Liste: Her kan du få ekstra SIM-kort/datakort til dit abonnement

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift.

Hvis du har en tablet eller en bærbar computer med mulighed for at indsætte et SIM-kort, kan det være en god idé at finde et mobilabonnement med mulighed for at få et ekstra SIM-kort/datakort.

Et sådant SIM-kort kan købes sammen med flere forskellige mobilabonnementer, og fungerer normalt som et ekstra datakort. Du kan således bruge af den portion data, som du har inkluderet i dit abonnement, så du får fuld valuta for pengene.

Vi har taget et kig på mulighederne hos de forskellige teleselskaber, og udarbejdet en komplet oversigt som du kan se herunder.

Her kan du få ekstra SIM-kort/datakort til dit abonnement

Ud af alle de udbydere vi har gennemgået, er der kun en håndfuld der tilbyder mulighed for at få et ekstra SIM-kort med i abonnementet. Priserne varierer også en del, så det er en god idé at vælge med omhu.

#1Greentel-Logo
Greentel
 • Inkl. 5 GB data
 • Kræver separat mobilabonnement
Pris 29 kr./md.
#2Telmore-Logo
Telmore
 • Op til 3 ekstra SIM-kort pr. abonnement
 • Pris 29 kr./md. pr. SIM-kort
Pris 29 kr./md.
#3Yousee-logo
YouSee
 • Ingen binding
 • Pris 30 kr./md.
Pris 30 kr./md.
#4Callme-Logo
Call me
 • Fås til alle abonnementer med mindst 10 GB data
 • 49 kr./md.
Pris 49 kr./md.
#5Velkommen-Logo
Velkommen
 • Op til 3 SIM-kort pr. abonnement
 • Fås til alle abonnementer
 • Pris 49 kr./md. pr. SIM-kort
Pris 49 kr./md.
#63-Logo
3 Danmark
 • Bruges med 3Delingspulje
 • Fungerer også i udlandet
Pris 60 kr./md.

Abonnementer og priser er ajourført 5. november 2020.

Hvilket mobilabonnement med ekstra SIM-kort er bedst?

Som det kan ses af tabellen ovenover er mobilabonnementer fra Greentel, Telmore og YouSee særligt fordelagtige for dig der ønsker ekstra SIM-kort/datakort. Priserne er nemlig lavere end hos konkurrenterne, og hos Greentel får du endda en ekstra, dedikeret portion data med i den lave månedlige pris.

Før du træffer den endelige beslutning, kan det dog måske være en god idé at tjekke vores undersøgelser af de bedste mobilabonnementer og det bedste mobile bredbånd på markedet, for at se hvordan ovennævnte udbydere er placeret i forhold til hinanden.

Herunder er en kort gennemgang af de udbydere, der tilbyder ekstra SIM-kort til deres abonnementer.

Greentel – hos Greentel er tilbuddet en smule anderledes end hos andre udbydere, da det ekstra SIM-kort har sin egen, dedikerede portion data. Her får du altså et mobilt bredbåndsabonnement til en særdeles lav pris, men kun hvis du i forvejen har et abonnement fra Greentel.

Telmore – hos Telmore kan du tilkøbe op til tre ekstra SIM-kort til hvert abonnement. Det betyder altså at du kan udnytte al den inkluderede data fuldt ud på alle dine enheder, og da Telmore tilbyder flere store mobilabonnementer kan du hurtigt få fuld valuta for pengene.

YouSee – mobilabonnementerne fra YouSee er måske lidt dyrere end gennemsnittet, med med et ekstra datadelingskort kan du bedre udnytte den inkluderede mængde data. Eneste lille betingelse er at du i skrivende stund ikke kan tilkøbe datadelingskort til abonnementer med fri data.

Call me – hos Call me kan du få et ekstra SIM-kort til alle mobilabonnementer med mere end 10 GB data inkluderet. Du får det ved at kontakte deres kundeservice. Prisen er en smule højere end hos andre udbydere, men til gengæld er selve mobilabonnementet ikke så dyrt.

Velkommen – vil du have fuldt udbytte af et mobilabonnement med fri data, kan du med fordel købe dine ekstra SIM-kort hos Velkommen. Her kan du nemlig købe op til tre ekstra datakort til alle deres abonnementer, inklusiv abonnementet med fri data.

3 – hos teleselskabet 3 kan du få et ekstra SIM-kort, der kan bruge af den fælles data i 3Delingspuljen. Dette er en portion data, som mobilabonnementerne kan deles om – eller dele med ekstra SIM-kort. Med et SIM-kort fra 3 kan du bruge komme på nettet i flere forskellige lande verden over.

Det kan du bruge et ekstra SIM-kort til

Med et ekstra SIM-kort kan du få forbindelse til internettet via en bærbar computer eller tablet, så længe de har mulighed for indsættelse af et SIM-kort. Disse kan så fungere uafhængigt af din mobiltelefon, og bruger af den inkluderede mængde data i dit mobilabonnement.

Du kan med andre ord bruge dit ekstra SIM-kort til alt hvad du normalt bruger nettet til, og hvis dit abonnement inkluderer EU- eller verdens-roaming kan du også benytte SIM-kortet uden for Danmark.

Et ekstra SIM-kort er blandt andet nyttigt til følgende formål:

 • Anvendelse af tablet eller bærbar computer på farten, f.eks. når du pendler til/fra arbejde eller deltager i møder og lignende.
 • Anvendelse i et smartwatch, eksempelvis til løbe- eller cykelture.
 • Anvendelse i en trådløs, transportabel router så du har internet alle steder du befinder dig – og kan dele det med andre i din nærhed.
 • Erstatning af internet i hjemmet, hvis du kun bruger en begrænset mængde data.

Kan et ekstra SIM-kort altid betale sig?

Et ekstra SIM-kort eller datakort kan betale sig, hvis du ofte er på farten og har behov for internetadgang på din bærbare computer eller tablet.

Der kan dog være situationer, hvor det er værd at overveje andre typer abonnementer. Eksempelvis hvis du har behov for en stor mængde data, eller ønsker mere frihed over dine brugsmuligheder.

Et ekstra SIM-kort kan betale sig, hvis:

 1. Du kun bruger en mindre mængde data hver måned.
 2. Dit primære behov er læsning af nyheder, e-mails, evt. streaming af musik.
 3. Du primært skal bruge det inden for landets grænser.

Et ekstra SIM-kort kan IKKE betale sig, hvis:

 1. Du gerne vil kunne streame video eller hente store filer til PC/tablet.
 2. Du ofte skal bruge data uden for landets grænser.

Alternativer til ekstra SIM-kort

Det kan være værd at overveje billigt mobilt bredbånd i stedet. Så får du nemlig et særskilt abonnement, som du kan op- og nedskalere efter behov og som kun sjældent sælges med en bindingsperiode.

Mobilt bredbånd har også den fordel at der kan tilkøbes billigt trådløst udstyr, så du kan koble alle computere og tablets på nettet uden anvendelse af ekstra SIM-kort eller datakort.Til storforbrugeren er det også muligt at få mobilt bredbånd med ubegrænset data, så du ikke skal bekymre dig om forbruget.

Skriv en kommentar