Bredbånd til sommerhuset – 7 bedste muligheder

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Hvis du vil have bredbånd i sommerhuset, har du mange muligheder. Læs her hvorfor mobilt bredbånd ikke altid er tilstrækkeligt, samt hvilke muligheder der findes i sommerhusområderne.

Her får du det bedste bredbånd til sommerhuset

Når du skal have bredbånd til sommerhuset, skal du vælge med omhu. Skal sommerhuset udlejes, er det bedst med almindeligt bredbånd. Er det kun dig der bruger sommerhuset, kan mobilt bredbånd eller sågar et mobilabonnement overvejes. Herunder er de bedste muligheder netop nu.

#1kviknet-logo
Kviknet
 • Via kabel-TV, fiber eller telefonstik
 • Gratis trådløs router
 • 6 mdr. binding
Fra 199 kr./md.
Min. pris 1.194 kr.
#2JetNet-logo
Jetnet
 • Via kabel-TV eller fiber
 • Gratis trådløs router
 • 6 mdr. binding
Fra 199 kr./md.
Min. pris 1.194 kr.
#3hiper-logo
Hiper
 • Via kabel-TV, fiber eller telefonstik
 • Gratis trådløs router
 • 6 mdr. binding
Fra 249 kr./md.
Min. pris 1.494 kr.
#4Fastspeed-Logo
Fastspeed
 • Via kabel-TV eller fiber
 • Gratis trådløs router
 • 6 mdr. binding
Fra 249 kr./md.
Min. pris 1.494 kr.
#5eesy-logo
Eesy
 • Mobilabonnement
 • Fra 40 GB data
 • Ingen binding
 • Datadelingskort kun 20 kr./md.
Fra 99 kr./md.
Min. pris 99 kr.
#6Oister-Logo
Oister
 • Mobilt bredbånd
 • Fra 6 GB data
 • Ingen binding
Fra 49 kr./md.
Min. pris 49 kr.
#7CBB-Mobil-Logo
CBB Mobil
 • Mobilt bredbånd
 • Fra 5 GB data
 • Ingen binding
Fra 59 kr./md.
Min. pris 59 kr.

Abonnementerne og priserne er ajourført 14. oktober 2021.

Sådan fandt vi de bedste internetforbindelser til sommerhuset

Det er en fordel at have bredbånd i sommerhuset, da den lunefulde danske sommer kan byde på lidt af hvert. På en regnvejrsdag er det rart at kunne opholde sig indendøre med masser af underholdning ved hånden, og her kan bredbånd være et essentielt gode.

En hurtig bredbåndsforbindelse kan også være en fordel hvis du udlejer sommerhuset, da mange lejere gerne betaler ekstra for at få hurtig internetadgang på deres ferie.

Mange sommerhuse ligger i sagens natur i yderområder, hvor infrastrukturen ikke er helt så veludviklet som inde i byerne. Derfor kan det være svært at få hurtigt bredbånd i sommerhuset, men heldigvis er der råd for dette.

I denne undersøgelse har vi kigget nærmere på alle de bedste muligheder, og sammenligner mobilt bredbånd med almindeligt bredbånd. Vi har haft særligt fokus på priser og hastigheder, men derudover har vi også kigget på alternative muligheder. Heriblandt mobilabonnementer med ekstra datakort, hvilket i mange tilfælde kan være billigere end et særskilt bredbåndsabonnement.

Som led i vores undersøgelse har vi:

Når du udlejer sommerhuset

Nyt dansk sommerhus beliggende ved den jyske vestkyst
Du kan sagtens nøjes med mobilt bredbånd, men hvis du udlejer sommerhuset bør du overveje fastnet bredbånd.

Ved udlejning af sommerhuset er der særlige faktorer, som du skal tage højde for. Hvis det eksempelvis udlejes via Novasol, Dansommer eller lignende selskaber, forventer gæsterne naturligvis at bredbåndsforbindelsen er stabil og tilgængelig ved ankomst. Det nytter således ikke noget at opsætte mobilt bredbånd med en begrænset mængde data, da du risikerer at gæsterne opbruger det hele. Du kan dog få mobilt bredbånd med fri data, men her er der normalt en fair-use grænse du skal tage højde for.

Mobilt bredbånd kan til gengæld være interessant at overveje, hvis det kun er dig selv og dine nærmeste som benytter sommerhuset. Mobilt bredbånd kan benyttes over hele landet, og dermed vil du faktisk kunne spare et ekstra abonnement hvis du blot tager dit mobile bredbånd med dig i sommerhuset.

Enkelte mobilabonnementer er også værd at overveje, da de fås med ubegrænset data og mulighed for tilvalg af ekstra SIM-kort. Det ekstra SIM-kort kan så isættes en trådløs router, hvorved du får mulighed for at koble computere og andet udstyr på internettet. Denne løsning er særligt god for personer, som primært bruger nettet til nyheder, e-mail og lignende.

Almindeligt eller mobilt bredbånd i sommerhuset?

Det er let at komme i tvivl om hvilken løsning der er den bedste, når du skal have en bredbåndsforbindelse til sommerhuset. Vi har derfor sammenlignet almindeligt bredbånd via kabel med mobilt bredbånd herunder, så du kan få vished omkring hvad der passer dig bedst.

1. Pris

Fastnet bredbåndMobilt bredbånd
Fastnet bredbånd kan være forholdsvist dyrt, men til gengæld får du ubegrænset forbrug af internettet. Til storforbrugeren er fastnet bredbånd derfor at foretrække, da du kender prisen på forhånd og slipper for ekstra-regninger.Mobilt bredbånd kan være markant billigere end fastnet bredbånd, men det er dog begrænset til en vis portion data. Opbruger du den inkluderede data, bliver det hurtigt dyrt hvis du vil forblive online.

2. Hastighed

Fastnet bredbåndMobilt bredbånd
Fastnet bredbånd er generelt meget hurtigere end mobilt bredbånd, men det kommer selvfølgelig an på hvor i landet dit sommerhus ligger samt hvilke forbindelsesmuligheder du har. Størstedelen af danske adresser har adgang til fastnet bredbånd med hastigheder på mere end 50 Mbit, hvilket er mere end rigeligt for de fleste.Mobilt bredbånd kan være særdeles hurtigt i nogle områder, men irriterende langsomt i andre områder. Med udrulningen af 5G-nettet og fortsat optimering af 4G-nettet, kan du dog i mange områder forvente hastigheder på mere end 100 Mbit – og i nogle byer helt op til 1000 Mbit udendørs.

3. Stabilitet

Fastnet bredbåndMobilt bredbånd
Fastnet bredbånd er generelt mere stabilt end mobilt bredbånd, så hvis oppetid er en vigtig faktor er dette at foretrække. Fiberbredbånd giver normalt den mest stabile forbindelse.Mobilt bredbånd er generelt også ganske stabilt, men i sommerhusområder kan dækningen svinge en del. I yderområder er der ofte længere til nærmeste mast, og det kan mærkes på forbindelsen.

4. Til udlejning

Fastnet bredbåndMobilt bredbånd
Fastnet bredbånd er nemt at gå til for lejere af dit sommerhus. Så længe de ved hvilket trådløst netværk de skal koble sig på og har en kode dertil, er det ganske smertefrit. Du behøver heller ikke bekymre dig om dataforbruget, da fastnet bredbånd har ubegrænset data.Mobilt bredbånd er normalt lige så let at anvende, hvis altså du har opsat en trådløs router dertil. Ulempen ved mobilt bredbånd er at forbruget er afgrænset til en bestemt mængde data, og du ved derfor ikke om en lejer når at opbruge al din data før du selv eller den næste lejer checker ind.

5. Anvendelsesmuligheder og tilgængelighed

Fastnet bredbåndMobilt bredbånd
Fastnet bredbånd kan i sagens natur kun benyttes på én adresse, og kommer med en standard router som du skal benytte til internetopkoblingen. Du har således ikke mange andre anvendelsesmuligheder end dem du er vant til hjemmefra, og forbindelsen kan ikke flyttes rundt eller tages med til flere adresserMobilt bredbånd byder på flere muligheder. Du får et SIM-kort til dit abonnement, og du kan selv vælge om det skal sættes direkte i en tablet, en almindelig trådløs 4G router eller en lille transportabel router. Sidstnævnte kan du tage med dig fra sommerhuset til hjemmeadressen, og nogle udbydere har endda fri roaming i hele EU.

Få fibernet i sommerhuset med Bredbåndspuljen

Fibernettet giver dig fantastisk hurtigt og stabilt internet, og det kan faktisk øge værdien af dit sommerhus hvis der er adgang til hurtigt bredbånd på matriklen. Vi anbefaler derfor at du holder øje med følgende:

 1. Hold øje med tilbud på etablering af fibernet fra leverandører, der skal i gang med at grave i dit område.
 2. Hold øje med Bredbåndspuljen, da du herigennem kan ansøge om et tilskud til etablering af fibernet.
Bredbåndspuljen hjemmeside
På Energistyrelsens hjemmeside kan du ansøge om et tilskud til etablering af fibernet til din bolig.

Ifølge Boliga er netop internetforbindelser noget, som potentielle købere kigger efter. Det kan nemlig både være dyrt, besværligt og tidskrævende at få nedgravet kabler, så hvis dette allerede er gjort inden boligen udbydes på markedet kan du være heldig at få en højere betaling ved salg.

Få bedre Wi-Fi i sommerhuset

Hvis du døjer med langsomt internet i sommerhuset selvom du har prøvet flere forskellige internetudbydere, kan det være at du bor i et område hvor dækningen er dårlig. Det kan også være at dit udstyr er forældet, eller signalet bare ikke er kraftigt nok i hele huset.

For at få bedre Wi-Fi i sommerhuset, anbefaler vi at du kigger nærmere på følgende løsningsforslag.

1. Invester i en udendørs antenne til mobilt bredbånd

Hvis du har mobilt bredbånd men nettet er både langsomt og ustabilt, kan det være en god idé at overveje en udendørs antenne. Med en udendørs antenne kan du bedre opfange netforbindelsen fra nærmeste mast, og din hastighed vil derfor kunne øges.

2. Invester i nyt trådløst udstyr indenfor

Hvis du har en hurtig internetforbindelse men signalet inde i sommerhuset er dårligt, kan det være udstyret den er gal med. Hvis din trådløse router er meget gammel og putter sig i et hjørne af huset, er det måske på tide at bede udbyderen om en ny.

Du kan derudover overveje at investere i en Wi-Fi extender, der forstærker/forlænger signalet fra din router og sikrer at hver en afkrog har adgang til hurtigt og stabilt internet.

3. Placer den trådløse router centralt

Den trådløse router skal helst placeres så centralt i sommerhuset som muligt, så signalet kan nå ligeligt ud i alle rum. Læs også brugsanvisningen, så du ved hvordan antennerne skal vende for at sikre det bedst mulige signal.

Fakta om internetforbindelser til sommerhuse

Hvordan får man fiberbredbånd til sommerhuset?

Hvis du ikke allerede har adgang til fibernettet i dit sommerhus, skal du holde øje med Bredbåndspuljen hos Energistyrelsen. Her kan du ansøge om et tilskud til etablering af fibernet i nabolaget, men det kræver dog at flere naboer i området går sammen og indgiver en fælles ansøgning.

Er mobilt bredbånd et godt alternativ til fastnet bredbånd?

Mobilt bredbånd er et godt valg, hvis der er fornuftig dækning fra en lokal mobilmast. Du får dog kun en begrænset portion data med i dit abonnement, så hvis andre bruger sommerhuset risikerer du at dataportionen slipper op inden måneden er omme.

Hvor finder man det billigste bredbånd til sommerhuset?

Mobilt bredbånd giver dig den billigste bredbåndsforbindelse i sommerhuset, men der kan dog være problemer med dækningen i afsidesliggende områder. Mobilt bredbånd har også en begrænset mængde data inkluderet, hvilket gør det mindre egnet til udlejningshuse.
Efter mobilt bredbånd er den billigste løsningen enten fiberbredbånd eller bredbånd via TV-stikket, hvor der i mange områder kan leveres en hurtig forbindelse. Du kan måske også nøjes med bredbånd via telefonstikket, men bor du langt fra nærmeste central er forbindelsen måske både langsom og ustabil.

Hvad skal man vælge hvis man udlejer sit sommerhus?

Hvis du udlejer dit sommerhus i flere uger eller måneder hvert år, anbefales det at vælge fastnet bredbånd. Her får du frit forbrug inkluderet i abonnement, og du kender dermed de månedlige omkostninger herved. Giver du i stedet gæsterne adgang til mobilt bredbånd, risikerer du at de opbruger al den inkluderede data – og så kan internetforbindelsen pludselig lukke ned.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar