Liste: Her kan du få ekstra SIM-kort/datakort til dit abonnement

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Hvis du har en tablet eller en bærbar computer med mulighed for at indsætte et SIM-kort, kan det være en god idé at finde et mobilabonnement med mulighed for at få et ekstra SIM-kort/datakort.

Et sådant SIM-kort kan købes sammen med flere forskellige mobilabonnementer, og fungerer normalt som et ekstra datakort. Du kan således bruge af den portion data, som du har inkluderet i dit abonnement, så du får fuld valuta for pengene.

Vi har taget et kig på mulighederne hos de forskellige teleselskaber, og udarbejdet en komplet oversigt som du kan se herunder.

Her kan du få ekstra SIM-kort/datakort til dit abonnement

Ud af alle de udbydere vi har gennemgået, er der kun en håndfuld der tilbyder mulighed for at få et ekstra SIM-kort med i abonnementet. Priserne varierer også en del, så det er en god idé at vælge med omhu.

#1eesy-logo
Eesy
 • Op til 3 ekstra SIM-kort pr. abonnement
 • Fås til alle abonnementer
 • Kun 20 kr./md. pr. SIM-kort
Pris 20 kr./md.
#2Greentel-Logo
Greentel
 • Inkl. 5 GB data
 • Kræver separat mobilabonnement
Pris 29 kr./md.
#3Telmore-Logo
Telmore
 • Op til 3 ekstra SIM-kort pr. abonnement
 • Pris 29 kr./md. pr. SIM-kort
Pris 29 kr./md.
#4Hallo-Logo
Hallo
 • Op til 3 ekstra SIM-kort pr. abonnement
 • Fås til alle abonnementer
 • Pris 29 kr./md. pr. SIM-kort
Pris 29 kr./md.
#5Yousee-logo
YouSee
 • Ingen binding
 • Pris 30 kr./md.
Pris 30 kr./md.
#6Callme-Logo2
Call me
 • Fås til alle abonnementer med mindst 10 GB data
 • 49 kr./md.
Pris 49 kr./md.
#7Velkommen-Logo
Velkommen
 • Op til 3 SIM-kort pr. abonnement
 • Fås til alle abonnementer
 • Pris 49 kr./md. pr. SIM-kort
Pris 49 kr./md.
#83-Logo
3 Danmark
 • Bruges med 3Delingspulje
 • Fungerer også i udlandet
Pris 60 kr./md.

Abonnementer og priser er ajourført 5. november 2020.

Hvilket mobilabonnement med ekstra SIM-kort er bedst?

Som det kan ses af tabellen ovenover er mobilabonnementer fra Eesy, Greentel og Telmore særligt fordelagtige for dig der ønsker ekstra SIM-kort/datakort. Priserne er nemlig lavere end hos konkurrenterne, og hos Greentel får du endda en ekstra, dedikeret portion data med i den lave månedlige pris.

Før du træffer den endelige beslutning, kan det dog måske være en god idé at tjekke vores undersøgelser af de bedste mobilabonnementer og det bedste mobile bredbånd på markedet, for at se hvordan ovennævnte udbydere er placeret i forhold til hinanden.

Herunder er en kort gennemgang af de udbydere, der tilbyder ekstra SIM-kort til deres abonnementer.

Eesy – hos Eesy får du en stor portion data med i alle mobilabonnementer, og hertil kan der tilkøbes ekstra SIM-kort til datadeling. Det kan altså hurtigt ende med en god samlet besparelse, hvis du tilkøber SIM-kort til dit ene abonnement i stedet for at have flere særskilte abonnementer til forskellige enheder.

Greentel – hos Greentel er tilbuddet en smule anderledes end hos andre udbydere, da det ekstra SIM-kort har sin egen, dedikerede portion data. Her får du altså et mobilt bredbåndsabonnement til en særdeles lav pris, men kun hvis du i forvejen har et abonnement fra Greentel.

Telmore – hos Telmore kan du tilkøbe op til tre ekstra SIM-kort til hvert abonnement. Det betyder altså at du kan udnytte al den inkluderede data fuldt ud på alle dine enheder, og da Telmore tilbyder flere store mobilabonnementer kan du hurtigt få fuld valuta for pengene.

Hallo – Hallo er en af få uafhængige udbydere, der benytter sig af TDC’s net. De ligger samtidig i den billige ende, og med ekstra datadelingskort får du altså ekstra meget valuta for pengene. Prisen per SIM-kort ligger desuden på niveau med andre udbydere.

YouSee – mobilabonnementerne fra YouSee er måske lidt dyrere end gennemsnittet, med med et ekstra datadelingskort kan du bedre udnytte den inkluderede mængde data. Eneste lille betingelse er at du i skrivende stund ikke kan tilkøbe datadelingskort til abonnementer med fri data.

Call me – hos Call me kan du få et ekstra SIM-kort til alle mobilabonnementer med mere end 10 GB data inkluderet. Du får det ved at kontakte deres kundeservice. Prisen er en smule højere end hos andre udbydere, men til gengæld er selve mobilabonnementet ikke så dyrt.

Velkommen – vil du have fuldt udbytte af et mobilabonnement med fri data, kan du med fordel købe dine ekstra SIM-kort hos Velkommen. Her kan du nemlig købe op til tre ekstra datakort til alle deres abonnementer, inklusiv abonnementet med fri data.

3 – hos teleselskabet 3 kan du få et ekstra SIM-kort, der kan bruge af den fælles data i 3Delingspuljen. Dette er en portion data, som mobilabonnementerne kan deles om – eller dele med ekstra SIM-kort. Med et SIM-kort fra 3 kan du bruge komme på nettet i flere forskellige lande verden over.

Det kan du bruge et ekstra SIM-kort til

Med et ekstra SIM-kort kan du få forbindelse til internettet via en bærbar computer eller tablet, så længe de har mulighed for indsættelse af et SIM-kort. Disse kan så fungere uafhængigt af din mobiltelefon, og bruger af den inkluderede mængde data i dit mobilabonnement.

Du kan med andre ord bruge dit ekstra SIM-kort til alt hvad du normalt bruger nettet til, og hvis dit abonnement inkluderer EU- eller verdens-roaming kan du også benytte SIM-kortet uden for Danmark.

Et ekstra SIM-kort er blandt andet nyttigt til følgende formål:

 • Anvendelse af tablet eller bærbar computer på farten, f.eks. når du pendler til/fra arbejde eller deltager i møder og lignende.
 • Anvendelse i et smartwatch, eksempelvis til løbe- eller cykelture.
 • Anvendelse i en trådløs, transportabel router så du har internet alle steder du befinder dig – og kan dele det med andre i din nærhed.
 • Erstatning af internet i hjemmet, hvis du kun bruger en begrænset mængde data.

Kan et ekstra SIM-kort altid betale sig?

Et ekstra SIM-kort eller datakort kan betale sig, hvis du ofte er på farten og har behov for internetadgang på din bærbare computer eller tablet.

Der kan dog være situationer, hvor det er værd at overveje andre typer abonnementer. Eksempelvis hvis du har behov for en stor mængde data, eller ønsker mere frihed over dine brugsmuligheder.

Et ekstra SIM-kort kan betale sig, hvis:

 1. Du kun bruger en mindre mængde data hver måned.
 2. Dit primære behov er læsning af nyheder, e-mails, evt. streaming af musik.
 3. Du primært skal bruge det inden for landets grænser.

Et ekstra SIM-kort kan IKKE betale sig, hvis:

 1. Du gerne vil kunne streame video eller hente store filer til PC/tablet.
 2. Du ofte skal bruge data uden for landets grænser.

Alternativer til ekstra SIM-kort

Det kan være værd at overveje billigt mobilt bredbånd i stedet. Så får du nemlig et særskilt abonnement, som du kan op- og nedskalere efter behov og som kun sjældent sælges med en bindingsperiode.

Mobilt bredbånd har også den fordel at der kan tilkøbes billigt trådløst udstyr, så du kan koble alle computere og tablets på nettet uden anvendelse af ekstra SIM-kort eller datakort.Til storforbrugeren er det også muligt at få mobilt bredbånd med ubegrænset data, så du ikke skal bekymre dig om forbruget.

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 30. december 2020: Efter tip fra en besøgende har vi opdateret listen, så den også indeholder udbyderne Eesy og Hallo. Disse tilbyder begge mulighed for tilkøb af datadelingskort, så den inkluderede data i hovedabonnementet kan deles på tværs af flere enheder.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

6 kommentarer til “Liste: Her kan du få ekstra SIM-kort/datakort til dit abonnement”

 1. Vær opmærksom på at Telmore tilbud på datadelingskort til 29 kr ikke pr 4. februar gælder 5G.

  Har pt eget 4G modem, hvor jeg anvender et 4G simkort fra et alm. abonnement fri/fri til 179 kr. (CBB) Det er billigere end de ca. 300 kr. Et mobilt data abonnement koster. (Husk at slå pinkode fra inden anvendelse i modem).
  Vi har 2,5 km til Telenor 4G mast. Det giver 30-35 Mbps download og 15-20 Mbps upload. Det rækker til 2 personer, 1 pc, 1 iPad, 2 tlf og et TV live/streaming.
  Da TDC 4G/5G mast kun er 1,3 km væk vil jeg teste forbindelsen dertil.
  YouSee tilbyder pt ikke ekstra datadelingskort til fri/fri abonnement.

  mvh Torben Herlevsen

  Svar
  • Hej Torben,

   Tak fordi du deler dette. Det lyder som om du har fundet en fordelagtig model, hvor du anvender et almindeligt SIM-kort i et modem.

   Har du i denne forbindelse kigget på Eesy? De benytter TDC’s master, og du kan få et fri/fri mobilabonnement til samme pris som hos CBB (pr. 5. feb 2021). Ekstra datakort koster 20 kr./md.

   Og ja, YouSee har p.t. ikke et fri/fri abonnement, der kan bruges med et ekstra datakort. Forhåbentlig åbner de op for denne mulighed i fremtiden.

   Venlig hilsen
   Thomas, Netrådet.dk

   Svar
 2. Er der stor (hastigheds-) forskel på at streame fra / dele datapakker gennem en router, eller en ekstra mobil/iPad f.eks.?
  Har også fri data på mobilen – som jeg jo kan dele direkte. Men tænker om det ville være bedre at få et ekstra SIM-datadelingskort, og sætte i en router !?

  Svar
  • Hej Tina,

   Det er et godt spørgsmål. En 4G router vil som regel have et stærkere signal end din mobiltelefon, men det kommer selvfølgelig også en på hvilken router du har og hvilken mobiltelefon du har. Du kan sagtens streame via internetdeling på din mobiltelefon, men signalet er ikke altid så godt som i en 4G router.

   Hvis det er til hjemmebrug, ville jeg bestemt anbefale at få et ekstra SIM-datadelingskort og sætte det i en router. Så kan alle husets trådløse enheder være koblet på denne direkte, frem for at du skal bruge batteri på telefonen ved internetdeling. Og du slipper desuden for at skulle flytte rundt på SIM-datadelingskort.

   Vær blot opmærksom på at nogle teleselskaber har indskrevet i kontrakten at de gerne må opsige dit abonnement uden forudgående varsel, hvis du forbruger mere data end gennemsnittet. Det er ikke sikkert det sker, men det er værd at være opmærksom på. Det står som regel nævnt i de generelle abonnementsvilkår.

   Jeg håber du kunne bruge mit svar, ellers er du velkommen til at spørge igen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Netrådet.dk

   Svar
 3. ekstra SIM-kort/datakort til dit abonnement:
  I mangler lige at medtage disse 2:
  Hallo
  eesy

  Ærgerligt når man endelig fandt et sted hvor det kunne søges

  Svar
  • Hej Kaj,

   Mange tak for tippet. Jeg beklager at de to muligheder mangler. Vi opdaterer løbende vores undersøgelser med ny viden, og jeg vil sørge for at Hallo og Eesy kommer med på listen så brugerne igen kan få det fulde overblik.

   Med ønsker om et godt nytår.

   Venlig hilsen
   Thomas, Netrådet.dk

   Svar

Skriv en kommentar