Top 5 mobilt bredbånd til udlandet

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Mobilt bredbånd kan bruges i udlandet, hvis du vælger det rigtige abonnement. Hvis du skal på ferie eller har en bolig udenfor landets grænser, kan du altså spare mange penge ved at medbringe din egen internetforbindelse.

Flere selskaber tilbyder abonnementer med fri roaming i EU. Enkelte selskaber tilbyder endda udvidet roaming i lande udenfor EU, eksempelvis Thailand, Tyrkiet, USA, Dubai, m.fl. Hvis du ofte er ude at rejse, er mobilt bredbånd en ideel rejsepartner. SIM-kortet, som følger med abonnementet, kan isættes alle typer trådløst udstyr: Tablet, smartphone, router eller bærbar computer.

Det bedste mobile bredbånd til udlandet

I vores sammenligning af mobilt bredbånd kan du finde flere abonnementer med udlandsdata inkluderet. Vi har gennemgået mere end 40 udbydere på det danske marked. Herunder er de bedste muligheder netop nu.

1Duka-Logo
Duka
 • Fra 20 GB data
 • Fra 7 GB data i EU
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 79 kr./md.
23-Logo
3 Mobil
 • Fra 20 GB data
 • Inkl. 20 GB til EU + flere lande
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 100 kr./md.
3Telenor-Logo
Telenor
 • Fra 20 GB data
 • Fra 10 GB data i EU + flere lande
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 99 kr./md.
4Telia-Logo
Telia
 • Fra 20 GB data
 • Fra 10 GB data i EU
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Fra 100 kr./md.
5Greentel-Logo
Greentel
 • Fra 15 GB data
 • Fra 6 GB data i EU
 • Oprettelse fra 50 kr.
 • Ingen binding
Fra 179 kr./md.

1. Duka (bedst til EU)

Se alle abonnementer

Vores vurdering: Duka tilbyder billigt mobilt bredbånd, som også fungerer i udlandet. Du får en portion EU data med til abonnementet, som du kan bruge på dine rejser. Hos Duka benytter man Telia-Telenors netværk, og det er muligt at leje trådløst udstyr. Eksempelvis en trådløs router, så du kan bruge dit mobile bredbånd til flere forskellige formål.

Duka tilbyder mobilt bredbånd i udlandet med små eller store mængder data inkluderet. I modsætning til andre udbydere kan du ikke købe trådløst udstyr hos Duka, men i stedet kan du leje dette mod en lav månedlig ydelse.

I den billige ende har Duka mobilt bredbånd til markedets bedste pris, og de er også godt med på de større pakker.

Duka bruger Telia-Telenors sammenlagte netværk i Danmark, hvorved du har fin dækning over hele landet. De reklamerer desuden med gratis oprettelse og ingen binding, så der er ingen høje startomkostninger.

2. 3 Mobil (bedst udenfor EU)

Se alle abonnementer

Vores vurdering: 3 er sagen, hvis du ofte rejser udenfor EU. Her betaler du en smule mere for abonnementet, men til gengæld har du adgang til nettet i mere end 70 lande verden over: Eksempelvis Thailand, USA, Kina, Forenede Arabiske Emirater, samt hele EU.

Med 3LikeHome, som følger med til størstedelen af alle abonnementer hos 3, kan du bruge en portion af din data i udlandet. Det betyder at dit mobile bredbånd kan tages med til sommerhuset, på skiferien til Østrig eller daseferie til troperne.

3 Mobil har med sit vidtrækkende netværk sikret sig en førende position blandt udbydere med fri roaming, hvilket betyder at du kan bruge internettet i mange forskellige lande uden det koster dig ekstra.

Med mobilt bredbånd fra 3 kan du selv vælge om du vil købe en trådløs router eller ej. Du får som standard blot et SIM-kort udleveret, og dette kan du så enten sætte direkte i en tablet eller bærbar computer, eller bruge det i en trådløs router.

3. Telenor

Se alle abonnementer

Vores vurdering: Telenor er godt med på prisen, men tilbyder ikke helt så store udlandsabonnementer som andre udbydere. Har du blot et normalt behov og streamer du kun lejlighedsvist film over dit mobile bredbånd, er Telenor stadig værd at overveje. Deres mobile bredbåndsabonnementer fungerer i hele EU, men altså med en begrænset mængde data inkluderet i prisen.

Telenor har for nyligt lanceret MaxSpeed bredbånd, hvilket vi anser som et forsøg på at forenkle udvalget af internetabonnementer. Generelt har vi set faldende priser hos Telenor gennem de seneste år, Telenor har stort set fjernet bindingsperioder helt fra alle deres forskellige abonnementer.

Ønsker du mobilt bredbånd til udlandet, har Telenor flere pakker at vælge mellem. I forhold til andre udbydere er mængden af data dog en smule mindre, men til brug i EU får du dog stadig tilsvarende mængder data med i prisen.

4. Telia

Se alle abonnementer

Vores vurdering: Telia giver dig flere interessante muligheder, hvis du ønsker mobilt bredbånd til brug i udlandet og på hjemmeadressen. Her kan du få helt op til 1000 GB til en god pris, men heraf er der dog kun inkluderet en mindre mængde data til brug i udlandet. Hos Telia kan du vælge at tilkøbe en trådløs router til en fordelagtig pris, afbetale den i op til 36 måneder eller fravælge router for at spare oprettelsesomkostninger samt bindingsperiode. Alt i alt et godt valg for dig, der ønsker en stor bredbåndspakke der primært skal bruges på hjemmeadressen samt lejlighedsvist i udlandet.

Telia tilbyder udelukkende mobilt bredbånd til brug i såvel udlandet som i Danmark, da alle deres abonnementer inkluderer data til brug i EU. Det betyder at du kan få helt op til 1000 GB data for en lav pris, hvori der er inkluderet en begrænset mængde data til brug i udlandet.

Hos Telia kan du desuden få rabat på de streamingtjenester du bruger mest, heriblandt Spotify og HBO, og der kan ligeledes tilkøbes en trådløs router mod en bindingsperiode på 6 måneder.

Telia er en af landets største udbydere, og dækker hele landet med det sammenlagte Telia-Telenor mobilnetværk.

5. Greentel

Se alle abonnementer

Vores vurdering: Greentel udmærker sig måske ikke på prisen, men til gengæld får du de bedste betingelser hvis du ønsker højeste fleksibilitet på markedet. Hos Greentel kan du nemlig opsige dag til dag, hvorimod der hos mange andre udbydere er krav om opsigelse med op til én måneds forudgående varsel. Greentel tilbyder flere forskellige tilvalg af trådløst udstyr, og du får rigeligt med data inkluderet i pakkerne til at kunne bruge Google Maps og lignende tjenester på din rejse rundt i udlandet.

Greentel er en lille uafhængig udbyder, der benytter sig af Telia-Telenors sammenlagte netværk. Her finder du flere forskellige pakker med mobilt bredbånd til brug i udlandet, og du vælger selv hvilket udstyr du ønsker inkluderet i prisen.

Hos Greentel har du ingen opsigelsesperiode, hvilket betyder at du kan opsige eller ændre dine abonnementer fra dag til dag. Det er altså nemt at foretage ændringer, og du kan desuden samle hele familiens mobil- og bredbåndsabonnementer hos Greentel for at spare penge.

Udover at tilbyde mange forskellige abonnementer til bredbånd og mobil, har Greentel også en webshop med salg af udstyr.

Sådan fandt vi det bedste mobile bredbånd til udlandet

Grundet egne rejsevaner har vi ofte stået i situationer, hvor internetadgang har været guld værd – men desværre kun sporadisk tilgængelig. Ved at medbringe mobilt bredbånd hjemmefra, har vi hurtigt kunnet få adgang til internettet i udlandet. Dette har stor betydning for måden vi har kunnet rejse på, og er særligt nyttigt i lande hvor det ellers kan være svært at skaffe et SIM-kort og komme på nettet via lokale udbydere.

Med vores brede erfaring og viden omkring mobile bredbåndsprodukter, har vi kunnet sammenligne og vurdere de forskellige muligheder på markedet netop nu.

Som led i vores undersøgelse har vi derfor:

Se vores research af alle abonnementer

Mobilabonnementer til brug i udlandet

Som alternativ til mobilt bredbånd, kan et mobilabonnement med udlandstelefoni også bruges. Her kan du aktivere internetdeling, så du kan komme på nettet med din computer via din mobiltelefon.

Dette er primært en god løsning til dig der blot skal ind på computeren og tjekke e-mails eller nyheder, men til tungere opgaver anbefales mobilt bredbånd med udlandsdata. En mobiltelefons internetdelingsfunktion har naturlige begrænsninger i hastighed og kapacitet, men også i rækkevidde. Ønsker du at kunne komme på internettet hurtigt og nemt med en tablet eller bærbar computer, er mobilt bredbånd altså stadig det rette valg.

Skulle dit behov ligge i den lave ende, kan du eksempelvis tage et kig på følgende mobilabonnementer med data til udlandet:

UdbyderDetaljer
EesyFra 10 GB i EU
Fri tale i alle abonnementer
Gratis oprettelse
Ingen binding
Fra 99 kr./md.
DukaFra 5 GB i EU
Fra 5 timers tale
Gratis oprettelse
Ingen binding
Fra 59 kr./md.
CBB MobilFra 10 GB data i EU
Fra 10 timers tale
Gratis oprettelse
Ingen binding
Fra 99 kr./md.
GreentelFra 2 GB data i EU
Fra 2 timers tale
Gratis oprettelse
Ingen binding
Fra 48 kr./md.
OK MobilFra 10 GB data i EU
Fra 20 timers tale
Oprettelse 1 kr.
Ingen binding
Fra 89 kr./md.
OisterFra 6 GB data i EU
Fra 6 timers tale
Gratis oprettelse
Ingen binding
Fra 59 kr./md.
YouSeeFra 3 GB data i EU
Fra 1 times tale
Oprettelse 99 kr.
Ingen binding
Fra 69 kr./md.

Hvilken WiFi-router til udlandet?

Når du skal bruge dit mobile bredbånd i udlandet på din bærbare computer, tablet, fjernsynet eller noget helt fjerde, kan det gøres på flere forskellige måder:

 1. Direkte via indsættelse af SIM-kort i tablet/bærbar computer.
 2. Direkte via USB-dongle, som du eksempelvis kan sætte i din computer.
 3. Via en batteri-drevet router, hvortil du kan koble alt elektronisk udstyr.
 4. Via en almindelig trådløs router, som sættes i stikkontakten.

Når du skal bruge dit mobile bredbånd i udlandet, er der flere ting som du skal overveje. Hvor vil du eksempelvis bruge dit bredbåndsabonnement: På hjemmeadressen eller på farten, eksempelvis i bilen? Og hvor mange enheder ønsker du at koble på nettet samtidig?

SIM-kort eller USB-dongle hvis du er en enkelt person

Hvidt SIM-kort kompatibelt med forskellige størrelser
SIM-kort til mobilt bredbånd.
Sort USB-dongle til 4G mobilt bredbånd
USB-dongle til mobilt bredbånd.

Normalt følger der blot et SIM-kort med når du bestiller mobilt bredbånd, og dette skal du så indsætte i din tablet eller trådløse router for at få forbindelse til internettet. Det fungerer altså helt på samme måde som når du får nyt mobilabonnement. Er du blot en enkelt bruger som kun skal kobles på nettet via en almindelig bærbar computer eller tablet, kan et SIM-kort eller en USB-dongle anbefales.

Router når I er flere personer (eller enheder)

Kompakt og transportabel hvid WiFi router fra Huawei
Trådløs, batteri-drevet router til mobilt bredbånd.
Hvid trådløs router til Wifi-netværk i hjemmet
Trådløs router til stikkontakten i hjemmet.

Hvis du derimod gerne vil forbinde forskelligt elektronik til internettet, anbefales det at vælge en form for router. Her kan du enten vælge en batteridrevet router som oplades via et USB-stik, eller en almindelig trådløs router som du skal sætte i stikkontakten. Fordelen ved en batteridrevet router er at den kan tændes og kobles på nettet over alt, og du er ikke afhængig af adgangen til en 220-volt stikkontakt. Omvendt har en almindelig router til stikkontakten både længere rækkevidde og højere kapacitet, så hvis behovet er stort bør du stadig holde dig til en trådløs router til stikkontakten.

Opdateringer til denne undersøgelse

 • 16. juli 2021: Der er ryddet op i artiklen, og alle abonnementer er opdateret med nye priser og indhold.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar