Internet til studerende – her er det billigste

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Hvor finder du den billigste internetforbindelse som studerende? Du kan spare mange penge, hvis du ser dig for. Måske behøver du ikke engang en bredbåndsforbindelse, hvis du kan nøjes med et mobilabonnement. Vi guider dig til de bedste og billigste løsninger.

Som studerende er du formentlig bosat i en større by, og her kan du få internet på flere måder:

Via dit mobilabonnement. Du kan få mobilabonnementer med fri data. Hvis du aktiverer internetdeling på din mobil, kan du dele internetforbindelsen med din computer, fladskærm og andet udstyr. Nogle teleselskaber tilbyder desuden ekstra SIM-kort til brug i en trådløs router.

Via mobilt bredbånd. I byerne er der god dækning med mobilt bredbånd, og abonnementerne har normalt ingen bindingsperiode. Du kan selv vælge mængden af data, så du kun betaler for dit reelle forbrug.

Via fastnet bredbånd. I lejligheder kan du oftest få bredbånd via TV-stikket eller telefonstikket. Denne løsning anbefales blandt andet til bofællesskaber, da I kan dele en enkelt forbindelse mellem flere personer.

Top 7: Billigste bredbånd til studerende

Herunder har vi samlet de bedste og billigste internetforbindelser til studerende. Bor du alene anbefaler vi et mobilabonnement eller mobilt bredbånd. Bor du med en eller flere roommates, anbefaler vi bredbånd via fibernettet, kabel-TV stikket eller telefonstikket.

#1Lebara-Logo
Lebara
 • Mobilabonnement
 • Fra 5 GB data (EU 1 GB)
 • Mulighed for internetdeling
 • Ingen binding
Fra 19 kr./md.
Min. pris 19 kr.
#2Oister-Logo
Oister
 • Mobilt bredbånd
 • Fra 6 GB data
 • Router kan tilkøbes
 • Ingen binding
Fra 49 kr./md.
Min. pris 49 kr.
#3eesy-logo
Eesy
 • Mobilabonnement
 • Fra 40 GB data (EU 10 GB)
 • Ekstra SIM-kort til router kun 20 kr./md.
 • Router kan tilkøbes
 • Ingen binding
Fra 99 kr./md.
Min. pris 99 kr.
#4kviknet-logo
Kviknet
 • Via fiber, kabel-TV stik eller telefonstik
 • Op til 1000/1000 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 199 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.194 kr.
#5JetNet-logo
Jetnet
 • Via fiber eller kabel-TV stik
 • Op til 1000/1000 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 199 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.194 kr.
#6Telenor-Logo
Telenor
 • Via fiber eller kabel-TV stik
 • Op til 1000/1000 Mbit/s
 • Gratis router
 • Ingen binding
Fra 249 kr./md.
Min. pris 249 kr.
#7hiper-logo
Hiper
 • Via fiber, kabel-TV stik eller telefonstik
 • Op til 1000/1000 Mbit/s
 • Gratis router
 • 6 mdr. binding
Fra 249 kr./md.
Min. 6 mdr. 1.494 kr.

Priser og abonnementer er ajourført den 5. februar 2022.

Bor du alene? Gå på internettet med dit mobilabonnement, og spar penge

Indstillinger for internetdeling på iPhone
Sådan ser internetdeling ud på en iPhone. Android-telefoner har også mulighed for internetdeling.

Hvis du har et mobilabonnement med en større portion data, kan du bruge mobilen som router. Du skal blot aktivere internetdeling på telefonen, og så fungerer den som en trådløs router. Herefter kan du koble dig på mobiltelefonen med computere, tablets og andre trådløse enheder, og gå på nettet som du plejer.

Grunden til at dette kan lade sig gøre, er at EU har vedtaget en forordning om Netneutralitet. Teleselskaberne må altså ikke begrænse din adgang til internettet, ved eksempelvis at forbyde internetdeling via dit mobilabonnement. Din data kan altså bruges på tværs af forskellige enheder og udstyr, som du selv vælger.

Hvis du synes det lyder bøvlet med internetdeling via mobiltelefonen, kan du hos nogle teleselskaber få et ekstra SIM-kort til data. SIM-kortet koster mellem 20 og 50 kroner om måneden, og kan eksempelvis sættes i en 4G-router. Denne fungerer uafhængigt af din mobiltelefon, og kan bruges i hele landet.

Bedst til let/moderat forbrug

Denne løsning er ideel til dig der primært bruger nettet til læsning, nyheder, besvarelse af e-mails og sociale medier. Du kan også streame en film eller serie i ny og næ, men vær opmærksom på begrænsninger i mobilabonnementet eller telefonen.

Lavt forbrug? Vælg mobilt bredbånd, og spar penge

Med mobilt bredbånd kan du vælge forskellige pakker, som passer til dit behov. Selvom du vælger en stor pakke med 1000 GB data eller mere, er prisen stadig i den lave ende. Er du studerende med et mindre behov, er denne type internetforbindelse et godt valg.

Mobilt bredbånd har som regel ingen binding, og du kan komme på nettet efter få dage. Alt hvad du skal bruge, er et SIM-kort.

Til streaming via Netflix, computerspil og lignende, anbefaler vi mobilt bredbånd med mindst 1000 GB data. Her kan du bruge løs, helt uden at bekymre dig over forbrugsgrænser.

Bedst til moderat/stort forbrug

Mobilt bredbånd er nok det billigste og bedste valg for studerende. Normalt er der ingen binding, og du kan derfor nemt opsige eller skifte dit abonnement.

Vælger du denne type internet som studerende, kan du også bringe det med dig – eksempelvis når du pendler til/fra studiet, besøger familie og venner, eller opholder dig i udlandet. Nogle abonnementer fungerer nemlig også i andre EU-lande.

De største abonnementer har datagrænse på 2000 GB, så her kan du (og andre i boligen) bruge løs uden bekymringer. Samtidig kan det tages med rundt, når du eksempelvis sidder i toget eller er på besøg ved familie og venner.

Har du 1-2 roommates eller mere? Vælg fastnet bredbånd

Fastnet bredbånd kan fås til et par hundrede kroner eller mindre, hvis I har specielle rabatter i boligforeningen. Denne løsning kan betale sig, hvis I deler en bolig mellem 2-3 personer eller mere. Fastnet bredbånd er hurtigt nok til at flere studerende kan være på nettet samtidigt, og det er en smule mere stabilt end andre løsninger.

Du skal forvente en bindingsperiode på 6 måneder, og det kan tage et par uger før forbindelsen åbnes. Vær derfor ude i god tid, hvis valget falder på denne løsning.

Bedst til stort forbrug

Fastnet bredbånd har den fordel, at du betaler samme pris uanset forbrug. Er I flere, som bruger streamingtjenester eller spiller spil over nettet, kan denne type bredbånd betale sig. Som studerende er det heller ikke utænkeligt at I har hjemmeundervisning i perioder, og det kan tære lidt ekstra på bredbåndsforbindelsen.

Hvis I oven i købet er flere studerende, som læser hjemme og deltager i forskellige videoopkald på samme tid, er det nødvendigt med en hurtig bredbåndsforbindelse.

Undersøg om du kan få foreningsrabat på internet

Hvis du som studerende bor i en lejlighed i byen, er der chance for at du kan få særlig foreningsrabat på internet (og TV).

Typisk hænger det sammen med at man via en antenneforening har truffet en aftale med en internetudbyder, eksempelvis YouSee, og derigennem nået til enighed om at tilbyde internet til reduceret pris.

Dette kan være værd at undersøge som det første, da der kan være mange penge at spare.

Sådan undersøger du dine muligheder

Hvis du bor til leje, kan boligforeningen sikkert være behjælpelig med svar. Alternativt kan du benytte Tjekditnet.dk, som er en offentlig tjeneste. Her slår du din adresse op, hvorefter du får præcist svar på hvilken type internet du kan få i din bolig.

Find udbyder på Tjekditnet
Tjekditnet.dk udbydes af Energistyrelsen. Siden hjælper dig med at få overblik over dine muligheder på adressen.

Ekstra datakort – kan det betale sig?

Hos flere teleselskaber kan du bestille et ekstra datadelingskort, der fungerer på samme måde som mobiltelefonens SIM-kort. Datadelingskortet kan eksempelvis sættes i en tablet eller en trådløs router, så du kan dele den inkluderede data mellem flere enheder.

Dette er faktisk et reelt alternativ til en internetforbindelse, og særligt velegnet til dig med et mindre behov. Bruger du primært internettet i forbindelse med dit studie, er dette værd at overveje.

Datakort koster ekstra

Du skal være opmærksom på, at et datadelingskort koster et månedligt gebyr. Der er forskel på gebyrerne hos de forskellige teleselskaber, så husk at undersøge dette først. Eesy er det billigste selskab med en pris på kun 20 kroner per måned, mens Call me og Telia er dyrest med en pris på 49 kroner per måned.

Vær også opmærksom på at du selv skal anskaffe trådløst udstyr, eksempelvis en router, for at kunne bruge det ekstra datadelingskort. En trådløs router fås typisk fra 500 kroner og opefter.

Sådan fandt vi det billigste bredbånd til studerende

Hos Netrådet ved vi at studerende økonomi er begrænset, og derfor skal pengene række så langt som muligt. En af de basale nødvendigheder er en god internetforbindelse, især hvis dele af studiet foregår online.

For at du kan følge med på dit studie, skal du typisk have adgang til hurtigt og stabilt bredbånd. Du skal måske holde videomøder med dine studiekammerater eller undervisere, og det kan være nødvendigt at downloade materiale i forbindelse med et specifikt studie.

Uanset hvad dine behov måtte være, skal prisen selvfølgelig være i den billige ende. Der er ingen grund til at bruge mere end højst nødvendigt, og heldigvis kommer du langt hvis du ser dig for.

Vi har analyseret markedet og sammenlignet abonnementer på bredbånd og telefoni siden 2019. I forbindelse med denne undersøgelse har vi lagt vægt på priserne, men også på studerendes forskellige behov.

Som led i vores undersøgelse har vi:

 • Kortlagt de studerendes behov for at være online.
 • Analyseret og rangeret mere end 40 udbydere.
 • Gennemgået over 250 forskellige abonnementer.
 • Holdt os opdaterede på Energistyrelsens tal på teleområdet.

Se vores research af alle abonnementer

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 5. februar 2022: Artiklen er opdateret med nye priser og informationer om de forskellige abonnementer.
 • 26. oktober 2021: Fastspeed og CBB Mobil er fjernet fra listen over anbefalede udbydere. I stedet er Jetnet og Lebara tilføjet, da de tilbyder billigere internetforbindelser.
 • 20. juli 2021: Fastspeed og Hiper er tilføjet som anbefalede udbydere, og vi har opdateret vores anbefaling af abonnementer. Vi anbefaler nu brug af mobilabonnementer med ekstra datakort.
 • 3. marts 2021: Vi har tilføjet nye abonnementer til vores anbefalinger. Et mobilabonnement fra Eesy med fri tale og fri data anbefales nu.
 • 12. november 2020: Layout er opdateret og forbedret. Kviknet og Telenor er tilføjet vores anbefalinger af bedste internet til studerende sammen med Oister.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar