Net1 – komplet gennemgang

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Net1 har specialiseret sig i at levere mobilt bredbånd i områder, hvor andre udbydere giver op. Deres antenner har nemlig en rækkevidde på helt op til 100 kilometer, og med hastigheder på mellem 5 og 10 Mbit i det meste af landet er det muligt at streame og læse nyheder på en enkelt enhed uden problemer.

Hvis du er bosat i et yderområde uden mulighed for at tegne abonnement på hurtigt internet, kan Net1 muligvis komme dig til undsætning. Vi anbefaler derfor at du undersøger mulighederne hos Net1, hvis du ikke har andre muligheder.

Før du tegner et abonnement, anbefaler vi dog at du læser vores gennemgang herunder. Bliv klogere på fordelene og ulemperne ved Net1, så du kan træffe den rette beslutning.

Bedste abonnementer fra Net1

Net1 leverer specielt mobilt bredbånd via deres eget netværk af master, som er konfigureret til at kunne række længere end andre master. Du kan altså få mobilt bredbånd helt ude på landet hvor andre udbydere må give op.

Der er et par forskellige abonnementer at vælge imellem hos Net1 – læs med herunder for et indblik i mulighederne.

Mobilt bredbånd

 • Ubegrænset data
  299 kr./md.
  Leje af router 39 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her
 • 40 GB data
  199 kr./md.
  Leje af router 39 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her

Fordele

 • Hos Net1 kan man nå ud til de fleste yderområdet landet over, hvilket gør det muligt at få forbindelse til internettet selvom andre udbydere ikke kan levere noget.
 • Der er ingen binding hos Net1. Når du slipper for bindingsperioden, kan du også nemt komme ud af abonnementet hvis du eksempelvis fortryder eller skal flytte.
 • Net1 er et lille uafhængigt selskab, der ikke ligger under for andre leverandører eller selskaber. De har opbygget deres egen infrastruktur, som du får din internetforbindelse leveret igennem.
 • Det er muligt at vælge mellem forskellige mængder data. Dette er fordelagtigt for folk med såvel et stort som et lille forbrug, da prisen på abonnementet kan tilpasses efter behov.
 • Ingen fair-use grænse. Mens andre udbydere af mobilt bredbånd ofte har en fair-use grænse på abonnementer med frit forbrug, har Net1 ingen øvre grænse for dataforbruget. Du skal derfor ikke bekymre dig om dette.

Ulemper

 • På grund af den lange rækkevidde for hver mast, er det ikke altid muligt at opnå høje hastigheder. Ifølge Net1’s hjemmeside, kan man forvente en hastighed på mellem 5-10 Mbit, hvilket kun lige er nok til det simple behov.
 • På trods af at prisen for abonnementet er i den høje ende, skal du betale ekstra for leje af trådløs router. Dette er således et ekstra fordyrende led for dig, der ikke i forvejen har trådløst udstyr.
 • Der kan være store lokale forskelle på hastigheden, så du kan sagtens være uheldig at bo i et område med ringe dækning. Det er således altid lidt af et sats at bestille denne type bredbånd, da mange forskellige faktorer afgør om du kan opnå en tålelig hastighed eller ej.

Alternative udbydere

Før du vælger Net1 som din kommende bredbåndsudbyder, anbefaler vi at du kigger på alternativerne. Net1 er nemlig en lidt speciel udbyder, som er bedst til dig der bor i et yderområde uden andre forbindelsesmuligheder. Vi har undersøgt markedet, og herunder er en række gode alternativer til Net1.

Mobilt bredbånd

UdbyderInfoPriser
OisterFra 6 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
(Min. 49 kr.)
CBB MobilFra 7 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
(Min. 59 kr.)
DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
(Min. 79 kr.)
3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 100 kr./md. »
(Min. 100 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 6. maj 2022.

Bredbånd

UdbyderInfoPriser
KviknetOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 199 kr./md. »
(Min. pris 1.194 kr.)
FastspeedOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 1.494 kr.)
HiperOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 229 kr./md. »
(Min. pris 1.572 kr.)
TelenorOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, ingen binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 249 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 10. november 2021.

Vilkår hos Net1

Net1 har en række fordelagtige vilkår, som adskiller sig fra andre udbydere af bredbånd. Vi anbefaler at du sætter dig grundigt ind i disse vilkår, da de kan have betydning for forholdet mellem dig og udbyderen.

Bindingsperiode

Hos Net1 er der ingen binding på deres mobile bredbånd. Du behøver derfor ikke at frygte for en lang uopsigelighedsperiode, hvis du skulle fortryde din oprettelse af abonnement efter en måned eller to.

Normalt er det ellers sådan at udbydere af bredbånd har en bindingsperiode på op til 6 måneder, da det koster lidt penge at fremsende udstyr. Hos Net1 er udstyr dog ikke inkluderet som standard, dette skal du i stedet leje.

Opsigelsesvarsel

Indeværende måned + 30 dage.

Opsigelsesvarslet definerer hvor længe du fortsat skal betale for dit abonnement, inden dit kundeforhold ophører endeligt. Hos Net1 har man et relativt langt opsigelsesvarsel på indeværende måned + 30 dage, hvilket er mere end de fleste konkurrerende udbydere. Standarden er normalt 30 dage, men for udbydere af mobilt bredbånd kan det i nogle tilfælde være endnu kortere.

Oprettelsesomkostninger

Normalt koster det 199 kroner at oprette et abonnement hos Net1, men der køres ofte kampagner med gratis oprettelse og levering af dit nye mobile bredbånd. Du kan derfor være heldig at spare lidt penge på oprettelsen, som i øvrigt oftest er gratis hos andre udbydere af mobilt bredbånd.

EU roaming vilkår

Mobilt bredbånd fra Net1 fungerer kun i Danmark, og dette er også normalt hos andre udbydere. Net1 skiller sig derfor ikke negativt ud på dette punkt.

Vil du have mobilt bredbånd med fri EU-roaming, skal du vælge en anden udbyder.

Særlige tilbud hos Net1

Hos Net1 produktkataloget relativt simpelt, og der er således ikke en masse særlige tilbud. Vi synes dog alligevel at produkterne er interessante nok i sig selv, hvilket blandt andet bæres oppe af en række særlige detaljer. Disse kommer vi nærmere ind på herunder.

Ubegrænset mobilt bredbånd uden fair-use grænse

Hos Net1 er der ingen øvre grænse for dit forbrug af data, når du vælger et abonnement med ubegrænset data. Normalt hører der ellers en fair-use grænse med til abonnementer med fri data, men Net1 har helt undladt dette.

Danmarks (måske) bredeste dækning

I modsætning til andre selskaber, benytter Net1 en lavere frekvens til deres netværk. Det betyder at hver mast har en længere rækkevidde, og dækningen er således bredere end ved andre selskaber. Med Net1 har du derfor bedre mulighed for at få forbindelse til nettet i et yderområde, hvor der ellers er langt til nærmeste mobilmast.

Kundeservice hos Net1

Net1 er et forholdsvist lille selskab, der ikke er særlig aktivt på sociale medier. Du kan dog stadig kontakte Net1 via Facebook, ligesom du kan sende en e-mail og ringe til kundeservice. Telefontiderne er dog ikke særlig imponerende, og du kan således kun kontakte kundeservice i et kort tidsrum i hverdagene.

Anmeldelser – hvad siger kunderne om Net1?

Net1 får en blandet modtagelse af kunderne, og den samlede bedømmelse ligger omkring middel på både Trustpilot og Google.

De fleste kunder er glade for deres abonnement, men flere udtrykker dog en let skuffelse over hastigheden. Det er nemlig ikke alle, som kan opnå høje hastigheder med Net1, men generelt lover de da heller ikke hastigheder på mere end 5-10 Mbit.

Flere udtrykker også skuffelse over opsigelsesvarslet, og ydermere er enkelte kunder skuffede over en mangelfuld kundeservice.

Vi finder det dog positivt at Net1 tager sig tid til at besvare kundernes anmeldelser, og derigennem adresserer kundernes problemstillinger.

Fakta om Net1

Hvem ejer Net1?

Net1 var indtil midten af 2020 ejet af norske ICE Group, som dog valgte at sælge til Cibicom. Net1 fortsætter med samme navn og samme produkter, men erhvervs-sektionen vil i fremtiden få et løft og skifte strategi samt målgruppe.

Hvilke netværk bruger Net1?

Net1 bruger sit eget mobile 4G-netværk, som opererer ved en lav frekvens og dermed dækker bredere i hele landet.

Tilbyder Net1 samlerabatter?

Der tilbydes ingen samlerabatter hos Net1, og faktisk tilbydes der kun to forskellige produkter i alt.

Hvilke abonnementer tilbyder Net1?

Net1 tilbyder mobilt bredbånd i Danmarks yderområder, og derudover tilbyder de en række specielle abonnementer til erhverv.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar