Velkommen – komplet gennemgang

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

På forsiden er der ikke meget, der indikerer at Velkommen leverer bredbånd til det meste af landet. De fleste kender måske også primært Velkommen som et energiselskab, hvilket da også er deres kerneforretningsområde. De kan dog også levere hurtigt bredbånd via telefonstikket, og der er penge at spare hvis du samtidig har en elaftale hos Velkommen.

Udover bredbånd og el kan du også få et mobilabonnement med masser af forbrug inkluderet i pakkerne, og som én af få uafhængige udbydere lejer de sig ind på TDC’s mobilnetværk.

Nu er spørgsmålet så om det kan betale sig at vælge Velkommen som teleselskab, eller om der findes bedre muligheder? Bredbånd via telefonstikket er jo som bekendt ikke den hurtigste forbindelsestype på markedet, og måske har du adgang til hurtigere og billigere forbindelser via andre teknologier.

Læs med herunder, hvis du vil blive klogere på både Velkommen samt alternative muligheder på din adresse.

Bedste abonnementer fra Velkommen

Da Velkommen er et energiselskab, er deres kerneprodukt naturligvis el. Du kan dog også få forskellige mobilabonnementer samt bredbånd hos Velkommen, hvorved du kan samle flere produkter ét sted og gøre afregningen nemmere og mere overskuelig.

Bredbånd

Priserne på bredbånd varierer, alt efter om du har en elaftale eller ej. Priserne herunder er vist med/uden elaftale hos Velkommen.

 • MaksHastighed (op til 100 Mbit)
  Via telefonstikket
  239 / 289 kr./md.
  6 mdr. binding
  Bestil her

Mobilabonnementer

 • Fri tale + 25 GB data (EU 8 GB)
  129 kr./md.
  6 mdr. binding
  Bestil her
 • Fri tale + 50 GB data (EU 9 GB)
  159 kr./md.
  6 mdr. binding
  Bestil her

Fordele

 • Der er mulighed for at samle flere abonnementer ét sted, hvilket gør det billigere og lettere at administrere/betale regningerne.
 • Velkommen har et overskueligt produktudvalg, hvilket gør det lettere for dig som forbruger at vælge rigtigt.
 • Hos Velkommen kan du finde mobilabonnementer med en stor portion data inkluderet, og det er muligt at få et ekstra SIM-kort så den inkluderede data kan deles med andre enheder.
 • Bredbånd kan leveres i hele landet, da Velkommen tilbyder abonnementer via telefonstikket.
 • Der er samlerabat på bredbånd for kunder, der samtidig har en elaftale hos Velkommen.

Ulemper

 • Priserne på både mobilabonnementer og bredbånd er i den høje ende, hvilket gør det mindre attraktivt at blive kunde hos Velkommen.
 • Bredbånd kan kun leveres via telefonstikket, hvilket i bedste fald giver adgang til hastigheder på op til 100 Mbit. For de flestes vedkommende kan hastigheden dog ikke klemmes over 20 Mbit.
 • Der er ingen billige mobilabonnementer at vælge imellem for dem, der kun har et lavt forbrug af data og taletid.
 • På trods af at mobilabonnementerne er relativt dyre, skal du betale ekstra for at få adgang til 5G-netværket. Dette er formentlig kun midlertidigt indtil 5G-nettet er fuldt udrullet, men her og nu er det en høj pris at betale.

Alternative udbydere

Det kan betale sig at gennemgå markedet for alternative udbydere, da Velkommen ligger i den absolut dyre ende på både mobilabonnementer og bredbånd. Vi har selvfølgelig kigget markedet igennem og fundet en række gode alternativer, som vi anbefaler at du kigger nærmere på inden du sætter underskriften på en aftale hos Velkommen.

Mobilabonnementer

UdbyderInfoPriser
OisterFra 6 timer + 6 GB data (EU 6 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
(Min. 59 kr.)
DukaFra 5 timer + 5 GB data (EU 5 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
(Min. 59 kr.)
GreentelFra 2 timer + 2 GB data (EU 2 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 48 kr./md. »
(Min. 48 kr.)
CBB MobilFra 7 timer + 7 GB data, gratis oprettelse, ingen binding.Fra 89 kr./md. »
(Min. 89 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 6. maj 2022.

Bredbånd

UdbyderInfoPriser
KviknetOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 199 kr./md. »
(Min. pris 1.194 kr.)
FastspeedOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 1.494 kr.)
HiperOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 229 kr./md. »
(Min. pris 1.572 kr.)
TelenorOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, ingen binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 249 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 10. november 2021.

Vilkår hos Velkommen

Før du opretter abonnement hos Velkommen, er det vigtigt at du læser det med småt. Generelt anbefaler vi at du altid læser betingelserne, før du bestiller et nyt abonnement i huj og hast. Ofte følger der nemlig en række betingelser med, som eksempelvis gør det svært for dig at komme ud af et abonnement med kort varsel.

Bindingsperiode

 • Mobilabonnementer: 6 måneder.
 • Bredbånd: 6 måneder.

Der er hos Velkommen en meget lang bindingsperiode på både mobilabonnementer og bredbånd. For mobilabonnementer er det ikke længere normalt med 6 måneders binding, men på fastnet bredbånd er det helt normalt.

På grund af den lange bindingsperiode på mobilabonnementer samt de generelt høje priser, anbefaler vi ikke Velkommen som dit førstevalg medmindre vilkårene på dette område lempes til samme niveau som resten af markedet.

Opsigelsesvarsel

Hos Velkommen er der et opsigelsesvarsel på 30 dage, hvilket er det samme som i resten af branchen. Dette er et ganske rimeligt vilkår, og det betyder blot at du efter opsigelsesdagen fortsat er betalende kunde i 30 dage før abonnementet ophører endeligt.

Oprettelsesomkostninger

Der er gratis oprettelse på mobilabonnementer, men på fastnet bredbånd er der relativt høje oprettelsesomkostninger. Dette er med til at gøre bredbåndsabonnementerne mindre interessante, da du hos flere andre udbydere kan få helt gratis oprettelse.

EU roaming vilkår

Alle mobilabonnementer fra Velkommen indeholder fri EU-roaming, så du kan tage mobiltelefonen med dig på ferie i andre EU-lande uden at frygte for en stor ekstraregning. Vær dog opmærksom på at mængden af data er begrænset, når du rejser uden for Danmarks grænser.

Kundeservice hos Velkommen

Det er nemt at komme i kontakt med kundeservice hos Velkommen, da kontaktoplysningerne står i bunden af alle sider. Du kan således nemt finde de rette oplysninger, for derefter at ringe eller skrive til Velkommen.

Ydermere har Velkommen også åbnet op for muligheden for at skrive en besked via Facebook, hvilket mange mennesker foretrækker hvis de blot har et simpelt spørgsmål.

På kundeservice-delen har vi således ingen kritikpunkter, da vi synes det er nemt at få kontakt til afdelingen.

Anmeldelser – hvad siger kunderne om Velkommen?

Vi kan konstatere at Velkommen har været i vælten det sidste års tid på grund af en række uheldige forhold, og blandt andet har de været omtalt i et afsnit af DR Kontant fra efteråret 2020. Dette har naturligvis affødt en bunke negative anmeldelser på blandt andet Trustpilot, som i skrivende stund har indsat et advarsels-vindue hvor de gør opmærksom på at Velkommen er under opsyn af myndighederne.

Vi kan ydermere se at mange af anmeldelserne på eksempelvis Trustpilot er fra såkaldt “verificerede” kunder, der altså automatisk er blevet inviteret til at skrive en anmeldelse af firmaet. Vi hæfter os ved at mange af disse kunder ikke har en egentlig historik hos Trustpilot, hvorimod de kritiske anmeldere ofte har en længere historik.

Blandt de mange kritiske anmeldelser kan vi se at flere stiller spørgsmålstegn ved telefonsælgerne og deres løfter, og at de ikke føler de har fået de produkter de har indgået aftaler omkring. Her er det dog vigtigt at understrege, at telefonsælgerne ikke nødvendigvis er ansat af Velkommen.

Fakta om Velkommen

Hvem ejer Velkommen?

Energiselskabet Velkommen A/S blev startet som et IVS i 2016, og har siden da fungeret som et uafhængigt selskab.

Hvilke netværk bruger Velkommen?

Velkommen benytter sig af TDC’s mobilnetværk samt TDC’s kobbernet til levering af henholdsvis mobiltelefoni og bredbånd i hele landet.

Tilbyder Velkommen samlerabatter?

Der tilbydes ingen samlerabatter hos Velkommen, men til gengæld kan du få rabat på bredbånd hvis du samtidig indgår en elaftale med Velkommen.

Hvilke abonnementer tilbyder Velkommen?

Velkommen tilbyder abonnementer på el, mobiltelefoni og bredbånd. Velkommen definerer sig selv som et simpelt, grønt energiselskab.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar