Sådan flytter du fastnetnummer til mobil

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Mange holder fast i den gamle fastnettelefon uden grund. Ved at flytte fastnetnummeret til mobilen, kan du spare mange penge. Vi viser dig hvilke selskaber der understøtter dette, og hvordan det fungerer.

Disse selskaber understøtter fastnetnumre til mobilen

Flere selskaber tilbyder en service, hvor dit fastnetnummer viderestilles til dit mobilnummer. På den måde kan du slippe af med din dyre fastnettelefon, uden at miste fastnetnummeret. Herunder har vi samlet de selskaber, som understøtter fastnetnumre til mobilen.

Greentel
Se abonnementer
Pris: 49 kr./md.
Greentel tilbyder at flytte fastnetnummeret til mobilen. Det fungerer ved at alle opkald viderestilles til dit mobilnummer. Greentel har mange abonnementer at vælge imellem, og de ligger generelt i den billige ende.
3 Mobil
Se abonnementer
Pris: 29 kr./md.
3 tilbyder servicen 3Hjemmenummer, som du selv kan vælge til eller fra i dit mobilabonnement. Dit fastnetnummer bliver automatisk viderestilles til dit mobilnummer, så du kan besvare alle opkald fra din mobiltelefon.
Fastnet.nu
Se abonnementer
Pris: Fra 38 kr./md.
Fastnet.nu kan flytte dit fastnetnummer over til mobilen, så det kan kobles til et SIM-kort og bruges som almindelige mobilnummer. Du kan vælge mellem flere abonnementer med forskellige mængder taletid inkluderet.
Altibox
Se abonnementer
Pris: 49 kr./md.
Altibox tilbyder flytning af fastnetnummeret til mobiltelefonen. Det foregår via viderestilling, og kræver betaling for særskilt abonnement+viderestilling. Der er flere abonnementer at vælge imellem hos Altibox.
Evercall
Se abonnementer
Pris: 10 kr./md.
Hos Evercall kan du oprette et mobilabonnement, og derefter få dit fastnetnummer viderestillet hertil. Servicen koster 10 kroner per måned, og derudover skal du være mobilkunde hos Evercall.
TeleBonus
Se abonnementer
Pris: Fra 38 kr./md.
TeleBonus gør det muligt at flytte dit gamle fastnetnummer over på et SIM-kort, så det kan bruges på mobilen. Du kan vælge mellem flere abonnementer, og data kan tilkøbes.

Fastnetnumre kan viderestilles til mobilen

Den nationale nummerplan

Ifølge den samlede danske nummerplan er fastnet- og mobilnumre adskilt i serier, for bedre at kunne administrere kapaciteten.

Af samme grund kan man ikke få et fastnetnummer over på mobilnetværket, og vice versa. Derfor tilbyder selskaberne i stedet en ekstra service, hvor opkald til fastnetnummeret automatisk viderestilles til mobilnummeret.

Når du har flyttet dit fastnetnummer over til mobilselskabet, kan du modtage opkaldene på din mobiltelefon. Hvis du ringer ud til numre, som har forsøgt at ringe til dit fastnetnummer, vil dit mobilnummer blive vist.

Fastnetnummer til mobilnummer fungerer således:

  • Du vælger et teleselskab, som tilbyder viderestilling af fastnetnummer til mobilnummer.
  • Du opretter et passende mobilabonnement, og får dit nye mobilnummer.
  • Dit fastnetnummer flyttes til samme teleselskab, og viderestillingen aktiveres.
  • Du vil nu modtage opkald til fastnetnummeret på dit nye mobilabonnement.
  • Når du ringer til personer, som har ringet til dit fastnetnummer, foregår det via dit mobilnummer.
  • Når en person modtager et opkald fra dig, vil dit mobilnummer figurere på deres telefon.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar