Mobilabonnement til ældre – 5 bedste muligheder

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Hvis du leder efter et godt ældrevenligt mobilabonnement er mulighederne mange. Vi anbefaler at du vælger et simpelt abonnement med alt inkluderet, og det behøver ikke nødvendigvis at have påklistret ord som “senior-venligt” eller “anbefalet til ældre”. I fremtiden kan flere ting klares direkte via internettet på mobiltelefonen, og derfor er det en god idé at bruge den til hverdagens gøremål så ofte som muligt. Det kan være alt fra at tjekke eBoks til at betale regninger via netbanken, hvilket i fremtiden bliver mere normalt end nu.

Her er de bedste mobilabonnementer til seniorer

Da flere gøremål kan klares direkte på nettet eller gennem en app på mobiltelefonen, er det en god idé at vælge et abonnement der giver mulighed for dette. Vi har gennemgået udvalget hos mere end 30 udbydere, og fundet flere mobilabonnementer som er velegnet til seniorer.

#1Duka-Logo
DukaTale
 • Fra 5 timer
 • Fra 5 GB (5 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 59 kr./md.
#2Greentel-Logo
Greentel
 • Fra 2 timer
 • Fra 2 GB (2 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 48 kr./md.
#3Oister-Logo
Oister
 • Fra 1 time
 • Fra 3 GB (3 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 49 kr./md.
#4CBB-Mobil-Logo
CBB Mobil
 • Fra 1 time
 • Fra 1 GB
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 49 kr./md.
#53-Logo
3 Mobil
 • Fra 8 timer
 • Fra 8 GB
 • Oprettelse 100 kr.
 • Ingen binding
Fra 80 kr./md.

Abonnementerne og priserne er ajourført 20. januar 2021.

1. Duka

Duka tilbyder mange forskellige services og ydelser, der er direkte målrettet mod dig der har svært ved teknikken og bare gerne vil have noget som fungerer fra start. De tilbyder selvfølgelig også helt almindelige mobilabonnementer, som tilmed ligger i den billige ende.

Hvis du bare vil have et billigt og simpelt mobilabonnement, kan Duka tilbyde et mindre abonnement med en tilpas mængde taletid og data inkluderet. Det gør dig i stand til at klare kortere telefonsamtaler på farten, og du vil ligeledes kunne holde dig opdateret på nyheder samt tjekke e-mail og netbank uden for hjemmet.

2. Greentel

Greentel er en anden ren online-baseret udbyder, der blandt andet tilbyder ældrevenlige mobilabonnementer. Vi anbefaler Greentel fordi de har markedets bedste abonnementsvilkår, hvilket eksempelvis udmønter sig i muligheden for at opsige eller ændre abonnementet fra dag til dag.

Abonnementer starter ved en ganske lav pris, og da der er mange valgmuligheder kan du nemt finde et mobilabonnement der passer præcist til dine behov. Du kan også skrive eller ringe til Greentel, hvis du ønsker hjælp til at opgradere eller nedgradere dit nuværende abonnement.

3. Oister

Teleselskabet Oister udmærker sig ved at tilbyde markedets laveste priser på telefoni. De tilbyder desuden flere ældrevenlige mobilabonnementer med fri taletid inkluderet, samt en fornuftig portion data. Disse mobilabonnementer kan eksempelvis overflødiggøre den dyre fastnet-telefon, hvorved du kan spare mange penge.

Abonnementerne rummer tilstrækkeligt med data til alle slags formål, og du kan altid nemt opgradere dit mobilabonnement efter behov.

4. CBB Mobil

CBB Mobil er et af landets ældre teleselskaber, og de har siden starten levet godt af at sælge billige mobilabonnementer til folk i alle aldre. Selvom CBB Mobil ikke har et specifikt ældrevenligt mobilabonnement, har de stadig mange abonnementer som egner sig perfekt til seniorer.

Uanset om dit behov for taletid og data er stort eller småt, kan du finde hvad du søger hos CBB Mobil. Bestilling og ændring af mobilabonnement foregår nemt og enkelt, og som hos andre udbydere kan du hele tiden følge dit forbrug.

5. 3 Mobil

Hvis du synes det er rart at have en fysisk butik i nærheden så du kan få hjælp af en medarbejder når behovet opstår, er 3 Mobil et ganske godt valg. 3 Mobil tilbyder flere gode og ældrevenlige mobilabonnementer, som tilstrækkelig taletid og data til at dække alle behov.

3 Mobil udmærker sig også ved at tilbyde mobilabonnementer der kan bruges i mange forskellige lande. Så uanset hvor din næste solskinsferie går til, er der gode chancer for at 3 Mobil dækker destinationen så du kan bruge din mobiltelefon uden høje udgifter til roaming. For en opdateret liste over lande som 3 Mobil dækker, henviser vi til 3LikeHome-informationssiden.

Sådan finder du et ældrevenligt mobilabonnement

Vi mener ikke at specifikke mobilabonnementer er mere ældrevenlige end andre, da menneskers forbrugsvaner er forskellige som nat og dag – også selvom pensionsalderen måske er nået.

Vi ved samtidig også at flere og flere i alle aldre begynder at bruge internettet flittigt (jf. rapport fra Slots- og Kulturstyrelsen), og derfor er der god grund til at vælge et mobilabonnement der reflekterer dette.

Hvis du eksempelvis er på udkig efter et ældrevenlig mobilabonnement til dine forældre eller bedsteforældre, anbefaler vi at vælge en udbyder med god kundeservice og et nemt kontrolpanel.

Er du selv en del af gruppen som har svært ved teknik og derfor ønsker et mobilabonnement som er så simpelt som muligt, anbefaler vi at du vælger et billigt abonnement hvor både taletid og data er inkluderet.

Du får nemlig løbende information om dit forbrug, og derfor kan du nemt vælge et større abonnement hvis behovet opstår. Til gengæld får du ingen informationer, hvis dit forbrug ligger markant under det du faktisk betaler for.

Det skal du kigge efter

 • Vælg et af de billigste mobilabonnementer, og opgrader eventuelt senere hvis du opbruger al taletid og data. Udbyderen kan oftest være behjælpelig med dette via telefon eller e-mail.
 • Vælg en udbyder, som er god til kundeservice og har fornuftige åbningstider i deres telefoniske support. Det kan nogle gange være en god hjælp at have ved hånden.
 • Vælg et mobilabonnement uden binding og lange opsigelsesvarsler, så du har mest mulig fleksibilitet og nemt kan skifte abonnement efter behov.
 • Undlad at gå målrettet efter “ældrevenlige mobilabonnementer”, da de ikke garanterer at kunne opfylde dine behov. Selvom du er ældre, kan dit forbrug variere lige så meget som hos folk i andre aldersgrupper.

Overvej et mobilabonnement med fri tale, hvis du ønsker at lukke din fastnettelefon. Der kan være mange penge at spare.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar