Top 6 hurtigste bredbånd

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift. Vi håber du finder indholdet brugbart, og hører gerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Hvis du vil have det hurtigste bredbånd på markedet, skal du enten vælge fiber eller COAX. Her får du download-hastigheder på op til 1000 Mbit/s, og med fibernet kan du endda opnå samme hurtige fart på både download og upload. Så er der fart over feltet, og du slipper for irriterende ventetid når du arbejder på nettet.

Herunder har vi samlet det bedste bredbånd fra landsdækkende udbydere, der alle tilbyder hastigheder på op til 1000 Mbit/s.

Om fiberforbindelser: Udbyderne lejer sig ind på forskellige fibernetværk over hele landet, og lejeprisen kan variere. Vi anbefaler derfor at du laver en adressesøgning hos din foretrukne udbyder, for at se den eksakte pris på din adresse.

#1Fastspeed-Logo
 • Op til 1000/1000 Mbit/s
 • Gratis router
 • Fiber eller TV-kabel
Maks. 299 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.794 kr.
#2kviknet-logo
 • Op til 1000/1000 Mbit/s
 • Gratis router
 • Fiber eller TV-kabel
Maks. 349 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.094 kr.
#3hiper-logo
 • Op til 1000/1000 Mbit/s
 • Gratis router
 • Fiber eller TV-kabel
Maks. 498 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.988 kr.
#4waoo-logo
 • Op til 1000/1000 Mbit/s
 • Gratis router
 • Fiber
Maks. 489 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.934 kr.
#5Yousee-logo
 • Op til 1000/500 Mbit/s
 • Gratis router
 • Fiber eller TV-kabel
Maks. 399 kr./md.
Min. 6 mdr. 2.792 kr.
#6stofa-logo
 • Op til 1000/1000 Mbit/s
 • Gratis router
 • Fiber eller TV-kabel
Maks. 499 kr./md.
Min. 6 mdr. 3.014 kr.

Abonnementer og priser er ajourført 15. september 2020.

1. Fastspeed – 1000 Mbit COAX eller fiber

Tjek om du kan få Fastspeed

Fastspeed er en ny udbyder, der udelukkende tilbyder det hurtigste bredbånd som dine kabler kan trække.

Det betyder at uanset om du vælger fiber eller COAX (kabel-TV nettet), så leverer Fastspeed op til 1000 Mbit i download og 100 eller 1000 Mbit i upload afhængigt af om du vælger COAX eller fiber.

Med Fastspeed kommer du på TDC’s net, hvilket betyder at du kan få hurtigt bredbånd over det meste af landet. De er ydermere den bedste bedømte udbyder på Trustpilot i skrivende stund.

2. Kviknet – mange hurtige abonnementer

Tjek om du kan få Kviknet

Kviknet er en uafhængig udbyder med et meget stort udvalg af hurtige abonnementer, der dækker helt op til 1000 Mbit fibernet.

Her får du valget mellem COAX eller fibernet, men i modsætning til udbydere med et mere simpelt udvalg, har du hos Kviknet mulighed for at vælge et abonnement der passer bedre til netop dit behov.

Kviknet er i skrivende stund en af de bedst anmeldte udbydere på Trustpilot, og de har i mange år haft et generelt godt ry.

3. Hiper –  hurtigt fibernet i det meste af landet

Tjek om du kan få Hiper

Hiper var blandt de første udbydere, der lejede sig ind på TDC’s kabel-TV net da de åbnede op for konkurrenterne. Med opstart i 2015 er de fortsat et nyere selskab, der dog på kort tid har formået at kapre mange nye kunder.

I dag er Hiper ejet af Nuuday, som er en del af TDC-koncernen. På trods af dette ser strategien ikke ud til at være ændret, og Hiper er derfor stadig leveringsdygtig i hurtigt bredbånd til markedets mest attraktive priser.

Hiper udbyder op til 1000/60 Mbit/s på TDC’s kabel-TV netværk, og op til 1000/1000 Mbit/s på flere fibernetværk i Danmark.

4. Waoo – hurtigt fibernet med flere muligheder

Tjek om du kan få Waoo

Fibernet fra Waoo giver dig en lynende hurtig bredbåndsforbindelse, samt mange ekstra services du ikke får hos andre udbydere.

Blandt andet får du symmetrisk fiberbredbånd, hvilket betyder at hastigheden er lige hurtig op og ned. Med en sikkerhedspakke inkluderet får du også ekstra beskyttelse mod blandt andet virus, og i de hurtige pakke medfølger desuden Waoo Smart WiFi.

Waoo Smart WiFi-systemet sikrer et godt og stærkt trådløst signal i hele boligen, så du kan få hurtig internetforbindelse i alle rum.

5. YouSee – mange hurtige abonnementer

Tjek om du kan få YouSee

YouSee tilbyder rabat på hurtigt bredbånd for alle, der bor i en boligforening og har en aftale med udbyderen.

Almindelige boligejere kan dog også drage nytte af hurtigt bredbånd fra YouSee, især hvis de i forvejen abonnerer på andre produkter herfra.

Hos YouSee kan du nemlig få del i deres fordels-univers, hvis du har mere end ét produkt hos dem. Du kan således få adgang til streamingtjenester og anden god underholdning, som du ellers måtte betale fuld pris for.

YouSee tilbyder mange hurtige bredbåndsabonnementer, og kan levere gennem alle teknologier.

6. Stofa – hurtigt fibernet og COAX

Tjek om du kan få Stofa

Stofa ejes i fællesskab af SydEnergi og Eniig, der for nylig slog pjalterne sammen i energi- og telekoncernen Norlys.

Med Stofa får du lynhurtigt bredbånd via enten fiber eller COAX, samtidig med at du kan samle TV og telefoni hos selvsamme udbyder.

Som hos andre udbydere i denne guide tilbyder Stofa naturligvis hastigheder helt op til 1000 Mbit/s, og det er desuden muligt at få to SuperWifi-enheder med i prisen hvis du køber én af de to hurtigste bredbåndsabonnementer. Med SuperWifi kan du opnå et hurtigere og stærkere signal i hele boligen, så du kan være på nettet med lige høj hastighed i alle rum.

Så hurtigt bør dit internet være

I dag er der kun meget lille forskel mellem prisen på hurtigt internet og langsomt internet. Du bør derfor overveje nøje om det er værd at spare et par kroner, for til gengæld at få en internetforbindelse der er markant langsommere end de hurtigere alternativer.

Herunder er en generel guide, der hjælper dig til at vælge den rette  hastighed.

100 Mbit/s

100 Mbit/s er standard-hastighed i dag, og for nogles vedkommende vil dette anses for at være en lav hastighed. For 1-2 personer vil 100 Mbit være hurtigt nok, men hvis du er vant til at downloade store filer, streame på mere end én enhed ad gangen, eller spiller computerspil, kan en 100 Mbit-forbindelse måske komme til kort.

300 Mbit/s

300 Mbit/s er en god hastighed, og anbefales til alle der gerne vil have hurtigt bredbånd. De fleste husstande, som enten har adgang til COAX eller fiber, kan få denne hastighed.

Med 300 Mbit bredbånd er det muligt at downloade store filer på kort tid, samtidig med at der spilles computer og streames.

1000 Mbit/s

1000 Mbit/s er det hurtigste bredbånd, der i skrivende stund udbydes til den brede befolkning. Denne hastighed kan fås i størstedelen af husstande i Danmark, og mange udbydere sælger denne forbindelse til en fordelagtig pris.

Er I en større familie eller ønsker I bare markedets hurtigste bredbånd, er 1000 Mbit bestemt værd at overveje. Bestiller I via fibernettet, vil hastigheden enten hedde 1000/500 eller 1000/1000 Mbit/s, afhængigt af hvem I bestiller hos.

Derfor er din hastighed lavere end lovet

Der kan være mange grunde til at dit bredbånd ikke er så hurtigt som lovet. Typisk siger man at en hastighed på eksempelvis 1000/1000 Mbit/s må forventes at være en smule lavere, helt ned til 900/900 Mbit/s, og dette er noget som de fleste udbydere opererer med. Man har med andre ord en “angivet hastighed” og en “garanteret hastighed”, hvoraf sidstnævnte godt kan være en smule lavere.

Herudover er der selvfølgelig også en længere række udefrakommende faktorer, som kan betyde at dit hurtige bredbånd halter en smule.

1. Udefrakommende signalforstyrrelser

Hvis du bor i et etagebyggeri eller et nabolag med mange beboere, er der stor chance for at udefrakommende signaler forstyrrer dit net. Det er nemlig sådan at trådløst internet benytter sig af bestemte frekvenser, og hvis der ofte er “myldretid” på samme frekvenser kan der opstå problemer med at opretholde hastigheden.

2. Dårligt udstyr

Noget, som mange måske overser når de bestiller hurtigt bredbånd, er at udstyret også skal kunne følge med. Ikke kun routeren, men også din computer, smartphone, TV, spillekonsol, m.v. Hvis dit udstyr er gammelt, kan dette være flaskehals og nedsætte hastigheden.

3. Dårlig placering af udstyr

Hvis dit modem og din router er gemt væk i et hjørne af boligen, kan der opstå problemer med opretholdelse af hastigheden på det trådløse netværk. Dette betyder at dit ellers hurtige bredbånd kan reduceres, hvis du befinder dig langt fra routeren.

Vægge, døre og andet elektronisk udstyr kan have indflydelse på signalet.

4. Langsomme hjemmesider/servere

Et andet problem, som ikke er selvforskyldt, er at hjemmesider og andre online tjenester ikke kan levere deres indhold ved den hastighed som du har.

Det betyder eksempelvis at selvom du har en hurtig bredbåndsforbindelse på 1000 Mbit, så kan det stadig tage flere sekunder at indlæse en hjemmeside hvis denne ikke er optimeret eller hurtig.

5. Misvisende hastighedstests

En hastighedstest kan også give dig en falsk formodning om at dit bredbånd er langsommere end det egentlig er tilfældet. Det skyldes eksempelvis at du ikke udfører testen korrekt, eller at den pågældende hastighedstest ikke fungerer optimalt.

Hastighedstests såsom Speedtest.net er dog som regel præcise, men det er nødvendigt at du foretager et par indstillinger for at opnå et så præcist resultat som muligt.

Sådan får du hurtigere bredbånd

Hvis du i forvejen har hurtigt bredbånd men oplever at hastigheden er langsommere end forventet, så kan du prøve disse tips til at forbedre hastigheden uden at skifte abonnement.

1. Placer din trådløse router korrekt

Din router bør placeres så centralt i boligen som muligt, og gerne højt oppe med antenner pegende i flere retninger. På den måde sikrer du at signalet kan nå ud i hele boligen, samtidig med at der er færre forhindringer på vejen.

2. Tilslut din computer til nettet via kabel

For at få fuldt udbytte af dit hurtige bredbånd, anbefales det at tilslutte computeren via kabel i stedet for at bruge det trådløse netværk. Så undgår du alle forstyrrelser af signalet, og jo kortere kablet er jo mindre risiko er der for at hastigheden forringes.

3. Skift kanal på din router

Hvis du bor i et område med mange beboere og tæt bebyggelse, kan det være nødvendigt at finde en kanal på din trådløse router som er mindre travl. Her skal du finde guiden hos din udbyder, hvilket enten kan gøres via en Google-søgning (prøv f.eks. “[udbydernavn] skift kanal på router”) eller ved at tage direkte kontakt til udbyderen.

4. Udskift dit udstyr

Hvis du har haft det samme hurtige bredbånd gennem flere år, kan den trådløse router måske bare være gammel og udtjent. Kontakt derfor din udbyder, og forhør dig om mulighederne for at få tilsendt en ny. Det kan dog også være din computer, som er flaskehalsen, særligt hvis den generelt er langsom når du åbner programmer og arbejder på den.

5. Tjek computeren for virus

Et andet problem, som kan gøre nettet langsomt, er hvis du har virus på din computer. En virus kan ligge og bruge båndbredde uden du kan se det, så det er en god idé at du holder computeren ren og fri for virus. Sørg for at scanne den for virus indimellem, især hvis du pludselig oplever at den er langsommere end normalt.

6. Tilslut modem og router direkte til hovedkablet

En anden ting, som mange måske overser, er at det tilsendte udstyr helst skal tilsluttet direkte ved hovedkablet og altså IKKE ved udgangen i eksempelvis stuen.

Hvis du selv skal tilslutte det nye bredbåndsmodem skal du derfor finde ud af hvor telefon- eller TV-kablet kommer ind i din bolig, og splitte signalet i TV/radio og data derfra i stedet for at gøre dette inde i din stue eller andetsteds.

I et etagebyggeri kan det dog også ske at du slet ikke kan finde hovedkablet, og her må du enten få en tekniker på besøg eller undlade at gøre mere ved det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *