,99 kr.
Pris/md.
#4e-studio-logo E-studio
 • Plads: Fra 2 GB
 • Trafik: Ubegrænset
 • 1-klik installation: Ja
Fra 10 kr.
Pris/md.
#5yayhosting-logo YayHosting
 • Plads: Fra 10 GB
 • Trafik: Fra 50 GB/md.
 • 1-klik installation: Ja
Fra 15 kr.
Pris/md.
#6one-com-logo One.com
 • Plads: Fra 50 GB
 • Trafik: Ubegrænset
 • 1-klik installation: Ja
Fra 19 kr.
Pris/md.
#7chosting-logo cHosting
 • Plads: Fra 5 GB
 • Trafik: Fra 50 GB
 • 1-klik installation: Ja
Fra 22 kr.
Pris/md.

Priser er ajourført den 19. november 2021.

Køb nyt webhotel og spar penge det første år

Når du køber et nyt webhotel, kan du spare mange penge på det første år. Mange udbydere har nemlig gode tilbud til kunder, der betaler for 12 måneder ad gangen.

Herunder er eksempler på nogle af de bedste tilbud til kunder, der søger et billigt webhotel.

Simply.com
Basic Suite
10 GB plads
Ubegrænset trafik
Første år:
9,38 kr./md.
Efterfølgende år:
37,50 kr./md.
Bestil her
One.com
Entusiast
200 GB plads
Ubegrænset trafik
Første år:
19 kr./md.
Efterfølgende år:
119 kr./md.
Bestil her
Webhosting.dk
Webhotel Privat
20 GB plads
250 GB trafik
Første år:
9 kr./md.
Efterfølgende år:
29 kr./md.
Bestil her
Nordicway
PLUS+
5 GB plads
Ubegrænset trafik
Første år:
9,50 kr./md.
Efterfølgende år:
29 kr./md.
Bestil her
Hostinger
Enkel Webhotel
30 GB plads
100 GB trafik
Første år:
9,99 kr./md.
Efterfølgende år:
49,99 kr./md.
Bestil her

Husk købsdatoen – så undgår du overraskelser

Når du køber et billigt webhotel, er det vigtigt at notere datoen for købet. Ellers har du sandsynligvis glemt alt om købet, når dit webhotel fornyes det efterfølgende år.

Udbyderen vil ofte forsøge at forny dit webhotel i god tid, typisk en måned i forvejen, og det kan efterfølgende være svært at få refunderet et eventuelt tilgodehavende hvis du ikke længere benytter det pågældende webhotel.

Vi anbefaler at du noterer i kalenderen, når der er to måneder til fornyelse af dit webhotel. På den måde kan du i god tid tage stilling til, om du vil beholde webhotellet eller om du ikke længere bruger det.

Hvad kan du bruge et billigt webhotel til?

Et billigt webhotel kan bruges til mange formål, og er et godt sted at starte for såvel begyndere som øvede.

Behovet for plads, trafik og kræfter er typisk beskedent i starten, og derfor giver det mening at starte med den billigste løsning overhovedet. Ellers risikerer du at bruge penge på noget, som du i sidste ende ikke kan udnytte.

Her vil vi kort gennemgå hvad et billigt webhotel kan bruges til.

#1 Simpel hjemmeside med nyhedsartikler, blog og lignende

Har du en særlig interesse, som du gerne vil skrive om på nettet, er et billigt webhotel en god løsning. Her får du alle de nødvendige redskaber til at komme i gang, og der er masser af kræfter under motorhjelmen til de første mange tusinde besøgende.

#2 Hjemmeside til firma, bureau og lignende

Har du et firma eller et bureau, som du gerne vil vise frem på nettet? Med et billigt webhotel kommer du hurtigt online, samtidig med at omkostningerne holdes nede. Du får normalt en hel værktøjskasse med nyttige redskaber, så du hurtigt kan oprette alle nødvendige undersider.

#3 Lille webshop med begrænset antal produkter

Hvis du driver en lille webshop på fritids- eller hobbybasis, er et billigt webhotel et godt sted at starte. De fleste starter jo i sagens natur i det små, og de fleste webhoteller kan opgraderes gradvist i takt med at antallet af kunder og produkter vokser.

#4 Personlig hjemmeside

Går du med en drøm om at oprette en personlig hjemmeside, hvor du skriver om løst og fast, er et billigt webhotel et godt sted at starte. Her kan du hurtigt sætte din nye hjemmeside op, hvorefter du er online og klar til at skrible dine første tanker ned på skærmen.

#5 Online portfolio for fotografer, kunstnere og lignende

Er du en kreativ person, kan en hjemmeside med portfolio fungere som et stærkt talerør til potentielle kunder. Her kan du fremvise de værker, som du er mest stolt af, og lade interesserede læse om dine ydelser og din profil. Et billigt webhotel er helt fint til dette formål, da en portfolio-hjemmeside som regel er ganske simpel og mindre ressourcekrævende.

Hvad koster et webhotel?

Et webhotel koster fra 10 kroner om måneden, og du betaler typisk for 12 måneder ad gangen. Det beløber sig således til 120 kroner om året, og derudover kommer der ikke nødvendigvis andre omkostninger end fornyelse af domænet.

Du kan altså holde omkostningerne for et webhotel med tilhørende .dk-domæne nede på under 300 kroner om året, hvis du vælger et billigt webhotel. I mange tilfælde kan prisen stige efter første år, hvis du har købt et webhotel med rabat for det første år.

De typiske omkostninger for et webhotel (inkl. hjemmeside) kan opdeles i følgende kategorier:

 • Webhotel
 • Domæne
 • Licenser
 • Billeder, illustrationer, m.m.

Herunder gennemgår vi de gængse omkostninger ved en hjemmeside.

#1 Webhotel

Mange webhoteller kan erhverves til en stærkt reduceret pris, når du opretter dig som ny kunde. Af vores undersøgelse fremgår det, at du kan komme i gang til en beskeden pris á 10 kroner per måned. Du betaler altså ikke mere end 120 kroner for det første år med webhotel.

#2 Domæne

Et dansk .dk-domæne koster i skrivende stund 50 kroner om året. Typisk koster udenlandske domæner lidt mere, da der skal betales til flere led i bestillings- og registreringsprocessen. Du kan dog også være heldig at finde gode rabatter fra tid til anden.

#3 Licenser

Hvis du ønsker at bruge et bestemt system til din hjemmeside, skal du normalt betale licens. Du kan også vælge at bruge WordPress, som er gratis, og hvor der efterfølgende kan tilkøbes forskellige funktioner i form af plugins.

Licenser kan koste alt fra 10 kroner til flere tusinde kroner månedligt, alt efter dit behov og kompleksiteten af programmet.

#4 Billeder, illustrationer, m.m.

Når du skal have billeder eller illustrationer til din hjemmeside, er der mange gratis muligheder såsom Unsplash.com, Pexels.com, Pixabay.com og lignende. Du vil dog med stor sandsynlighed opdage, at du bliver nødt til at betale hvis du skal have flere valgmuligheder og nyere billeder/illustrationer at vælge imellem.

Du skal regne med at billeder og illustrationer kan koste mellem 5 og 10 kroner per styk, medmindre du er heldig at finde et godt tilbud. Vi anbefaler at du holder øje med Depositphotos, som ofte har tilbud på billedpakker.

Hvor skal du købe webhotel?

Først og fremmest skal du overveje, hvad du har brug for. Hører du til den store kategori af købere, der bare ønsker at få en hjemmeside på nettet hurtigt og enkelt, kan du blot vælge et af de mange billige webhoteller.

Har du mere specifikke behov, som kræver et mere komplekst system, skal du vælge dit nye webhotel med omhu. Selvom de fleste hostingudbydere gerne vil imødekomme alle behov, er det vigtigt at huske at ingen er helt ens – og det kan oftest være små begrænsninger, der gør en stor forskel.

Når du skal have fat i et billigt webhotel, anbefaler vi at du kigger efter følgende:

#1 Hjemmeside-installation med ét klik

Næsten alle billige webhoteller kommer med et 1-klik installationsprogram, der lader dig installere WordPress og andre Content Management systemer med få klik. Dette er nyttigt for dig, der hurtigt vil i gang med en ny hjemmeside uden at skulle sætte dig ind i en masse tekniske begreber.

#2 Plads

Pladsen på de billigste webhoteller starter fra nogle få gigabyte, hvilket i de fleste tilfælde er mere end nok. Pladsen bør derfor ikke have afgørende betydning for dit valg, da du sjældent kommer til at bruge al pladsen (medmindre du ønsker at have flere store filer liggende).

#3 Skalerbarhed

Hvis du har planer om at bygge en større hjemmeside, kan du sagtens starte med et billigt webhotel. Her anbefaler vi dog at du vælger en udbyder, som tilbyder større webhoteller med nem opgradering. På den måde kan du altid opgradere, så snart behovet melder sig. Dette er mange gange nemmere og billigere end at skifte til en helt anden udbyder.

#4 Brugervenlighed

De fleste billige webhoteller har et simpelt kontrolpanel, som er nemt at finde rundt i. I denne sammenhæng vil du sikkert ofte støde på cPanel, som er en populær kontrolpanel-løsning blandt mange forskellige udbydere. De større udbydere har dog typisk deres eget kontrolpanel, og her er det vigtigt at du har nemt ved at finde rundt. Normalt vil du hurtigt kunne fornemme brugervenligheden i forbindelse med bestilling af dit webhotel. Indeholder processen mange besværlige trin, og har du svært ved at finde rundt i bestillingen, kan det være tegn på at webhotellet er mindre brugervenligt.

#5 Sikkerhed og backup

Sikkerhed er alfa og omega, uanset om du driver en hjemmeside på hobbyplan eller lever af den.

Mange udbydere har et højt niveau af sikkerhed på alle webhoteller,  men derudover kan gratis SSL og krav om svære passwords også øge sikkerheden på din hjemmeside.

Nogle udbydere tager også automatisk backup af dit webhotel, hvorved du kan gendanne hele dit webhotel til en bestemt dato med få museklik.

Vi ved blandt andet at Simply.com tilbyder denne løsning, og den er særligt fordelagtig for dig der har brug for et sikkert og stabilt backup-system.

#6 Kundeservice og support

Når du køber et billigt webhotel, er den tilhørende support typisk begrænset til e-mails eller et skriftligt besked-system. Dette er for de flestes vedkommende mere end rigeligt, men svartider har selvfølgelig en betydning. Det gør jo selvfølgelig en forskel om du kan forvente svar på få timer eller flere dage, især ved akut opståede problemer.

#7 Pris

Billige webhoteller koster normalt fra 10 kroner per måned og opefter, og til den pris kan du komme i gang med en fornuftig løsning.

Vi mener ikke der er grund til at vælge et dyrere webhotel, medmindre du har særlige behov til enten ydeevne eller funktioner. Til en simpel hjemmeside er pladsen og kræfterne på de små/billige webhoteller mere end tilstrækkelig.

#8 Dansk eller udenlandsk webhotel?

Til danske hjemmesider anbefales det, at du vælger en dansk udbyder. Skal du derimod have en hjemmeside målrettet et specifikt land, anbefaler vi derimod at du vælger en hostingudbyder i det specifikke land.

Dette skyldes at webhotellerne typisk er placeret på fysiske servere i det pågældende land, og hastigheden kan derfor påvirkes hvis dine besøgende befinder sig langt væk fra serverens fysiske placering.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar