Fibernet udbydere i Danmark – hvem er bedst/billigst?

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Hvilken fibernet udbyder giver dig det bedste og billigste fiberbredbånd? Hvem kan levere på din adresse? Vi har undersøgt 18 forskellige udbydere af hurtigt fiberbredbånd. Find svarene her.

Resultat: Her får du de bedste priser

Vil du have den bedste pris på fiberbredbånd, skal du se dig for. Du kan spare mange penge, hvis du vælger den billigste og bedste udbyder på fibernettet.

#1bolignet-logo
Bolignet
 • Fra 300/300 Mbit/s
 • Router kan tilkøbes
 • 6 mdr. binding
Fra 259 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.753 kr.
#2Fastspeed-Logo
Fastspeed
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#3kviknet-logo
Kviknet
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#4hiper-logo
Hiper
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.192 kr.
#5Telenor-Logo
Telenor MaxSpeed
 • Fra 200/200 Mbit/s
 • Gratis router
 • Ingen binding
Fra 299 kr./md.
Min. pris 299 kr.
#6boxer_logo
Boxer
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 319 kr./md.
Min. pris 1.914 kr.
#7waoo-logo
WAOO
 • Fra 200/200 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 319 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.914 kr.
#8stofa-logo
Stofa
 • Fra 30/30 Mbit/s
 • Gratis router
 • Ingen binding
Fra 259 kr./md.
Min. pris 558 kr.

Abonnementer og priser er ajourført 23. juli 2021.

Om priser og produkter – Fibernettet er ikke ét samlet net, men ejes i stedet af forskellige selskaber landet over. Forskellige fibernet har forskellige priser, og derfor kan udvalget variere fra adresse til adresse.

Kort overblik

Vi har overvåget markederne for bredbånd og telefoni siden 2019. I vores sammenligning af fiberbredbånd kan vi konkludere, at fiberbredbånd giver dig den hurtigste og mest stabile internetforbindelse. Vi har også konstateret, at der er stor forskel på priserne.

I vores søgen efter de bedste fibernet udbydere, har vi vægtet følgende kriterier: Pris per måned, hastighed, gebyrer, abonnementsvilkår og kundeservice.

Fastspeed er billigst med 1000/500 Mbit fiberbredbånd til kun 299 kroner per måned, som de leverer via TDC’s netværk. Bolignet kan levere 300/300 Mbit fra kun 259 kroner per måned, men her må du undvære routeren.

Vil du gerne have flere valgmuligheder, kan Kviknet og Hiper levere flere forskellige hastigheder til adresser over hele Danmark.

Ønsker du fibernet uden binding, er Telenor det rette valg. Her kan du altid opsige dit abonnement med et varsel på blot 30 dage.

Waoo giver dig et bedre trådløst netværk med deres Smart WiFi-løsning, der bygger på den nye Wi-Fi 6 standard.

Pris på 1000 Mbit fibernet – så meget kan du spare

De fleste vil gerne have en hurtig og stabil internetforbindelse, som kan leve op til husstandens behov for streaming, computerspil, hjemmearbejde og meget mere. Derfor er det naturligt at kigge på udbydere af fibernet som det første, da fiberbredbånd både giver dig de højeste hastigheder og den mest stabile forbindelse.

Hastigheden sniger sig nemt op på 1000/1000 Mbit i de fleste dele af landet, dog med undtagelse af TDC’s fibernet hvor hastigheden kan nå op på 1000/500 Mbit. TDC har et meget stort og bredt fibernet, som de har udvidet kraftigt siden de i 2009 købte DONG Energy’s fibernet.

Fordelen ved at vælge 1000/500 Mbit fiberbredbånd på TDC’s infrastruktur, er at TDC åbnede deres infrastruktur for mange år siden og dermed har sikret sig aftaler med flere konkurrerende udbydere. Dette har selvfølgelig en betydning for den pris du betaler per måned, da du her kan vælge mellem flere forskellige udbydere i forskellige prisklasser.

Uanset hvilket åbent fibernet du er tilkoblet, har du mulighed for at spare mange penge ved at vælge den billigste udbyder af fiberbredbånd. Se vores tabel herunder for eksempler.

1000/1000 Mbit: Dyreste vs. billigste

DyresteBilligste
Stofa, 499 kr./md.
Waoo, 489 kr./md.
EWII, 449 kr./md.
Bolignet, 299 kr./md.
Gigabit, fra 319 kr./md.
Fastspeed, fra 349 kr./md.
Prisforskel100 – 200 kr./md.
Priser ajourført den 26. april 2021. Medleveret udstyr kan variere.

1000/500 Mbit: Dyreste vs. billigste

DyresteBilligste
YouSee, 399 kr./md.Fastspeed, 299 kr./md.
Bolignet, 299 kr./md.
Hiper, 319 kr./md.
Prisforskel80 – 100 kr./md.
Priser ajourført den 26. april 2021. Medleveret udstyr kan variere.

Derfor er der forskel på priserne

Som det kan ses i tabellerne herover, er der relativt store prisforskelle mellem de dyreste og billigste udbydere af fiberbredbånd. Det skyldes i mange tilfælde at produkterne ikke er direkte sammenlignelige, da der eksempelvis er forskelligt trådløst udstyr inkluderet i de forskellige abonnementer.

Eksempelvis får du hos Waoo noget de kalder for “Smart WiFi”, som giver dig et trådløst netværk med bedre dækning end hvad du normalt har inkluderet hos de billige udbydere.

Se hvem der udbyder fiberbredbånd hos dig

Find udbyder på Tjekditnet
Med Tjekditnet.dk kan du lave et opslag på din adresse og få præcise informationer fra Energistyrelsen om hvilke udbydere der er tilgængelige hos dig.

Leverandørerne af det fysiske fibernet er et stort sammensurium af teleselskaber, energiselskaber og mindre andelsselskaber.

Da der ikke gælder samme regulering for fibernettet som ved andre typer internet, kan det variere meget hvilke udbydere der kan levere fibernet på din adresse.

Det er heller ikke sikkert at naboen har samme forbindelsesmuligheder som du har, da forskellige leverandører også somme tider har nedgravet ledninger på hver sin side af en vej.

Den nemmeste måde at se hvem der udbyder fibernet på din adresse, er ved at foretage en adressesøgning på Tjekditnet.dk. Denne side er drevet af Energistyrelsen, og har således en database over forbindelsesmulighederne på alle danske adresser over hele landet.

Vær dog opmærksom på at Tjekditnet.dk ikke altid har de nyeste informationer tilgængeligt, og vi anbefaler derfor at du tjekker blandt alle de anbefalede udbydere i toppen af denne guide.

Derfor varierer priserne på fibernet i Danmark

Fibernettet er under etablering i store dele af Danmark i disse dage, og flere leverandører ekspanderer massivt. I modsætning til eksempelvis kobbernettet bliver etableringen af fibernet foretaget af et meget stort antal forskellige aktører.

Det betyder eksempelvis at der i Midtjylland og Hovedstadsområdet er meget stor forskel på hvem der etablerer fibernettet. Hvor det i Midtjylland måske ofte er lokale energiselskaber der står for etableringen, er TDC godt i gang i Hovedstadsområdet. Derudover findes der blandt andet EWII, Stofa, Fibia og flere andre som graver ledninger ned i forskellige regioner.

Da der i skrivende stund ikke sker nogen konkurrencemæssig regulering af fibernettet, er det ikke alle udbydere som har adgang til alle fibernetværk. Fibernettet er med andre ord “lukkede” net, der ejes af forskellige private aktører. Disse aktører skal således selv fastsætte en pris for udlejning af deres fibernet, og udbyderne skal så leje sig ind til denne pris.

Der er forskel på udbydere og leverandører

I denne artikel har vi taget et nærmere kig på udbydere af fibernetforbindelser. Det er dog ikke altid disse, der ejer det fysiske fibernet.

Udbydere er dem, der leverer adgangen til internettet gennem ledningerne. Det er dem, du som kunde opretter et abonnement hos, og det er dem der sørger for at du kan bruge din internetforbindelse på alle tider af døgnet.

Leverandørerne graver ledningerne ned og vedligeholder netværket, udvider til nye adresser og udlejer kapaciteten til udbyderne.

Flere selskaber, eksempelvis TDC, er både leverandører og udbydere af fibernet.

Så nemt skifter du til en ny udbyder af fibernet

Hvis du er træt af den udbyder du har netop nu, er der ingen grund til at blive ved at betale for deres produkter. Det er nemlig nemt at skifte til en ny udbyder, og det tager ikke mere end fem minutter. Herunder viser vi dig hvordan.

1. Find frem til den udbyder, du ønsker at skifte til.

Når du har undersøgt hvilken udbyder du gerne vil have, skal du blot bekræfte på deres hjemmeside at de tager sig af opsigelse og overflytning til deres abonnement. Denne service tilbyder de fleste udbydere i dag, for at sikre en så god og glidende overgang som muligt. Samme gælder i øvrigt med telefonabonnementer, hvor den nye udbyder ligeledes tager sig af opsigelsen.

2. Bekræft på deres side, at de kan levere til din adresse.

Før du foretager dig mere, skal du dog taste din adresse ind for at se om udbyderen kan levere fibernet til din adresse. Når dette er bekræftet, kan du fortsætte til næste trin.

3. Vælg dit abonnement og udfyld dine oplysninger.

Efter du har indtastet din adresse, skal du vælge hvilket abonnement du ønsker at oprette. I denne forbindelse kan du normalt også se hvornår dit nuværende abonnement kan opsiges fra, samt vælge hvornår du ønsker at dit nye abonnement skal træde i kraft.

Typisk kan du vælge mellem at lade dit nye abonnement træde i kraft hurtigst muligt, eller på dagen efter dit nuværende abonnement er opsagt.

Har du allerede fibernet, er det dog normalt nødvendigt at dit nuværende abonnement er opsagt og lukket før du kan etablere forbindelse via din nye udbyder.

4. Lad din kommende udbyder tage sig af alt det praktiske.

Din nye udbyder plejer typisk at sørge for at dit gamle abonnement opsiges og lukkes, samt at etableringen af din nye fiberforbindelse foregår så let og gnidningsfrit som muligt.

Du skal derfor ikke gøre andet end måske at sende noget udstyr tilbage til din gamle udbyder, og efterfølgende sørger din nye udbyder for resten.

A-Å: Udbydere af fibernet i Danmark

Fibernettet ejes af nogle få selskaber, hvoraf størstedelen har valgt at åbne deres infrastruktur for alle udbydere i Danmark. Det kan lade sig gøre på grund af OpenNet-platformen, som danner et fælles fundament for udbydere og fiberselskaber. Uden at det bliver alt for teknisk, betyder det at du som kunde får flere valgmuligheder og adgang til lavere priser.

A til Å: Udbydere af fibernet i Danmark

På listen herunder har vi samlet størstedelen af de danske fibernet udbydere. Listen er ikke udtømmelig, men opdateres løbende i takt med at nye udbydere kommer på markedet.

UdbyderProdukter
AciaNet100/100 ell. 300/300 Mbit
Altibox150/150, 300/300, 500/500 ell. 1000/1000 Mbit
BolignetOp til 1000/1000 Mbit
BoxerOp til 1000/1000 Mbit
Dansknet100/100 Mbit
Elvernet/Hårlev Antenneforening10/10, 20/20, 30/30, 50/50 ell. 100/100 Mbit
EWII25/25, 200/200, 500/500 ell. 1000/1000 Mbit
Fastspeed1000/500 ell. 1000/1000 Mbit
GigabitOp til 5000/5000 Mbit
HiperOp til 1000/1000 Mbit
Kazoom1000/1000 Mbit
KviknetOp til 1000/1000 Mbit
Skjern Bredbånd200/50, 300/50 ell. 500/50 Mbit (Hybrid fibernet)
Stofa30/30, 200/200, 500/500 ell. 1000/1000 Mbit
TelenorOp til 1000/1000 Mbit
TeliaOp til 1000/1000 Mbit
Waoo200/200, 500/500 ell. 1000/1000 Mbit
YouSee50/50, 300/300 ell. 1000/500 Mbit

Det kan godt betale sig at undersøge hver enkelt udbyder inden du beslutter dig, da det ikke altid er helt nemt at danne sig et komplet overblik gennem de mange søgemaskiner der findes til bredbåndsprodukter på nettet.

Husk derfor at klikke dig ind på de udbydere vi anbefaler øverst i denne guide, da de ifølge vores undersøgelser tilbyder markedets laveste priser og samtidig er populære over det meste af landet.

Fakta om udbydere og leverandører af fibernet

Hvorfor har jeg ikke frit valg mellem udbydere af fiberbredbånd?

Fiberselskaberne er ikke pålagt at åbne deres fibernet for andre udbydere, og de kan derfor selv vælge hvilke udbydere de ønsker at samarbejde med. På eksempelvis det gamle kobbernet er situationen den modsatte: Her kan alle udbydere leje sig ind til en fast kostpris, hvilket altså ikke er muligt på fibernettet.
Flere fiberselskaber har dog efterhånden valgt at åbne deres infrastruktur via OpenNet-platformen, hvorved andre udbydere kan leje sig ind og vinde kunder i forskellige forsyningsområder.

Kan jeg få TDC fibernet?

Det er ikke alle husstande, der har adgang til TDC’s fibernet. TDC er dog, ligesom andre selskaber, i fuld gang med at udvide deres fibernet til at dække flere husstande. Vil du gerne vide præcist hvilke muligheder du har på din adresse, kan du lave et opslag på Energistyrelsens egen hjemmeside, Tjekditnet.dk.

Hvem kan få fibernet?

For at du kan få fibernet, kræver det at ledninger er gravet ned ved din adresse og kan føres ind i din bolig. Det varierer fra adresse til adresse om det er muligt, og ledningerne kan meget vel allerede ligge i jorden før du flytter ind. Husk derfor at lave et opslag på Tjekditnet.dk, så du kan få vished om dine muligheder.

Hvornår kan jeg få fibernet?

Flere selskaber udruller fibernet i skrivende stund. Medmindre du har fået en dato for hvornår du bliver forbundet til fibernettet, er tidspunktet ikke kendt. Etableringen foregår i etaper over hele landet, og du skal derfor holde dig informeret via breve i enten din postkasse, e-mail eller digitale brevkasse.
Man får normalt besked af fiberselskabet når de ruller fibernet ud i området, og man har efterfølgende mulighed for at takke ja eller nej til at blive koblet på nettet. Normalt koster det ikke noget at blive koblet på nettet i denne sammenhæng, og derfor anbefales det at takke ja.

Hvem bruger TDC fibernet?

Flere udbydere gør brug af TDC fibernet til levering af hurtigt fiberbredbånd. De billigste udbydere inkluderer Fastspeed, Bolignet, Hiper og Kviknet. Har du fundet en udbyder, som du ønsker at blive kunde hos, kan du enten lave et opslag på din adresse eller kontakte dem direkte for at høre om dine muligheder.

Hvor meget koster det at få fibernet?

Etableringsomkostningerne svinger fra nul kroner og op til 10.000 kroner eller mere, afhængigt af om der skal graves eller etableres forbindelse til din bolig før du bliver endeligt forbundet til nettet.
Prisen for at få fibernet er lavest hvis du tager imod tilbud når fiberselskabet ruller fibernet ud i dit område, eller hvis du går sammen med naboerne og indleverer en ansøgning til Bredbåndspuljen.

Sådan fandt vi de bedste udbydere af fibernet

Markedet for fibernet er under konstant forandring, og flere udbydere dukker op hele tiden. Vi ser også at flere fibernet-leverandører åbner deres netværk op for flere udbydere, og det betyder altså at udvalget konstant forandrer sig.

På et marked hvor udbuddet konstant forandrer sig, er det vigtigt at holde en finger på pulsen for at forstå hvilke abonnementer der er bedst netop nu.

Som led i vores undersøgelse har vi:

 • Analyseret og rangeret mere end 40 udbydere.
 • Gennemgået over 250 forskellige abonnementer.
 • Evalueret hver udbyder ud fra kriterierne Pris per måned, gebyrer, abonnementsvilkår og kundeservice.
 • Holdt os opdaterede på Energistyrelsens tal på teleområdet.

Se vores research af alle abonnementer

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 23. juli 2021: Bolignet er nu rykket op på en førsteplads, da de tilbyder den billigste 300 Mbit-forbindelse på markedet.
 • 26. april 2021: Sektion med hurtigt overblik er tilføjet. Fakta-sektion er tilføjet: Her besvarer vi en række spørgsmål, som bliver stillet forskellige steder på nettet.
 • 2. marts 2021: Boxer er føjet til listen over de bedste udbydere af fibernet, da de nu tilbyder et konkurrencedygtigt abonnement til en fornuftig pris.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

2 kommentarer til “Fibernet udbydere i Danmark – hvem er bedst/billigst?”

 1. Hej

  Mt navn er Bjarne Kanto, [adresse fjernet]

  Hvilken udbyder har det bedste stabile fibernet signal på [adresse fjernet] når der er gravet fiber ind i huset?

  Med venlig hilsen

  Svar
  • Hej Bjarne,

   Tak for dit spørgsmål, og undskyld det sene svar. Jeg har udeladt din adresse fra din kommentar, så den ikke offentliggøres.

   Ved opslag på din adresse, kan jeg se at du bl.a. har mulighed for at få fiberbredbånd fra følgende udbydere: Kviknet, Fastspeed, Hiper, Bolignet, Telenor og Stofa.

   Det er svært at sige præcist hvilken udbyder der kan levere det bedste og mest stabile fiberbredbånd til din adresse, da flere faktorer har indflydelse på dette.

   Hvis du ikke har noget imod selv at skaffe trådløs router, kan Bolignet levere det billigste 1000 Mbit fiberbredbånd til din adresse.

   Vil du have udstyr inkluderet, kan Fastspeed, Kviknet og Hiper være værd at overveje.

   Er du usikker på on fiberbredbånd er noget for dig, har Telenor ingen binding på deres abonnementer.

   Jeg håber det kunne hjælpe dig lidt videre i søgningen.

   Venlig hilsen
   Thomas, Netrådet.dk

   Svar

Skriv en kommentar