WiFi i campingvogn eller båd – 7 gode muligheder

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

WiFi i campingvognen eller autocamperen giver adgang til masser af underholdning på de regnfulde dage, hvor man hellere vil blive inde. Med en lille trådløs router får du hurtigt og stabilt internet i hele campingvognen, så hele familien kan komme på nettet samtidigt.

Selvom hovedformålet med en campingferie måske ikke er at være på nettet, kan internetadgangen også tjene praktiske formål. Du kan eksempelvis undersøge nærområdet via Google Maps, booke billetter til lokale attraktioner og finde de bedste spisesteder nær campingpladsen.

Top 7: Bedste internetforbindelser til campingvogn eller båd

Vi har gennemgået mere end 40 udbydere og sammenlignet over 250 abonnementer, for at finde det bedste trådløse internet til campingvognen. Herunder er vores anbefalinger.

#1Oister-Logo
Oister
 • Mobilt bredbånd og mobilabonnementer
 • Fra 6 GB data
 • Gratis oprettelse
 • Router kan tilkøbes
Fra 49 kr./md.
Min. pris 49 kr.
#23-Logo
3 Mobil
 • Mobilt bredbånd
 • Fra 20 GB data
 • Gratis oprettelse
 • Router kan tilkøbes
Fra 120 kr./md.
Min. pris 220 kr.
#3eesy-logo
Eesy
 • Mobilabonnementer
 • Fra 30 GB data
 • Gratis oprettelse
 • Billigst med datadelingskort
Fra 99 kr./md.
Min. pris 99 kr.
#4CBB-Mobil-Logo
CBB Mobil
 • Mobilt bredbånd og mobilabonnementer
 • Fra 5 GB data
 • Gratis oprettelse
 • Router kan tilkøbes
Fra 59 kr./md.
Min. pris 59 kr.
#5Greentel-Logo
Greentel
 • Mobilt bredbånd og mobilabonnementer
 • Fra 2 GB data
 • Oprettelse 50 kr.
 • Router kan tilkøbes
Fra 49 kr./md.
Min. pris 99 kr.
#6Duka-Logo
Duka
 • Mobilt bredbånd og mobilabonnementer
 • Fra 20 GB data
 • Gratis oprettelse
 • Router kan lejes
Fra 79 kr./md.
Min. pris 79 kr.
#7Telenor-Logo
Telenor
 • Mobilt bredbånd og mobilabonnementer
 • Fra 20 GB data
 • Gratis oprettelse
 • Router kan tilkøbes
Fra 99 kr./md.
Min. pris 99 kr.

Abonnementerne og priserne er ajourført 31. januar 2022.

1. Oister – billigste bredbånd til campingvognen

Anbefalet produktVurdering
Oister WiFi (2000 GB data)Bedste kombination til hjemmet og campingvognen (virker kun i Danmark).
Mobilabonnement, fri tale + fri dataBilligste løsning med kombineret telefoni og mulighed for WiFi hotspot i campingvognen.
Mobilt bredbånd 150 GBBedst til det mellemstore behov.

Oister er nok landets billigste udbyder af mobilt bredbånd og mobilabonnementer. De har flere forskellige muligheder, som er interessante for campister. Blandt andet landets billigste mobilabonnement med fri data, men også mobilt bredbånd med 1000 GB data eller mere.

Oister er ejet af 3, og benytter derfor som eneste udbyder 3’s netværk. Mobilt bredbånd fra Oister kan kun benyttes i Danmark. Vælger du i stedet at benytte et mobilabonnement til internetdeling i campingvognen, får du en portion EU-data inkluderet i abonnementet.

2. 3 Mobil – bedst til camping i udlandet

Anbefalet produktVurdering
Internet til hjemmet (1000 GB data)Bedste WiFi til hjemmet og campingvognen (virker kun i Danmark).
Mobilt bredbånd 20 GBBedst til små behov i Danmark og udlandet (i og udenfor EU).
Mobilt bredbånd 200 GBBedst til mellemstore behov (virker i og udenfor EU).

Hos 3 Mobil kan du få mobilt bredbånd og mobilabonnementer, der kan bruges i såvel Danmark som udlandet. Det giver nogle interessante muligheder for dig, der gerne vil på campingferie i udlandet. Uanset om du har campingvogn på krogen eller kører i en autocamper, kan bredbånd fra 3 således være værd at overveje.

Hos 3 Mobil kan du også få et ekstra SIM-kort, som kan bruges sammen med en fælles pulje af data fra bredbåndsabonnementet. Det betyder at du kan have hurtigt WiFi i campingvognen, samtidig med at du har et SIM-kort siddende i en tablet eller mobiltelefon. Du har således adgang til samme datamængde, uanset om du bevæger dig væk fra campingvognen eller ej.

3. Eesy – billigst med datadelingskort

Anbefalet produktVurdering
Mobilabonnement, fri tale + 30 GBBedst til små behov i Danmark og udlandet, mulighed for WiFi hotspot og ekstra SIM-kort.
Mobilabonnement, fri tale + fri dataFri data til brug i Danmark, samt stor portion data til brug i udlandet. Velegnet til flittige campister.

Eesy giver dig ikke bare billige mobilabonnementer, men også muligheden for at få billigt WiFi i campingvognen eller båden. Det kan lade sig gøre, fordi du kan tilvælge et datadelingskort til dit abonnement, som så kan sættes i en trådløs router.

Da de fleste af os jo alligevel skal have et mobilabonnement, kan det med fordel kombineres med et ekstra SIM-kort til en trådløs router. Du får således både mobiltelefoni og trådløst internet i et samlet abonnement, og dermed også en fornuftig besparelse på din internetforbindelse.

Vi anbefaler denne løsning til dig, der rejser rundt i Danmark og EU, og som kan nøjes med et mobilabonnement med datadelingskort.

4. CBB Mobil

Anbefalet produktVurdering
Internet, 1000 GB dataBedste kombination til hjemmet, campingvognen, båden, m.v.
Mobilabonnement, fri tale + fri dataBilligste løsning til brug over alt, med mulighed for WiFi hotspot i campingvognen.
Mobilt bredbånd 30 GBBedst til små behov, f.eks. musik og let internetsurfing.

CBB Mobil har mange abonnementer at vælge imellem, og ligesom hos de andre udbydere kan du selv vælge hvilken slags WiFi du ønsker i din campingvogn eller autocamper. Ønsker du eksempelvis at kunne gå på nettet via en lille transportabel router, kan du tilkøbe denne til dit abonnement. Ønsker du derimod en fast løsning med højere kapacitet, kan du tilkøbe en almindelig router til SIM-kort.

Da CBB Mobil er ejet af Telenor, benytter de dig af Telia-Telenors sammenlagte mobilnetværk. Du får således god dækning i hele landet, således at du frit kan campere alle steder.

5. Greentel

Anbefalet produktVurdering
500 GB dataBedste valg til brug i hele Danmark (inkl. i hjemmet, campingvognen, på båden m.m.)
Mobilabonnement, 2 timer + 20 GBBillig løsning til internet på farten + WiFi hotspot i campingvognen.
30 GB dataBedst til små behov, f.eks. musik og let internetsurfing.

Greentel har nogle af de bedste opsigelsesvilkår på markedet, og det kan du som campist drage fordel af på mange måder. Hvis din tur i campingvognen eksempelvis afbrydes uventet, kan du hurtigt opsige abonnementet fra dag til dag. Det giver en større fleksibilitet til at skifte abonnement efter behov, da du ikke skal trækkes med 30 dages opsigelsesvarsel eller længere.

Ønsker du WiFi i campingvognen eller autocamperen kan det også lade sig gøre med Greentel, som sælger flere typer trådløse routere til lave priser.

6. Duka

Anbefalet produktVurdering
Mobilt bredbånd 500 GBBedst til brug i både hjemmet, campingvognen, på båden, m.m.
Mobilt bredbånd 20 GBBedst til små behov, virker både i Danmark og EU.
Mobilabonnement, fri tale + 25 GBBilligste løsning til brug på farten, virker også til WiFi hotspot i f.eks. campingvognen.

Duka har nogle interessante abonnementer til dig, der gerne vil have WiFi på campingferien. Deres trådløse bredbåndsabonnementer kan både bruges i Danmark og EU, og du kan frit vælge mellem leje af USB-dongle eller WiFi-router. Normalt skal man ellers selv købe dette, men hos Duka betaler du blot en lille merpris for leje af udstyr. Du er selvfølgelig stadig fri til at købe dit eget udstyr, hvis du måtte ønske dette.

Hos Duka finder du både små og store abonnementer, der passer til forskellige behov. Duka benytter sig af Telia-Telenors sammenlagte netværk i Danmark.

7. Telenor

Anbefalet produktVurdering
Mobilt internet, 1000 GB dataBedste valg til storforbrugeren, der ønsker en mobil løsning til hjemmet og campingvognen. Virker kun i Danmark.
Mobilt bredbånd 20 GBBedst til små behov, virker i Danmark og EU.
Mobilabonnement, fri tale + 20 GBBillig løsning til dig på farten, virker i Danmark og EU. Kan bruges som WiFi hotspot i campingvognen.

Telenor har med deres billige mobile bredbånd bredbånd for alvor meldt sig ind i kampen om kunderne. Med mobilt internet fra Telenor slipper du for bindingsperiode, og du får WiFi i campingvognen ved at tilkøbe trådløs router til reduceret pris.

Som det er tilfældet hos andre udbydere tilbyder Telenor både mobilt bredbånd med data til hele EU, eller et abonnement med fri data som kan bruges overalt i Danmark.

Styrk signalet i campingvognen med en udvendig antenne

De fleste søger normalt væk fra det travle byliv, når de bevæger sig ud med campingvognen eller autocamperen. Det stiller selvfølgelig nogle anderledes krav til internetforbindelsen, da signalet i sagens natur er svagere uden for byerne.

Hvis du ofte døjer med dårligt signal og lave hastigheder på campingvognens WiFi netværk, kan det være en god idé at overveje en udvendig antenne. Det kan eksempelvis være en TERTEK Internet antenne, som er designet specifikt til at styrke hastigheden på campingvognens og/eller bådens WiFi netværk. Den er desuden produceret i Danmark og velegnet til brug under europæiske forhold.

Kræver tilslutning til router

Da der egentlig blot er tale om en forstørret antenne, skal den kobles til din egen trådløse router eller modem. Eneste krav er et router eller modem har to eksterne antenner, som du kan skrue af og erstatte med kablerne fra TERTEK antennen.

Der findes selvfølgelig også andre produkter på markedet, og her vil din lokale campingbutik kunne være behjælpelig.

Brug en WiFi hotspot extender på campingpladsen

En anden metode til at få hurtigt WiFi i campingvognen, som ikke kræver at du selv opretter bredbåndsabonnement, er at benytte en WiFi hotspot extender. Det kræver blot at campingpladsen har sit eget trådløse netværk til gæsterne, som du kan anvende.

Mange campister foretrækker at ligge på de stille områder, hvor der ofte er en smule mere privatliv i forhold til områderne omkring fælles-faciliteterne. Desværre betyder det også ofte at du er placeret langt fra campingpladsens trådløse udstyr, og det kan således være svært for din bærbare computer eller mobiltelefon at opfange det trådløse signal.

Med en WiFi hotspot extender får du en antenne, som du enten kan placere inde i campingvognen eller udenpå campingvognen. Den har således en længere rækkevidde, og kan derfor levere et forstærket WiFi-signal til din campingvogn.

Brug mobilabonnement med fri data til campingvognen

En mulighed, som kan være interessant hvis du kun bruger internettet i korte perioder, er at købe et mobilabonnement med ubegrænset data. Så kan du nemlig aktivere internetdeling på din mobiltelefon, og bruge dem som trådløs router. Det virker glimrende, hvis du eksempelvis skal arbejde på computeren eller streame film via nettet.

Løsningen er oplagt for dig, der primært bruger internettet i campingvognen til følgende formål:

 • Tjekke e-mails og læse nyheder
 • Logge på digitale brevkasser og netbank
 • Streame lidt musik
 • Streame en enkelt film i ny og næ
Oister-Logo
Oister
 • Fri tale
 • Fri data (16 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 179 kr./md.
eesy-logo
Eesy
 • Fri tale
 • Fri data (20 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 179 kr./md.
CBB-Mobil-Logo
CBB Mobil
 • Fri tale
 • Fri data (17 GB i EU)
 • Gratis oprettelse
 • Ingen binding
Pris 179 kr./md.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar