Oister – komplet gennemgang

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

“Oister for alle” har længe været brugt som catchphrase i Oisters reklameunivers – og de billige mobilabonnementer indikerer da også, at alle kan finde et abonnement som passer til deres økonomi. Oister tilbyder både mobilabonnementer og mobilt bredbånd til store og små behov, så her er noget for alle og enhver.

Oister er et datterselskab af Hi3G Denmark ApS, og benytter således 3’s mobilnetværk. Vi kigger i denne artikel nærmere på om et abonnement fra Oister er pengene værd, eller om der findes andre og bedre alternativer. Læs med herunder, hvis du overvejer at oprette et abonnement hos Oister. Vi har blandt andet samlet de vigtigste fordele og ulemper ved at blive kunde hos Oister.

Bedste abonnementer fra Oister

Selvom Oisters abonnementer generelt er i den billige ende, er der alligevel nogle tilbud som er bedre end andre. Dette gælder både for deres mobilabonnementer samt mobile bredbånd, så det kan godt betale sig at undersøge udvalget før du bestiller. Vi har kigget alle abonnementerne igennem, og samler herunder de tilbud vi mener er bedst netop nu.

Mobilabonnementer

 • 2 timer + 2 GB data (EU 2 GB)
  49 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her
 • Fri tale + 40 GB data (EU 8 GB)
  99 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her
 • Fri tale + fri data (EU 16 GB)
  179 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her

Mobilt bredbånd

 • Fri data (fair-use grænse 2000 GB) (Kun Danmark)
  229 kr./md.
  Inkl. trådløs router (oprettelse 199 kr.)
  Ingen binding
  Bestil her
 • 150 GB data (kun Danmark)
  149 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her

Fordele

 • Tilbyder nogle af markedets billigste mobilabonnementer til både små og store behov. Oister søger at ramme så bredt som muligt, så forbrugere i alle aldre kan finde et ideelt abonnement til deres behov.
 • Ingen binding. Hos Oister er der ingen binding på abonnementer, hvilket betyder at du altid har mulighed for at ombestemme dig og opsige abonnementet til udgangen af måneden.
 • Abonnementer af enhver art er holdt så simpelt som muligt, hvorved du som kunde ikke behøver tage stilling til en hel masse ekstra.
 • Oister har en stor webshop for kunder, hvor de nyeste mobiltelefoner kan købes. Her finder du også forskelligt udstyr og tilbehør til såvel mobilt bredbånd som mobiltelefoner.

Ulemper

 • Hos Oister skal du først oprette dig som kunde med et mobilabonnement, før du kan købe en ny mobiltelefon. Det betyder eksempelvis, at der ikke er nogle rabatter at hente ved at oprette nyt mobilabonnement sammen med en ny mobiltelefon.
 • Det er ikke muligt at komme i kontakt med Oister via Facebook-beskeder, og du kan således kun ringe eller skrive e-mail hvis du vil i kontakt med kundeservice. De svarer dog på spørgsmål stillet i Facebooks kommentarfelt.
 • Oister benytter 3’s netværk, da de er ejet af 3. Dette er for nogens vedkommende en ulempe, da man i visse områder kan opleve huller i dækningen.
 • Da der ingen binding er i nogle abonnementer, er der heller ikke mulighed for at få gratis trådløst udstyr med til mobilt bredbånd. I stedet er der et højere oprettelsesgebyr.

Alternative udbydere

Før du opretter et abonnement hos Oister, anbefaler vi at du undersøger alternativerne. Selvom Oister er blandt de billigste udbydere på markedet, kan det i nogle tilfælde bedre betale sig at give lidt ekstra for en anden type abonnement. Som led i vores researcharbejde har vi undersøgt alle udbydere på markedet, for at kunne danne os et overblik over de bedste muligheder netop nu.

Mobilabonnementer

UdbyderInfoPriser
DukaFri tale + fra 10 GB data (EU 10 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 99 kr./md. »
(Min. 99 kr.)
GreentelFra 2 timer + 2 GB data (EU 2 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 48 kr./md. »
(Min. 48 kr.)
CBB MobilFra 1 time + 1 GB data, gratis oprettelse, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
(Min. 49 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 13. april 2021.

Mobilt bredbånd

UdbyderInfoPriser
CBB MobilFra 100 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 159 kr./md. »
(Min. 159 kr.)
DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
(Min. 79 kr.)
3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 120 kr./md. »
(Min. 220 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 13. april 2021.

Vilkår hos Oister

Det anbefales altid at læse det med småt, også når du opretter abonnement hos Oister. Uanset om du skal bruge et mobilabonnement eller mobilt bredbånd, kan der være særlige betingelser som er værd at undersøge nærmere. Det kan være lange bindingsperioder eller gebyrer, som kan ende med at blive en dyr fornøjelse. Herunder har vi samlet nogle af de vigtigste vilkår, som vi synes du bør kende.

Bindingsperiode

 • Mobilabonnementer: Ingen binding.
 • Mobilt bredbånd: Ingen binding.

Hos Oister er der ingen binding på nogen af deres abonnementer, end ikke hvis du køber en mobiltelefon på afbetaling med tilhørende abonnement. Det er endda muligt at få en trådløst router med til dit mobile bredbånd, uden at du skal binde dig i et halvt år.

Disse vilkår er bedre end hos mange konkurrenter, og vi kan derfor anbefale Oister hvis fleksibilitet er et vigtigt kriterie for dig.

Opsigelsesvarsel

 • Mobilabonnementer: Til månedens udgang.
 • Mobilt bredbånd: Til månedens udgang.

Hos Oister hedder opsigelsesvarslet “til månedens udgang”. Det betyder at selvom du opsiger dit abonnement den 3. april eller den 25. april, vil abonnementet ophøre efter den 30. april. Du er derfor højst betalende kunde resten af måneden, hvilket er fordelagtigt hvis du gerne vil ud af dit Oister-abonnement så hurtigt som muligt.

Oprettelsesomkostninger

Hos Oister er der altid gratis oprettelse, bortset fra hvis du ønsker trådløst udstyr med til dit mobile bredbånd. Her er der nemlig et lille oprettelsesgebyr, men det er dog stadig i den lave ende.

EU roaming vilkår

Oister tilbyder fri EU-roaming efter de gældende regler, og det betyder at du frit kan bruge din mobiltelefon i alle EU-lande som var du hjemme i Danmark. Her skal det dog bemærkes at mængden af data er begrænset, og mobilt bredbånd kan kun bruges i Danmark. Det er således kun mobilabonnementerne, hvortil der medfølger fri EU-roaming.

Særlige tilbud hos Oister

Oister har en række særlige tilbud, som måske er interessante for dig at kigge nærmere på. Mobilabonnementer er jo ellers en standardvare med en vis mængde taletid og data inkluderet, men med en række særlige tilbud er det muligt for det enkelte selskab at skille sig ud fra mængden.

Vi har samlet de bedste særtilbud fra Oister herunder.

Webshop til kunder

Når du er blevet kunde hos Oister med et hvilket som helst abonnement, får du adgang til en særlig webshop som kun er åben for kunder. Her kan du blandt andet købe en ny mobiltelefon eller forskelligt udstyr, og priserne er faktisk i den rimelige ende.

Tank Selv mobilt bredbånd

Hvis du eksempelvis skal have en midlertidig bredbåndsforbindelse til sommerhuset, er dette tilbud værd at overveje. Du køber blot et SIM-kort hos en af Oisters mange forhandlere, og dernæst tanker du det op på Oisters hjemmeside. Når du har gjort dette, har du en portion data til dit mobile bredbånd som kan bruges i løbet af 1, 7, 30 eller 90 dage. Perfekt til et ferieophold eller den midlertidige internetforbindelse.

Oister+ fordelsordning

Med Oister+ fordelsordningen får du adgang til et univers af rabatter på alt mellem himmel og jord. Oister+ byder eksempelvis på rabatter på tøj og måltidskasser, men også ferierejser og begivenheder. Det er helt gratis, og du kan tilmelde dig så snart du er blevet kunde.

Gi’ en giga

Med Gi’ en giga kan du dele din data med en ven eller et familiemedlem, hvis vedkommende også er kunde hos Oister. Du kan give op til 3 GB per måned, og det er således en perfekt måde at udnytte din inkluderede data bedst muligt.

Kundeservice hos Oister

Du kan altid ringe eller skrive til Oister, hvis du har brug for hjælp. Også selvom du ikke i forvejen er kunde, men blot har spørgsmål til et bestemt tilbud eller produkt. Vi synes dog det er en smule besværligt at skulle klikke sig ind på en bestemt side og dernæst rulle ned i bunden for at komme til kontaktoplysningerne.

Ydermere er der ingen mulighed for at sende beskeder til Oister via Facebook eller andre platforme, så her er dine kontaktmuligheder altså begrænsede.

Anmeldelser – hvad siger kunderne om Oister?

Oister er faktisk et af de selskaber, der har flest anmeldelser på blandt andet Trustpilot. I skrivende stund tæller vi næsten 19.000 anmeldelser på Trustpilot alene, og med en samlet god bedømmelse er det vores indtryk at mange er tilfredse.

Der er dog en tendens til at de negative anmeldelser omhandler dækningen i bestemte områder, og dette er noget som Oister har haft udfordringer med i længere tid. Vi ved dog at Oister, som andre selskaber, løbende får lukket “huller” i dækningen, og dette bliver selvfølgelig også opdateret jævnligt. 

Andre kunder finder det også besværligt at komme i kontakt med Oister, og andre igen oplever at priserne på abonnementer hopper en del op og ned. Dette kan vi også nikke genkendende til, men tager man de lave priser og de mange positive anmeldelser in mente synes vi faktisk det ser ganske fint ud.

Fakta om Oister

Hvem ejer Oister?

Oister ejes af Hi3G Denmark ApS (3 Danmark), og de har aldrig været et selvstændigt mobilselskab. Oister er således oprettet med henblik på at kunne udnytte kapaciteten i 3’s netværk bedre, samt udfordre markedets eksisterende discount-selskaber.

Hvilke netværk bruger Oister?

Oister bruger 3’s netværk til både data og telefoni. 3 etablerede deres netværk relativt sent, men netværket er landsdækkende med 3G-, 4G- og snart 5G-hastigheder i hele landet.

Tilbyder Oister samlerabatter?

Der tilbydes ingen samlerabatter hos Oister, men til gengæld er der ofte tilbud på abonnementer for nye kunder.

Hvilke abonnementer tilbyder Oister?

Oister tilbyder både mobilabonnementer og mobilt bredbånd, og her er der fokus på alle aldersgrupper. Det ses blandt andet på mobilabonnementerne, hvor et stort udvalg af pakker sikrer at der både findes abonnementer til børn og ældre.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar