Sådan får du hurtigere trådløst netværk

Hvis du også undrer dig over hvorfor dit internet altid er langsomt, kan det have flere årsager.

I denne guide gennemgår vi nogle af de hyppigste årsager, og kommer med råd til hvordan du kan løse dem nemt og enkelt.

1. Dårlig placering af trådløs router

I dag fremsender udbyderne normalt et kombineret modem og trådløs router i én samlet boks. Dette er smart fordi du sparer plads.

Normalt skal modemmet dog kobles direkte på hovedledningen der går ind i din bolig, og denne gemmer sig typisk i et teknikskab i entréen eller bryggerset. Det betyder så at boksen, der sørger for at sende det trådløse signal ud i boligen, ofte gemmes væk i et skab eller i en afkrog af huset.

Placeringen af den trådløse router er afgørende for signalkvaliteten og hastigheden på dit trådløse netværk, og denne skal helst stå så centralt i boligen som muligt.

Hvis dette ikke er muligt, anbefales det at overveje en kraftigere trådløs router eller et såkaldt “mesh netværk”, som via flere trådløse forstærker-bokse sørger for at dække hele din bolig med godt signal.

2. Langsomt frekvensbånd

De nye routere gør typisk brug af to forskellige frekvensbånd: 2,4 GHz og 5 GHz.

Uden at gå får meget ind i det tekniske aspekt, er 2,4 GHz mere benyttet end 5 GHz frekvensbåndet. Blandt andet bruger dørklokker, mikrobølgeovne, telefoner, babyalarmer og flere andre trådløse enheder også dette frekvensbånd. Det skaber naturligt mere støj på “linjen”, og det kan være med til at sløve signalet og nedsætte hastigheden på det trådløse netværk.

Af denne grund anbefales det altid at bruge 5 GHz frekvensbåndet, da der er færre forstyrrelser og dermed mulighed for at opnå et markant bedre signal og højere hastighed.

Hvis dit modem/trådløse router er stillet til rådighed af din udbyder og denne ikke har et 5 GHz frekvensbånd, kan du med stor sandsynlighed få leveret et nyt og opdateret modem/trådløs router hvor dette er inkluderet.

3. Forkert indstilling af den trådløse router

Den trådløse router kan være forkert indstillet, således at den ikke giver din computer fuld hastighed.

Tjek brugsanvisningen for din router, og tilgå dens indstillinger. Undersøg om der er indsat begrænsninger i hastigheden for din computer eller andre enheder, og slå dem fra hvis det er aktuelt.

Som standard er routeren dog indstillet optimalt fra udbyderen, så dette er ikke et sandsynligt scenarie medmindre du førhen har været inde og justere indstillingerne manuelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *