Stofa – komplet gennemgang

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Stofa A/S er en del af Norlys, som efter fusionen mellem Syd Energi og Eniig er blevet til Danmarks største energi- og telekoncern. Hos Stofa kan du blandt andet få adgang til TV-pakker, bredbånd via kabel-TV nettet samt hurtigt fiberbredbånd og fastnettelefoni. Desværre er Stofa ikke tilgængeligt i hele landet, men spørgsmålet er så om du går glip af noget?

Vi tager her et kig på Stofa, og undersøger blandt andet de vigtigste fordele og ulemper ved at være kunde hos Stofa.

Står du på springbrættet til at vælge Stofa, er denne artikel værd at læse igennem. Her får du svar på hvorfor Stofa kan være det rette valg for dig, og hvilke alternative udbydere der eventuelt findes på din adresse.

Bedste abonnementer fra Stofa

Stofa kan byde på lidt af hvert. Fra lynhurtigt fiberbredbånd med WifiGaranti i hele huset til TV-pakker du selv sammensætter efter smag og behag. Til internetforbindelsen kan ligeledes tilvælges fastnettelefoni til en billig pris, så du kan ringe hjemmefra.

Bredbånd

 • 200/200 Mbit (via fibernettet)
  319 kr./md.
  6 mdr. binding
  Bestil her
 • 500/500 Mbit (via fibernettet)
  399 kr./md.
  Inkl. SuperWifi
  6 mdr. binding
  Bestil her
 • 200/50 Mbit (via kabel-TV stikket)
  299 kr./md.
  Inkl. SuperWifi
  6 mdr. binding
  Bestil her

TV-pakker

 • Lille TV-pakke
  274 kr./md.
  24 kanaler
  6 mdr. binding
  Bestil her
 • Mellem TV-pakke
  469 kr./md.
  36 kanaler
  6 mdr. binding
  Bestil her

Fordele

 • Udvalgte bredbåndsabonnementer giver mulighed for at få en SuperWifi-pakke med i abonnementet. SuperWifi-enhederne sikrer et bedre og kraftigere trådløst netværk i hele boligen, hvilket er en stor fordel i en større husstand.
 • Meget høje hastigheder på op til 1000/1000 Mbit, hvis du kan få fiberbredbånd via Stofa Fiber. Med Giga bredbånd får du også WifiGaranti i hele huset – så behøver du ikke selv at bekymre dig om kvaliteten af dit trådløse internet.
 • Hos Stofa kan du få billig fastnettelefoni med dit bredbåndsabonnement, hvilket er en fordel for dig der ofte fører lange telefonsamtaler fra hjemmet.
 • Det er hos Stofa muligt at vælge imellem bredbånd og TV-pakker til ethvert behov og budget, hvorved du ikke behøver at betale til flere forskellige udbydere.
 • Stofa tilbyder også sikkerhedspakker til internetforbindelsen, hvorved du og din familie er beskyttet mod blandt andet virus og andre former for skadeligt malware. Det er også muligt at opsætte forskellige regler på tilsluttede enheder, så du kan styre børnenes forbrug af nettet.

Ulemper

 • Bredbåndsabonnementer fra Stofa er relativt dyre. Faktisk er de laveste hastigheder så dyre, at du hos andre udbydere kan få maksimal hastighed til en lavere pris.
 • Stofas TV-pakker er svære at gennemskue, da der er mange forskellige at vælge imellem og forskellige betingelser følger forskellige valg.
 • I visse områder kræver det Stofa internet, hvis du vil have en TV-pakke.
 • Stofa har i mange områder eneretten på levering af bredbånd via kabel-TV nettet, hvilket giver dig som kunde et ringere udvalg end hos eksempelvis TDC og andre konkurrerende selskaber.

Alternative udbydere

Før du vælger Stofa, er det værd at kende alternativerne på markedet. Det kan nemlig somme tider betale sig at kende mulighederne, før du sætter underskriften på kontrakten. Du kan nemlig muligvis finde bedre priser eller produkter andetsteds, og så ville det da være synd at sidde i en uopsigelighedsperiode når du egentlig kunne have fået et bedre eller billigere produkt andetsteds.

Vi har selvfølgelig analyseret hele markedet, og herunder har vi samlet en række alternativer som er værd at overveje.

Mobilt bredbånd

Stofa tilbyder ikke mobilt bredbånd, men det kan være værd at overveje som et alternativ til almindeligt fastnet bredbånd. Ofte er priserne lavere, og du kan i nogle områder opnå meget høje hastigheder.

UdbyderInfoPriser
OisterFra 6 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
(Min. 49 kr.)
CBB MobilFra 100 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 159 kr./md. »
(Min. 159 kr.)
DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
(Min. 79 kr.)
3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 120 kr./md. »
(Min. 220 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 13. april 2021.

Bredbånd

Stofa kan levere fastnet bredbånd via kabel-TV nettet eller fibernettet. Her kan det være værd at overveje alternativerne, så du ved hvad du har af muligheder.

UdbyderInfoPriser
KviknetOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 199 kr./md. »
(Min. pris 1.194 kr.)
FastspeedOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 1.494 kr.)
HiperOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 1.494 kr.)
TelenorOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, ingen binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 249 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 13. april 2021.

TV-pakker

Forskellige TV-pakker er sammensat af forskelligt indhold. Hos Stofa kan du selv sammensætte dele af din TV-pakke, men hos andre udbydere kan du måske få adgang til andre muligheder.

UdbyderInfoPriser
Boxer15 eller 24 kanaler, inkl. streamingtjenester, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 1.494 kr.)
YouSeeBland-selv pakker, inkl. streamingtjenester, 6 mdr. binding.Fra 309 kr./md. »
(Min. pris 2.552 kr.)
Waoo26, 38, 62 kanaler eller bland-selv, 6 mdr. binding.Fra 299 kr./md. »
(Min. pris 1.893 kr.)

Vilkår hos Stofa

Før du sætter din underskrift på kontrakten, anbefaler vi at du læser det med småt. Der kan nemlig gemme sig nogle kedelige overraskelser, som i sidste ende kan koste dig dyrt. Vi har selvfølgelig gennemlæst de vigtigste betingelser og vilkår hos Stofa, og gennemgår dem herunder.

Bindingsperiode

 • Bredbånd: Ingen binding.
 • TV-pakker: Ingen binding.
 • Telefoni: Ingen binding.

Der er ingen binding hos Stofa. Dette er en stor fordel for dig, der måske ikke helt har besluttet hvilket abonnement du måtte ønske dig. Du behøver nemlig ikke at frygte en længere bindingsperiode, hvis du senere ender med at fortryde dit valg.

Andre udbydere har normalt et halvt års binding på fastnet bredbånd og TV-pakker, så her har Stofa en stærk fordel.

Opsigelsesvarsel

Hos Stofa er der et generelt opsigelsesvarsel på 30 dage for alle abonnementer. Det betyder at du fra opsigelsesdagen fortsat er kunde i 30 dage, og derfor skal du også betale for 30 dage efter du har opsagt dit abonnement.

Dette er helt på linje med standarden i branchen, og Stofa er altså hverken bedre eller værre end sine konkurrenter.

Oprettelsesomkostninger

Hos Stofa er der variable oprettelsesomkostninger, men på de fleste produkter tilbydes der gratis oprettelse. Gratis oprettelse køres ofte som kampagner, så her kan det altså betale sig at holde øje med tilbuddene på Stofas hjemmeside.

Særlige tilbud hos Stofa

Stofa har et relativt strømlinet koncept, hvor der ikke er særlig mange ekstra produkter at vælge imellem. De har dog alligevel et par særlige tilbud, som er værd at omtale. Blandt andet har de forskellige Wifi-pakker, som giver dig en bedre og bredere dækning i hele huset. Normalt får du ellers bare en helt almindelig trådløs router, men hos Stofa og en håndfuld andre selskaber får du et stærkere trådløst netværk inkluderet i abonnementet.

SuperWifi

SueprWifi tilbydes til en række udvalgte bredbåndsforbindelser, og består af to trådløse enheder som kan placeres på forskellige lokationer i hjemmet. Idéen herved er at det trådløse signal bliver stærkere, og dækker et større område end hvis du blot har en enkelt trådløs router.

WifiGaranti

Med WifiGaranti får du hjælp af Stofa til at placere op til 4 trådløse routere i dit hus på en måde, så der er lige god dækning på alle husets kvadratmeter. Stofa tilbyder WifiGaranti i alle huse på op til 250 kvadratmeter.

VælgSelv TV-pakker med point

TV-pakkerne inkluderer et antal point, som du kan bruge på valgfrie kanaler og streamingtjenester. Det betyder at du kan sammensætte din egen pakke efter smag og behag, og du kan løbende udskifte kanaler efter eget ønske.

Kundeservice hos Stofa

Stofa er at finde på Facebook, hvor de er meget aktive med regelmæssige opslag og mulighed for at sende beskeder direkte til kundeservice via besked-funktionen.

Du kan også nemt komme i kontakt med Stofa telefonisk, men du skal ind på en underside for at finde telefonnummeret. Kundeservice har fornuftige åbningstider i alle hverdage, og i åbningstiden kan du også benytte en chat-funktion på hjemmesiden.

Vil du sende en e-mail, er det lidt mere omstændeligt. Vi har ikke kunnet finde en dedikeret e-mail adresse til kundeservice, men på en separat underside har vi dog fundet en e-mail adresse til Stofa A/S.

Vil du hellere have hjælp i en fysisk butik, er det også muligt på nogle få adresser i Jylland.

Anmeldelser – hvad siger kunderne om Stofa?

Stofa har igennem tiden fået tusindvis af anmeldelser fra kunder, og holdningerne er blandede. Den gennemsnitlige bedømmelse ligger under middel, og Stofa kritiseres blandt andet for en mangelfuld kundeservice og ustabile forbindelser.

Vi kan ikke verificere om dette er en generel tendens i hele Stofas dækningsområde, men vi kan dog se at mange kunder også er meget tilfredse med deres internetforbindelse. Mange kritiske anmeldelser omhandler også TV-pakkerne, hvilket kan gøre det svært at danne sig et helhedsbillede af Stofa som udbyder af det ene eller det andet.

Fakta om Stofa

Hvem ejer Stofa?

Siden grundlæggelsen i 1959 har Stofa A/S været på forskellige hænder. Første gang var det TeliaSonera-koncernen, der overtog selskabet i 1995, og fra 2010 til 2012 var Stofa ejet af den svenske kapitalfond Ratos. Sidenhen købte Syd Energi Stofa for et milliardbeløb, og sidenhen er Syd Energi fusioneret med Eniig hvorefter de blev til Norlys. Stofa ejes i dag af Norlys, men fortsætter med status som datterselskab.

Hvilke netværk bruger Stofa?

Stofa samarbejder med lokale antenneforeninger, og distribuerer således kun TV-pakker og bredbånd via deres netværk. Bredbånd leveres desuden via fibernetværk ejet af Norlys-koncernen.

Tilbyder Stofa samlerabatter?

Der tilbydes ikke samlerabatter hos Stofa, og du kan derfor ikke spare penge ved at samle flere produkter ét sted.

Hvilke abonnementer tilbyder Stofa?

Stofa tilbyder en bred vifte af produkter: Bredbånd via fibernettet eller kabel-TV nettet, TV-pakker og telefoni.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar