De fleste internetudbydere har en bindingsperiode på op til 6 måneder, fordi modem og trådløs router medfølger gratis. På visse adresser kræves der også et teknikerbesøg, og dette er ofte helt uden meromkostning for kunden. En bindingsperiode er derfor ofte uundgåelig, for at udbyderne ikke taber penge.
Enkelte internetudbydere har dog valgt at gå imod strømmen, og tilbyder bredbåndsforbindelser helt uden binding. Du har derfor fuld frihed til at vælge til og fra, som du ønsker.
Top 7: Billigste og bedste bredbånd uden binding
Normalt er der en bindingsperiode på 6 måneder, når du bestiller bredbånd. Enkelte selskaber går heldigvis imod strømmen, og tilbyder bredbånd uden binding. Herunder er de billigste og bedste abonnementer til dig, der vil undgå lange bindingsperioder.
#1![]() |
Kviknet
|
Fra 199 kr./md. Min. pris 199 kr. |
|
#2![]() |
Telenor
|
Fra 269 kr./md. Min. pris 269 kr. |
|
#3![]() |
Oister
|
Fra 49 kr./md. Min. pris 49 kr. |
|
#4![]() |
Call me
|
Fra 59 kr./md. Min. pris 59 kr. |
|
#5![]() |
Duka
|
Fra 79 kr./md. Min. pris 79 kr. |
|
#6![]() |
EWII
|
Fra 299 kr./md. Min. pris 398 kr. |
|
#7![]() |
Kazoom
|
Fra 329 kr./md. Min. pris 329 kr. |
Abonnementer og priser er ajourført 5. januar 2023.
#1 – Kviknet – billigste fastnet bredbånd uden binding
Kviknet er beliggende i Odense, og herfra kan de levere bredbånd uden binding til det meste af landet. De har aftaler med et stort antal fiberselskaber landet over, og derudover kan de også levere via TDC’s kabel-TV net og telefonstikket.
Hvis du kan få bredbånd via kabel-TV stikket har du adgang til markedets laveste priser hos Kviknet, men de er også billige på fibernettet. På fibernettet varierer priserne dog en del, alt efter hvor i landet du bor.
Der medfølger trådløs router til alle abonnementer, og der er ingen oprettelsesgebyr.
Du kan bl.a. få disse abonnementer uden binding hos Kviknet:
- Bredbånd via TV-stikket, fiber eller telefonstikket
- Bredbånd på op til 1000 Mbit/s
- Gratis router til alle abonnementer
- Ingen forudbetaling og månedlig afregning
#2 – Telenor – op til 2500 Mbit uden binding
Telenor er den eneste landsdækkende internetudbyder, som har fjernet bindingsperioden på alle abonnementer. Her får du altså mest mulig fleksibilitet, uanset hvilken slags internetforbindelse du vælger. I skrivende stund har Telenor aftaler med en række fiberselskaber landet over, og derudover kan de levere bredbånd via TDC’s kabel-TV net. Du kan også få mobilt bredbånd, men her må du acceptere en bindingsperiode hvis du ønsker trådløs router.
Leder du derfor efter et bredbåndsabonnement uden binding og med mulighed for enddog meget høje hastigheder, er Telenor dit bedste valg.
Du kan bl.a. få disse abonnementer uden binding hos Telenor:
- Bredbånd via TV-stikket, fiber eller mobilnetværket
- Bredbånd på op til 2500 Mbit/s uden binding
- Mobilt bredbånd uden binding (med undtagelse af abonnementer med router)
#3 – Oister – mobilt bredbånd uden binding til lavpris
Mobilt bredbånd fra Oister er værd at overveje, af flere grunde: Der er ingen binding, og Oister er billigst med data. Du får altså mere data end nogen andre steder, og det til en ganske lav pris. Mobilt bredbånd kan bruges i hele Danmark, og derfor er det ideelt til personer med sommerhus, campingvogn eller båd.
Vi har før skrevet om bredbånd til sommerhuset, og her anbefales Oister netop af ovenstående grunde.
Hos Oister finder du mobilt bredbånd til alle behov, og det største abonnement indeholder i skrivende stund dobbelt så meget data som hos andre udbydere. Til det største abonnement er det muligt at få en trådløs router med, uden at du binder dig for en længere periode.
Vi mener at Oister er det rette valg for alle, der ønsker en fleksibel internetforbindelse, og som ikke har behov for en meget høj hastighed. Du er hurtigt på nettet med mobilt bredbånd fra Oister, og slipper helt for binding.
Oister ejes af 3 og benytter derfor også 3’s mobile netværk.
#4 – Call me – mobilt bredbånd uden binding
Hos Call me får du hurtigt bredbånd uden binding, og du kan selv vælge om du ønsker en trådløs router eller ej. Her er der nemlig ingen router inkluderet i abonnementet, så du bestemmer selv om du vil tilkøbe denne eller ej.
Da Call me er et mobilselskab, tilbyder de kun mobilt bredbånd. Her kan du få datapakker fra små 6 GB og helt op til 1000 GB, så der er noget til ethvert behov. Det er også muligt at købe forskelligt udstyr samt mobiltelefoner, hvis du ønsker dette.
Det er Telia, der ejer Call me, og derfor bruger Call me selvfølgelig Telia-Telenors mobilnetværk. Du får høje hastigheder i det meste af landet, og i byerne kan du typisk nyde hastigheder på over 100 Mbit/s.
#5 – Duka – bredbånd ude og hjemme
Duka har længe været på markedet, og tilbyder både mobilabonnementer og mobilt bredbånd. Priserne er i den lave ende, og der er ingen binding på nogen af deres abonnementer.
I modsætning til andre selskaber kan du også få EU data i dit abonnement, hvis du måtte ønske dette. EU data er inkluderet i alle abonnementer, bortset fra det store abonnement med 1000 GB data. Du kan altså med fordel blive kunde hos Duka, hvis du ofte rejser over grænsen.
Duka er også et godt valg for dig, der ønsker midlertidigt bredbånd. Ikke kun fordi der ingen binding er, men også fordi du kan leje en trådløs router. Du skal altså hverken binde dig i en længere periode eller købe dyrt udstyr.
#6 – EWII – fiberbredbånd i Trekantområdet uden binding
EWII har længe været i gang med at udrulle deres eget fibernet til hele Trekantområdet, og det er tæt på at lykkedes. I Trekantområdet kan næsten alle husstande få hurtigt fiberbredbånd fra EWII, og hastighederne kan komme helt op på 1000 Mbit/s.
Hos EWII får du hurtigt trådløst udstyr med til dit bredbånd, men du slipper alligevel for binding. Oprettelsesgebyret er nu blevet reduceret i forhold til førhen, så nu kan det muligvis betale sig hvis du bor i Trekantområdet og gerne vil have bredbånd uden binding.
#7 – Kazoom – fiberbredbånd i Østjylland uden binding
Kazoom giver dig hurtigt fiberbredbånd i store dele af Østjylland, nærmere bestemt Aarhus og omegn. Kazoom er datterselskab af AURA Energi, og har du adgang til AURA fibernet kan du få Kazoom bredbånd. Derudover har Kazoom også indgået aftale med Fibia, så flere husstande har mulighed for at få Kazoom bredbånd.
Hos Kazoom er konceptet helt enkelt: Du får hurtigt fiberbredbånd med hastigheder op til 1000/1000 Mbit/s, hvilket du betaler en fast pris for hver måned. Der er ingen binding overhovedet, og trådløst udstyr er ikke inkluderet. Det er altså udelukkende forbindelsen, du betaler for.
Hvis du bor i Kazooms dækningsområde, er deres bredbåndstilbud et af markedets bedste. Du skal dog være opmærksom på oprettelsesgebyret, ligesom du skal huske selv at køre trådløs router.
Sådan fandt vi det bedste bredbånd uden binding

Bredbånd uden binding er det ideelle valg for dig, der ikke helt har besluttet hvad du har behov for – eller blot vil have et midlertidigt abonnement med højest mulige frihed.
Bredbåndsabonnementer uden binding bliver stadigt mere populære, men forskellige udbydere har forskellige fordele. Nogen kræver eksempelvis ekstra betaling for trådløs router, mens andre opkræver et oprettelsesgebyr.
Af den grund har vi undersøgt markedet og foretaget omfattende research, for at danne os et overblik over mulighederne.
Som led i vores undersøgelse har vi:
- Analyseret og rangeret mere end 40 udbydere.
- Gennemgået over 250 forskellige abonnementer.
- Holdt os opdaterede på Energistyrelsens tal på teleområdet.
Se vores research af alle abonnementer
Derfor er der binding på bredbånd
Det er dyrt for udbyderne at oprette dig som kunde, da der er etableringsomkostninger og andre udgifter forbundet herved. Derfor vil de selvfølgelig gerne sikre sig at du ikke smutter efter en måned, da de således ikke kan dække deres udgifter til oprettelse og etablering.
Når du bestiller bredbånd med binding, skyldes det typisk følgende:
- Modem og trådløs router medfølger uden merpris.
- Teknikerbesøg kræves i nogle tilfælde.
- Der skal måske installeres nye kabler eller bokse på din adresse.
Det er altså med andre ord den fysiske del af produktet, der koster penge for udbyderen. Selve brugen af internettet koster ikke meget, når først udstyret og kabler m.m. er trukket fra.
Ønsker du bredbånd uden binding, kan du derfor være nødsaget til at gå på kompromis og nøjes med et ringere udvalg, eller du kan vælge et abonnement hvor trådløs router ikke er inkluderet – eksempelvis mobilt bredbånd hvor der kun sjældent er binding.
Opdateringer til denne undersøgelse
- 5. januar 2023: Priser er blevet opdateret. Kviknet er tilføjet listen, da de nu også tilbyder bredbånd uden binding.
- 14. september 2022: Priser er blevet opdateret. CBB Mobil og 3 Mobil udgår, og erstattes af Call me og Duka.
- 3. juli 2022: Priser er blevet opdateret. Der har været mange prisændringer det sidste halve år, men vi anbefaler stadig Telenor som den bedste udbyder, efterfulgt af Oister og CBB Mobil.
- 2. februar 2022: Priser og informationer er opdateret, så artiklen stadig er tidssvarende. Vi anbefaler stadig de samme udbydere som før.
- 18. august 2021: Stofa er fjernet fra listen, da de netop har indført 6 måneders binding på bredbånd.
- 19. juli 2021: Kazoom, Stofa og EWII er føjet til listen over bredbåndsabonnementer uden binding.
- 2. marts 2021: Vi har tilføjet et antal regionale bredbåndsudbydere, som tilbyder billigt bredbånd uden binding.