Oversigt: Hvilket netværk bruger dit teleselskab?

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Når du kigger efter et nyt mobilabonnement, er det en god idé at undersøge hvilket netværk teleselskabet bruger. Det kan nemlig være afgørende for om du har god eller dårlig dækning i de områder du befinder dig mest, og derfor er det ærgerlige penge at spilde ved ikke at undersøge dette.

I Danmark har vi tre netværk: TDC, Telia-Telenor og 3. Teleselskaber lejer sig ind på ét af disse netværk. Da dækningen i dit område kan variere alt efter hvilket teleselskab du vælger, er der god grund til at undersøge dette.

Se hvilket netværk dit teleselskab bruger

Vi har indhentet informationerne fra hver enkelt teleselskab, og samlet dem i tabellen herunder.

3 DanmarkHi3G
AltiboxTelia-Telenor
BolignetTelia-Telenor
Call meTelia-Telenor
CBB MobilTelia-Telenor
Dansk NetTDC
DukaTelia-Telenor
EesyTDC
EvercallTelia-Telenor
Fastnet.nuTDC
GladmobilTelia-Telenor
GreenspeakTelia-Telenor
GreentelTelia-Telenor
HalloTDC
HappiimobilTDC
LebaraTelia-Telenor
LINDSmobilTelia-Telenor
Mit TeleTelia-Telenor
NettalkTDC
OisterHi3G
OK MobilTelia-Telenor
RelatelTDC
StofaTDC
TeleBonusTDC
TeleGoTDC
TelenorTelia-Telenor
TeliaTelia-Telenor
TelmoreTDC
UnoTelTDC
VelkommenTDC
ViptelTDC
WaooTelia-Telenor
YouSeeTDC
LycamobileTelia-Telenor

Mangler et teleselskab på listen herover? Læg gerne en kommentar, så tilføjer vi informationen til tabellen hurtigst muligt.

Danmark har tre forskellige netværk

I Danmark har vi tre forskellige netværk:

  • 3
  • TDC
  • Telia-Telenor

3 har det yngste netværk i Danmark. Ifølge Wikipedia gik de i luften 13. oktober 2003 som det første mobilselskab med hurtigt 3G-net. Dengang havde de andre primært fokus på det langsommere 2G-net, der primært blev brugt til tale og SMS.

TDC har landets ældste netværk og Telia-Telenor slog deres netværker sammen i 2011. Det betyder for sidstnævnte at deres to separate netværker nu er samkørt fuldstændigt, og at de deler kapaciteten ligeligt.

Sådan finder du teleselskabet med bedste netværk

Selvom der naturligvis er mange faktorer, der afgør hvilket teleselskab du skal vælge, er dækningen yderst relevant. Særligt på de placeringer hvor du oftest befinder dig – eksempelvis i hjemmet, på arbejdspladsen og langs din pendler-rute.

Find nærmeste mobilmaster

Mastedatabasen kan du se de præcise placeringer for mobilmaster over hele landet, og du kan ligeledes se hvilke master der er planlagt til etablering i nærmeste fremtid.

Mastedatabasen kort over Vejle med nuværende og kommende mastepositioner
På Mastedatabasens hjemmeside kan du se et oversigtskort over alle landets eksisterende og fremtidige mastepositioner. Disse er markeret med blå prikker, mens fremtidige mastepositioner er markeret med små stjerner.

Dette giver dig ikke kun et indblik i placeringen af mobilmaster netop nu, men også i fremtiden.

Grunden til at dette er vigtigt, er at jo tættere du er på mobilmasten jo større chance er der for at opnå godt signal.

I byerne er der normalt altid en mast i nærheden fra alle netværk, men udenfor bymidterne ser det anderledes ud.

Tjek hastigheder i dit område

Tjek dit net kan du lave et opslag på din adresse og se hvilke hastigheder der kan leveres via de forskellige netværk lokalområdet. For det mobile netværk er hastighederne dog kun vejledende og baseret på dækningen udendørs, men det kan alligevel være en god rettesnor i forhold til mulighederne i dit lokalområde.

På Tjek dit net kan du lave et opslag på en hvilken som helst adresse i landet, og deraf få informationer om dine muligheder.

Grunden til at vi anbefaler dette, er at forskellige mobilmaster godt kan have forskellig kapacitet – og med Tjek dit net får du altså et godt billede af hvad de forskellige netværk kan levere på en specifik placering.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar