OK Mobil – komplet gennemgang

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

OK Mobil er en del af OK a.m.b.a., som er et andelsselskab ejet af mere end 11.000 kunder og forhandlere i Danmark. OK betegner sig selv som et energiselskab, hvor mobiltelefoni dog indgår som ét af deres mange forretningsområder.

Det specielle ved OK Mobil er at de ikke er drevet af profit som andre selskaber, og derved kan du som kunde hjælpe med at støtte danske sportsforeninger landet over. En del af din betaling går nemlig til foreningslivet, helt uden at det koster dig ekstra.

OK Mobil tilbyder både mobilabonnementer og mobilt bredbånd, og der er mange abonnementer at vælge imellem. Spørgsmålet er så om det kan betale sig for dig, eller om der findes andre udbydere med bedre tilbud? Læs med herunder, hvis du vil blive klogere på dine muligheder.

Bedste abonnementer fra OK Mobil

Hos OK Mobil er der et stort udvalg af både mobilabonnementer og mobilt bredbånd, så hvad er egentlig bedst? Vi har analyseret samtlige abonnementer, for at finde frem til de tilbud vi mener er bedst.

Mobilabonnementer

 • 10 timer + 40 GB data (kun Danmark)
  99 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her
 • Fri tale + 50 GB data (EU 9 GB)
  119 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her
 • Fri tale + fri data (EU 13 GB)
  179 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her

Mobilt bredbånd

 • 30 GB data (kun Danmark)
  99 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her
 • 100 GB data (kun Danmark)
  159 kr./md.
  Ingen binding
  Bestil her

Fordele

 • OK Mobil er en del af et andelsselskab, som er ejet i fællesskab af forhandlere og kunder. Det betyder at selskabet drives på anderledes grundlag end de store teleselskaber, hvor jagten på profit kan komme i vejen for kundeoplevelsen.
 • Hos OK Mobil er der mange forskellige abonnementer at vælge imellem, og afhængigt af dit kundeengagement kan du opnå særlige bonusser og fordele.
 • Abonnementerne passer både til store og små behov, og det er nemt at ombestemme sig da der ikke er bindingsperioder hos OK Mobil.
 • Hos OK Mobil kan du vælge imellem billige mobilabonnementer som kun virker i Danmark, eller lidt dyrere mobilabonnementer med fri EU-roaming. Der er således noget til ethvert behov og rejsemønster.

Ulemper

 • Det er ikke muligt at få trådløst udstyr inkluderet i dit abonnement på mobilt bredbånd, og derved får du en større engangsudgift i forbindelse med oprettelsen da du selv skal ud og købe trådløs router til dit mobile bredbånd fra OK Mobil.
 • Det store udvalg af forskellige abonnementer kan hurtigt blive en smule overvældende for den uerfarne bruger, og man kommer nemt til at vælge forkert.
 • Prisen på mobilt bredbånd er i den høje ende, og her kan det i nogle tilfælde være mere interessant at kigge mod andre udbydere på markedet.
 • Fordelene hos OK Mobil er kun interessante for dem, der er trofaste kunder på nogle af OK’s andre forretningsområder – eksempelvis kunder med benzinkort.

Alternative udbydere

Uanset om du er på udkig efter et nyt mobilabonnement eller mobilt bredbånd, er det værd at kende mulighederne på markedet. Hos OK Mobil er priserne generelt i den rimelige ende, men derfor kan der stadig være billigere og/eller bedre alternativer som er værd at overveje. Vi analyserer jævnligt markedet, og herunder har vi samlet en række alternative udbydere som vi synes er værd at overveje.

Mobilabonnementer

UdbyderInfoPriser
OisterFra 6 timer + 6 GB data (EU 6 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
(Min. 59 kr.)
DukaFra 5 timer + 5 GB data (EU 5 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
(Min. 59 kr.)
GreentelFra 2 timer + 2 GB data (EU 2 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 48 kr./md. »
(Min. 48 kr.)
CBB MobilFra 7 timer + 7 GB data, gratis oprettelse, ingen binding.Fra 89 kr./md. »
(Min. 89 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 6. maj 2022.

Mobilt bredbånd

UdbyderInfoPriser
OisterFra 6 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
(Min. 49 kr.)
CBB MobilFra 7 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
(Min. 59 kr.)
DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
(Min. 79 kr.)
3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 100 kr./md. »
(Min. 100 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 6. maj 2022.

Vilkår hos OK Mobil

Før du sætter din underskrift på papiret og binder dig til en aftale hos OK Mobil, er det en god idé at kende de mest gængse vilkår og betingelser. Heldigvis har OK Mobil ikke de strammeste vilkår på markedet, men derfor anbefaler vi alligevel at du bliver bekendt med de vigtigste aspekter i en bindende aftale.

De vilkår, som måske har størst betydning for flest mennesker, er bindingsperioden, opsigelsesvarslet, oprettelsesomkosningerne og EU roaming. Disse vilkår har vi undersøgt, og herunder er en gennemgang af OK Mobils vilkår på disse områder.

Bindingsperiode

 • Mobilabonnementer: Ingen binding.
 • Mobilt bredbånd: Ingen binding.

Hos OK Mobil er det næsten lige så nemt at blive kunde, som det er at komme af med abonnementet igen. Der er nemlig ingen bindingsperioder på hverken mobilabonnementer eller mobilt bredbånd, så her er du ganske godt stillet hvis du skulle fortryde eller ændre behov undervejs.

At der ikke er nogen bindingsperiode betyder nemlig, at du til enhver tid kan opsige abonnementer hvis dine behov ændrer sig eller du ikke længere har behov for dit abonnement.

Opsigelsesvarsel

 • Mobilabonnementer: Til månedens udgang.
 • Mobilt bredbånd: Til månedens udgang.

Oveni den ikke-eksisterende bindingsperiode har du også et opsigelsesvarsel, som er til den gode side i forhold til konkurrenterne.

Et opsigelsesvarsel er den tid der går, fra du opsiger dit abonnement til dit kundeforhold ophører endeligt. Som kunde skal du fortsat betale for dit abonnement i denne periode.

Hos OK Mobil er der ingen forskel på om du opsiger dit abonnement i starten eller slutningen af måneden – det vil ophøre den sidste dag i måneden uanset.

Oprettelsesomkostninger

Hos OK Mobil er der et symbolsk oprettelsesgebyr, hvilket er ganske positivt. Gebyret er i skrivende stund på én krone, og du slipper derfor meget billigt når du opretter et nyt abonnement hos OK Mobil. Dette gælder både for mobilabonnementer og mobilt bredbånd.

Desværre betyder dette også at du ikke får noget udstyr med til dit mobile bredbånd, og dette må du derfor selv skaffe.

EU roaming vilkår

Der kan både fås mobilabonnementer som udelukkende kan bruges i Danmark, samt mobilabonnementer med fri EU roaming. Sidstnævnte giver dig mulighed for at bruge mobiltelefonen i samtlige EU-lande som hvis du var hjemme i Danmark, og dertil kommer desuden et par lande som ikke er medlem af EU (f.eks. Færøerne, Schweiz og Norge).

Særlige tilbud hos OK Mobil

OK Mobil har en række særlige tilbud, som du med fordel kan udnytte efter behov. Som et af få selskaber tilbyder OK Mobil eksempelvis både EU- og DK-abonnementer, hvilket betyder en forskel i din abonnementspris. Vi kigger herunder nærmere på en række særlige tilbud, som betyder at OK Mobil skiller sig ud fra resten.

EU-pakker og DK-pakker

Hos OK Mobil kan du vælge imellem billige mobilabonnementer, som kun kan bruges i Danmark, eller mobilabonnementer med udlandstelefoni inkluderet. Sidstnævnte giver dig fri roaming i EU-lande, så du kan bruge din mobiltelefon som i Danmark – uden det koster dig ekstra. Vær dog opmærksom på at mængden af data er begrænset, så du ikke altid har samme mængde data til rådighed i EU som i Danmark.

Bonus taletid og data

Når du har et OK Benzinkort, kan du få bonus taletid og bonus data når du tanker benzin hos OK’s standere. Dette fungerer helt automatisk, og hver måned kan du således opnå ekstra fordele som kunde hos OK.

Støt lokalsporten

Når du som kunde kombinerer et OK Mobl abonnement med dit OK Benzinkort, ryger der en større portion penge afsted til lokale sportsklubber hver gang du tanker.

For hver liter du tanker på dit OK Benzinkort, sender OK et beløb til lokale sportsklubber – fra 10 til 25 øre eller mere per liter. Beløbet afhænger af hvor mange abonnementer du har hos OK Mobil.

Kundeservice hos OK Mobil

Vi måtte lede en smule, før vi fandt kontaktinformationerne til OK Mobil. På en underside ser vi dog at OK kan kontaktes via e-mail og telefon, hvoraf sidstnævnte er åben mellem 8 og 20 alle hverdage. Dette er faktisk ret godt, og bedre end de fleste konkurrerende udbydere.

På e-mail kan der også rettes henvendelse ved spørgsmål, og derudover kan du sende en besked direkte til OK’s Facebook-side. OK Mobil har ikke sin egen dedikerede Facebook-side, så her må du benytte hovedsiden for hele OK a.m.b.a. hvis du har et spørgsmål.

Anmeldelser – hvad siger kunderne om OK Mobil?

Vi kan ikke finde nogle sider, som har indsamlet anmeldelser specifikt for OK Mobil. Derfor har vi ikke kunnet beregne en gennemsnitlig bedømmelse af OK Mobil, men vi har dog kunnet fremsøge anmeldelser af OK som mobilselskab.

Kunderne er generelt glade for deres mobilabonnementer og mobile bredbånd, som de mener er blevet bestilt og oprettet hurtigt og enkelt.

Enkelte kritiske anmeldelser går på at dækningen på Telia-Telenors netværk ikke er helt god, og flere kunder føler sig fortabte på OK’s hjemmeside. Betjeningspanelet er nemlig blandet sammen med andre produkter, og det er svært at navigere rundt i.

Fakta om OK Mobil

Hvem ejer OK Mobil?

OK Mobil er en del af energiselskabet OK a.m.b.a., som ejes i fællesskab af forhandlere og kunder landet over. Det er således ikke en traditionel selskabskonstruktion, men derimod et andelsselskab hvor overskuddet bliver i organisationen.

Hvilke netværk bruger OK Mobil?

OK Mobil benytter sig af Telia-Telenors sammenlagte netværk i Danmark. Andre netværk omfatter TDC og 3, men OK har altså valgt at leje sig ind på Telia-Telenors netværk.

Tilbyder OK Mobil samlerabatter?

Der tilbydes ikke samlerabatter, men hvis du også er benzinkunde kan du optjene bonus-data og bonus-taletid når du tanker benzin på en OK-tankstation.

Hvilke abonnementer tilbyder OK Mobil?

OK Mobil tilbyder både mobilabonnementer og mobilt bredbånd, og der er mange forskellige pakker at vælge imellem. Fra det lille behov til det helt store behov – OK Mobil dækker lidt af hvert.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar