Nyt bredbånd? Se her hvad du kan få

ADSL modem med kabler isat

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift. Vi håber du finder indholdet brugbart, og hører gerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Hvis du undrer dig over hvilket bredbånd du kan få på din adresse, er du ikke alene. I disse tider går det hurtigt med udviklingen af nye bredbåndsprodukter, og hvis du ikke har skiftet bredbåndsabonnement i flere år kan der være mange penge at spare.

Nye udbydere er kommet til markedet, og mange af dem tilbyder lynhurtige forbindelser til lave priser. Konkurrencen er hård, og det kan derfor godt betale sig at lave et løbende tjek på din adresse for at se hvad de billigste og bedste udbydere kan tilbyde dig.

Se hvad du kan få på din adresse

Find udbyder på Tjekditnet
På Energistyrelsens hjemmeside, Tjekditnet.dk, er det muligt at lave et adresseopslag og se hvilke udbydere der kan levere på din adresse. Screenshot: Tjekditnet.dk

De fleste ved ikke hvilket bredbånd de kan få på deres adresse, og det er med god grund. Det er ikke helt nemt at gennemskue, og i disse år etableres der flere nye typer bredbånd over hele landet.

Det bedste bredbånd leveres dog stadig gennem kabler, og her anbefaler vi først og fremmest at du tjekker den offentlige side Tjekditnet.dk for at se præcist hvad du kan få på din adresse.

Tjekditnet.dk er en service udbudt af Energistyrelsen, og her får du altid retvisende oplysninger om præcist hvilke forbindelsesmuligheder du har.

Vi anbefaler derudover også at du laver et adressetjek direkte hos de billigste og bedste udbydere i landet:

Fælles for ovennævnte udbydere er at de tilbyder billige bredbåndsforbindelser over det meste af landet, og de kan både levere bredbånd gennem kabel-TV nettet, fibernettet og det gamle kobbernet.

Hvilken forbindelse skal du vælge?

Det kan være svært at gennemskue præcist hvilken forbindelse du skal vælge, da der er mange muligheder.

Hvis du nu har gjort dig overblik over hvilket bredbånd du kan få på din adresse, men stadig er i tvivl om hvad du skal vælge, er herunder en gennemgang af de forskellige muligheder.

1. Bredbånd via TV-stikket

Fastspeed, Kviknet og Hiper leverer billigt bredbånd via TV-stikket, og hvis du ikke ved hvilket bredbånd du skal vælge kan du næsten med sikkerhed finde et abonnement der passer til dit behov i denne gruppe. En stor del af alle danske husstande er tilsluttet kabel-TV nettet, så her kan der være mange penge at spare.

2. Bredbånd via fiber

Der etableres nyt fibernet mange steder i landet, og flere forskellige leverandører graver i øjeblikket kabler ned i udvalgte områder.

Generelt anbefaler vi at du kigger på enten Fastspeed, Kviknet eller Waoo for at blive klogere på de bedste priser og produkter i dit område.

Fibernettet er lynhurtigt, og spås til at blive fremtidens internet.

3. Mobilt bredbånd

Oister, CBB Mobil og 3 Danmark tilbyder spændende abonnementer på mobilt bredbånd, hvor du får en stor mængde data med i dit abonnement.

Prisen på mobilt bredbånd har været faldende i mange år, og hvis du ikke ved hvilket bredbånd du skal vælge, kan denne løsning være værd at overveje. Især hvis du eksempelvis bruger meget tid i et sommerhus, eller gerne vil kunne tage dit internet med på farten.

4. Bredbånd via telefonstikket

Du kan med 99% sandsynlighed få bredbånd leveret via dit telefonstik, men det er ikke altid et ideelt valg. Er du i tvivl om hvilket bredbånd du skal vælge, bør telefonstikket være dit sidste valg.

Kviknet eller YouSee er værd at undersøge, hvis du alligevel ønsker at undersøge hvilke hastigheder du kan få på bredbånd gennem dit telefonstik.

Hvilken hastighed har du brug for?

De fleste bredbåndsabonnementer er i dag hurtige nok til at kunne opfylde de fleste behov, men der kan være særlige omstændighed der gør at du har behov for en hurtigere forbindelse.

Herunder finder du vores generelle råd til hvilken bredbåndshastighed du bør vælge.

Op til 50 Mbit/s – til de små behov

Bredbåndsforbindelser på op til 50 Mbit/s kan sagtens fungere til de fleste behov, men det må forventes at der kan opstå problemer hvis flere bruger nettet samtidigt til forskellige formål.

En forbindelse i denne hastighedsklasse vil eksempelvis ikke kunne fungere hvis én spiller computer mens en anden streamer og/eller sender større filer over nettet.

100 Mbit/s – til den lille husstand

Hvis du er i tvivl om hvilken bredbåndshastighed du skal vælge, er 100 Mbit/s ofte mere end rigeligt. Der er da heller ikke så stor forskel på prisen i forhold til langsommere forbindelser, så her får du altså et godt abonnement til de flestes behov.

Med 100 Mbit/s er det ikke noget problem for flere at bruge forbindelsen samtidig.

300 Mbit/s – til børnefamilien

Til den moderne børnefamilie er det en god idé at overveje en hurtigere forbindelse, men her kan det også være nødvendigt at kigge på upload-hastigheden. Når bredbåndsforbindelsen blot angives som en “300 Mbit-forbindelse”, betyder det som regel at upload-hastigheden er langsommere. Upload-hastigheden er vigtig hvis man ofte sender store filer over nettet, men også hvis man eksempelvis bruger Google Drev eller iCloud til at gemme billeder, video og data.

1000 Mbit/s – til hjemmearbejdspladsen og store familier

Med 1000 Mbit/s kan de flestes behov imødekommes. Selvom I er en stor familie med flere større hjemmeboende børn, vil en bredbåndsforbindelse på dette niveau ikke have nogen problemer med at følge med og dække alles behov samtidig.

Vi anbefaler en fiberforbindelse i denne sammenhæng.

Undersøg om du kan få fibernet

Bredbåndspuljen hjemmeside
På Energistyrelsens hjemmeside kan du søge om tilskud til etablering af fibernet gennem Bredbåndspuljen. Der afsættes hvert år nye midler gennem denne pulje. Screenshot: Ens.dk

Hvis du er i tvivl om hvilket bredbånd du skal vælge, er det en god idé først og fremmest at undersøge om du kan få fibernet på din adresse.

Med fibernet kan du fremtidssikre din bolig, samtidig med at du får markedets hurtigste internet til en god pris.Er du fortsat ikke koblet på fibernettet i din bolig, anbefales du at holde øje med Energistyrelsens Bredbåndspulje. Her kan du læse informationer om hvordan du ansøger om at få etableret fibernet i området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *