Bredbånd i sommerhuset – 6 gode muligheder

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Hvis du vil have bredbånd i sommerhuset er der mange muligheder, men også mange ting som skal overvejes. At have internetadgang i ferieboligen er en stor fordel ved udlejning til turister, men det er også rart med hurtigt internet til dage med gråt og kedeligt vejr.

Du behøver måske ikke at investere i den hurtigste internetforbindelse til sommerhuset, men det er en god idé at kende de forskellige muligheder. På den måde kan du spare penge, samtidig med at du får et abonnement der lever op til forventningerne.

Her er det bedste bredbånd til sommerhuset

Vi har gennemgået mere end 250 abonnementer fra over 40 forskellige udbydere og udvalgt de bedste internetforbindelser til sommerhuset. Se vores resultater herunder.

#1kviknet-logo
Kviknet
 • Op til 1000 Mbit/s
 • Via kabel-TV eller fiber
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 199 kr./md.
Min. pris 1.194 kr.
#2Fastspeed-Logo
Fastspeed
 • Op til 1000 Mbit/s
 • Via kabel-TV eller fiber
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 249 kr./md.
Min. pris 1.494 kr.
#3Oister-Logo
Oister
 • Op til 71 Mbit/s
 • Mobilt bredbånd
 • Fra 5 GB data
 • Ingen binding
Fra 49 kr./md.
Min. pris 49 kr.
#4eesy-logo
Eesy
 • Op til 71 Mbit/s
 • Mobilabonnement
 • Fra 15 GB data
 • Ingen binding
Fra 99 kr./md.
Min. pris 99 kr.
#5Telenor-Logo
MaxSpeed
 • Op til 1000 Mbit/s
 • Via kabel-TV, fiber, telefonstik eller mobilt bredbånd
 • Ingen binding
Fra 99 kr./md.
Min. pris 99 kr.
#6waoo-logo
Waoo
 • Op til 1000 Mbit/s
 • Via fiber
 • 6 mdr. binding
Fra 319 kr./md.
Min. pris 1.914 kr.

Abonnementerne og priserne er ajourført 20. januar 2021.

1. Kviknet – flest muligheder til sommerhuset

Anbefalet produktVurdering
Bredbånd via kabel-TV stikket, min. 100 MbitNemt at opsætte og hurtigt at komme i gang med. Rigtig god pris.
Bredbånd via fibernettet, min. 100 MbitLidt dyrere, men til gengæld hurtigt og stabilt uanset hvor i landet du befinder dig.
Bredbånd via telefonstikket, min. 20 MbitLangsommere og muligvis ustabilt, men til gengæld billigt og simpelt.

Kviknet har et særdeles bredt samarbejde med mange forskellige leverandører af internetforbindelser. Det betyder at de er i stand til at levere bredbåndsabonnementer over det meste af landet via TDC, Fibia, Norlys og flere andre. Du kan således få lynhurtigt fibernet til en fornuftig pris, eller et billigere abonnement via kobbernettet eller antennestikket.

Vi anbefaler Kviknet til sommerhuset fordi deres bredbåndsabonnementer fås med hastigheder der passer til både små og store behov, men også fordi priserne er i den meget fornuftige ende.

2. Fastspeed – billig 1000 Mbit-forbindelse til sommerhuset

Anbefalet produktVurdering
1000 Mbit bredbånd via kabel-TV stikketGod pris til den krævende forbruger, der ønsker hurtigt internet til f.eks. streaming via mange enheder samtidigt.
1000 Mbit bredbånd via fibernettetLidt dyrere, men højere kapacitet og mulighed bedre stabilitet. Teknikerbesøg er sandsynligvis påkrævet.

Fastspeed er en ny udbyder, som hurtigt er blevet kendt for at tilbyde høje hastigheder til lave priser. Her har de kun ét produkt: 1000 Mbit bredbånd, leveret til sommehuse og almindelige boliger over hele landet. Fastspeed har på kun kort tid landet aftaler med alle de store fibernet-leverandører i landet, og samtidig er de på TDC’s kabel-TV net hvorved de kan levere lynhurtigt internet til millioner af danske adresser.

Vi anbefaler Fastspeed til dig der enten har adgang til fibernettet eller TDC kabel-TV, da du herigennem får en af markedets billigste 1000 Mbit-forbindelser til sommerhuset.

3. Oister – billigste mobile bredbånd til sommerhuset

Anbefalet produktVurdering
Oister WiFi (fair-use grænse på 2000 GB)Dækker alle behov, og inkluderer trådløs router til brug i sommerhuset.
Mobilt bredbånd 20 GBDækker det lille behov, og du vælger selv om du ønsker trådløs router eller ej.
Mobilt bredbånd 100 GBDækker det lidt større behov, eksempelvis streaming af film i weekenden, og du vælger selv om du ønsker trådløst udstyr eller ej.

Oister er blandt de billigste udbydere af mobiltelefoni og bredbånd i landet, og her kan du altså spare mange penge. Hvis dit behov er i den lave ende har Oister særdeles billigt mobilt bredbånd, som passer perfekt til sommerhuset der kun bruges i weekender og skoleferier. Herudover tilbyder de også markedets billigste mobile bredbånd med ubegrænset data, hvilket er perfekt til sommerhuset der hverken er koblet til fibernettet eller kabel-TV nettet.

Vi anbefaler Oister til alle, der ønsker en nem og enkel løsning til sommerhuset. Er der ikke tale om et udlejningshus, kan du ydermere benytte denne bredbåndsforbindelse over hele landet – og dermed undgå at betale for bredbånd på både hjemmeadressen og sommerhusadressen.

4. Eesy – mobilabonnement med fri data og datadelingskort

Anbefalet produktVurdering
Mobilabonnement med fri tale og fri dataKan bruges i hele landet samt EU, og du kan leje et ekstra SIM-kort som kan isættes en trådløs router.
Mobilabonnement med fri tale og 15 GB dataFint til de mindre behov, og du kan enten bruge din mobiltelefon til internetdeling eller leje et ekstra SIM-kort til en trådløs router.

Eesy er et særligt billigt alternativ til sommerhuset, og her er årsagen: Du kan hos Eesy få et mobilabonnement med fri data, hvortil der kan bestilles et ekstra SIM-kort til datadeling. Det ekstra SIM-kort kan isættes en trådløs router, som så kan placeres i sommerhuset. Når du opholder dig i sommerhuset kan du koble dig på den trådløse router og bruge den inkluderede data i dit mobilabonnement, og du slipper altså således for at betale for et separat bredbåndsabonnement.

Dette er særligt smart for dig der ikke udlejer dit sommerhus, og som derfor kun lejlighedsvist har behov for internetadgang. Hos Eesy koster et ekstra datadelingskort 20 kroner per måned, og du kan få op til 3 ekstra datadelingskort til dit mobilabonnement.

5. Telenor – bredbånd uden binding til sommerhuset

Anbefalet produktVurdering
Bredbånd via kabel-TV stikket, min. 100 MbitBilligt og nemt at komme igang med. Kræver ikke nødvendigvis teknikerbesøg.
Bredbånd via fibernettet, min. 100 MbitEn smule dyrere, men fint til sommerhuset da fibernettet har længere rækkevidde og bedre stabilitet.
Mobilt bredbånd, min. 20 GBEt godt valg til sommerhusejeren med et mindre databehov, men abonnement med fri data kan også fås.

Telenor er for alvor kommet ind i kampen om kunderne, og tilbyder som én af få udbydere alle deres bredbåndsabonnementer helt uden binding. Det betyder at uanset om du vil have kablet bredbånd eller mobilt bredbånd, skal du ikke binde dig i op til 6 måneder uden mulighed for at opsige abonnementet.

Du kan dog, hvis du ønsker det, få rabat på en trådløs router til dit mobile bredbåndsabonnement mod at binde dig i 6 måneder.

I lighed med andre udbydere har Telenor også indgået aftaler med et stort antal danske internetleverandører, og de kan således tilbyde billigt bredbånd til sommerhuse over det meste af landet.

6. Waoo – bredbånd og TV til sommerhuset

Anbefalet produktVurdering
200/200 Mbit bredbånd via fibernettetGod stabilitet og tilstrækkeligt til de flestes behov.
500/500 Mbit bredbånd via fibernettetLidt dyrere, men også hurtigere. Inkluderer online harddiskplads, som kan bruges til mange formål.

Fibia har i lang tid været i fuld gang med at etablere fibernet i sommerhusområder over det meste af landet, og derigennem kan du blandt andet komme på nettet med Waoo som udbyder. Waoo giver dig både hurtigt bredbånd og billige TV-pakker, således at du kan samle det hele ét sted. Skal dit sommerhus udlejes til turister i løbet af året, er det en god investering at kunne give dem både bredbånd og TV-kanaler i sommerhuset.

Hos Waoo kan du dog kun få fiberbredbånd, og de leverer ikke over hele landet. Det kan dog være værd at lave et adressetjek i deres system, hvis deres udvalg interesserer dig.

Kablet eller mobilt bredbånd i sommerhuset?

Det er let at komme i tvivl om hvilken løsning der er den bedste, når du skal have en bredbåndsforbindelse til sommerhuset. Vi har derfor sammenlignet almindeligt bredbånd via kabel med mobilt bredbånd herunder, så du kan få vished omkring hvad der passer dig bedst.

1. Pris

Kablet bredbånd kan være forholdsvist dyrt, men til gengæld får du ubegrænset forbrug af internettet. Til storforbrugeren er kablet bredbånd derfor at foretrække.

Mobilt bredbånd kan være markant billigere, men det afhænger af hvor stort dit forbrug er. Du kan dog få mobilt bredbånd med ubegrænset data, og det kan i nogle tilfælde bedre betale sig end kablet bredbånd.

2. Hastighed

Kablet bredbånd er generelt meget hurtigere end mobilt bredbånd, men det kommer selvfølgelig an på hvor i landet dit sommerhus ligger – samt hvilke forbindelsesmuligheder du har. Størstedelen af danske adresser har adgang til kablet bredbånd med hastigheder på mere end 50 Mbit, hvilket er mere end rigeligt for de fleste.

Mobilt bredbånd kan være særdeles hurtigt i nogle områder, men irriterende langsomt i andre områder. Du kan forvente hastigheder på mellem 5 Mbit og 500 Mbit, afhængigt af hvilket område du befinder dig i.

3. Stabilitet

Kablet bredbånd er generelt mere stabilt end mobilt bredbånd, så hvis oppetid er en vigtig faktor er dette at foretrække.

Mobilt bredbånd er generelt også ganske stabilt, men da sommerhuse ofte ligger med afstand fra større byer er det ikke altid sikker at signalet er i top.

4. Til udlejning

Kablet bredbånd er nemt at gå til for lejere af dit sommerhus. Så længe de ved hvilket trådløst netværk de skal koble sig på og har en kode dertil, er det ganske smertefrit. Du behøver heller ikke bekymre dig om dataforbruget, da kablet bredbånd har ubegrænset data.

Mobilt bredbånd er normalt lige så let at anvende, hvis altså du har opsat en trådløs router dertil. Ulempen ved mobilt bredbånd er at forbruget er afgrænset til en bestemt mængde data, og du ved derfor ikke om en lejer når at opbruge al dataen før den næste lejer checker ind.

5. Anvendelsesmuligheder

Kablet bredbånd kan i sagens natur kun benyttes på én adresse, og kommer med en standard router som du skal benytte til internetopkoblingen. Du har således ikke mange andre anvendelsesmuligheder end dem du er vant til hjemmefra.

Mobilt bredbånd byder på flere muligheder. Du får et SIM-kort til dit abonnement, og du kan selv vælge om det skal sættes direkte i en tablet, en almindelig trådløs 4G router eller en lille transportabel router. Sidstnævnte kan du tage med dig fra sommerhuset til hjemmeadressen, og nogle udbydere har endda gratis roaming i hele EU.

Få fibernet i sommerhuset med Bredbåndspuljen

Fibernettet giver dig fantastisk hurtigt og stabilt internet, og det kan faktisk øge værdien af dit sommerhus hvis der er adgang til hurtigt bredbånd på matriklen. Vi anbefaler derfor at du holder øje med følgende:

 1. Hold øje med tilbud på etablering af fibernet fra leverandører, der skal i gang med at grave i dit område.
 2. Hold øje med Bredbåndspuljen, da du herigennem kan ansøge om et tilskud til etablering af fibernet.
Bredbåndspuljen hjemmeside
På Energistyrelsens hjemmeside kan du ansøge om et tilskud til etablering af fibernet til din bolig.

Ifølge Boliga er netop internetforbindelser noget, som potentielle købere kigger efter. Det kan nemlig både være dyrt, besværligt og tidskrævende at få nedgravet kabler, så hvis dette allerede er gjort inden boligen udbydes på markedet kan du være heldig at få en højere betaling ved salg.

Få det bedste WiFi i sommerhuset

Hvis du døjer med langsomt WiFi i sommerhuset selvom du har prøvet flere forskellige internetudbydere, kan det være at du bor i et område hvor dækningen er dårlig. Det kan også være at dit udstyr er forældet, eller signalet bare ikke er kraftigt nok i hele huset.

For at få bedre WiFi i sommerhuset, anbefaler vi at du kigger nærmere på følgende løsningsforslag.

1. Invester i en udendørs antenne til mobilt bredbånd

Hvis du har mobilt bredbånd men nettet er både langsomt og ustabilt, kan det være en god idé at overveje en udendørs antenne. Med en udendørs antenne kan du bedre opfange netforbindelsen fra nærmeste mast, og din hastighed vil derfor kunne øges.

2. Invester i nyt trådløst udstyr indenfor

Hvis du har en hurtig internetforbindelse men signalet inde i sommerhuset er dårligt, kan det være udstyret den er gal med. Hvis din trådløse router er meget gammel og putter sig i et hjørne af huset, er det måske på tide at bede udbyderen om en ny.

Du kan derudover overveje at investere i en WiFi extender, der forstærker/forlænger signalet fra din router og sikrer at hver en afkrog har adgang til hurtigt og stabilt internet.

3. Placer den trådløse router centralt

Den trådløse router skal helst placeres så centralt i sommerhuset som muligt, så signalet kan nå ligeligt ud i alle rum. Læs også brugsanvisningen, så du ved hvordan antennerne skal vende for at sikre det bedst mulige signal.

Skriv en kommentar