Fibernet udbydere – her får du hurtigt 1000 Mbit internet

Mand skriver på bærbar computer

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift. Vi håber du finder indholdet brugbart, og hører gerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Der findes et meget stort antal udbydere af fibernet, og priserne svinger meget fra den ene udbyder til den anden. Faktum er dog at det bedste bredbånd leveres via fiber, og det er også herigennem at du får landets hurtigste internetforbindelser.

Det er derfor en god idé at undersøge markedet grundigt, før du vælger at tegne nyt abonnement på bredbånd. Hvis du har adgang til fiber kan der nemlig være mange penge at spare, samtidig med at du får en lynhurtig forbindelse.

Vi har kigget nærmere på markedet for fiberbredbånd, og det er ikke helt nemt at overskue mulighederne. Læs derfor vores undersøgelse, så du kan blive klædt på til at finde den bedste og/eller billigste udbyder på din adresse.

kviknet-logo
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.914 kr.
Fastspeed-Logo
 • Fra 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
bolignet-logo
 • 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
299 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.193 kr.
hiper-logo
 • Fra 100/100 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.192 kr.
Telenor-Logo
 • Fra 200/200 Mbit/s
 • Gratis router
 • Ingen binding
Fra 299 kr./md.
Min. pris 299 kr.
waoo-logo
 • Fra 200/200 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 319 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.914 kr.
stofa-logo
 • Fra 30/30 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 259 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.852 kr.

Abonnementer og priser er ajourført 15. september 2020.

Pris på 1000 Mbit fibernet – så meget kan du spare

De fleste vil gerne have en hurtig internetforbindelse, og derfor vælger de selvfølgelig en udbyder af fibernet.

Her kan hastigheden nemlig snildt komme op på 1000/1000 Mbit, men ved denne hastighed kan der være mange penge at spare på månedsprisen.

Du kan ydermere spare mange flere penge ved at vælge en asymmetrisk fiberforbindelse, eksempelvis 1000/500 Mbit.

Herunder kan du med vores simple regnestykke se hvor meget du kan spare på månedsprisen ved at undersøge markedet inden du bestiller.

Priserne er indsamlet 12. september 2020:

Dyreste 1000/1000 Mbit forbindelse:

Stofa, 499 kr./md.

Billigste 1000/1000 Mbit forbindelse:

Gigabit, 319 kr./md.

Besparelse på 180 kr./md.

Besparelse på 2.160 kr./år

Billigste 1000/500 Mbit forbindelse:

Fastspeed, 299 kr./md.

Besparelse på 200 kr./md.

Besparelse på 2.400 kr./år

Se hvem der udbyder fiber i dit område

Find udbyder på Tjekditnet
Med Tjekditnet.dk kan du lave et opslag på din adresse og få præcise informationer fra Energistyrelsen om hvilke udbydere der er tilgængelige hos dig.

Leverandørerne af det fysiske fibernet er et stort sammensurium af teleselskaber, energiselskaber og mindre andelsvirksomheder.

Da der ikke gælder samme regulering for fibernettet som ved andre typer internet, kan det variere meget hvilke udbydere der kan levere fibernet på din adresse.

Det er heller ikke sikkert at naboen har samme forbindelsesmuligheder som du har, da forskellige leverandører også somme tider har nedgravet ledninger på hver sin side af en vej.

Den nemmeste måde at se hvem der udbyder fibernet på din adresse, er ved at foretage en adressesøgning på Tjekditnet.dk.

Denne side er drevet af Energistyrelsen, og har således en database over forbindelsesmulighederne på alle danske adresser over hele landet.

Vær dog opmærksom på at Tjekditnet.dk ikke altid har de nyeste informationer tilgængeligt, og vi anbefaler derfor at du tjekker blandt alle de anbefalede udbydere i toppen af denne guide.

Derfor er det svært at finde rundt blandt udbydere af fibernet

Fibernettet er under etablering i store dele af Danmark i disse dage, men i modsætning til eksempelvis kobbernettet bliver etableringen af fibernet foretaget af et meget stort antal forskellige aktører.

Det betyder eksempelvis at der i Midtjylland og Hovedstadsområdet er meget stor forskel på hvem der etablerer fibernettet. Hvor det i Midtjylland måske ofte er lokale energiselskaber der står for etableringen, er TDC godt i gang i Hovedstadsområdet.

Da der i skrivende stund ikke sker nogen konkurrencemæssig regulering af fibernettet, er det ikke alle udbydere som har adgang til alle fibernet. Fibernettet er med andre ord “lukkede” net, der ejes af forskellige private aktører. Disse aktører skal således selv fastsætte en pris for udlejning af deres fibernet, og udbyderne skal så leje sig ind til denne pris.

Hvilke udbydere tilbyder fibernet?

Mange af de store udbydere, eksempelvis YouSee, Telia og Telenor, tilbyder internetadgang via fibernettet.

Der findes dog også en række mindre udbydere, som ofte er billigere da de fokuserer udelukkende på et enkelt eller nogle få produkter.

Her kan blandt andet nævnes:

 • Kviknet
 • Fastspeed
 • Hiper
 • Gigabit
 • Bolignet
 • Waoo

Det kan godt betale sig at undersøge hver enkelt udbyder inden du beslutter dig, da det ikke altid er helt nemt at danne sig et komplet overblik gennem de mange søgemaskiner der findes til bredbåndsprodukter på nettet.

Husk derfor at klikke dig ind på de udbydere vi anbefaler øverst i denne guide, da de ifølge vores undersøgelser tilbyder markedets laveste priser og samtidig er populære over det meste af landet.

Så nemt skifter du til en ny udbyder af fibernet

Hvis du er træt af den udbyder du har netop nu, er der ingen grund til at blive ved at betale for deres produkter. Det er nemlig nemt at skifte til en ny udbyder, og det tager ikke mere end fem minutter. Herunder viser vi dig hvordan.

1. Find frem til den udbyder, du ønsker at skifte til.

Når du har undersøgt hvilken udbyder du gerne vil have, skal du blot bekræfte på deres hjemmeside at de tager sig af opsigelse og overflytning til deres abonnement. Denne service tilbyder de fleste udbydere i dag, for at sikre en så god og glidende overgang som muligt. Samme gælder i øvrigt med telefonabonnementer, hvor den nye udbyder ligeledes tager sig af opsigelsen.

2. Bekræft på deres side, at de kan levere til din adresse.

Før du foretager dig mere, skal du dog taste din adresse ind for at se om udbyderen kan levere fibernet til din adresse. Når dette er bekræftet, kan du fortsætte til næste trin.

3. Vælg dit abonnement og udfyld dine oplysninger.

Efter du har indtastet din adresse, skal du vælge hvilket abonnement du ønsker at oprette. I denne forbindelse kan du normalt også se hvornår dit nuværende abonnement kan opsiges fra, samt vælge hvornår du ønsker at dit nye abonnement skal træde i kraft.

Typisk kan du vælge mellem at lade dit nye abonnement træde i kraft hurtigst muligt, eller på dagen efter dit nuværende abonnement er opsagt.

Har du allerede fibernet, er det dog normalt nødvendigt at dit nuværende abonnement er opsagt og lukket før du kan etablere forbindelse via din nye udbyder.

4. Lad din kommende udbyder tage sig af alt det praktiske.

Din nye udbyder plejer typisk at sørge for at dit gamle abonnement opsiges og lukkes, samt at etableringen af din nye fiberforbindelse foregår så let og gnidningsfrit som muligt.

Du skal derfor ikke gøre andet end måske at sende noget udstyr tilbage til din gamle udbyder, og efterfølgende sørger din nye udbyder for resten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *