11 bedste mobilabonnementer til børn

Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer vores daglige drift. Vi håber du finder indholdet brugbart, og hører gerne din mening i kommentarfeltet nederst.

De fleste udbydere har specielle mobilabonnementer til børn, som er billige og sikre. Disse abonnementer er blandt andet gode hvis dit barn netop har fået sin første mobiltelefon, og formålet er at bruge den til at holde kontakten når dit barn skal til og fra skole, eller hvis der skal laves legeaftaler efter skole.

Du bør dog være opmærksom på at børne-mobilabonnementerne sjældent har særlig meget taletid eller data inkluderet, så de er primært egnede til ganske let forbrug.

Så snart børnene begynder at bruge mobiltelefonen til andet end korte telefonopkald og SMS, kan det måske bedre betale sig at kigge på et almindeligt mobilabonnement.

Vi har i denne guide taget mobilabonnementer til børn under luppen, og fundet de billigste og bedste børneabonnementer på markedet.

#1Duka-Logo
dukaTALE Mini
 • 5 timers tale
 • 5 GB data
 • Ingen binding
Pris 59 kr./md.
#2Greentel-Logo
Greentel
 • Fra 2 timers tale
 • Fra 2 GB data
 • Ingen binding
Pris fra 48 kr./md.
#3CBB-Mobil-Logo
CBB Mobil
 • Fra 1 times tale
 • Fra 1 GB data
 • Ingen binding
Pris fra 49 kr./md.
#4Oister-Logo
Oister Kids
 • Fra 1 times tale
 • Fra 3 GB data
 • Ingen binding
Pris fra 49 kr./md.
#5OK-Mobil-Logo
OK Mobil
 • Fra 1 times time
 • Fra 1 GB data
 • Ingen binding
Pris fra 49 kr./md.
#6eesy-logo
Eesy
 • Fri tale
 • Fra 15 GB data
 • Ingen binding
Pris fra 99 kr./md.
#7Hallo-Logo
Hallo
 • Fra 10 timers tale
 • Fra 30 GB data
 • Ingen binding
Pris fra 89 kr./md.
#83-Logo
3 Mobil
 • Fri tale
 • 24 GB data
 • Ingen binding
Pris 100 kr./md.
#9Callme-Logo
Call Me Little Me
 • 5 timers tale
 • 5 GB data
 • Ingen binding
Pris 79 kr./md.
#10Telia-Logo
Telia Little One
 • 3 timers tale
 • 3 GB data
 • Ingen binding
Pris 79 kr./md.
#11Telenor-Logo
Telenor U11
 • 2 timers tale
 • 2 GB data
 • Ingen binding
Pris 90 kr./md.

Abonnementer og priser er ajourført 27. september 2020.

Guiden er en del af det overordnede emne: De bedste mobilabonnementer

dukaTALE Mini (5 timer + 5 GB) – 59 kr./md.

Se abonnement

Duka har satset alt på at være et overskueligt og brugervenligt alternativ til andre udbydere, men faktisk er deres priser også særdeles rimelige.

Med fri SMS/MMS, 5 timers tale og 5 GB data er der nok til de fleste, og for kun 59 kroner per måned er abonnementet også yderst konkurrencedygtigt.

Abonnementet har alle former for sikkerhed fra start af, heriblandt spærring for indholdstakserede SMS’er, 90-numre og mere. Det er selvfølgelig også muligt at få udeladt nummer, så det ikke kan slås op i telefonbøgerne.

Greentel børneabonnementer (fra 2 timer + 2 GB) – 48 kr./md.

Se abonnementer

Greentel har 7 forskellige mobilabonnementer til børn, og de har således langt mere at vælge mellem end konkurrenterne.

Priserne er også rimelige, og deres mindste abonnement indeholder således både fri SMS/MMS, 2 timers tale og 2 GB data.

Du får også alle muligheder for at sikre dit barns mobilabonnement, eksempelvis ved at spærre for indholdstakserede SMS’er, spærring for køb af ekstra data, spærring for udlandstelefoni og meget mere.

Der er ingen binding, og du kan også skifte mellem mobilabonnementer uden det koster ekstra.

CBB Mobil (fra 1 time + 1 GB) – fra 49 kr./md.

Se abonnement

CBB Mobil har ikke et specifikt børneabonnement, men til gengæld har de et godt mobilabonnement med 6 timers tale og 6 GB data inkluderet.

Prisen er i den rimelige ende, og du kan nemt opgradere abonnementet i takt med at barnets behov måtte vokse.

Hos CBB Mobil har du selvfølgelig også mulighed for at sikre abonnementet mod meromkostninger, og du kan også få udeladt nummer og mange andre ting.

Oister Kids (fra 1 time + 3 GB) – fra 49 kr./md.

Se abonnement

Oister tilbyder 2 abonnementer til børn: Et som anbefales til børn under 10 år, og et som anbefales til børn under 12 år.

Mobilabonnementet til de mindste børn koster kun 49 kroner per måned, og indeholder 1 times tale samt 3 GB data. Det er et fint abonnement til børn der somme tider ringer hjem for at aftale legeaftaler, og de 3 GB data kan eksempelvis bruges til at lytte til musik eller bøger på køreturen el.lign.

Abonnementet til de lidt større børn indeholder også 1 times tale, men her får du dog 6 GB data inkluderet.

Der er selvfølgelig fri SMS/MMS inkluderet i begge abonnementet, og det er selvfølgelig muligt at sikre mobilabonnementet mod overforbrug. 

OK Mobil (fra 1 time + 1 GB) – fra 49 kr./md.

Se abonnement

Der er mange gode grunde til at vælge OK Mobil. Ikke mindst fordi de tilbyder et stort udvalg af pakker med både data og taletid inkluderet, men også fordi de har flere mobilabonnementer der egner sig til børn. I takt med at børnene vokser kan abonnementet opgraderes efter behov, og der er ingen høje prisstigninger mellem abonnementerne.

En anden fordel er også at du med OK Mobil kan være med til at støtte lokale idræts- og sportsforeningerne, som børn over hele landet har glæde af. Helt præcist støtter du dem med 10 øre per liter brændstof, du tænker via dit OK benzinkort når du samtidig har mobiltelefoni hos OK.

Ydermere kan du med et OK benzinkort hurtigt få både bonustimer og bonusdata, da du blot skal tanke 100 liter om måneden for at få 2 timer og 2 GB ekstra.

For at gøre abonnementerne sikre for børn, er det selvfølgelig også her muligt at spærre for diverse services.

OK Mobil benytter Telia/Telenors sammenlagte mobilnetværk.

Eesy (fri tale + fra 15 GB) – fra 99 kr./md.

Se abonnement

Eesy er et helt nyt mobilselskab i Nuuday-familien. Her får du simpel og billig mobiltelefoni helt uden binding, gebyrer og andre skjulte omkostninger.

Mobilabonnementerne er gode til børn med et lidt større forbrug af data og tale, da der i selv den mindste pakke er inkluderet 15 GB data. Tale, SMS og MMS er desuden ubegrænset i alle abonnementer.

Der er fokus på at det skal være nemt og enkelt at være abonnent hos Eesy, og det er selvfølgelig også nemt at samle og administrere flere abonnementer her.

Eesy benytter TDC’s mobilnetværk.

Hallo (fra 10 timer + 30 GB) – fra 89 kr./md.

Se abonnementer

Hallo er et billigt mobilselskab, som tilbyder flere børnevenlige mobilabonnementer. De er dog ikke specifikt målrettet mod børn, men der er en række funktioner og indstillinger som er gavnlige hvis brugeren er mindreårig. Heriblandt spærring af indholdstakserede SMS’er, spærring for 90-numre og meget mere.

Hos Hallo koster det billigste mobilabonnement kun 89 kroner per måned, og der er gratis oprettelse. Barnet har 10 timers tale og 30 GB data til rådighed, og dette er mere end rigeligt for de fleste børn i alle aldre.

3 Mobil (fri tale + 24 GB) – 100 kr./md.

Se abonnementer

Teleselskabet 3 har ikke specifikke mobilabonnementer til børn, men til gengæld har de en særdeles bolig pakke med fri tale og 24 GB tale til kun 100 kroner per måned.

Hos 3 har du fuldt overblik over forbruget, og du kan ligeledes spærre for en række funktioner således at der ikke kommer nogen uforudsete overraskelser.

Fri tale betyder også at dit barn nemt kan ringe til klassekammerater eller til familien, uden at du skal bekymre dig om taletiden pludselig er opbrugt.

Call Me Little Me (5 timer + 5 GB) – 79 kr./md.

Se abonnement

Call Me tilbyder et Little Me-abonnement, der er nemt at komme i gang med uden at du som forælder skal bekymre dig om ekstra regninger.

Mobilabonnementet er som standard spærret for forbrug i udlandet, opkald til udlandet, indholdstakserede SMS/MMS og opkald til 90-numre.

Det er et godt mobilabonnement til børn, og da der er inkluderet 5 timers tale og 5 GB data er der masser af tid og data at bruge af.

Telia Little One (3 timer + 3 GB) – 79 kr./md.

Se abonnementer

Med Telia Little One får dit barn et sikkert mobilabonnement med 3 timers tale og 3 GB data, og det til en ganske fornuftig pris.

Mobilabonnementet er selvfølgelig spærret for indholdstakserede tjenester, og det er ligeledes muligt at indstille en række andre spærringer så du helt kan undgå uventede regninger.

Der er ingen binding på dette mobilabonnement, men til gengæld koster det 99 kroner i oprettelse.

Telenor U11 (2 timer + 2 GB) – 90 kr./md.

Se abonnementer

Telenor er også med på børneabonnementerne, og tilbyder et specielt U18-abonnement som er skræddersyet til børn og unge.

Med et U18 abonnement er der aktiveret en række “tryghedsspærringer”, hvoraf de obligatoriske er spærring for data i lande der ikke er inkluderet i abonnementet, spærring for køb af ekstra data, samt spærring i internationale farvane.

Det er desuden muligt at indstille en række ekstra spærringer, såsom SMS-betaling, indholdstakseret SMS/MMS, og meget andet.

Hos Telenor er der desuden en samlerabat, som stiger i takt med at du opretter flere abonnementer.

Husk at tjekke samlerabatter

Flere af de større teleselskaber, eksempelvis Telenor og Telia, tilbyder samlerabatter hvis I samler flere mobilabonnementer hos dem. 

Ved f.eks. at samle 4 mobilabonnementer hos Telenor, uanset om det er mobilabonnementer til børn eller voksne, er der 20% rabat i sigte på alle abonnementer. 

Telia har en lidt anderledes rabatmodel, som er lidt mere kompleks, men ved flere abonnementer er der også mange penge at spare.

Andre selskaber, eksempelvis YouSee, tilbyder ekstra fordele hvis du har mere end ét abonnement hos dem.

Normalt er det kun de store selskaber der tilbyder samlerabatter, mens de små/billige selskaber generelt bare er billigere.

Husk dog at undersøge om det kan betale sig for husstanden at skifte alle abonnementer til en anden udbyder, eller om det f.eks. bedre kan svare sig at oprette et mobilabonnement for børn hos den udbyder du allerede bruger.

Husk at spærre for indholdstakserede tjenester

Uanset hvilket mobilabonnement du vælger til dit/dine barn/børn, er det muligt at opsætte spærringer eller blokeringer for ydelser der koster ekstra.

Husk dog at disse spærringer som udgangspunkt kan være slået fra, så sørg for at gennemgå alle indstillinger inden du giver dit barn mobiltelefonen med i skole/dagtilbud.

Husk eksempelvis at spærre for disse tjenester:

 • 90-numre (bruges bl.a. til afstemninger, konkurrencer, m.m.
 • Indholdstakserede SMS/MMS
 • Køb af ekstra data
 • Udlandstelefoni
 • Betaling via SMS

Pas på køb i apps – sådan undgår du uheld

Selvom abonnementet er designet til at blive brugt af børn, er telefonen som udgangspunkt designet til voksne.

Husk derfor at sikre App Store eller Google Play, således at barnet ikke kan bruge rigtige penge på apps.

Dette sikrer du bedst ved at sørge for følgende:

 • Opret en separat Google eller Apple konto til dit barn (afhængigt af om barnet har en iPhone eller en hvilken som helst Android mobil).
 • Indtast ALDRIG dine kreditkortoplysninger på barnets telefon.
 • Indtaster du alligevel dine kreditkortoplysninger på barnets telefon, eksempelvis for at købe en specifik app, skal du huske at slette oplysningerne igen bagefter.

Hvis du eksempelvis glemmer at slette kreditkortoplysninger fra barnets telefon, kan barnet ved et uheld komme til at bruge mange penge i spil.

Og når pengene først er brugt, kan det være svært at få dem refunderet.

Tjekliste til sikker mobiltelefoni for børn

Her er en række ekstra sikkerhedsforanstaltninger, du bør træffe når du opretter et mobilabonnement til børn:

1. Aktiver udeladt nummer.

Med udeladt nummer slipper du for at telefonnummeret figurerer i telefonbøger og på De Gule Sider. På den måde er der ingen der kan finde barnets telefonnummer og/eller adresse ved opslag på nettet.

Aktiver også hemmeligt nummer, hvis du ikke ønsker at dit barns nummer vises hvis hun/han ringer til andre.

2. Bloker ukendte numre.

Det er muligt at blokere opkald fra alle ukendte numre på en Android telefon. Vær dog opmærksom på at det også kan gælde opkald fra din telefon, hvis du selv har hemmeligt/ukendt nummer. Følg denne anvisning hvis du ønsker at aktivere denne funktion:

https://support.google.com/phoneapp/answer/6325463?hl=da

3. Lær barnet at personoplysninger er hemmelige.

Det er vigtigt at lære barnet, at personoplysninger såsom navn og adresse aldrig må oplyses til fremmede via opkald eller SMS.

I det hele taget er det en god idé at lade barnet være helt anonymt på nettet, så der ikke pludselig florerer billeder eller andre oplysninger rundt uden du ved det.

4. Brug en app til kommunikation med klassekammerater.

Mange børn og unge bruger i dag Snapchat eller Messenger til at holde kontakten, og det giver faktisk god mening.

Apps som Snapchat og Messenger kan nemlig aktiveres og deaktiveres på bestemte tidspunkter, så de ikke forstyrrer i tide og utide. Det betyder at telefonen stadig kan være tændt og tilgængelig, uden at dit barn behøver at distraheres af opkald og SMS’er i tide og utide.

Barnet slipper således også for at afgive telefonnummer til andre børn, da apps som Snapchat og Messenger blot kræver at man udveksler navne.

Sådan fandt vi de bedste børnevenlige mobilabonnementer

Hos Netrådet er vi selv forældre, og kender derfor behovet for at kunne holde kontakten til børnene i løbet af dagen.

Hvis barnet har sin egen mobiltelefon og et billigt mobilabonnement, er det nemt at lave aftaler efter skole og holde kontakten. Det kan også være rart for både børn og voksne at kontakten kan holdes når man er adskilt fra hinanden, og telefonen er et praktisk redskab til at finde vej, søge oplysninger på nettet samt andre ting.

For at identificere de bedste mobilabonnementer til børn, har vi brugt tid på at sætte os ind i både børnenes og forældrenes behov.

Som led i vores undersøgelse har vi derudover:

Se vores research af alle mobilabonnementer

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 9. september 2020: Udbyderne Eesy og OK Mobil er tilføjet til listen over bedste mobilabonnementer til børn. Rækkefølgen af de viste abonnementer er ændret.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *