TV via fiber – sådan ser du fjernsyn via din bredbåndsforbindelse

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

Kan man se TV via fibernettet? Og hvordan fungerer det? Du kan både spare penge og få bedre underholdning på dit TV, hvis du udnytter det hurtige fibernet til flere formål. Bliv klogere på dine muligheder her.

TV-pakker via fibernettet

Hos Stofa, WaooWaoo og Altibox er det muligt at se TV via fiber. Det kræver dog at du både betaler for fibernet og TV-pakke samme sted, da de leverer begge dele gennem samme kabel.

I vores artikel om at samle bredbånd og TV hos én udbyder, har vi sammenlignet alle muligheder på markedet. Vi kan konstatere at det er en dyr løsning, men for mange husstande er der ikke andre muligheder. Kvaliteten på TV-pakkerne er dog i den høje ende, og du kan nyde stor valgfrihed hos de fleste udbydere.

Flere af udbyderne tilbyder også deres egne TV-apps, hvor du kan streame dine TV-kanaler på flere enheder ad gangen. Du behøver altså ikke trække kabler gennem hele boligen, men kan i stedet bruge Chromecast eller lignende til dit TV.

Fordele

 • Mange TV-kanaler at vælge imellem.
 • Kræver kun adgang til fibernet, da TV og internet leveres herigennem.
 • Mulighed for at se TV som du plejer, uden brug af apps eller computer.
 • De fleste udbydere giver dig også mulighed for at streame dine TV-kanaler på tablets, telefoner og computere.
 • Fint alternativ til lokale antenneforeninger med begrænset udvalg.

Ulemper

 • Relativt dyrt. TV-pakker koster desværre mange penge.
 • Kræver i nogle tilfælde en boks, som skal stå under dit fjernsyn.
 • Det kan være nødvendigt at trække kabler til dit fjernsyn eller din TV-boks, før det virker.

Streaming af TV-kanaler via nettet

Med landets bedste streamingtjenester kan du ikke kun se film eller serier, men også TV-kanaler. Det gælder blandt andet for følgende streamingtjenester:

 • DRTV (gratis – alle DR-kanaler)
 • TV2 Play (alle TV2-kanaler)
 • Viaplay (bl.a. TV3-kanalerne, TV2, Viasat-kanaler, m.fl.)
 • Discovery+ (bl.a. Kanal 4, Kanal 5, TLC, Discovery, m.fl.)

Muligheder er der altså nok af, og du kan nemt få hele dit TV-behov dækket ved hjælp af streaming. På den måde kan du altså stadig se TV via fibernettet, dog uden at abonnere på en stor TV-pakke.

Vi anbefaler at du benytter denne mulighed, hvis du i forvejen har adgang til fibernettet. I vores sammenligning af bredbånd kan du se, hvilke internetforbindelser der er billigst og bedst netop nu.

Fordele

 • Billigere og mere fleksibelt end faste TV-pakker.
 • Stor valgfrihed. Abonner kun på det du ønsker at se, og opsig til udgangen af måneden.
 • Vælg selv om du vil betale ekstra for sport eller ej. Mange streamingtjenester tilbyder separate sportspakker til dem, der måtte ønske det.
 • Nemt at bruge på nyere TV, eller sammen med eksempelvis Chromecast.

Ulemper

 • Ikke helt så nemt at bruge som klassiske TV-kanaler.
 • Ekstraudstyr såsom Chromecast eller Apple TV kan være nødvendigt, før det virker på dit TV.
 • Ikke alle TV-kanaler kan fås via streamingtjenester.
 • Kræver en god, stabil internetforbindelse for at virke.

Fakta om TV via fiber

Vil du gerne se TV via fibernettet, og undrer du dig over hvordan det fungerer? Vi har svaret på de oftest stillede spørgsmål herunder.

Hvilke TV-kanaler kan ses via fibernettet?

Du kan se de fleste TV-kanaler via fibernettet, men det afhænger af udbyderen i dit område. Stofa, Waoo og Altibox dækker kun begrænsede områder af landet, og det er altså herigennem du kan få TV-pakker til din fiberforbindelse. Hos disse udbydere kan du vælge mellem alle de mest populære TV-kanaler herhjemme.

Hvordan ser man TV via fibernettet?

Flere og flere boliger får adgang til det hurtige fibernet. Det er dog ikke kun internetforbindelser, der kan leveres via fibernettet. TV-pakker kan ligeledes leveres til husstande, og det foregår gennem samme kabel. Inde i huset sidder så en boks, der splitter signalet op. Du trækker altså en forbindelse til dit TV og en forbindelse til din router, hvorefter du både kan se TV og gå surfe på nettet via fiber.

Kan jeg få fibernet?

I vores guide “Kan du få fibernet på din adresse?” besvarer vi dette spørgsmål. Du kan nemt undersøge om du kan få fibernet, ved at lave et adresseopslag hos din foretrukne udbyder. Du kan også bruge Energistyrelsens tjeneste, Tjekditnet.dk, til at danne dig et overblik over alle dine forbindelsesmuligheder.

Kræver det en boks at se TV via fiber?

Ja, det kræver normalt en boks at se TV via fibernettet. De fleste udbydere har dog deres egen streamingtjeneste, hvor du kan se dine TV-kanaler live via nettet. Du kan altså installere tjenesten på telefoner, tablets og computere, hvorefter du har adgang til samme TV-kanaler som på din TV-boks.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar