Internet uden telefonstik? Her er mulighederne

Hånd tilslutter COAX kabel til nettet

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift. Vi håber du finder indholdet brugbart, og hører gerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Kan man få internet uden at have telefonstik? Sagtens, og faktisk kan man endda få meget hurtigt internet selvom man ikke har adgang til et telefonstik.

I mange nybyggerier er der slet ikke etableret et telefonstik af den simple årsag at fastnettelefoni er på tilbagegang og i stedet erstattes af billig mobiltelefoni og andre typer af internetforbindelser.

Herunder tager vi et kig på dine muligheder for at få internet, selvom du ikke har etableret telefonstik i boligen. Vi har delt mulighederne op den nemme, den billige og den hurtige.

Den nemme: Internet på det mobile netværk

Se vinderabonnementet her

Oister tilbyder et billigt og simpelt abonnement via mobilt bredbånd, som fungerer uden telefonstik og kun kræver en stikkontakt til tilslutning af routeren.

Oister, CBB Mobil og 3 Danmark er blandt de selskaber, der leverer mobilt internet med fri data til de laveste priser.

Den nemmeste og billigste måde at få internet uden telefonstik er med mobilt bredbånd. Det fungerer akkurat på samme måde som når du får en ny mobiltelefon, her er mobiltelefonen bare skiftet ud med udstyr i form af modem/router.

Med posten modtager du et SIM-kort og eventuelt medfølgende udstyr. Her skal du blot indsætte SIM-kortet, tænde for udstyret og koble dig på nettet via din computer.

Hvis du ønsker at bestille internet via det mobile netværk, er det en god idé at undersøge hvilket selskab der har den bedste dækning i dit område.

I Danmark har vi tre forskellige mobile netværk: TDC, Telia/Telenor og 3. Du kan se dækningen i dit område på disse dækningskort:

Fordele:

Hurtig oprettelse, nemt at installere, der skal ikke trækkes kabler inde i boligen, høje hastigheder i det meste af Danmark, kan bruges på farten.

Ulemper:

Signalet kan i nogle områder være dårligt, internetforbindelsen er ikke altid hurtig nok til spil og streaming, forbrug af data er i mange tilfælde begrænset.

Den billige: Internet via tv-kabel

Se vinder-abonnementet her

Kviknet er den bedste leverandør af billigt internet via kabel, da de tilbyder mange forskellige abonnementer med forskellige hastigheder. De dækker derfor de flestes behov, og priserne er rimelige.

Kviknet, Fastspeed og Hiper er alle leveringsdygtige i billige løsninger for dig, der ikke har telefonstik men i stedet har kabel-tv stik. Du kan nemlig muligvis få internet via kabel-tv stikket.

Hvis du bor i lejlighed eller i et villakvarter, er der stor sandsynlighed for at der er gravet/installeret tv-kabel ind til din bolig. Denne type kabel kalder vi også for COAX eller blot antennekabel, og her er det i de fleste tilfælde YouSee der ejer kablerne.

Hvis du ikke kan få internet gennem telefonstikket, kan det derfor være en fordel at undersøge om du har et TV-stik i din bolig. Det er ikke sikkert at du bruger dette stik, men der kan alligevel godt ligge en installation på din adresse som blot skal åbnes af en tekniker.

Hvis du ikke kan få internet gennem telefonstikket og alligevel gerne vil have en kablet forbindelse, er dette nok den billigste og bedste mulighed. Forbindelsen er normalt meget hurtig, og der er frit valg mellem mange forskellige udbydere.

Fordele:

Frit valg mellem mange forskellige udbydere, mange hurtige forbindelser at vælge mellem, rimelige priser (på YouSee’s åbne net), normalt hurtig service og nem installation.

Ulemper:

Installation er typisk påkrævet og der kan forekomme ventetid, der skal muligvis trækkes kabler i din bolig, hastigheder kan somme tider variere ift. antal samtidige brugere på nettet.

Den hurtige: Internet via fiber

Se vinder-abonnementet her

Kviknet er også leveringsdygtige i fibernet, så hvis du mangler et telefonstik og gerne vil have hurtigt internet til en rimelig pris, er Kviknet et godt valg.

Kviknet, Fastspeed og Bolignet er blandt de billigste udbydere af internet via fiber.

I mange områder etableres der i disse dage fibernet. Særligt i områder, som i mange år har været forsømt i forhold til internet og telefoni.

Fibernettet køres i stilling til at blive fremtidens internet, og derfor går det i øjeblikket hurtigt med nedgravning af kabler over hele landet. Der er derfor en god chance for at du enten i forvejen har adgang til fibernettet fra din bolig, eller også får du adgang i nærmeste fremtid.

Desværre er internetadgang via fiber ikke helt overskueligt endnu, og der er ofte høje omkostninger forbundet med at opnå adgang dertil. Konkurrencen er nemlig ikke fri, og priser samt produkter kan derfor variere stort alt efter hvem der ejer fibernettet i dit område.

Hvis du ikke har adgang til internettet via telefonstikket, anbefaler vi først og fremmest at du bruger den offentlige tjeneste Tjekditnet.dk til at undersøge hvad du kan få på din adresse. Her får du blandt andet oplyst hvilke hastigheder og forbindelsesmuligheder du har, men også hvilke udbydere du har adgang til.

Fordele:

Lynhurtige internetforbindelser på op til 1000/1000 Mbit, meget stabilt, hastighed påvirkes ikke af andre samtidige brugere, hastighed er ikke afhængig af afstand til udbyderens central.

Ulemper:

Stor forskel på priser i forskellige områder, svært at gennemskue mulighederne på hver enkelt adresse, muligvis høje etableringsomkostninger.

Det bedste internet uden telefonstik til dit behov

Hvis du ikke har et telefonstik, har du flere muligheder. Det handler dog primært om at kende dit eget og husstandens behov, for ellers risikerer du at vælge forkert.

Og da der som regel er 6 måneders binding på et nyt internetabonnement, er det en god idé at vælge rigtigt første gang.

Herunder kan du læse lidt mere om alternativerne til internet via telefonstikket, samt hvem de passer bedst til.

Internet via det mobile netværk

Hvis du primært bruger dit internet til nyheder, sociale netværk, informationssøgning, lektielæsning og andre lettere gøremål, er mobilt internet et oplagt valg.

Mobilt internet kræver hverken telefonstik eller andre former for kabel, og du kan endda få et batteridrevet modem/router som du kan tage med dig rundt.

Det er muligt at få mobilt internet med ubegrænset data, men hos de fleste er du begrænset af en specifik mængde data samt en lavere hastighed end hvad du kan opnå med en kablet internetforbindelse.

Hvis I er en større husstand som gerne streamer film og spiller computer via nettet, er internet via det mobile netværk ikke værd at overveje.

Internet via tv-kabel

Mange husstande har kabel-TV fra YouSee, og herigennem er det altså også muligt at få en hurtig internetforbindelse.

Hvis du ønsker internet uden telefonstik, men gerne vil have en hurtig og billig forbindelse, er denne type internet et godt valg.

Internet via tv-kabel egner sig til næsten alle forbrugere, da der kan leveres forskellige hastigheder op til 1000 Mbit. Det er dog værd at bemærke at upload-hastigheden ikke er lige så høj, og den ligger derfor typisk kun på en tiendedel af den høje download-hastighed.

Hvis I er en større husstand og/eller ofte sender store filer via nettet, er denne type internet ikke altid den bedste løsning. Men hvis I derimod ofte streamer film og TV, spiller computer og lignende, så kan I med fordel vælge denne type internetforbindelse.

Internet via fibernettet

Fibernettet byder på mange spændende muligheder, og etableres i disse år mange steder i landet. Du kan derfor være heldig at du allerede nu har adgang hertil, uden at du måske er klar over det.

Denne type internet egner sig til den moderne forbruger, der har mange forskellige enheder koblet på nettet og derfor ønsker en høj hastighed som ikke påvirkes af faktorer udefra.

Det gode ved denne type internetforbindelse er at den, i modsætning til internet via telefonstikket, ikke forringes hvis flere i nabolaget bruger nettet samtidigt og/eller hvis du bor langt fra nærmeste central.

Er internet uden telefonstik hurtigt og stabilt?

Hvis du ikke har adgang til et telefonstik i din bolig, er der ingen grund til bekymring. Du kan faktisk få markant hurtigere internet på mange andre måder, og internet gennem telefonstikket er faktisk ved at blive afviklet og udfaset helt.

Det skyldes primært at kobberledningerne har dårlig kapacitet, og derfor ikke kan følge med de stadigt stigende krav til hastighed og responstider.

Når man eksempelvis skal spille computer eller kommunikere via nettet, er det af højeste vigtighed at netforbindelsen ikke bare har en høj hastighed, men også fragter dataene hurtigt fra punkt A til punkt B. Dette er ikke altid tilfældet med internet via telefonstikket, og derfor anbefales det faktisk primært at du søger efter andre og bedre alternativer.

Sådan fandt vi de bedste internetabonnementer uden telefonstik

Hos Netrådet ved vi at størstedelen af alle danskere kan få adgang til internettet uden telefonstik i boligen. Vi har derfor undersøgt mulighederne og samlet vores bedste bud på internetabonnementer, der dækker de flestes behov.

Holdet bag Netrådet består af moderne forbrugere, der stiller høje krav til deres internetforbindelser og ved hvad der fungerer bedst til forskellige behov.

Netrådet er desuden en uafhængig portal, og vores resultater påvirkes derfor ikke direkte af én eller flere specifikke udbydere.

Som led i vores undersøgelse har vi:

Se vores research af alle abonnementer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *