Fastnet.nu – komplet gennemgang

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Fastnet.nu er drevet af Telenabler, som har base i Danmark og driver forskellige teleselskaber i EU. Fastnet.nu samarbejder med Ældre Sagen, og tilbyder flere forskellige produkter til både telefoni og internet. Målgruppen hos Fastnet.nu er alle, der ønsker nemme og let forståelige abonnementer med god kundeservice. Samarbejdet med Ældre Sagen betyder selvfølgelig også at Fastnet.nu er særligt interessant for ældre mennesker, og der kan være rabatter at hente ved kontakt til kundeservice.

Kan det betale sig at blive kunde hos Fastnet.nu? Og hvorfor skiller de sig ud fra konkurrenterne? Vi har foretaget en grundig undersøgelse af Fastnet.nu, så du kan blive klædt på til at vælge rigtigt.

Bedste abonnementer fra Fastnet.nu

Fastnet.nu tilbyder mobilabonnementer, abonnementer på fastnettelefoni, bredbånd og mobilt bredbånd. Du kan derfor med høj sandsynlighed finde hvad du søger hos denne udbyder. Herunder har vi samlet de bedste muligheder hos Fastnet.nu.

Priser og abonnementer herunder er opdateret den 29. marts 2021.

Mobilabonnementer

 • 5 timer uden data
  40 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her
 • Fri tale + 20 GB data (EU 9 GB)
  120 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her

Mobilt bredbånd

 • 5 GB data (kun Danmark)
  59 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her
 • 40 GB data (kun Danmark)
  159 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her

Bredbånd

 • Op til 50/10 Mbit (via telefonstikket)
  222 kr./md.
  6 mdr. binding
  Bestil her

Fordele

 • Samarbejder med Ældre Sagen, og tilbyder specielle abonnementer til gavn for ældre mennesker – eksempelvis fastnet telefoni.
 • Dygtig kundeserviceafdeling, der kan hjælpe såvel nye som gamle kunder med forskellige spørgsmål og problemstillinger.
 • Tilbyder både mobilabonnementer, fastnet telefoni, bredbånd og mobilt bredbånd. Der er således gode muligheder for at finde hvad du søger hos Fastnet.nu.
 • Flere mobilabonnementer indeholder kun taletid og ingen data. Dette er et sjældent syn, men ikke desto mindre et godt og billigt valg for dem der ikke bruger data på mobilen.
 • Prisen for et internetabonnement er i den billige ende, og alt nødvendigt udstyr medfølger.

Ulemper

 • Mobilabonnementer og mobilt bredbånd er relativt dyrt hos Fastnet.nu, og udvalget af pakker synes en smule utidssvarende.
 • Der er ikke rigtigt nogen produkter, som egner sig til folk med et stort forbrug af telefoni eller internet.
 • Fastnet bredbånd kan kun leveres via telefonstikket, hvilket betyder at det i nogen områder kan være meget langsomt og ustabilt.
 • Fastnet telefoni er meget dyrt, og vi anbefaler det derfor kun hvis det ikke kan lade sig gøre at skifte til mobiltelefoni.

Alternative udbydere

Fastnet.nu er et godt valg for seniorer, der gerne vil have et billigt og simpelt abonnement på telefoni og/eller internet. Har du derimod et større behov for hurtigt internet, er det værd at overveje alternativerne. Mulighederne for høje hastigheder hos Fastnet.nu er nemlig begrænsede til det du kan få ud gennem telefonstikket, så her kan du måske finde bedre abonnementer hos konkurrerende udbydere. Det samme gælder for mobilabonnementer, hvor forbrugere med større behov i nogle tilfælde vil kunne spare penge hos alternative udbydere.

Herunder har vi samlet nogle af markedets bedste alternativer til Fastnet.nu, så du kan blive klogere på dine muligheder før du vælger.

Mobilabonnementer

UdbyderInfoPriser
OisterFra 2 timer + 2 GB data (EU 2 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
(Min. 49 kr.)
DukaFri tale + fra 10 GB data (EU 10 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 99 kr./md. »
(Min. 99 kr.)
GreentelFra 2 timer + 2 GB data (EU 2 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 48 kr./md. »
(Min. 48 kr.)
CBB MobilFra 1 time + 1 GB data, gratis oprettelse, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
(Min. 49 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 13. april 2021.

Mobilt bredbånd

UdbyderInfoPriser
OisterFra 6 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
(Min. 49 kr.)
CBB MobilFra 100 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 159 kr./md. »
(Min. 159 kr.)
DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
(Min. 79 kr.)
3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 120 kr./md. »
(Min. 220 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 13. april 2021.

Bredbånd

UdbyderInfoPriser
KviknetOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 199 kr./md. »
(Min. pris 1.194 kr.)
FastspeedOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 1.494 kr.)
HiperOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 1.494 kr.)
TelenorOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, ingen binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 249 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 13. april 2021.

Vilkår hos Fastnet.nu

Før du opretter dit nye abonnement hos Fastnet.nu, uanset om det er et mobilabonnement eller bredbånd, anbefaler vi at du undersøger de gældende vilkår og betingelser. Særligt interessant er bindingsperioderne og oprettelsesgebyrerne, da det typisk er her der er forskel mellem udbyderne.

Bindingsperiode

 • Mobilabonnementer: Ingen
 • Mobilt bredbånd: Ingen
 • Bredbånd: 6 måneder
 • Fastnettelefoni: Ingen

Hos Fastnet.nu er der ingen binding, med undtagelse af fastnet bredbånd. Her er der 6 måneders binding, hvilket er normalt når der også skal fremsendes trådløst udstyr. At der ikke er nogen bindingsperiode, betyder at du nemt og hurtigt kan komme ud af et abonnement når du ønsker dette.

Opsigelsesvarsel

 • Mobilabonnementer: 30 dage
 • Mobilt bredbånd: 30 dage
 • Bredbånd: 30 dage
 • Fastnettelefoni: 30 dage

Der er hos Fastnet.nu et opsigelsesvarsel på 30 dage, hvilket er standard blandt udbydere. Du slipper derfor for at vente unødigt lang tid på at dit abonnement ophører, men skal dog fortsat betale i op til 30 dage efter opsigelsen.

Oprettelsespriser

Der er variable gebyrer forbundet med oprettelse af abonnement hos Fastnet.nu. Det gør desværre abonnementerne mindre attraktive for nye kunder, da det hos mange konkurrenter er normalt med gratis oprettelse.

Oprettelsesgebyret er særligt højt for fastnettelefoni og fastnet bredbånd, mens det er lavere for mobilabonnementer og mobilt bredbånd.

EU roaming vilkår

Der er EU roaming inkluderet i alle mobilabonnementer, hvilket betyder at du kan bruge tale og evt. data i alle EU-lande. Det er værd at bemærke at det typisk kun er en begrænset del af dataen, der kan bruges i andre EU-lande.

Særlige tilbud hos Fastnet.nu

Fastnet.nu samarbejder med ÆldreSagen, og er dermed særligt dygtige til at hjælpe deres ældre kunder med at komme på nettet og holde liv i telefonen. Vi har kigget nærmere på de særlige tilbud fra Fastnet.nu.

God, gammeldags fastnettelefoni

Et af de bedste særlige tilbud fra Fastnet.nu er gammeldags fastnettelefoni. Dette er ellers på vej ud, og færre udbydere tilbyder dette. Vi kan dog se at der fortsat er et behov på markedet, og blandt privatkunderne er det måske særligt det ældre segment som finder tryghed i at have en fastnettelefon i hjemmet.

Ældrevenlige mobiltelefoner

Hos Fastnet.nu er det også muligt at købe en brugervenlig mobiltelefon. De fører eksempelvis et udvalg af Doro-mobiltelefoner, som kendetegnes ved et højt niveau af brugervenlighed.

Kundeservice hos Fastnet.nu

Fastnet.nu er, måske lidt overraskende, til stede på de sociale medier hvor de kan kontaktes hele døgnet. Du kan dog som udgangspunkt ikke forvente svar i weekenderne, men i hverdagene er der åbent for henvendelser mellem 9 og 16 (9 og 15 på fredage).

Hos Fastnet.nu er det også muligt at komme i kontakt med kundeservice telefonisk eller via e-mail, så her er der masser af muligheder.

Anmeldelser – hvad siger kunderne om Fastnet.nu?

Der er ikke mange anmeldelser af Fastnet.nu på hverken Trustpilot eller Google, så det er svært at se præcist hvordan de klarer sig blandt kunderne. Den samlede bedømmelse ligger i skrivende stund en smule over middel, hvilket er helt fint. Kunderne er blandt andet lettere utilfredse på grund af de høje priser, men generelt er de fleste kunder faktisk glade for deres abonnementer.

Fakta om Fastnet.nu

Hvem ejer Fastnet.nu?

Telenabler ApS står registreret som ejer af Fastnet.nu. Udover Fastnet.nu driver Telenabler ApS også en række andre teleselskaber, som bruger samme platform men har forskellige navne og branding. Telenabler ApS har eksisteret siden 2013.

Hvilke netværk bruger Fastnet.nu?

Fastnet.nu bruger TDC’s netværk, hvilket i manges øjne er en stor fordel. TDC har god dækning i hele Danmark, og var de første til at udrulle landsdækkende 5G net.

Tilbyder Fastnet.nu samlerabatter?

Der tilbydes ingen samlerabatter hos Fastnet.nu. Konceptet er i stedet fokuseret omkring enkelthed.

Hvilke abonnementer tilbyder Fastnet.nu?

Fastnet.nu tilbyder, som navnet måske antyder, klassisk fastnettelefoni som du kender det fra gamle dage. Derudover tilbydes der også mobiltelefoni, bredbånd samt mobilt bredbånd.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar