YouSee – komplet gennemgang

ⓘ Netrådet er en uafhængig vidensportal. På denne side kan du se annoncelinks, som finansierer den daglige drift.

YouSee er Danmarks største teleselskab, og har et meget stort udvalg af produkter til store og små behov. De har også et omfattende netværk af butikker på tværs af hele landet, hvor du kan få hjælp til lidt af hvert.

Det store udvalg af abonnementer kommer dog også med en helt naturlig ulempe, da du som kunde skal tage stilling til en masse forskellige valgmuligheder: Bonuspakker, forbindelsesteknologier og pakkestørrelser.

Vi tager derfor YouSee under kærlig behandling i denne store gennemgang, hvor vi kortlægger mulighederne hos det TDC-ejede teleselskab.

Bedste abonnementer fra YouSee

YouSee tilbyder en bred vifte af abonnementer indenfor bredbånd, telefoni, TV og underholdning. De tilbyder også salg af udstyr via nettet eller deres mange butikker. Du kan samle flere abonnementer og opnå flere spændende fordele hos YouSee, heriblandt kontante rabatter samt point der kan bruges i deres eget fordelsunivers.

Bredbånd

 • 1000 Mbit
  299 kr./md.
  Inkl. trådløs router
  6 mdr. binding
  Bestil her

TV-pakker

 • Bland Selv 20
  Inkl. 20 bland-selv point
  Inkl. grundpakke
  559 kr./md.
  6 mdr. binding
  Bestil her
 • Bland Selv 36
  Inkl. 36 bland-selv point
  Inkl. grundpakke
  619 kr./md.
  6 mdr. binding
  Bestil her

Mobilabonnementer

 • Fri tale + 20 GB data (EU+verden op til 20 GB)
  169 kr./md.
  Ingen binding
  Inkl. Yousee Musik
  Bestil her
 • Fri tale + 30 GB data (EU+verden op til 20 GB)
  199 kr./md.
  Ingen binding
  Inkl. Yousee Musik
  Bestil her

Mobilt bredbånd

 • 15 GB (kun Danmark)
  119 kr./md.
  Inkl. trådløst lånemodem
  6 mdr. binding
  Bestil her
 • 50 GB (kun Danmark)
  199 kr./md.
  Inkl. trådløst lånemodem
  6 mdr. binding
  Bestil her

Fordele

 • YouSee har butikker over hele landet. Det betyder at du altid kan gå til din nærmeste butik og få personlig betjening, hvis du måtte ønske dette. Det er eksempelvis også nemmere at reklamere over defekte produkter, når du kan indlevere i butikken i stedet for at returnere via nettet.
 • YouSee er en del af TDC, og benytter derfor TDC’s netværk. Dette vil mange mene er en stor fordel, da netværket generelt er kendt for god dækning og høje hastigheder.
 • TDC har været først ude med udrulningen af det hurtige 5G-netværk, og det kan du som kunde nyde godt af.
 • Det er muligt at købe ny mobiltelefon på afbetaling i YouSees webshop, og der kan ligeledes opnås en kontant rabat ved samtidigt køb af abonnement.
 • YouSee dækker alle dine behov for internet, telefoni og underholdning. Du kan derfor samle alle sådanne abonnementer ét sted, i stedet for at sprede dem ud over flere udbydere.

Ulemper

 • YouSee har været langsomme til at omstille sig udviklingen, og deres produktudvalg har længe haltet en smule efter konkurrenternes. Dette er de dog ved at komme efter.
 • Prismæssigt ligger YouSee i den dyre ende, medmindre du samler mange abonnementer på samme konto for derigennem at opnå samlerabat.
 • Selvom du hos YouSee kan få kontante rabatter på mobiltelefoner, er priserne ikke altid de laveste på markedet. I visse tilfælde kan det faktisk bedre betale sig at købe en mobiltelefon uden abonnement, og så vælge et billigere mobilabonnement.
 • YouSee er stadig ikke leveringsdygtige i hurtigt fibernet på samme niveau som andre udbydere. De er dog langsomt, men sikkert, begyndt at indgå aftaler med andre fiberselskaber om levering af hurtigt fibernet i flere dele af landet.

Alternative udbydere

Før du vælger YouSee som din næste udbyder, er det værd at kende alternativerne. Uanset om du søger et nyt mobilabonnement, en ny internetforbindelse eller noget tredje, anbefaler vi at du sætter dig grundigt ind i markedet. Ellers kan du nemlig meget vel gå glip af bedre tilbud, da der generelt er meget høj konkurrence blandt udbyderne.

Mobilabonnementer

UdbyderInfoPriser
OisterFra 6 timer + 6 GB data (EU 6 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
(Min. 59 kr.)
DukaFra 5 timer + 5 GB data (EU 5 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
(Min. 59 kr.)
GreentelFra 2 timer + 2 GB data (EU 2 GB), gratis oprettelse, ingen binding.Fra 48 kr./md. »
(Min. 48 kr.)
CBB MobilFra 7 timer + 7 GB data, gratis oprettelse, ingen binding.Fra 89 kr./md. »
(Min. 89 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 6. maj 2022.

Mobilt bredbånd

UdbyderInfoPriser
OisterFra 6 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 49 kr./md. »
(Min. 49 kr.)
CBB MobilFra 7 GB data, kan kun bruges i Danmark, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 59 kr./md. »
(Min. 59 kr.)
DukaFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan lejes, ingen binding.Fra 79 kr./md. »
(Min. 79 kr.)
3 MobilFra 20 GB data, kan bruges i Danmark + udlandet, trådløs router kan tilkøbes, ingen binding.Fra 100 kr./md. »
(Min. 100 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 6. maj 2022.

Bredbånd

UdbyderInfoPriser
KviknetOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 199 kr./md. »
(Min. pris 1.194 kr.)
FastspeedOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 1.494 kr.)
HiperOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV, fiber eller telefonstik, gratis router, 6 mdr. binding.Fra 229 kr./md. »
(Min. pris 1.572 kr.)
TelenorOp til 1000/1000 Mbit, via kabel-TV eller fiber, gratis router, ingen binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 249 kr.)
Priser og produkter er opdateret den 10. november 2021.

TV-pakker

UdbyderInfoPriser
Boxer15 eller 24 kanaler, inkl. streamingtjenester, 6 mdr. binding.Fra 249 kr./md. »
(Min. pris 1.494 kr.)
Waoo26, 38, 62 kanaler eller bland-selv, 6 mdr. binding.Fra 299 kr./md. »
(Min. pris 1.893 kr.)
Stofa24, 36, 57 kanaler eller bland-selv, inkl. streamingtjenester, 6 mdr. binding.Fra 274 kr./md. »
(Min. pris 1.644 kr.)

Vilkår hos YouSee

Forskellige udbydere har forskellige vilkår, og det gælder selvfølgelig også for YouSee. Vi har analyseret nogle af de vigtigste vilkår, som vi anbefaler dig at blive bekendt med før du træffer den endelige beslutning.

Bindingsperiode

 • TV-pakker: 6 måneder
 • Bredbånd: 6 måneder
 • Mobilabonnementer: Ingen binding
 • Mobilt bredbånd: 6 måneder
 • Fastnet: Ingen binding

Hos YouSee erfarer vi, at der er relativt lang bindingsperiode på abonnementer. På mobiltelefoni og fastnettelefoni er det dog muligt at undgå bindingsperioden, hvilket er på linje med konkurrerende udbydere.

Vi kan se at mobilt bredbånd kun kan bestilles sammen med trådløst udstyr, hvorimod andre udbydere giver dig mulighed for selv at vælge. Dette er både en fordel og en ulempe: Fordel fordi du får gratis låne-udstyr mod 6 måneders binding, ulempe fordi du er bundet i 6 måneder.

Opsigelsesvarsel

 • Bredbånd: 30 dage
 • Telefoni: 30 dage

Hos YouSee er der et opsigelsesvarsel på 30 dage, hvilket betyder at du fra opsigelsesdagen fortsat skal betale for dine produkter i op til 30 dage. Dette er på linje med andre udbydere, og dermed ikke usædvanligt. Enkelte andre udbydere opererer dog med kortere varsler, hvilket du kan se i denne oversigt.

Oprettelsesomkostninger

Hos YouSee er der relativt høje omkostninger forbundet med oprettelse af nye abonnementer. Det gælder uanset om du skal have et nyt abonnement på bredbånd, TV eller telefoni.

Hos andre udbydere kan man ofte finde gratis oprettelse, så her har YouSee en lille ulempe.

EU roaming vilkår

Hos YouSee kan du bruge mobilabonnementerne i samtlige EU-lande samt flere andre lande verden over. YouSee kalder det “Roaming World”, og i skrivende stund tæller 48 lande med i abonnementet. Heriblandt Tyrkiet, Thailand, USA, Canada, Færøerne og mange flere.

Mobilt bredbånd kan dog kun bruges i Danmark, uanset hvilket abonnement du vælger.

Særlige tilbud hos YouSee

Som landets største udbyder er det ikke mærkeligt, at YouSee har en lang række særtilbud som du ikke finder hos mange andre udbydere. Vi tager herunder et kig på nogle af de mest interessante tilbud, som vi synes får YouSee til at skille sig ud fra flokken.

Bland Selv TV-pakker

Hos YouSee har man skruet TV-pakkerne sammen på en grundlæggende anderledes måde, end hos andre udbydere. Det betyder at du i stedet for et fast antal kanaler får en portion point, som du så kan “købe” kanaler og streamingtjenester for. Dette betyder at du selv kan ændre dine kanaler efter ønske, og dermed sammensætte din pakke efter smag og behag.

YouSee More fordelsprogram

Med YouSee More får du adgang til et stort univers af fordele, som blot kræver to produkter på samme konto. Eksempelvis et mobilabonnement og et bredbåndsabonnement.

Blandt fordelene finder du blandt andet streamingtjenester og underholdningstjenester, som du kan abonnere på helt gratis. 

Mobiltelefoner på afbetaling

YouSee har selvfølgelig også en stor webshop, hvor der kan bestilles ny mobiltelefon på afbetaling. Dette er selvfølgelig rentefrit, og du vælger selv længden på din afdragsperiode. Rentefri afbetaling tilbydes ikke hos alle teleselskaber. Omkring hvert fjerde teleselskab tilbyder dette.

YouSee Musik i alle mobilabonnementer

YouSee Musik er inkluderet uden beregning i alle mobilabonnementer, hvorved du får adgang til over 60 millioner sange via YouSees egen app til Android og iOS. Tilsvarende musiktjenester kan koste op imod 100 kroner om måneden, så dette er et ganske fint tilbud.

Samlerabatter på mobilabonnementer

Hvis du samler mere end ét mobilabonnement hos YouSee, får du ikke blot samlerabatter men også adgang til flere valgfrie fordele. Hvis man som en hel husstand samler flere abonnementer hos YouSee, kan der derfor opnås en ganske fin rabat.

Kundeservice hos YouSee

Det bliver hurtigt en smule kringlet at komme i kontakt med kundeservice hos YouSee, da du først skal “sluses” igennem et system med forskellige valgmuligheder alt efter hvorfor du har behov for at kontakte kundeservice.

YouSee kan dog både kontaktes via telefon, e-mail og Facebook, samt i deres fysiske butikker. Det er altså ikke fordi der mangler kontaktmuligheder, men har du eksempelvis et relativt simpelt spørgsmål er det svært at finde hoved og hale i hvem du skal kontakte – og hvordan.

Anmeldelser – hvad siger kunderne om YouSee?

YouSee har længe fået skudt i skoene at de ikke er til for kunderne, og at de er for store til at omstille sig og hjælpe den enkelte kunde. Kigger vi på blandt andet Google og Trustpilot får de da også gennemgående hård kritik for netop dette, men der er da også lyspunkter indimellem.

Kunderne er generelt tilfredse med både hastigheden og dækningen på såvel bredbånd som mobiltelefoni, men derimod får YouSee hug for en TV-oplevelse som til tider er ustabil med udfald på kritiske tidspunkter.

Overordnet set er der ikke noget usædvanligt ved anmeldelserne af YouSee, og vi ser ikke en generel tendens til at YouSee er værre (eller bedre) end konkurrenterne.

Fakta om YouSee

Hvem ejer YouSee?

YouSee er en del af TDC, og har altid været det. Førhen gik YouSee blot under navnet TDC Kabel TV, men i 2007 blev denne sektor adskilt fra TDC-brandet og fik sit eget navn.
I dag er YouSee lagt ind under Nuuday, hvor TDC har valgt at samle deres forskellige brands under en fælles paraply.

Hvilke netværk bruger YouSee?

YouSee bruger TDC’s netværk, og herudover er der indgået aftaler med forskellige fiberselskaber om leje af deres infrastruktur til levering af bredbåndsprodukter.

Tilbyder YouSee samlerabatter?

YouSee tilbyder samlerabatter på mobilabonnementer, og der kan være mange penge at spare hvis du samler flere abonnementer på samme konto.

Hvilke abonnementer tilbyder YouSee?

YouSee tilbyder abonnementer på mobiltelefoni, bredbånd, mobilt bredbånd, fastnet telefoni og kabel-TV.

Eksperter i IT, sikkerhed og telefoni

Netrådet.dk er en uafhængig vidensportal til private forbrugere. Alle undersøgelser og guides er udarbejdet med hjælp fra et erfarent panel af eksperter, samt et tilbundsgående researcharbejde.

Kontakt redaktionen: thomas @ klikhuset.dk

Skriv en kommentar