Midlertidigt internet kan være nødvendigt, hvis du lige er flyttet eller din nuværende boligsituation er kortvarig. Heldigvis er det nemt at komme på nettet, uden at du skal betale gebyrer eller binde dig i en længere periode.
Her kan du få midlertidigt internet
Vi har undersøgt markedet og fundet de bedste muligheder for dig, der søger midlertidigt og fleksibelt internet. Her er 5 udbydere, som er værd at kigge nærmere på.
#1![]() |
Oister
|
Fra 49 kr./md. Min. pris 49 kr. |
|
#2![]() |
Call me
|
Fra 59 kr./md. Min. pris 59 kr. |
|
#3![]() |
Duka
|
Fra 79 kr./md. Min. pris 79 kr. |
|
#4![]() |
Kviknet
|
Fra 199 kr./md. Min. pris 199 kr. |
|
#5![]() |
Telenor
|
Fra 259 kr./md. Min. pris 259 kr. |
#1 – Oister
Oister har et glimrende udvalg til dig, der har brug for midlertidigt internet i en kortere eller længere periode. De tilbyder mobilt bredbånd uden binding, så du har mest mulig fleksibilitet.
Du kan selv vælge om du blot ønsker et SIM-kort til brug i dit eget udstyr, eller om du vil have en trådløs router med. Skal du have en trådløs router med, koster det blot et mindre oprettelsesgebyr – og der er fortsat ingen binding på abonnementet. Du kan dog kun vælge et stort abonnement med 2 TB data, men prisen er stadig i den rimelige ende.
Oister benytter 3’s mobile netværk.
#2 – Call me
Call me ejes af Telia, og tilbyder billigt mobilt bredbånd helt uden binding. Call me er interessant, fordi de har nogle fornuftige datapakker at vælge imellem, og de har ofte tilbud til nye kunder.
Da der ikke er nogen binding, er det et godt valg for dig, der har brug for midlertidigt internet her og nu. Det tager kun et par dage fra du bestiller til du modtager SIM-kortet, og du bestemmer selv om du vil købe en trådløs router hos Call me eller bruge din egen.
Call me bruger Telia-Telenors mobile netværk.
#3 – Duka
Hos Duka kan du få fornuftigt midlertidigt internet, og du kan endda leje en trådløs router til en beskeden merpris. Det er blandt andet smart, hvis du går og venter på etablering af en fast internetforbindelse, da du ikke behøver at investere i dyrt udstyr eller binde dig i en længere periode.
Duka har både mobilt internet til brug i Danmark og resten af EU, så du kan faktisk også tage abonnementet med på ferie. Skal du eksempelvis bo midlertidigt i et andet land, fungerer Dukas internet også der. Husk blot at tjekke betingelserne, og vælg en datapakke der passer til dit forbrug.
Duka bruger Telia-Telenors mobile netværk.
#4 – Kviknet
Kviknet har for nyligt fjernet bindingsperioden fra alle deres abonnementer. Det gør dem til et godt valg for dig, der vil have midlertidigt internet uden at gå på kompromis med hastigheden eller stabiliteten.
Kviknet leverer internet via antennestikket, telefonstikket eller fibernettet, og før bestilling bliver du oplyst om forventet leveringstid. Generelt kan internetforbindelsen etableres på mellem 5 og 10 hverdage, så her kommer du altså hurtigt online med en stabil forbindelse uden begrænsninger.
Da Kviknet samarbejder med en lang række fiberselskaber landet over, er de tilgængelige på et stort antal adresser.
#5 – Telenor
Telenor var den første store udbyder til at fjerne bindingsperioden på deres internetabonnementer, så her kan du få hurtigt midlertidigt internet uden at løbe en større risiko.
Selvom du blot skal have midlertidigt internet, behøver du ikke gå på kompromis med hastigheden eller forbruget. Hos Telenor kan du få alle typer internet, og trådløs router følger med i alle pakker. Dog med undtagelse af mobilt bredbånd – her skal du enten købe routeren på afbetaling, eller betale et mindre beløb kontant ved oprettelse af abonnement.
Telenor dækker hele landet, og har aftaler med alle de større fiberselskaber.
Før du køber midlertidigt internet: Det skal du være opmærksom på
Hvis du skal have midlertidigt internet i en kortere eller længere periode, skal du være opmærksom på flere ting. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse, og du risikerer at være fastlåst i et abonnement over længere tid.
1. Oprettelsesgebyrer
Mange udbydere har et oprettelsesgebyr, som enten skal dække håndtering, forsendelse eller etablering af din internetforbindelse. Husk derfor at tjekke det med småt, så du ikke bliver overrasket.
Det er heldigvis muligt at finde udbydere, som tilbyder gratis oprettelse.
2. Bindingsperiode
Private kunder må bindes i op til 6 måneder, og det benytter mange udbydere sig af. Hvis du bare skal have midlertidigt internet på en adresse i et par måneder, skal du kigge efter abonnementer uden binding. De findes heldigvis, men det er en god idé at dobbelttjekke inden du bestiller.
3. Opsigelsesvarsel
Noget, som mange ikke er klar over, er at mange udbydere har opsigelsesvarsler på 30 dage eller mere. Det betyder altså, at selvom der ikke er binding på et abonnement, skal det opsiges et bestemt antal dage før du ikke længere skal bruge det.
Hvis du eksempelvis ved at du skal flytte den 31. marts, og du har 30 dages opsigelsesvarsel hos din udbyder, skal du senest opsige abonnementet den 1. marts. Opsiger du det senere, skal du betale for en længere periode end du har brug for.
Dette står oftest med småt i den kontrakt, du modtager fra din udbyder, så husk at læse den grundigt. Du kan også tjekke vores oversigt over udbydernes opsigelsesvarsler.
4. Trådløst udstyr
Din internetforbindelse er ikke meget værd, hvis ikke du har en trådløs router. Skal du ud og købe dit eget udstyr, kan det hurtigt koste over 1000 kroner. Det er en stor udgift, hvis du kun skal have en midlertidig internetforbindelse.
Mange udbydere tilbyder en lånerouter, og hos andre kan du købe en router med rabat. Så får du trådløst netværk i hele boligen, uden at det koster en formue.