Bredbånd via kabel-TV stikket – 5 gode valg

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift. Vi håber du finder indholdet brugbart, og hører gerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Bredbånd via kabel-TV stikket er en god og billig måde at få hurtigt internet på. Her har du adgang til nettet via et COAX-kabel, som har været brugt i mange år til modtagelse af TV-kanaler.

Siden YouSee valgte at åbne op for konkurrerende udbydere på deres net, er markedet vokset med høj fart. Der er således mange abonnementer at vælge mellem, hvilket kan gøre det lidt svært at gennemskue hvad der er bedst.

Vi har selvfølgelig undersøgt mulighederne, og samler herunder det bedste bredbånd du kan få gennem kabel-TV stikket.

kviknet-logo
 • Fra 100/35 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 199 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.194 kr.
Fastspeed-Logo
 • 1000/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
249 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.494 kr.
hiper-logo
 • 1000/60 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
249 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.494 kr.
Yousee-logo
 • Fra 50/10 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 249 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.494 kr.
stofa-logo
 • Fra 30/30 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 259 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.972 kr.

Abonnementer og priser er ajourført 15. september 2020.

1. Kviknet

Tjek adresse og se din pris

Kviknet tilbyder markedets laveste priser på bredbånd via kabel-TV nettet, samt muligheden for at vælge mellem flere hastigheder end hos nogle af de konkurrerende udbydere.

Samtidig er Kviknet en dedikeret internetudbyder, hvilket betyder at de udelukkende har fokus på levering af bredbåndsabonnementer gennem kablede netværk.

Hos Kviknet kan du blandt andet få følgende:

 • Bredbånd via kabel-TV stikket, fra 219 kr./md.
 • Bredbånd via fibernettet, fra 299 kr./md.
 • Bredbånd via telefonstikket, fra 219 kr./md.

Du får selvfølgelig en gratis trådløs router med til dit abonnement, vi synes det er positivt at de har samlet alle deres priser på en side så du altid har nemt overblik over hvad det eksempelvis koster at få en tekniker på besøg, fremsendt nyt udstyr, samt meget andet.

2. Fastspeed

Tjek adresse og se din pris

Hos Fastspeed tilbydes kun to produkter, der begge giver dig adgang til internettet. Det ene produkt er et abonnement på bredbånd via kabel-TV nettet til Danmarks laveste pris, 249 kroner.

For denne pris får du op til 1000/100 Mbit/s leveret gennem antennestikket, hvilket er den højeste hastighed der i skrivende stund kan opnås herigennem.

Fastspeed har forsøgt at holde både bestillingsprocessen og valgmulighederne på så simpelt et niveau som muligt, så her har du altså ikke mulighed for at vælge mellem en masse forskellige produkter til forskellige priser.

Vi synes dog at Fastspeed har et ganske spændende produkt, som bestemt er værd at overveje for alle der bare vil have det hurtigste bredbånd på markedet.

Hos Fastspeed kan du få følgende:

 • Bredbånd via kabel-TV stikket til 249 kr./md.
 • Bredbånd via fibernettet til 299 kr./md.

Der medfølger selvfølgelig udstyr til opsætning af trådløst netværk i hjemmet, og hos Fastspeed køres der løbende tilbud på blandt andet gratis oprettelse.

3. Hiper

Tjek adresse og se din pris

Hiper var en af de første udbydere, der etablerede sig på YouSees kabel-TV net efter de åbnede op for leje af dette.

De fik hurtigt et ry som værende “klassens frække dreng”, der udfordrede de store udbydere ved at sænke priserne og tilbyde hurtigt bredbånd til alle. De voksede sig hurtigt store og kaprede mange kunder, hvilket endte med at de blev opkøbt af YouSee/TDC.

Siden da har Hiper levet videre under Nuuday-familien, som tæller flere udbydere ejet af TDC Group.

Man havde i en kort periode en frygt for at Hiper nu ville stoppe med at udfordre konkurrenterne, men da konkurrencen blandt udbyderne stadig er høj, er Hiper fortsat med i ræset om at tilbyde billigt bredbånd til forbrugerne.

Hos Hiper kan du blandt andet få:

 • Bredbånd via kabel-TV stikket til 249 kr./md.
 • Bredbånd via telefonstikket til 249 kr./md.
 • Bredbånd via fiber, fra 299 kr./md.

Der medfølger selvfølgelig gratis udstyr til opsætning af trådløst netværk, og der er ofte tilbud på blandt andet gratis oprettelse.

4. YouSee

Tjek adresse og se din pris

YouSee er som landets største udbyder af internet, TV og telefoni garant for levering af en pakke der passer til de flestes behov.

Priserne er måske i den høje ende hos YouSee hvad angår bredbånd via kabel-TV nettet, men til gengæld kan du få adgang til deres univers af spændende fordele samt ekstra rabatter hvis du bor i en boligforening der har aftale med YouSee.

En yderligere fordel ved YouSee er at de har butikker fordelt over hele landet, så hvis du har problemer kan du altid besøge deres butik og få den hjælp du har brug for.

Hos YouSee kan du blandt andet få:

 • Bredbånd via kabel-TV stikket, fra 249 kr./md.
 • Bredbånd via telefonstikket, fra 229 kr./md.

Der medfølger selvfølgelig gratis udstyr, så du kan opsætte trådløst netværk og komme på nettet uden at skulle købe dette ved siden af.

5. Stofa

Tjek adresse og se din pris

Stofa er en udbyder ejet af Eniig og SydEnergi, der er smeltet sammen til energi- og telekoncernen Norlys.

Hos Stofa kan du få bredbånd gennem kabel-TV nettet i deres egne dækningsområder, og der er flere abonnementer at vælge mellem. Som hos YouSee er Stofa også en større udbyder, og du kan derfor finde mange valgmuligheder hos dem.

Hos Stofa kan du blandt andet få:

 • Bredbånd via kabel-TV stikket, fra 259 kr./md.
 • Bredbånd via fibernettet, fra 259 kr./md.

Du får selvfølgelig gratis udstyr til opsætning af trådløst netværk, men hos Stofa får du derudover også mulighed for at vælge et kraftigere trådløst netværk hvis du vælger deres Maxi- eller Giga-abonnementer.

Hvem ejer kabel-TV nettet?

I Danmark er YouSee og Stofa ejere af landets største fysiske kabel-TV netværk. Det betyder med andre ord, at disse to konkurrenter ejer størstedelen af ledningerne i jorden.

Udover YouSee og Stofa findes der også hundredvis af små antenneforeninger fordelt over hele landet, som ejer deres eget ledningsnet. Det kan eksempelvis være en række boligejere, som er gået sammen om at stifte en lokal antenneforening, eller det kan være en boligforening der har etableret eget kabelnet.

Kabel-TV netværkene ejes derfor af følgende parter:

 • YouSee
 • Stofa
 • Lokale antenneforeninger

YouSee har som den absolut største udbyder og leverandør valgt at åbne deres kabel-TV netværk for konkurrenter, for at undgå at blive reguleret at staten. Dette skyldtes at konkurrencemyndighederne i sin tid beskyldte YouSee for at have monopol på nettet, og derfor varslede en regulering af dette.

Hvis du bor i et område hvor Stofa ejer kabel-TV nettet, kan du dog ikke vælge andre udbydere end Stofa selv. I lokale antenneforeninger kan situationen være den samme, medmindre de har indgået en aftale med YouSee hvor denne administrerer nettet. Nogle lokale antenneforeninger har dog i stedet valgt at udbyde egne løsninger, eksempelvis gennem et samarbejde med ASOM-Net.

Derfor er YouSees kabel-TV net åbent for konkurrenter

Som nævnt ovenfor har YouSee altid været en stor udbyder af både TV, internet og telefoni. På internet-området har YouSee dog i en længere periode haft noget, der måske kunne ligne et monopol på levering af hurtigt internet via kabel-TV nettet.

Vi ved at kobbernettet er helt åbent for konkurrerende udbydere og har været det i flere årtier, men dette har ikke altid været tilfældet med kabel-TV nettet.

TDC, som ejer YouSee, blev i lang tid kritiseret for at opretholde et monopol. Dette var ikke en tilsigtet handling, men blot konsekvensen af historien fra dengang de hed KTAS og var statsejede.

Siden da er meget sket, og nettet har nu i mange år været åbent for udlejning til konkurrenterne for grossistpriser.

Dette træk var nødvendigt eftersom EU anerkendte at konkurrencesituationen på det danske marked var i en kritisk tilstand, hvilket altså potentielt kunne have givet de danske myndigheder mulighed for at tage kontrol over situationen ved at regulere TDC/YouSee, og dermed tvinge dem til at åbne for nettet. I stedet gjorde YouSee dette på eget initiativ, hvilket har været til stor gavn for både forbrugere, udbydere og markedet som helhed.

Det får du ud af åben konkurrence

Åben konkurrence er ikke kun godt for din pengepung, men også for den teknologiske udvikling. Når der er konkurrence på markedet for bredbånd via kabel-TV nettet, er de mange forskellige udbydere også nødt til at følge med. Det betyder eksempelvis at de skal kunne tilbyde landets bedste kundeservice, de bedste og mest stabile forbindelser, samt bedste priser. Ellers vil kunderne finde alternativer.

Hvilke alternativer er der til kabel-TV nettet?

Kabel-TV nettet er i vidt omfang en populær løsning, som mange kunder i dag benytter sig af. Bredbåndsforbindelserne er hurtige og billige, det er nemt at komme i gang, og det kræver ikke omfattende etableringsarbejder hvis kablet allerede ligger i jorden – hvilket det gør mange steder i landet.

I dag har vi kun et par reelle alternativer til kabel-TV nettet, som er værd at overveje:

 • Mobilt bredbånd med fri data.
 • Bredbånd via fibernettet.

Alternativerne er dog afhængige af dækning i dit område, og denne er stadig relativt sporadisk og kan svinge meget i forhold til din adresse.

Selvom bredbånd via kabel-TV nettet for de flestes vedkommende er den bedste løsning, kan det dog alligevel være værd at overveje alternativerne og løbende holde øje med udviklingen i dit lokalområde.

Forstyrrer internettet dit TV-signal?

Det korte svar er nej.

Internettet kan ikke forstyrre dit TV-signal, selvom begge dele leveres ind i din bolig via det samme kabel.

Har du bredbånd via kabel-TV samtidig med at du abonnerer på en TV-pakke, vil det måske undre dig at disse to ting leveres ad samme kabel. Dette er dog tilfældet, og det kan sagtens lade sig gøre.

I din bolig er indført et hovedkabel, eksempelvis fra YouSee, som typisk er placeret i et teknikskab eller – i andre tilfælde – tæt ved dit HPFI-relæ, da alle hovedkabler typisk er ført ind i boligen ad samme vej.

Gennem hovedkablet leveres både TV, radio og data signalerne, men disse splittes op ved hjælp af en data afgrener. Data afgreneren er en lille anordning, med én indgang til hovedkablet og to udgange til henholdsvis TV/radio og data, hvorved signalet separeres.

På den måde kan der altså ikke opstå forstyrrelser mellem de to ting, da signalerne altså er separerede fra hovedkablet og aldrig har været i interferens med hinanden.

Sådan får du internet via kabel-TV nettet

Når du bestiller et abonnement på bredbånd via kabel-TV nettet, foregår det typisk i følgende trin:

1. Du tjekker din adresse hos den valgte udbyder

Der er forskellige forbindelsesmuligheder på forskellige adresser, og derfor får du først det korrekte overblik over dine muligheder når du har indtastet din adresse hos den ønskede udbyder.

2. Du vælger det ønskede abonnement og bekræfter leveringsdatoen

Når du har fundet et abonnement der passer dig, får du normalt et estimat af leveringstidspunktet. Normalt går der et par uger, men det kan enten være mere eller mindre afhængigt af dine nuværende installationer ved adressen.

3. Din forbindelse etableres

I nogle tilfælde kan det kræve et teknikerbesøg, men i andre tilfælde får du blot tilsendt udstyret som derefter blot skal kobles på eksisterende installationer.

4. Du kommer på nettet på den angivne leveringsdato

Du har sikkert fået besked på at dit internet aktiveres på en bestemt dato, og når dit udstyr er monteret og sat korrekt op, bliver din bredbåndsforbindelse altså aktiv fra denne dato.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *